Από το 2019 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια για την τροποποίηση του κανονισμού REACH με τέτοιο τρόπο που θα απαγόρευε όλες τις χρήσεις πυρομαχικών με βάση τον μόλυβδο.Πλήρης απαγόρευση δηλαδή των μολύβδινων σκαγίων για τους κυνηγούς σε όλη την Ευρώπη, τόσο εντός όσο και εκτόςΚάπου διάβασα ότι υπάρχει μεγάλη πίεση από την Ε.Ε να γίνει τώρα η απαγόρευση των μολύβδινων σκαγιων για όλα τα κυνηγια και μάλιστα ότι το θέμα είναι σοβαρό και με μεγάλη πιθανότητα να συμβεί. Διαβάσατε κάτι περισσότερο;
Πόσο δίκιο έχεις.....τον τελευταίο καιρό έχω παρατηρήσει και εγώ σε διάφορες σελίδες που εξυμνούν τις ανεμογεννήτριες και να τονίζουν πόσο λανθασμένη είναι η άποψη αυτών που τις θεωρούν επιβλαβείς για το περιβάλλον. Επίσης κάπου γράφαμε ότι τα αιολικά πάρκα δεν ευθύνονται σχεδόν καθόλου για την αλλαγή διαδρομών τον αποδημιτηκών!!!Για να δούμε ρε παιδιά τι θα δούμε...
Είμαι πολύ προβληματισμένος. Φοβάμαι πολύ το σημερινό υπουργό Περιβάλλοντος.
Επίσης βλέπω τις τελευταίες μέρες ένα "περιβαλλοντικό" κίνημα ας το πω διαμέσου μέσων και δημοσιογράφων προσκείμενων προς την κυβέρνηση, όπου εξυμνούνται ανεμογεννήτριες-αιολικά πάρκα (είδατε ονομασίες... αιολικό πάρκο να φέρνει στο μυαλό του πολίτη της πόλης/αποξενωμένου απ' τη φύση θετική σκέψη), τα οποία τα θεωρώ κίνδυνο-θάνατο για τη φύση συνολικά και όχι απλά για το κυνήγι.
Είμαι πολύ στεναχωρημένος τελευταία, καθώς μαθαίνω πως υπάρχουν σχέδια έτοιμα για δημιουργία αιολικών πάρκων στους ορεινούς όγκους της Εύβοιας (δήμων Μεσσαπίων-Ερετρίας-Κύμης/Αλιβερίου), πάνω στους πνεύμονες πρασίνου και στην καρδιά των διαδρόμων αποδημίας του νησιού.
Εάν γίνουν πράξη, όπως φαίνεται, ξεχνάμε πλήρως κυνηγετικά την Εύβοια όσον αφορά στα αποδημητικά.
Στο χωριό μου, ήδη δύο χρόνια πάνω απ' τα κεφάλια μας έχουμε 9 ανεμογεννήτριες, στα καμμένα του 2007. Το βουητό τους ακούγεται μέχρι την παραλία με νηνεμία.
ποια γυναικα εχει μαγαζι με κυνηγετικα στον πυργο?Τι κάνει νιάου στα κεραμίδια![]()
![]()
Αυτό το γαμημενο ρουφιανοκρατος της δεξιάς είναι σε πλήρη εξέλιξη.... κάποιους δεν τους αγγίζει ομως!ποια γυναικα εχει μαγαζι με κυνηγετικα στον πυργο?![]()
καποιος ανταγωνιστής τους έδωσε φαντάζομαι και μάλλον καλά έκανε γιατί ο αθέμιτος ανταγωνισμός δεν παλεύεται μάγκες. Δεν γίνεται κάποιος να είναι με άδειες (λεφτά) και όλα τιμολογημένα και ο άλλος πειρατής, στο τέλος κλείνει η κανονική επιχείρηση.Αυτό το γαμημενο ρουφιανοκρατος της δεξιάς είναι σε πλήρη εξέλιξη.... κάποιους δεν τους αγγίζει ομως!
Πόλεμος είναι και ο μεγαλύτερος λαμογιος θα επικρατήσει!καποιος ανταγωνιστής τους έδωσε φαντάζομαι και μάλλον καλά έκανε γιατί ο αθέμιτος ανταγωνισμός δεν παλεύεται μάγκες. Δεν γίνεται κάποιος να είναι με άδειες (λεφτά) και όλα τιμολογημένα και ο άλλος πειρατής, στο τέλος κλείνει η κανονική επιχείρηση.