Κυνηγετικές Ειδήσεις-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Γειτονα συμφωνω και επαυξανω και Μπραβο σου για τον αγωνα που δινεις
Εχω να θεσω ενα ερωτημα πανω σε αυτο
Αν αυριο βγει η αποφαση για την ρυθμιστικη και απαγορευτει η Μπεκατσα πχ η ο λαγος η εστω περιοριστουν η μερες θηρευσης τους
ποσοι πιστευεις οτι θα διεκδικισουν την επαναφορα τους ?
Πιστευω οτι οι πραγματικη κυνηγη θα κανουν αγωνα,.και να ξερεις ολοι οι αγωνες που εχουν κερδιση παντα ξεκινουν απο μικρες ομαδες

Ειμαστε πολλοι αλλα...σκΟρπιοι!Δεν υπαρχει "κυνηγετικο λομπι"!Με την ετυμολογια του "λομπι".Καθενας για παρτι του και να τρεξει καποιος αλλος για μας.Μονιμα σε θεση αμυνας και οι "αλλοι",να δουλευουν συνεχεια κατα μας.Απο τους παιδικους σταθμους και τα δημοτικα!Ο "κακος κυνηγος"...Αυτος που σκοτωνει τα ελαφια και τα ζαρκαδια και στρεφει το λυκο στα γιδια και τα προβατα!
Να δινεις μαχες με τα ιδια σου τα παιδια!Που τα φαρμακωνουν!
Μ' αυτη την τακτικη, τα οχυρα-καστρα,νομοτελιακα ΠΕΦΤΟΥΝ!Αργα η γρηγορα!Ποσο μπορεις ν'αντεξεις?
Μια δραστηριοτητα που ηλικιακα,γερναει συνεχως και δεν βρισκει υποστηρικτες!
Οταν πας συνεχεια παρακαλετα για να μη σου κοψουν,στο τελος θα σου κοψουν!Οταν φαινεσαι κουνελι,θα σου συμπεριφερθουν σαν ...κουνελι!Τελεια και παυλα!
Η μαζευομαστε η μας τρωνε λιγο-λιγο!Οπως κανουν εδω και χρονια!Αφου δεν μας σεβονται ΠΡΕΠΕΙ να μας φοβουνται!Αφου ειμαστε πολλοι,ΠΡΕΠΕΙ και να φαινομαστε πολλοι!
Οταν θα γινουμε "λομπι",θα αρχισουν να λιγοστευουν και τα προβληματα μας!ΠΡΕΠΕΙ να αρχισουμε να λειτουργουμε διαφορετικα!Αλλιως....μαντηλακια για τα δακρυα!

Last edited:
Χρυσανθε και εδω το ιδιο ισχυει με τους κυνηγους κανεις δεν βγαινει στην υπαιθρο για πλακα γουσταρει και το κανει
Το θεμα ειναι οτι δεν υπαρχει συμμετοχη αγωνας διεκδικιση
Η λογικη που επικραττει στις μερες μας ειναι ας καει η καλυβα του γειτονα προς οφελος μου και εχει ο θεος
Αντε και βγω στο βουνο μαζι με αλλους διακοσους παρολο που υπαρχει απαγορευση
Την επομενη μερα εγω και οι αλλοι θα ειμαστε μονοι μας στο δικαστηριο και απο πισω μας θα μας σκαβουν τον λακκο
Γιαυτο σου λεω δεν υπαρχει λυτρωση
Καλημερα καλε μου φίλε.
Φυσικα και βγαινει επειδη το γουσταρει και επειδη το κυνηγι ειναι στο αιμα του.
Δεν το εννοουσα αλλιως φικε μου.
Απλα ήθελα να τονισω οτι παρολο που και εδω υπαρχουν τα προβληματα η απουσια ηγεσιας και πρωτοβουλίες. , η μη χρησιμοποιηση των συλλογων ως οργανα η σχεδον παντελως απουσια κυνηγετικης συνειδησης και καλιεργιας....αν αύριο πουν κυνηγι τελος θα γινουμε ολοι ενα και θα γινει της πουτ.
Διοτι αν κοπει τους πονάει ολους.
Αν κάνουν περικοπες η επηρεασουν π.χ μονο τον λαγο η μονο ενα κυνήγι σε ειδος τοτε ναι πιατευω οτι θα δουλεψει το ατομικο πλεον και θα πουν πολλοι αμα δεν μου κοβουν αυτο που κυνηγω εγω...που να τρεχω τωρα..δεν βαριεσε.
Γενικα εμεις οι ιδιοι εχουμε κατατάξει το κυνηγι ως δευτερευον σε προτεραιοτητα στην ροθτθνα μας αφου φροντιζουν να μας καθηλωνουν πρώτα σε προτεραιοτητα προβληματα επιβιωσης.
Στο εξωτερικο αυτο δεν ισχυει.
Διοτι εχουν αναγνωρίσει και καταλαβει τι χρημα βγαίνει απο το κυνηγι και το βλέπουν σαν κοτα με τα χρυσα αυγα.
Ολη μερα την χαδευουν την κοτα εκει και τα λομπι απαρτίζονται οχι απο απλο κοσμακη....ειναι και πιο ταξικο το κυνηγο εκει.....και σε μορφη φαρμας.
Ειναι πολλα τα προβληματα φιλε.
Απαξ και καταλάβουμε ομως την δυναμη που εχουμε...και απαξ και βρουνε τροπο την ηγεσία μας να την κραταμε σφικτα και οχι οπως τωρα που ναι μισθος και σβερκο πισω......μόνο τοτε οχι θα μας ακουσουν.....αλλα θα υπακουσουν σε οτι ζήτησουμε

