Γιάννη ποια η μεγαλύτερη απόσταση που έχεις πάρει λαγό (ξερό) με νούμερο 6 ;
Ποτέ δεν έχω ρίξει #6 σε λαγό.
Εγώ με 5αρια στα 45
Γιάννη ποια η μεγαλύτερη απόσταση που έχεις πάρει λαγό (ξερό) με νούμερο 6 ;
Στους δηκουσμας λαγους ο μεγαλητερος ειναι 3 κιλα πολη σπαβια βεβεα.εχω παρη μεχρει και 40 μετρα ξερος.απο εκει και μετα παμε σε εξτρημ σεταπ με νο3 νικελ.και γωμοσης 36 γρ παλη το πολη λογο νο σκαγιων οπου θελο παραπανο γρΓιάννη ποια η μεγαλύτερη απόσταση που έχεις πάρει λαγό (ξερό) με νούμερο 6 ;
Ολα ειναι θεμα σκαγιων.διατρηση,μενουσες κατανομη ολα.αν δεν ειναι αρηστης πιοτιτας τοτε ολο το σεταπ παει περιπατο.να πο τωρα και εγω ενα κουφο.με φτιαχτα σκαγια με 8+ αντιμονιο ειχα διατρησης και τρελα σκοτωματα σε μεγαλες αποστασης.και τα σκαγια λογο πολη περιεκτικοτητας σε αντιμονιο εβγεναν οχη και απολιτος σφερικα.με ουριτσες τα πιο πολα.αλα σκοτωναν τα γ@μιμενα σε τρελες αποστασης. Τρελαθικα τοτεΤα χοντρα σκαγια για 45+ μετρα ειναι απαραιτητα....παντα κατα την γνωμη μου.
Και οταν λεω ''χοντρα'' εννοω Ν5 και κατω....
Το Ν5 το θεωρω οριακο σε διατρηση στα 50 μετρα.....ισως και ρισκο σε τριχωτο θηραμα....οπως και
στο παπι στα ιδια μετρα.
Παντα παιζει ρολο η αρχικη ταχυτητα του φυσιγγιου ....και η τι γομωση εχει .
Η λογικη λεει ....οτι οσο κατεβαινουμε σε νουμερο σκαγιων.....ανεβαινουμε σε γραμμαρια και παμε σε
μαγκνουμ γομωσεις....46 - 48 - 50 γραμμαριων.
Ανεβαζω απο δοκιμες μου μερικα Νουμερα και διατρηση σκαγιων σε απλα μολυβδινα και επινικελωνα.
Ολες οι δοκιμες με φουλ τσοκ.....στα 50 μετρα....και η διαρτηση μετρημενη σε χιλιοστα στεγνου χαρτιου.
Ν1 - V1,5-418m/s -μολυβδινα σκαγια - 5,8 χιλιοστα στα 50 μετρα
Ν2- V1,5-417m/s μολυβδινα σκαγια - 5,5 χιλιοστα στα 50 μετρα
Ν3- V1,5-400m/s μολυβδινα σκαγια - 40 ΜΕΤΡΑ - 8χιλιοστα ( στα 50 μετρα δεν το εχω )
Ν4-V1,5-400m/ μολυβδινα σκαγια - 2,7 χιλιοστα στα 50 μετρα
Ν4 -V1,5-400m/s NIKEL ( επινικελωμενα ) 4,5 χιλιοστα στα 50 μετρα
Ν4- V1,5-438m/s μολυβδινα σκαγια - 40 ΜΕΤΡΑ -5,5 Χιλιοστα - Και στα 35 μετρα -7,6 χιλιοστα.
Ν8,5 - V1,5-420m/s μολυβδινα σκαγια 40 ΜΕΤΡΑ -2,3 Χιλιοστα
Αυτα για την ωρα....Τα Ν5 - Ν6- Θελω να τα ξανα τσεκαρω.....ειδικοτερα το Ν6 που με εχει απογοητευσει!!!
Ν6 στα 45 μετρα μου εδωσε απιστευτα μικρη διατρηση με V1,5-405m/s.
Αναλογα τι θελεις να κυνηγησεις εγω το εριχνα σε περδικες πρωτο, ποτέ δεν ειπε οχι
Ολα ειναι θεμα σκαγιων.διατρηση,μενουσες κατανομη ολα.αν δεν ειναι αρηστης πιοτιτας τοτε ολο το σεταπ παει περιπατο.να πο τωρα και εγω ενα κουφο.με φτιαχτα σκαγια με 8+ αντιμονιο ειχα διατρησης και τρελα σκοτωματα σε μεγαλες αποστασης.και τα σκαγια λογο πολη περιεκτικοτητας σε αντιμονιο εβγεναν οχη και απολιτος σφερικα.με ουριτσες τα πιο πολα.αλα σκοτωναν τα γ@μιμενα σε τρελες αποστασης. Τρελαθικα τοτε
Και λεο τωρα εγω.μηπος να κανουμε δοκημη μοληβη ατσαλη ντουπλεξ να δουμε κατανομη και διατρηση????
