Δράμια - Μονόβολα Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Βασιλη αυτο το μηχανημα μετραει σκληροτητα?
Ναι, ... στην επιφάνεια είναι προφανώς πιο σκληρό.
Θέλει επίπεδη επιφάνεια για να μετρήσει το όργανο οπότε τα "πήρα" λιγάκι με τον τροχό.
Για να πάρετε μια ιδέα από σκληρότητες τα παιδιά μου είπαν ότι το ατσάλι έχει σκληρότητα περίπου 180 brinell.
Αλλά βρήκα και αυτόν τον πίνακα
Screenshot_2021-08-03-11-56-54-760_org.mozilla.firefox.jpg

Βασιλη . Δεν ξερω απο πιστολια 9mm....Αυτο που ξερω ειναι οτι γραφω ειναι τεκμηριωμενο.....απο δοκιμες μου.
Το πακετο Α4 Εχει 5 ποντους παχος....και ποιοτητες χαρτιου σε σκληροτητα....

Κοιτα τι διατρηση εχει το βολι 4/0 στα 50 μετρα με V1,5-400m/s..... και κοιτα και την διαφορά διατρησης
μολυβδινου με επινικελωμενο σε σκαγια με την ιδια διαμετρο.....και σε τι κατασταση βρισκονται τα
σκαγια μετα την προσκρουση στον στοχο.

View attachment 30260View attachment 30261View attachment 30262

Διαφορές διατρησης μολυβδινων.....και επινικελωμενων.

View attachment 30263View attachment 30264
Δεν διαφωνώ για την διάτρηση με τα επινικελωμενα σκάγια ή δράμια. Το ίδιο ισχύει και για τις βολίδες πιστολιού... είναι full metal jacket...... άλλωστε είναι μικρότερο διαμέτρημα το σκαγι περνά πιο εύκολα.... εκείνο το οποίο λέω είναι ότι το γουρούνι έχει σκληρό τομάρι... συνήθως έχει λάσπες και χώματα που λειτουργούν σαν πανοπλία συν το λίπος εσωτερικά.... δεν πέφτει έτσι εύκολα με 40 βολα..... ειδικά στα 40-50 μέτρα, από συζητήσεις με φίλους γουρουναδες....τα δεκαβολα και 12βολα της win και τα rem τα δουλεύουν πολύ...

Μηπως ειναι 9.3?
Όχι.
Απλά δεν μέτρησα σωστά.
Θέλει καλή στερέωση και κατεργασία επιφάνειας.
Δεν είχα ξαναχρησιμοποιήσει το όργανο αυτό.
Δεν ασχολούμαι άλλο.
Ταλαιπωρία.
Αν μου πείτε τι άλλο μπορώ να κάνω θα το κάνω.

Όχι.
Απλά δεν μέτρησα σωστά.
Θέλει καλή στερέωση και κατεργασία επιφάνειας.
Δεν είχα ξαναχρησιμοποιήσει το όργανο αυτό.
Δεν ασχολούμαι άλλο.
Ταλαιπωρία.
Αν μου πείτε τι άλλο μπορώ να κάνω θα το κάνω.
Και πολλα εκανες Ευχαριστουμε...εγω οταν ασχολιομουν με τα εμπορικα .....αυτο που εκανα ηταν να τα τεσταρω σε χαρτι με το οπλο μου (σταθερο φουλ) στα 40μ και να βαζω πισω απο το χαρτι καποιες ταβλες για να βλεπω διατρηση (θα γελαει ο ΝικοςΠ)....εκει καταλαβα την διαφορα απο φυσιγγι σε φυσιγγι.....

Βασιλη . Δεν ξερω απο πιστολια 9mm....Αυτο που ξερω ειναι οτι γραφω ειναι τεκμηριωμενο.....απο δοκιμες μου.

