Αντι η ΚΣΕ η ΣΚΟΕ και η ΠΕΒΕΚΕ να ενωσουν δυναμεις και να υπερασπιστουν τα δικαιωματα μας, στα προτυπα του NRA, μην πω τι κανουν... Εχω βαρεθει να πληρωνω και να μην σεβονται τα λεφτα που τους δινω.
Last edited:
Δεν έχει καμία σχέση το πως αντιμετωπίζει ο λαός το θέμα όπλου με το πώς το βλέπει το κράτος.....στην Ελλάδα δεν μπορείς να αποκτήσεις τίποτε άλλο πέρα απ' το κυνηγετικό που λένε. Πιστόλι για να πάρεις σχεδον αδύνατο και μόνο αν μπεις σε σύλλογο όπως όλοι γνωρίζουμε πού και πάλι για να το συντηρήσεις θες κανά 1000 € το χρόνο. Το κράτος είναι καθαρά οπλοφοβικό μιας που όχι απλά δεν επιτρέπει αλλά δεν συζητάει καν για άδεια οπλοκατοχής πιστολιού ή ραβδωτού. Την στιγμή που στην Αμερική μπορείς να αποκτήσεις ότι θες πλην ελαχίστων πολιτειών.Το ίδιο και μεγαλύτερο χαράτσι πληρώνουν και οι κάτοχοι ραβωτού σκοπευτικού όπλου. Εκτός από την ετήσια άδεια...πληρώνουν και τους αγώνες που συμμετέχουν για να διατηρούν το δικαίωμα να έχουν το όπλο τους.
Εμένα δεν με απασχολεί τι λέει ο Πρόεδρος...γιατί τα όποια χρήματα των αδειών που προκύψουν δεν θα πάνε απαραίτητα στην ΚΣΕ....αφού ο καθένας μπορεί να βγάλει άδεια στο δασαρχείο.
Ναι...όποιος θέλει να έχει όπλα και να τα κοιτά....είμαι υπέρ στο να πληρώνει μια τοπική άδεια. Στην τελική τα χρήματα αυτά αν δεν καταλήξουν στην ΚΣΕ...θα καταλήξουν στο πράσινο Ταμείο..με την προσδοκία ότι θα επενδυθούν στο περιβάλλον.
Απέδειξε μου το αντίθετο...με στοιχεία!
Εγώ σου έγραψα....2.000.000 νόμιμα όπλα....και 2.000.000 αδήλωτα κυκλοφορούν στην Ελλάδα. Αυτό σημαίνει 2 όπλα/ενήλικο πολιτή σύμφωνα με την απογραφή του 2011.
Μπορείς να αγοράσεις όπλο...με απλή γνωμάτευση ιδιώτη ιατρού. Ούτε καν δημόσιου νοσοκομείου!
Πές μου εσύ λοιπόν...που "ζεις εδώ"...σε ποια άλλη Ευρωπαική χώρα υπάρχει τέτοια αναλογία όπλων....αλλά και τόση άνεση στο να αγοράσεις ένα όπλο!
Και έδω μαλλον δεν τα ξέρεις καλά τα πράγματα...και σε μπερδεύουν τα κανάλια! Το γνωρίζεις ότι υπάρχουν αρκετές πολιτείες στην Αμερική που ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΤΑΙ καθολικά η οπλοκατοχή? (βλ State of Washington)
Σύμφωνα με τα στατιστικά στην Αμερική https://www.statista.com/statistics/215655/number-of-registered-weapons-in-the-us-by-state/
"Just under 30% of American adults currently own a gun" όταν στην Ελλάδα η αναλογία είναι 2 όπλα/ενήλικο!.
Αμερική φίλε μου....δεν είναι το μόνο το Τέξας...το οποίο έχει 30.000.000 κατοίκους και 850.000 δηλωμένα όπλα!
Με στοιχεία λοιπόν...περιμένω να δώ...πόσο τελικά "ελεύθερη" είναι η οπλοκατοχή στις ΗΠΑ!
Φιλικά απαντώ!
Αυτό δεν είναι δείγμα οπλοφιλου κράτους αλλά κράτους της πουτσας συγγνώμη για την έκφρασηΕγώ σου έγραψα....2.000.000 νόμιμα όπλα....και 2.000.000 αδήλωτα κυκλοφορούν στην Ελλάδα. Αυτό σημαίνει 2 όπλα/ενήλικο πολιτή σύμφωνα με την απογραφή του 2011.
Και το πολύ φαι σκοτώνει αλλά η κύρια δουλειά του είναι να συντηρεί τη ζωή.όπως επίσης και το τραπεζομάχαιρο ,
το τσεκούρι για τα ξύλα
το βενζινοπρίονο
το μακρύ κατσαβίδι
το ρόπαλο του base ball
το ποντικοφάρμακο
το ...........
δεν τελειώνει αυτή η λίστα , αν θες να σκοτώσεις υπάρχουν χίλια άλλα πιο εύκολα να τα αποκτήσεις , "εργαλεία" να το κάνεις.
μην πέφτουμε στην παγίδα να σκεφτόμαστε όπως σκέφτονται αυτοί που φοβούνται τα όπλα.
Δεν σκοτώνουν τα όπλα , τα χέρια σκοτώνουν ακόμα και χωρίς όπλα.
Αντίθετα ένας εκπαιδευμένος στα όπλα πολίτης είναι μεγάλο "ατού" για την σωστή κοινωνία.
Από την πέτρα του Κάιν ο άνθρωπος ( δυστυχώς λέω εγώ ) ζει με τα όπλα. Το να τα αρνήσαι είναι σαν την στρουθοκάμηλο που βάζει το κεφάλι της στο χώμα και επειδή δεν βλέπει τον κίνδυνο νομίζει ότι δεν υπάρχει.
