Εξαρταται τι θεωρει σημαντικο ο καθενας Τασο.Αλλος δεν δινει σημασια καθολουΕίναι τόσο σημαντικό αραγε??
και αλλος ξεκιναει να "μαζευει" τα ασημαντα για να πετυχει κατι παραπανω.
Εξαρταται τι θεωρει σημαντικο ο καθενας Τασο.Αλλος δεν δινει σημασια καθολουΕίναι τόσο σημαντικό αραγε??
Είναι ευλογη η απορία...Εξαρταται τι θεωρει σημαντικο ο καθενας Τασο.Αλλος δεν δινει σημασια καθολου
και αλλος ξεκιναει να "ψαζευει" τα ασημαντα για να πετυχει κατι παραπανω.
Πολυ σωστά , φαντάσου τα σκάγια της δεύτερης , τριτης στιβαδας που αντί πλαστικου εφάπτονται μεταξυ τους .Ιδιως σε καθε στενεμα της κάνης ολα τα ήδη συμπιεσμένα λογω επιταχυνσης σκάγια ποσο βίαια ωθούνται προς το κεντρο τους ερχομενα σε σύγκρουση εχοντας ως μονη διέξοδο την εκτίναξη προς τα εμπρός.Μην μπερδεψουμε τα μαλλινοταπα-μισοταπα που εχουν επαφη τα σκαγια σε ολο το μηκος της κανης
με τα τοιχωματα και η παραμορφωση ειναι δεδομενη.Αν παρατηρησεις τον πατο ενος κυαθιου,θα δεις
το αποτυπωμα της πρωτης στιβαδας σκαγιων.Αυτες οι πιεσεις που αναπτυσονται παραμορφωνουν
ολα τα σκαγια στο σημειο επαφης μεταξυ τους.
Για τα μαλλινοταπα που αναφερεις το εχω ξαναπει....Διαβαζουν καλυτεραΕίναι ευλογη η απορία...
Μάλλινοταπα που αποδιδουν κατανομές συγκεντρώτηρα!
Και λέω εγώ.....
Μα αφου μας λένε ότι από τα πιο σημαντικά πραγματα για βγάλουμε μια "σφιχτή" τουφεκια είναι το σκληρό σκαγι κ η μη παραμορφωση του.....
Αρα με αυτή την βυσματωση θα έπρεπε να έχουμε σοβαρό προβλημα!!!!!
Βάζω ένα μάλλινο σε κάννη φουλ κ μου αποδίδει τουφεκια φουλ τσοκ...Για τα μαλλινοταπα που αναφερεις το εχω ξαναπει....Διαβαζουν καλυτερα
την συσφιξη του τσοκ γιαυτο και εχουν καλες κατανομες.
Ανάλογα με την σκληρότητα των σκαγιών.Ναι έχω δει, όπως έχω δει κ καμια δεκαρια σκάγια κολλημένα στον πάτο...
Να το γυριζεις αναποδα κ να μην πεφτουν...
Παρόλα αυτα......Δεν ξέρω αν όντως ειναι τοσο σημαντικές οι παραμορφωσεις...
Θα δώσω ένα παραδειγμα(μπορει κ λάθος) ...
Ξέρουμε ότι στην μάλλινη τάπα πανε χαμένα αρκετά σκάγια που έρχονται σε επαφή με την κάννη, κ ένα τέτοιο σκάγι ενδέχεται να παρεκκλίνει της πορειας του κ αν όχι δεν είναι κ ότι καλυτερο να χτυπήσουν αυτά τα σκάγια το θήραμα...
Όμως πως γίνεται τα φυσίγγια αυτα να έχουν απόδοση κ σε μακρινές αποστάσεις???
Κ εντέλει ποσα γραμμαρια σκαγιων να πηγαίνουν "χαμένα" σε μια γομωση??
Είναι τόσο σημαντικό αραγε??
Μαλλον εχουμε μπερδευτει λιγο Τασο.Εγω μιλαω για ομοιομορφη κατανομη και εσυ για σφιχτη ντουφεκια.Βάζω ένα μάλλινο σε κάννη φουλ κ μου αποδίδει τουφεκια φουλ τσοκ...
Σωστά?
Πως όμως θα μου βγάλει καλή κατανομή κ σφιχτή τουφέκια αφου λογικά θα "πηγαν χαμένα" αρκετά σκάγια.....
Και αν αυτό το φαινόμενο συμβαίνει με τον συγκεντρώτηρα, τότε φανταστειτε εδώ..........
Μηπως όμως δεν έχουμε να κάνουμε με παραμορφωσεις σκαγιων που θα είναι άξιες λόγου????
Έστω ομοιόμορφη κατανομή......Μαλλον εχουμε μπερδευτει λιγο Τασο.Εγω μιλαω για ομοιομορφη κατανομη και εσυ για σφιχτη ντουφεκια.