Κοιτα τι διατρηση εχει το βολι 4/0 στα 50 μετρα με V1,5-400m/s..... και κοιτα και την διαφορά διατρησης
μολυβδινου με επινικελωμενο σε σκαγια με την ιδια διαμετρο.....και σε τι κατασταση βρισκονται τα

.hair..hair..hair.λυπήσου τα πακέτα με τις Α4 .
Έκανες διδακτορικό o_Oo_Oo_O στα πακέτα Α4 ......:D:D:D

Αρα με λιγοτερες πιεσεις- ταχυτητες μπορουμε να χρησιμοποιησουμε νικελ σκαγια κ να παρουμε το επιθυμητο αποτελεσμα διατρησης.
Η μηπως λογω μη παραμορφωσης θα εχουμε ασχημα αποτελεσματα πανω στο θηραμα;;;

Αρα με λιγοτερες πιεσεις- ταχυτητες μπορουμε να χρησιμοποιησουμε νικελ σκαγια κ να παρουμε το επιθυμητο αποτελεσμα διατρησης.
Η μηπως λογω μη παραμορφωσης θα εχουμε ασχημα αποτελεσματα πανω στο θηραμα;;;

Ρισκο στα γουρουνια δεν υπαρχει....Το γουρουνι θελει το βολι να εχει διατρηση....
Το ρισκο ειναι στα φτερωτα θηραματα.....εκει θελει προσοχη....τι ταχυτητες θα εχεις...ωστε να μην εχεις
διαμπερη τραυματα .
Οπως βλεπεις....η διατρηση στα επινικελωνα ειναι σχεδον διπλασια...και τα σκαγια σχεδον ανεπαφα.
Μεγαλυτερη ζημια θα του κανει το μολυβδινο Στελιο μου!!!!

Γι'αυτο ειναι οι δοκιμες.....Να ξερουμε τι γινεται.....και τι θελουμε φιλαρα!!!! ;) :)

Και πολλα εκανες Ευχαριστουμε...εγω οταν ασχολιομουν με τα εμπορικα .....αυτο που εκανα ηταν να τα τεσταρω σε χαρτι με το οπλο μου (σταθερο φουλ) στα 40μ και να βαζω πισω απο το χαρτι καποιες ταβλες για να βλεπω διατρηση (θα γελαει ο ΝικοςΠ)....εκει καταλαβα την διαφορα απο φυσιγγι σε φυσιγγι.....

Δεν γελαω φιλε......Γελαω γιατι εχεις κολλημα με την διατρηση στα βολια....αλλα σε δικαιολογω...με τοσα
που εχεις παθει στο παρελθον με τα εμπορικα!!!!
Δεν υπαρχει χειροτερο να τρωει την τουφεκια το θηραμα....και να συνεχιζει σαν του εριξες αμμοχαλικο.
Οταν ομως με ρωτας...Νικο τι διατρηση εβγαλε ??? Και σου εχω στειλει αποτυπωση και ταχυτητα V1,5-450m/s..
ε' ναι εκει με πιανουν τα γελια....και ειδικοτερα οταν εχουμε 10-11/0 βολια...επινικελωμενα !!!!!
Γελαω με την καλη εννοια....και οχι για ''κορο'ι'δια''.....και αυτο το γνωριζεις....

ΥΓ. Ετσι για τα γενεθλια σου.....εκατσα και εβγαλα ενα σεταπ με Τεκνα σε 12/76 σε 12βολο με βολια 10/0
σε 8πτυχο...
Ειναι το λιγοτερο που θα μπορουσα να κανω.....Αξιζεις πολλα περισσοτερα!!!!:)

εικόνα_Viber_2021-08-03_14-38-34-318.jpg

;):).love.

Δεν γελαω φιλε......Γελαω γιατι εχεις κολλημα με την διατρηση στα βολια....αλλα σε δικαιολογω...με τοσα
Δεν υπαρχει χειροτερο να τρωει την τουφεκια το θηραμα....και να συνεχιζει σαν του εριξες αμμοχαλικο.
Οταν ομως με ρωτας...Νικο τι διατρηση εβγαλε ??? Και σου εχω στειλει αποτυπωση και ταχυτητα V1,5-450m/s..
ε' ναι εκει με πιανουν τα γελια....και ειδικοτερα οταν εχουμε 10-11/0 βολια...επινικελωμενα !!!!!
Γελαω με την καλη εννοια....και οχι για ''κορο'ι'δια''.....και αυτο το γνωριζεις....