Για πέρδικα το σκέφτομαι φίλε μου...Είχες καλά σκοτωματα??Κλωτσαγε γτ το θέλω για δικανο?Αναλογα τι θελεις να κυνηγησεις εγω το εριχνα σε περδικες πρωτο, ποτέ δεν ειπε οχι
... Ντα αφήνετέ τσοι να μεγαλώσουνε ;;;;Στους δηκουσμας λαγους ο μεγαλητερος ειναι 3 κιλα ...
Τα ίδια λέγανε και για τα πρώτα-πρώτα Hevi-shot (της Remington), απ' ότι διάβαζα στα αμερικανικά περιοδικά τότε (γιατί εγώ δεν έχω ρίξει ποτέ κάτι άλλο εκτός από μολύβδινα)... Ότι δεν ήταν απόλυτα σφαιρικά, αλλά ακανόνιστα και με ουρίτσες, κι επίσης με ανομοιομορφία μεγέθους (σαν να είναι ανακατεμένα διάφορα νούμερα μαζί). Κι όμως έκαναν διαολεμένα σκοτώματα σε μεγάλες αποστάσεις !!!Ολα ειναι θεμα σκαγιων.διατρηση,μενουσες κατανομη ολα.αν δεν ειναι αρηστης πιοτιτας τοτε ολο το σεταπ παει περιπατο.να πο τωρα και εγω ενα κουφο.με φτιαχτα σκαγια με 8+ αντιμονιο ειχα διατρησης και τρελα σκοτωματα σε μεγαλες αποστασης.και τα σκαγια λογο πολη περιεκτικοτητας σε αντιμονιο εβγεναν οχη και απολιτος σφερικα.με ουριτσες τα πιο πολα.αλα σκοτωναν τα γ@μιμενα σε τρελες αποστασης. Τρελαθικα τοτε
Καλό φυσίγγιο για εμένα, όχι όμως το χειμώνα. Κυνηγώ φάσσα με δίκαννο.
Το ίδιο μου έλεγε και εμένα και αυτό έκανε και ο παππους μου, αν το δαγκωναν και δεν παραμορφωνοταν δεν τα θεωρουσαν καλά....Ο πατέρας μου έλεγε (το έχω αναφέρει ξανά) ότι παλιότερα δάγκωναν τα σκάγια και προτιμούσαν όχι τα πιο σκληρά αλλά τα μαλακά.
Αποστάσεις μικρές, ταχύτητες σχετικά μικρές, διάτρηση σίγουρη, παραμόρφωση μεγάλη, ζημιά μεγάλη, περισσότερα σκοτώματα.
Αλήθεια ή ψέματα δεν ξέρω.
Άλλες εποχές ...
Γτ φίλε μου τι πρόβλημα είχες το χειμώνα??Από τι είδα είναι γεμισμένα με ΤέκναΚαλό φυσίγγιο για εμένα, όχι όμως το χειμώνα. Κυνηγώ φάσσα με δίκαννο.
Γνώρισα τελευταία σ'ένα χωριό που κυνηγώ ένα παράξενο τύπο που μούπε ότι τρώει 32 αυγά για πρόγευμα .Το ίδιο μου έλεγε και εμένα και αυτό έκανε και ο παππους μου, αν το δαγκωναν και δεν παραμορφωνοταν δεν τα θεωρουσαν καλά....
Αλλά μιλάμε και για άλλες εποχές που τα θηράματα ήταν πληθώρα και διαλεγαν ποιο θα τουφεκισουν. Επισηςτότε κυνηγούσαν να φέρουν φαγητό στο σπίτι, έφτιαχναν 5 φυσίγγια και έπρεπε να φέρουν 5 θηράματα.....
Υπήρχε πεινα τότε....μου έλεγε ο παππους χαρακτηριστικά......ένα αυγό το έκοβα και για τα 5 παιδιά!
Θα είναι στον όγκο και τρωει μόνο τα ασπραδια.....Γνώρισα τελευταία σ'ένα χωριό που κυνηγώ ένα παράξενο τύπο που μούπε ότι τρώει 32 αυγά για πρόγευμα .
Τον θεώρησα ότι είναι πλακατζής και ίσως μη έχων 400......
Τόψαξα όμως με άλλους χωριανούς κι'είναι αλήθεια ....
Αυτόπτης μάρτυρας τον είδε να τρώει 7 πίτες σουβλάκι κυπριακές πίτες σαφώς μεγαλύτερες των ελλαδικών .....