Κυνηγετικές Ειδήσεις-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Στην λιμνοθάλασσα του Άγιου Μάνου από ότι βλέπω στην εφαρμογή του Κενταύρου το κυνήγι απαγορεύεται. Η παραπληροφόρηση και τα κακώς κείμενα για το κυνήγι πλέον έχουν ξεπεράσει κάθε όριο.
Το κυνήγι χρειάζεται εκπροσώπηση για να απαντάει σε αυτές τις ηλιθιότητες και επιθέσεις που δέχεται.
 

Attachments

  • IMG-cb1e8df1f1ffc054b3d284727ef639da-V.jpg
    IMG-cb1e8df1f1ffc054b3d284727ef639da-V.jpg
    124,5 KB · Προβολές: 39
Αυτός ο ψεύτης ο Ευαγγελάτος θέλει πολύ ξύλο. Ψευτιά στη ψευτιά είναι. Κολλητός του Μαρινάκη και του Κούλη. Τι να περιμένει κανείς...???? Αισχος στο αισχος και ψευτιά στη ψευτιά...
Ποιός είναι ο Ευαγγελάτος;
 
Παιδια εχουμε να κανουμε με μια κυβερνησι γεματη λουγκρες/ψυχο ανωμαλους που θελουν να μας τελειοσουν με καθε μεσο......που ειναι τα φηντανια μας να κανουν μηνησης....φοβαμε πολυ οτι κυνηγι τερμα...αν δεν επαναστατησουμε
 
Γίναν τα γγεια θυμιάματα και τα σκατα λιβάνι,οι πουστηδες αφεντικα και οι γύφτοι καπετάνιοι. Έτσι θέλουν να κάνουν τους νεοέλληνες, μόνο οι κυνηγοι είναι οι τελευταίοι γνήσιοι άνθρωποι της υπαίθρου και πάνε να μας τελειώσουν, βαστατε γερά.
 
Γίναν τα γγεια θυμιάματα και τα σκατα λιβάνι,οι πουστηδες αφεντικα και οι γύφτοι καπετάνιοι. Έτσι θέλουν να κάνουν τους νεοέλληνες, μόνο οι κυνηγοι είναι οι τελευταίοι γνήσιοι άνθρωποι της υπαίθρου και πάνε να μας τελειώσουν, βαστατε γερά.
Δυστηχως πουστευουμαι σαν χωρα...ολλες η πατροπαραδοτες αξιες μας πολεμουντε με καθε μεσο. ..μονο με μαχη θα σωθουμε
 
Δυστηχως πουστευουμαι σαν χωρα...ολλες η πατροπαραδοτες αξιες μας πολεμουντε με καθε μεσο. ..μονο με μαχη θα σωθουμε
Λάθος το λες, το σωστό είναι : δυστυχώς επουστευσαμε. Κρατατε γερά κυνηγοί να μην χάσουμε την πατροπαράδοτη αξία του ελεύθερου κυνηγιού και κυρίως να το περάσουμε στη νέα γενιά για να υπάρχει συνέχεια.
 
Στην εκπομπή «Εφαρμογή Θεσσαλονίκη» Ρ Θ 94,5 μίλησε ο Σταύρος Καλπάκης μέλος της «Δράση για την Άγρια Ζωή».

«Τα περισσότερα ζώα τα έχουν παραλάβει από την περιοχή του Αγίου Μάμαντος και πρόκειται για πουλιά τα οποία έχουν καταπιεί σκάγια και τα βρίσκουμε στο στομάχι τους. Όταν έφθασαν τα πρώτα πουλιά στο κέντρο περίθαλψης είχαν συμπτώματα μολυβδίασης και κάποια από αυτά πέθαναν κατά την διάρκεια της περίθαλψης. Τα ζώα δεν πυροβολήθηκαν, αλλά κατάπιαν τα σκάγια. Βρήκαμε δεκάδες νεκρά φλαμίνγκο στην περιοχή του Αγίου Μάμαντος.
Τα πουλιά αναζητούν ασπόνδυλα για την τροφή τους στο ίζημα του πυθμένα του υγροβιότοπου και μαζί με τα πετραδάκια για την χώνεψη έφαγαν και τα σκάγια.για Στον Άγιο Μάμα επιτρέπεται το κυνήγι και πολλά σκά καταλήγουν στον υγρότοπο».
Στην ευρύτερη περιοχη του αγιου μαμα το κυνηγι επιτρεπεται στον υγροτοπο οχι .Τωρα αν εβγαλαν ποδια τα σκαγια και πηγαν μεχρι τον υγροτοπο αυτο μονο τα ιδια θα μας το πουν . Ποιος φορεας εκανε την νεκροψία στα φλαμιγκο και εβγαλε οτι ειναι απο τα σκαγια η θα το κανουμε σαν τον κορονοιο ολοι πήγαν απο αυτον .
 