λέω εγώ τώρα..............
Διοργανώσαμε ολυμπιακούς αγώνες , μήπως ξέρει κανείς τι έγιναν οι χώροι της ολυμπιακής σκοποβολής;Κυριοι ηρεμια.
Σαν κρατος πασχουμε απο παρα πολλα σε ολα μας.
Τα τελευταια χρονια προσπαθουν οι εκαστοτε πολιτικοι ηγετες μας, να μας εκσυγχρονισουν, να μας εξευρωπαϊσουν, να ενταξουν στην ιδιοσυγκρασια μας ενα στυλ "ευρωπαϊκο" χωρις να λαμβανουν καθολου υποψη την ιδιοσυγκρασια του Ελληνα και το οτι ειμαστε ενας λαος αυθορμητος, παρορμητικος με πολλα καταλοιπα πισω του.
Οι εκαστοτε νομοι φτιαχνονται στο ποδι, ειναι προτασεις σπουδαγμενων παιδιων επιφανων πανεπιστημιων, "μορφωμενων δεν το αρνουμαι" αλλα δυστυχως "αγραμματων οσον αφορα την ιδιοσυγκρασια" του Ελληνικου λαου, με αποτελεσμα να τους αλλαζουν καθε τρεις και λιγο προσπαθωντας να τους βελτιωσουν. Ειναι η φουρνια συμβουλων με τις νεες ιδεες. Δυστυχως..
Στα θεματα των οπλων και της κυνηγετικης δραστηριοτητας, νομιζω θα επρεπε να αλλαξουν ολα εξ αρχης.
Να δημιουργηθουν επισημες σχολες, με εξετασεις, ιατρους, εξιδεικευμενους καθηγητες, τοσο για τις αδειες κυνηγιου οσο και για τις αδειες για τα οπλα, (κατοχης, κυνηγετικα, σκοπευτικα, λειοκανα και ραβδωτα).
Οχι οπως ισχυουν ολα μεχρι τωρα. Ολα εξ αρχης.
Ποσα θα μπορουσαμε να πουμε τοτε.....
Δόθηκαν στην ΕΛ.ΑΣΔιοργανώσαμε ολυμπιακούς αγώνες , μήπως ξέρει κανείς τι έγιναν οι χώροι της ολυμπιακής σκοποβολής;
Καταλαβαμε φταινε η ερωτησης για την μα@@@@ που εδερνε το σταθοπουλο.....ορε φιλε παρακμη ....ξεβρακοτη στα αγκουρια παμε....
DrV,Λορδε παίζεις με τις λέξεις.
Το κράτος μας είναι καθαρά οπλοφοβικο, ο λαός είναι οπλοφιλος.
Μη συγχέεις τεχνηέντως λαό και κράτος.
Είναι οπλοφοβικο γιατί σου επιτρέπει ουσιαστικά να κατέχεις μόνο λειοκαννο πυροβόλο.
Και μη μπερδεύεις την προχειρότητα που το χαρακτηρίζει (πχ μέχρι τώρα χρειαζόταν μόνο ένα χαρτί γιατρού) με το αν είναι οπλοφιλο.
Το πραγματικά οπλοφιλο κράτος επιτρέπει να κατέχεις και ραβδωτα, επιτρέπει το κυνήγι με ραβδωτα και πάνω και πριν απ' όλα πιστεύει στον πολίτη=οπλίτη, τον προετοιμάζει, τον ενημερώνει, τον εκπαιδεύει για να γίνει νόμιμος+ασφαλής κάτοχος και χρήστης πυροβόλου όπλου ακόμα και για αυτοπροστασία αν χρειαστεί.
Υπόδειγμα τέτοιου κράτους είναι η ... Ελβετία.
Όχι!Μα για να βγάλεις άδεια θήρας δεν χρειάζεται να τούς υποδείξεις άδεια κυνηγετικού όπλου;;
έτσι για την ιστορία να πω , ότι υπάρχει ένας ο οποίος έχει σήμερα 145 όπλα ( πριν λίγο καιρό είχε 212 ).Και τα υπόλοιπα που έχουμε τι θα γινουν; Θα μας τα πάρουν με το έτσι θελω? Μην ξεχνάς ότι είναι αγορασμένα νόμιμα με βάση τους ισχύοντες νόμους και χρυσοπληρωμενα. Δεν μας τα χάρισε το κράτος για να μας τα πάρει πισω. Εγώ ξέρω άνθρωπο που έχει στην κατοχή του όπλα που έχει σκάσει 9-10 χιλιάρικα για να τα παρει. Τι θα του πουν; Διαλέγεις ένα και τα άλλα σου τα παίρνω;
άρα τα ίδια λέμε.................. χεχεχεΚαι το πολύ φαι σκοτώνει αλλά η κύρια δουλειά του είναι να συντηρεί τη ζωή.
Κατάσχεση άμεσα δεν νοείται ένας κυνηγός να έχει τόσα όπλα μόνο έναέτσι για την ιστορία να πω , ότι υπάρχει ένας ο οποίος έχει σήμερα 145 όπλα ( πριν λίγο καιρό είχε 212 ).
και όταν τον ρώτησα ποιό όπλο είναι το ποιό ακριβό που έχει , μου είπε " έχω όπλο που το πλήρωσα 60.000 € ".
είπε κανείς κάτι ..................
Είμαστε η πιο οπλοφιλική χώρα στην Ευρώπη αποδεδειγμένα!!
Εμείς ναι μεν είμαστε οπλόφιλοι....αλλά όχι οπλοφιλικοί.
Δαίμον του τυπογραφίου!
Τα πρωτα Αποτελέσματα κλεισουρακς και στέρησης