ΥΓ. Ετσι για τα γενεθλια σου.....εκατσα και εβγαλα ενα σεταπ με Τεκνα σε 12/76 σε 12βολο με βολια 10/0
σε 8πτυχο...

View attachment 30280

Πόσο συνολικό βάρος είναι κ.Νίκο 12βολο με 10/0 ?

σε 8πτυχο...

View attachment 30280

Ευχαριστω Φιλε

Να κανω μια ερωτηση.....σαν ασχετος που ειμαι με το κυνηγι του γουρουνιου ???

Διαβαζω βολια 8-10-12βολα 11/0....εχω διαβασει....οτι το γουρουνι τα 12βολα 9/0 δυσκολα εως πολυ
δυσκολα μπορουν να κρατησουν γουρουνι στα 50 μετρα.
Το 9/0 βολι εχει διαμετρο 7,5 χιλιοστα....και 11/0 8,5 χιλιοστα.
Στα 50 μετρα ποσα βολια απο το 12 βολο μπορει να παρει ενα γουρουνι επανω του ???
Ας μην παμε στα 50 μετρα....ας πουμε 40 μετρα μια λογικη αποσταση για βολια....το 12βολο 9/0 το
κραταει με 7 - 8 βολια επανω του ???
Λεω για ενα γουρουνι των 150 κιλων ωστε να εχουμε κατι δεδομενο.
Το 10βολο 11/0 μου εχουν πει οτι το κραταει στα 40 μετρα...βεβαια εξαρταται ποσα βολια θα παρει
επανω του....και που θα τα παρει...

Και η απορια μου ειναι....Εαν του ριξεις με ενα 80βολο 4/0 ( διαμετρος βολιδας 4,5 χιλιοστα ) στα 40
μετρα με αρχικες ταχυτητες V1,5-410m/s Το κρατας η οχι ??
Στα 50 μετρα το 4/0 βολι με αυτες τις αρχικες εχουν 12 χιλιοστα διατρηση....και το επινικελωμενο 20 χιλιοστα.
Στα 40 μετρα η διατρηση ειναι σχεδον στα 30+ χιλιοστα.

Μηπως η διατρηση δεν ειναι αυτη χρειαζεται ωστε να πεσει το γουρουνι....???
Μηπως ομως τα πολλα βολια που θα παρει επανω του....το γονατισουν ???

Λεω ενα τετοιο φυσιγγιο.... και η δοκιμη ειναι στα 50 μετρα.

View attachment 30122

Ποσα βολια υπολογιζετε να παρει επανω του στα 40 μετρα... και εαν ειναι αρκετα να το ''γονατισουν''...
Ο στοχος ειναι 1χ84.....και ξανα λεω....η δοκιμη στα 50 πραγματικα μετρα.