Παλι εδω εχουμε το μπερδεμα της σκλυροτητας των σκαγιων.Σε επιμεταλλωμενα με μαλλινη εχεις μαζεψει
την παραμορφωση και διατηρεις το σωστο διαβασμα των σκαγιων στην συσφιξη του τσοκ.Αυτο το ποσοστο
πεφτει οσο μαλακωνει το σκαγι
Σεταπ οποίος θέλει σε προσωπικό μνμ δεν είναι με lb6 το σεταπΚωστα αυτο το 80% συγκεντρωση στα 52 μετρα και με 4,5/10 τσοκ....''απιστευτα'' μεγαλο !!! Με LB6 το
πετυχες ??? Ασφαλες το βλεπω το σεταπ με 36 γραμμαρια και 480μ/δ..... μηπως μπορεις να το γραψεις
το σεταπ φιλε ???
ΟΚ. Κωστα !!! Εαν εχεις την καλωσυνη.....μπορεις να μου το στειλεις!!!Σεταπ οποίος θέλει σε προσωπικό μνμ δεν είναι με lb6 το σεταπ
Πέρα από τα παραπάνω ενδιαφέροντα να συμπληρώσω κάτι που θεωρώ σημαντικό.
Τον λόγο αξιολόγησης μιας τουφεκιάς.
Είπα παραπάνω ότι εγώ αξιολογώ με το μάτι.
Ο Νίκος κάθεται και μετρά 350 σκάγια ένα προς ένα και βγάζει ποσοστά.
Ποιός κάνει το πιο "σωστό" ;
Η απάντηση μπορεί να είναι "και οι 2" !!! (Σόρρυ Νικ. Μακαρι να είχα χρόνο να κάνω το ίδιο.)
Εγώ δεν αλλάζω συχνά φυσίγγια και όποτε αλλάζω θέλω να ξέρω απλά την αποτύπωση στα πχ 35μ.
Ο Νίκος δοκιμάζει εκατοντάδες φυσίγγια και καταγράφει τα πάντα, από πυρίτιδες μεχρι ότι μπορείς να φανταστείς.
Δεν μπορεί ούτε να στιριχτεί στο μάτι ούτε να θυμάται όλες τις τουφεκιές.
Η ανάλυση και η μεθοδολογία εξαρτάται από το τι ακριβώς θέλεις να δεις με την δοκιμή σου και για ποιόν λόγο την κάνεις.
Σαφώς όσο πιο αναλυτικός είσαι τόσο καλύτερα.
Έστω ομοιόμορφη κατανομή......
Μπορεί να μας την δώσουν τα μολυβδινα ημισκληρα σκαγια που φέρουν τα εμπορικά φυσίγγια με μάλλινες?*
Η παραμόρφωση σκαγιων στον πινακα θα μεταφραστει ως ανομοιομορφη κατανομή......
*Η απάντηση είναι ότι μπορουν.........
Άρα λοιπόν,
Η το πληθος των σκαγιων που "χαλάνε" είναι μικρο, η η παραμορφωση τους είναι μικρή κ δεν τα κάνει να ξεφευγουν τις πορειας τους....
Tα παλια κ φημισμένα super x............Η μαλινο με ζελατινα για επηπλεον προστασια στα σκαγια
Ακτινογραφια φηλμ,το καλητερο.η lb6 ποτηρι κομενο χορης τον πατο ενοητε και κομενος στην μεση καθεταTα παλια κ φημισμένα super x............
Τον είδους ζελατίνα βάζεις Γιάννη?
και βρηκαμε τη λυση στο τελευταιο , εδω και 200 χρονια : στενεψαμε τους αυλουςΚαλημέρα. Δεν εχω τέτοια κανη, είναι θεωρητική προσέγγιση. Σκεφτείτε κάτι: ολες οι κανες φτιάχνονται έτσι που να συμβιβαζουν διαφορετικές απαιτήσεις. Η μετάβαση απο τα 20, 4mm του τέλους της θαλαμης σε αυλό 18, 4 ακόμα και με μακρύ κωνο συμπιεζει βίαια τα σκάγια που όντας ανελαστικα παραμορφωνονται. Άλλωστε οι στενοί αυλοι είναι κατάλοιπο της εποχής της μαλινης ταπας που στοχευε να περιορισει τη διαφυγή αεριων. Παρόμοια τα έντονα τσοκ με την χρήση κατάλληλου βύσματος είναι αχρείαστα. Ακόμα η εκρηξη στομιου και ο εμβολιασμός της στήλης των σκαγιων δεν αποτελούν πρόβλημα στο πλαστικό βυσμα( δεν χρειάζεται porting και πρόωρη κώφωση). Για βαριές γομωσεις ανάλογα 73mm θαλαμη με κκαλυκες 76. Το πρόβλημα που μένει , και ήδη υπάρχει , είναι να καταφέρουμε με διάφορα τεχνάσματα κατά την παρασκευή των φυσιγγιων να επιτύχουμε σωστή καύση. Γιατί είναι εύκολο να ανάψουμε καθε πυριτιδα με τις πιέσεις που επιθυμούμε, είναι ομως δύσκολο ζητούμενο να διατηρήσουμε ικανοποιητικές πιέσεις εντός του αυλού για να έχουμε έγκαιρα κατακαυση και παραγωγή εργου (ιδιαίτερα σε δυσκολες συνθήκες).
Χα χα μα που το σκέφτηκες?Ακτινογραφια φηλμ,το καλητερο.
Σε σηνδιασμο με αλευρη βρομης φτιαχνης αγγελουςΧα χα μα που το σκέφτηκες?
Είσαι πολυ ανησυχο μυαλό τελικά........!!!!