Τι συμβαίνει με τα φλαμίνγκο; Επικοινωνιακά παιχνίδια για ικανοποίηση αντικυνηγετικών και συντεχνιακών επιδιώξεων.​

Το φοινικόπτερο (φλαμίνγκο – Phoenicopterus rosaeus), είναι ένα από τα πλέον εντυπωσιακά πτηνά της χώρας μας αλλά και παγκοσμίως και η «διασημότητα» του έκανε την «είδηση» με τα νεκρά φλαμίνγκο από «μολυβδίαση», να πρωταγωνιστεί τις τελευταίες μέρες παντού στα ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Τα περιστατικά στον Άγιο Μάμα Χαλκιδικής έγιναν σε μία περιοχή όπου α) το κυνήγι δεν επιτρέπεται εδώ και δεκαετίες β) η χρήση μολύβδινων σκαγίων απαγορεύεται από το 2013 και γ) στην περιοχή δρούνε και έχουν αρμοδιότητα φύλαξης η Δασική Υπηρεσία, η θηροφυλακη των κυνηγετικών οργανώσεων και δεν έχουν διαπιστωθεί σημαντικές παραβάσεις ούτε καταγγελίες.
Όμως οι τρεις φορείς (ΦΔ Θερμαϊκού Κόλπου, ΕΟΕ και Δράση για την άγρια ζωή) που ενεπλάκησαν ενεργά στο ζήτημα με τα νεκρά φλαμίνγκο, ζητούνε με κοινή τους επιστολή από τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Αμυρά «να πράξει τα δέοντα ώστε να μην αναγκαστούμε να έρθουμε πάλι αντιμέτωποι με τέτοια θλιβερά περιστατικά.»
Μάλιστα έβγαλαν το δικό τους πόρισμα για τα αίτια θανάτωσης των φλαμίνγκο και ζητούνε από το Υπουργείο να εκτελέσει στην ουσία τις υποδείξεις τους. Να απαγορεύσει δηλαδή το κυνήγι σε μεγαλύτερη έκταση στην ευρύτερη περιοχή και να δώσει νέα καθήκοντα στο Φορέα Διαχείρισης. Απαξιώνοντας εντελώς το έργο φύλαξης που ασκείται στην περιοχή τόσο από την Δασική Υπηρεσία, όσο και από την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ.
Δυστυχώς στην υπόθεση αυτή, όπως και σε αρκετές άλλες αντίστοιχες, απομακρύνεται η επιστημονική τεκμηρίωση αλλά περισσεύει η επίκληση στο συναίσθημα και η αντικυνηγετική προσέγγιση, με αποτέλεσμα να τίθενται αυτομάτως σε αμφισβήτηση πολλές από τις βασικές πτυχές που τη συνθέτουν και τη διαμορφώνουν.
Τα ερωτήματα που γεννώνται είναι πολύ περισσότερα από τις απαντήσεις που δίνονται από τις ανακοινώσεις. Και τα ερωτήματα αυτά, απαιτούν άμεση διευκρίνιση κατά τη γνώμη μας, πριν την ανάληψη οποιασδήποτε θεσμικής πρωτοβουλίας σχετικής με το θέμα των νεκρών φλαμίνγκο. Συγκεκριμένα:
• Τα συμπτώματα της μολυβδίασης συγχέονται με αυτά άλλων ασθενειών που προσβάλλουν τα πτηνά όπως έγινε στις λίμνες Κάρλα (2016) και Κορώνεια (2004). Ποιος κτηνίατρος περιέθαλψε τα τραυματισμένα πτηνά και πιστοποίησε πως ο θάνατος των νεκρών φλαμίνγκο προήλθε από μολυβδίαση και όχι από άλλα αίτια; Υπάρχει κτηνιατρική γνωμάτευση;
• Ποιο εργαστήριο πιστοποίησε πως τα σκάγια που φαίνονται στην ακτινογραφία είναι μολύβδινα και όχι ατσάλινα ή από κάποιο άλλο υλικό;
• Πως γνωρίζουμε πως η ακτινογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα είναι πρόσφατη και αφορά νεκρό φοινικόπτερο που βρέθηκε στην περιοχή του Αγίου Μάμα;
• Ποιος κτηνίατρος βεβαιώνει πως το νεκρό φλαμίνγκο κατανάλωσε τα σκάγια στη συγκεκριμένη και όχι άλλη περιοχή στο παρελθόν (αν όντως πρόκειται για μολυβδίαση και τα σκάγια που φαίνονται στην ακτινογραφία προέρχονται από φλαμίνγκο που βρέθηκε στην περιοχή);
• Γιατί δεν βρέθηκε πέρυσι έστω ένα νεκρό φοινικόπτερο σε αυτήν ή σε άλλη περιοχή και βρέθηκαν φέτος τόσα πολλά νεκρά, όταν το φορτίο του μολύβδου πρακτικά παρέμεινε το ίδιο με πέρυσι;
• Γιατί δεν ενημερώθηκε η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Π.Ε. Χαλκιδικής;
• Γιατί δεν ενημερώθηκε το Δασαρχείο Πολυγύρου;
• Γιατί δεν ενημερώθηκε η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης;
• Σύμφωνα με ποιο πρωτόκολλο οι παραπάνω φορείς παρέλαβαν από πολίτες ή προέβησαν οι ίδιοι σε περισυλλογή νεκρών και περίθαλψη εξασθενημένων φοινικόπτερων;
• Θεραπεύτηκε κάποιο φοινικόπτερο και ποια θεραπεία ακολουθήθηκε για τη «μολυβδίαση»;
• Τηρήθηκαν τα απαιτούμενα μέτρα βιοασφάλειας για τη γρίπη των πτηνών, για την οποία έχει σημάνει συναγερμός στην Ευρώπη στην όλη διαδικασία;
• Υπάρχουν κίνδυνοι μεταφοράς παθογόνων οργανισμών από τη μεταφορά εξασθενημένων ή νεκρών ζώων από τον υγρότοπο προς στον αστικό ιστό από πολίτες που τα μετέφεραν;
 
