Νικο στα δραμια όπως πολύ σωστά λες το δύσκολο είναι η συγκέντρωση, ομως για ταχύτητα 460+ μετρα / s , οταν πάμε πανω απο 30 γραμμάρια έχουμε θέματα. Είναι αντίθετα εύκολα τα πράγματα με 6βολα και μάλιστα με χρήση μη προοδευτικών πυριτιδων και σε κοντές κάνες πού οι περισσότεροι προτιμούν . Τα μονοβολα οσο απαγορεύεται η χρήση ραβδωτων κανών ποτέ δεν εχουν την απαιτούμενη ακρίβεια πανω απο 40 μέτρα , ενω ενα 3βολο με ψηλή ταχύτητα και συγκέντρωση έχει ίδια διάτρηση και είναι πιο αποτελεσματικό. Στην δική σου περίπτωση νομίζω με αλεύρι και κατάλληλο βυσμα θα φτιάξεις εύκολα 6βολα με τέτοια ταχύτητα και συγκέντρωση 50 εκατοστά στα 50 μέτρα κατι που κανένα εμπορικό με δράμια δεν προσφέρει. Για οσο θα είμαστε αναγκασμένοι να ψάχνουμε λύσεις μονο με λειοκανα το μονοβολο υπερέχει μονο σε πολύ κοντινές αποστάσεις και σε πολύ μεγάλο θήραμα.
Λευτερη μου , σε καποια πραγματα συμφωνουμε σε αλλα οχι,,,το θεμα ειναι οτι ανταλασσουμε αποψεις....και
οποιες να και ειναι οι ''διαφωνιες'' μας....Παντα φιλοι θα ειμαστε...γιατι δεν εχουμε να μοιρασουμε τιποτα.
Ακου τι εχω δει στις δοκιμες επανειλημμενα,,,,και δεν ειναι τυχαιο.
Σε μονοβολα δεν εχω δοκιμες σε περισσοτερα απο 70 μετρα. Σε αυτα τα μετρα....και ΠΑΝΤΑ με κυλινδρο
η μεγαλυτερη αποκλιση που ειχα απο το κεντρο ....με το αμορτισερ του βληματος ηταν 25 εκατοστα.
Με δικο μου στησιμο και αποσπωμενο πατο η αποκλιση ηταν μολις 5 εκατοστα . Λεω για 32 γραμμαρια
μονοβολα και οχι 28 και ταχυτητες V1,5-479-481-488m/s.
To gualandi - pala εμποριου εχει V1,5-455m/s
Τωρα οσον αφορα τα βολια. Γι'αυτο κανουμε ιδιογομωση....να κανουμε τα ''αδυνατα - δυνατα''......
Τα 8βολια 11/0 +2 αλευρι =32,25 γραμμαρια . Και τα 10 βολια 10/0+2 αλευρι = 32,70 γραμμαρια....
Εαν δεν μπορεσω να βαλω στα 50 μετρα σε διαμετρο κυκλου 40 εκατοστων και με ταχυτητα V1,5-460+
ε' τοτε....θα το σκεφτω πολυ σοβαρα....να το γυρισω στο ψαρεμα φιλε.
Πιστευω οτι θα τα καταφερω.....Δεν με ''βοηθαει'' ο καιρος.....και δεν φταιει αυτος.....Εγω διαλαξα λαθος
εποχη για τετοιες δοκιμες...