Και γω μην νομίζεις απλά υποθέτω ? Παίζει να είναι η rex28 .Εγω που ειμαι ασχετος την ελεγα Ισπανικη
Βγάζουν πολλοί τέτοια τώρα τελευταία για πρακτική σκοποβολή τώρα στο θήραμα ποιός ξέρει ? Βγάζει και η b&p μια σειρά που είναι βαμενο το μολύβι εξωτερικά .Ωραιος! Ευχαριστω! Παντως πολυ μαλακο μονοβολο! Τωρα σε θηραμα τι θα κανει δεν ξερω...
Τωρα που ανεφερες την B&P.. βγαζει το Big Game Palla το οποιο ειναι παρα πολυ καλο μονοβολο κ παει καλα μεχρι τα 40μ που εχω ριξει κ με την Beretta a300 κ την browning auto 5 full choke! Κ το δουλευει ενας φιλος με benelli κ 3choke και πολλα γουρουνια!Βγάζουν πολλοί τέτοια τώρα τελευταία για πρακτική σκοποβολή τώρα στο θήραμα ποιός ξέρει ? Βγάζει και η b&p μια σειρά που είναι βαμενο το μολύβι εξωτερικά .
Τα μονοβολα αυτα ειναι οτι πρεπει για να εξοικιωθει κανεις με την χρηση του μονοβολου για το κυνηγι ειναι και οικονομικα..αλλα στο κυνηγι επειδη ειναι ελαφρια δεν προτιμουντε για ζωα πανω απο 50 κιλαΒγάζουν πολλοί τέτοια τώρα τελευταία για πρακτική σκοποβολή τώρα στο θήραμα ποιός ξέρει ? Βγάζει και η b&p μια σειρά που είναι βαμενο το μολύβι εξωτερικά .
Κανονικα πρεπει το αμορτισερ να ειναι μεχρι την μεση χοντρικα πατημενο και το τζαμακι να μην παιζει καθολου..για μενα ειναι κακοφτιαγμενα......μπορει ο κατασκευαστης για να αντισταθμησει τις απωλειες που εχει με τα παραπανω που ανεφερα τσιμπησε λιγο πιο ψηλα την πυριτιδα
Με τι οπλο κ τι τσοκ ειχες δοκιμασει τα δραμια?Το μονοβολοπου εχω δοκημασει ειναι και ευθυβολο και διατρηση εχει ,,τα εννιαβολα εχουν μεγαλη διασπορα
Εγω παντως απο Ελληνικα δραμια εχω δοκιμασει τα lambro 9βολα που πηγαν σφιχτα με full choke στα 40μ(benelli montefeltro, m2, browning auto5, baikal mp153 s.magnum, beretta a300 παλια)! Δεν τα εχω ριξει ομως σε θηραμα!!Με τι οπλο κ τι τσοκ ειχες δοκιμασει τα δραμια?
Μια υποκλιση απο μενα για ΤΟ ΜΟΝΟΒΟΛΟ!
Να προσθεσω οτι παει καλα κ σφιχτα με full choke στα 40μ (Benelli monte, Beretta a300 (παλια) κ Browning auto5)! Απλα σε σχεση με το 8βολο μου φαινεται πιο μαλακο...Βαζω κ το Remington 9ΒΟΛΟ: Μεταλλο 20mm, διαμ. μπαλας 8.38mm, βαρος μπαλας 3,5γρ.,βαρος πυριτιδας 1.48γρ. Συγκεντρωτηρας "Power Piston", υψος 42,7mm, διαμετρος 18.5mm! (Δεν μετρησα buffer κ φωτο πυριτιδα ξεχασα)!
https://postimg.cc/gallery/1eevkf6vk/
Αlex πάρα πολύ καλο , το έχω δοκιμασι πέρσι έτσι για πλάκα και στα 70 - 80 μετρα πάει εκεί που του λες . Με benelli m2Τωρα που ανεφερες την B&P.. βγαζει το Big Game Palla το οποιο ειναι παρα πολυ καλο μονοβολο κ παει καλα μεχρι τα 40μ που εχω ριξει κ με την Beretta a300 κ την browning auto 5 full choke! Κ το δουλευει ενας φιλος με benelli κ 3choke και πολλα γουρουνια!
Με εναν φιλο μου με την m2 και το 2 τσοκ το εχουμε δοκιμασει στα 40μ κ στα 70μ! Στα 40μ πηγε καρφι κ στα 70μ ειχε στα 10cm αποκλιση περιπου! Ξερω θα πειτε οτι δεν κανει το 2 τσοκ αλλα εμεις καναμε την δοκιμη! Οι m2 τα πανε πολυ καλα!! (Στο παραπανω μηνυμα ειχα αναφερθει σε αλλον φιλο που εχει την m1 με το 3 τσοκ)Αlex πάρα πολύ καλο , το έχω δοκιμασι πέρσι έτσι για πλάκα και στα 70 - 80 μετρα πάει εκεί που του λες . Με benelli m2
Το μονοβολο μην το δοκιμαζεις τοσο κοντα οπως τα 40 μετρα..για να δεις ευθυβολια θα το δοκιμαζεις στα 70 80 90 μετρα εκει κανει θα δεις την αποκλιση τουΜε εναν φιλο μου με την m2 και το 2 τσοκ το εχουμε δοκιμασει στα 40μ κ στα 70μ! Στα 40μ πηγε καρφι κ στα 70μ ειχε στα 10cm αποκλιση περιπου! Ξερω θα πειτε οτι δεν κανει το 2 τσοκ αλλα εμεις καναμε την δοκιμη! Οι m2 τα πανε πολυ καλα!! (Στο παραπανω μηνυμα ειχα αναφερθει σε αλλον φιλο που εχει την m1 με το 3 τσοκ)
Απλα εγω χρησιμοποιω κυριως δραμια και οι περισσοτεροι στην παρεα εκτος 1 ατομο που χρησιμοποιει αποκλειστικα μονοβολο! Κ επειδη μετα απο πολλες δοκιμες καταληξαμε στα σφιχτα choke για δραμια (1*, 2*) εχουμε δοκιμασει κ τα μονοβολα με αυτα τα choke για να ξερουμε πως πανε, εαν χρειαστει να βαλουμε σε καποιο ανοιχτο καρτερι! Κ εγω δυστυχως με τα 2 οπλα που κυνηγαω ειναι σταθερα Full! Οποτε δεν εχω κ αλλες επιλογες! Γιαυτο και δοκιμασα brenneke, lambro palla, b&p, sellier & bellot και καταληξαμε οτι τα b&p πανε καλα κ με τα σφιχτα choke!Για να ριξεις μονοβοκο πρεπει να βρεις την χρυση τομη με το τσοκ δηλαδη το ανοιγνα του τσοκ να ειναι περιπου οση η διαμετρος του μονοβολου ή λιγα δεκατα μικροτερο
Το μονοβολο μην το δοκιμαζεις τοσο κοντα οπως τα 40 μετρα..για να δεις ευθυβολια θα το δοκιμαζεις στα 70 80 90 μετρα εκει κανει θα δεις την αποκλιση του