Γερμανία: Στροφή στο κυνήγι εν μέσω πανδημίας
Εποχή ακμής εν μέσω πανδημίας γνωρίζει το κυνήγι στην Γερμανία.
397.000 άνθρωποι διαθέτουν πλέον σχετική άδεια στην χώρα όταν δύο δεκαετίες νωρίτερα ήταν λιγότερα από 60.000.
Η Σάνα Ρέις ξεκίνησε πρόσφατα την ενασχόλησή της με το κυνήγι.
Η 28χρονη τρέφεται πλέον από τα θηράματά της.
«Η πανδημία μας οδήγησε πίσω στη φύση, γιατί τελικά αυτό ἠταν το μόνο που θα μπορούσαμε να κάνουμε. Για εμένα είναι σημαντικό να ξέρω από προέρχεται το κρέας που τρώω. Έχω δει το ζώο να κυκλοφορεί εδώ και έτσι γνωρίζω από που προέρχεται», ανέφερε η Σάνα Ρέις.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της γερμανικής ένωσης κυνηγών, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια το κυνήγι έχει αναπτυχθεί σημαντικά στην χώρα.
«Οι περισσότεροι λένε πως κάνουν αίτηση για άδεια κυνηγιού γιατί αγαπούν την φύση και θέλουν να την προστατέψουν. Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος είναι μια βασική αιτία όπως και η αγάπη για την φύση. Το κρέας είναι σημαντικό για να βρίσκει κάποιος μόνος την τροφή του», δήλωσε η Άννα Μάρτινσοχ εκπρόσωπος της Ένωσης Γερμανών Κυνηγών.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο ο μεγαλύτερος αριθμός αδειών κυνηγιού αναλογικά με τον πληθυσμό εντοπίζεται στο Βέλγιο.
 
Status
Not open for further replies.
Back
Top