Ειλικρινα δεν ξερω....το δηλωσα ειμαι ασχετος....και γι'αυτο ρωταω παιδες!!!! :)
Θα πω τη γνώμη μου απο αυτα που έχω ζήσει.. Με δεδομένο ότι έχουμε 4 αστρα τσοκ γιατί κυρίως χρησιμοποιουμε μονοβολα (αυτα κρατάνε τα γουρούνια) αλλά ενδιαμεσα έχουμε και 1ή 2 δραμια στα 50 μέτρα θα κρατήσεις ένα γουρουνι κάτω από 50 κιλά με τα δραμια, θα τραυματισεις σοβαρά ένα 50-100 κιλά. Τα γουρούνια100+ κιλών δε θα πεσουν. Μπορεί να αντέξει μάλιστα κανα 2 μέρες μπορεί να το βρεις και μετά από 2 μήνες ζωντανο ειδικά αν είναι κανα θεριό . Τα 100+ πεφτουν με δραμια σιγουρα στα 30 μέτρα. Και πεφτουν καλυτερα και από μονοβολα κάποιες φορές. Ναι 5-6 βολια απο 8βολα ή δεκαβολα τους προκαλουν ενός είδους σοκ, αυτό το συμπέρασμα έχω βγάλει. Με 1-2 βολια δε πεφτουν. Τα θηράματα αυτά ειναι πολυ ανθεκτικά. Ένα ακραίο πραδειγμα ειναι οτι με μονοβολο έπεσε καπρι 300 μέτρα μακριά απο το καρτέρι. Όταν το γδαραμε είδαμε ότι είχε ανοίξει τη καρδιά στα 2.και όμως αυτό είχε δυνάμεις να κάνει 300 μέτρα. Απιστευτο και όμως αληθινό. Άλλο ένα έφαγε 3 μονοβολα στα 15-20 μέτρα όλα βρίσκανε στόχο αυτό επεφτε και ξανά σηκωνόταν. Στο 4ο μονοβολο επεσε μια κ καλή. Όμως κατάφερε να διανυσει 25 μέτρα ενώ είχε φάει 3 μονοβολα. Υπάρχουν και αλλά τέτοια παραδείγματα. Με 80 Βόλο δε προκειται να κρατήσεις αγριογουρουνα. Εκτός από κανα μικρό παλι σε κοντινές αποστάσεις. Αν κυνηγάς μόνο με δράμια και στενά τσοκαρισματα που δε το συνιστώ τότε έχεις την ίδια αποτελεσματικότητα για 10-15 μέτρα παραπανω. Τα δραμια χάνουν γρήγορα ταχυτητες οπότε πεφτει κατακόρυφα η αποτελεσματικότητα τους σε μεγαλύτερες αποστάσεις. Πολλά βολια λοιπόν θα του κάνουν ζημιά αρκεί να είναι φονικά. Αλλιώς δεν έχουν νόημα. Όλα αυτά με δεδομένο ότι ντουφεκαμε στο πλάι. Φάτσα στο κεφάλι ποτε με δραμια είναι σα να ντουφεκας ένα βράχο.

Τι ρίχνετε λοιπόν ρε μάγκες πέρα από τα Sonic και τα ΑΤ.

Ξεκινάω πρώτος αν και δεν θα έχει ενδιαφέρον.
Remington: 3" 000 ή 00 (προτιμώ τα 000) και 2 3/4" ή 3" μονόβολα.
Winchester: DoubleX 3" 000 και SuperX 2 3/4" ή 3" μονόβολα.
Τα Win δράμια πάνε καλύτερα από τα Rem ...

Τα παρακάτω τα έχω αλλά δεν τα έχω δοκιμάσει
Federal:

View attachment 30094

View attachment 30095

Και τα σπαγγέτι Winchester (made in Italy)
View attachment 30096
View attachment 30097
Win ή rem 00 και sauvestre μονοβολα .

Mια ερωτηση απο εναν ασχετο στο κυνηγι του γουρουνιου , γιατι να βαλω δεκαβολα κ οχι μονοβολα μονο στο οπλο μου ;; τι κερδιζω με τα δεκαβολα ;;;
Ένας μη έμπειρος κ λιγότερο ψυχραιμος κυνηγός έχει περισσότερες πιθανοτητες να κρατήσει ένα γουρουνι σε κοντινές μεσαίες αποστάσεις με τα βολια. Ένας έμπειρος που σκοπεύει καλά κ είναι ψυχραιμος βάζει μόνο μονοβολα. Δε το χρειάζεται το δεκαβολο. Εγώ προσωπικα σε ένα ρέμα που θα μου περασει κοντά βάζω με τη σειρά , μονοβολο, 8 βολο, τα υπόλοιπα μονοβολα. Σε ένα ανοικτό χωράφι όλα μονοβολα. Το πρωτο μονοβολο είναι γιατί λογικά θα έρχεται αργά στο ρέμα, αν το χάσεις του ρίχνεις μπηχτή μια γρήγορη γιατι θα αρχίσει να τρέχει αλλά είναι ακόμα κοντά. Τα υπόλοιπα είναι μονοβολα γιατί πλεον έχει φυγει πιο μακρυά.

Status
Not open for further replies.
Back