Ειμαστε πολλοι αλλα...σκΟρπιοι!Δεν υπαρχει "κυνηγετικο λομπι"!Με την ετοιμολογια του "λομπι".Καθενας για παρτι του και να τρεξει καποιος αλλος για μας.Μονιμα σε θεση αμυνας και οι "αλλοι",να δουλευουν συνεχεια κατα μας.Απο τους παιδικους σταθμους και τα δημοτικα!Ο "κακος κυνηγος"...Αυτος που σκοτωνει τα ελαφια και τα ζαρκαδια και στρεφει το λυκο στα γιδια και τα προβατα!
Να δινεις μαχες με τα ιδια σου τα παιδια!Που τα φαρμακωνουν!
Μ' αυτη την τακτικη, τα οχυρα-καστρα,νομοτελιακα ΠΕΦΤΟΥΝ!Αργα η γρηγορα!Ποσο μπορεις ν'αντεξεις?
Οταν πας συνεχεια παρακαλετα για να μη σου κοψουν,στο τελος θα σου κοψουν!Οταν φαινεσαι κουνελι,θα σου συμπεριφερθουν σαν ...κουνελι!Τελεια και παυλα!
Η μαζευομαστε η μας τρωνε λιγο-λιγο!Οπως κανουν εδω και χρονια!Αφου δεν μας σεβονται ΠΡΕΠΕΙ να μας φοβουνται!Αφου ειμαστε πολλοι,ΠΡΕΠΕΙ και να φαινομαστε πολλοι!
Οταν θα γινουμε "λομπι",θα αρχισουν να λιγοστευουν και τα προβληματα μας!ΠΡΕΠΕΙ να αρχισουμε να λειτουργουμε διαφορετικα!Αλλιως....μαντηλακια για τα δακρυα!
.RESPECT.

Είναι η δεν είναι αντί συνταγματική η απαγόρευση του κυνηγιου?
Ειναι δικαίωμα η οχι που δεν μπορει να αφαιρεθει?
1. Δεν είναι
2. Οχι.
Αν συνέβαιναν τα αντίθετα από τις απαντήσεις μου Χρύσανθε δεν θα είχαμε το ίδιο κάθε χρόνο να είμαστε με την ψυχή στο στόμα για να βγάλει το ΥΠΕΚΑ και ο εκάστοτε υφυπουργός ρυθμιστική απόφαση κυνηγίου. Το κυνήγι δεν αναγράφεται ούτε στο Σύνταγμα, ούτε είναι κατοχυρωμένο σε νόμο, ότι θα άρχιζε απαρέγκλιτα κάθε χρόνο από τις τάδε έως τάδε, με αυτά τα θηράματα και αυτούς τους περιορισμούς. Του Τσιρώνη φέτος μπορεί να του έρθει να κυνηγάμε σκαντζόχοιρους. Άμα το περάσει στην ρυθμιστική και υπογραφεί, ε τότε θα κυνηγάμε σκαντζόχοιρους. Από τα πιο αυθαίρετα πράγματα που έχει η ελληνική πολιτεία και είναι τελείως τρελό γιατί βάσει λογικής είναι ένα ανθρώπινο αναφαίρετο δικαίωμα το κυνήγι (όπως είπες και συ).

Ετσι ακριβως, αυτο ακριβως γινεται... Η καλυτερη αμυνα ειναι η επιθεση αλλα το κουνελι δυσκολα γινεται λυκος... Το κουνελι κανει για αλλα πραγματα, ο λυκος για αλλα... ;)

Γιαννη εδω δεν θα συμφωνησω, η αληθεια ειναι οτι πλεον καταντησε ουτοπικο να γινεις κυνηγος σε μια μεγαλουπολη οπως η Αθηνα, αλλα στην επαχρια τα νεα παδια που ασχολουνται με το κυνηγι ειναι πολλα, κ μαλιστα εχουν κ την ποιοτητα που πολλοι της μεσαιας ηλικια κ την τακτικης ¨οτι φαμε, οτι πιουμε κ οτι αρπαξει ο κωλος μας" δεν εχουν... Εχουν κ ευαισθησιες κ μυαλο κ εκπαιδευτικο επιπεδο, απλα χανονται στο πληθος δυστυχως...

Αφου δεν μας σεβονται ΠΡΕΠΕΙ να μας φοβουνται!Αφου ειμαστε πολλοι,ΠΡΕΠΕΙ και να φαινομαστε πολλοι!
Το κουνελι δεν το φοβαται κανεις, το λυκο αν μαλιστα φτιαξει κ αγελη πολλοι... Καλως η κακως λειτουργουμε πολιτικα, τα χρηματα βγαινουν, οι ψηφοι καθε κυνηγετικης οικογενειας οχι;), το κακο ειναι οτι τωρα επρεπε να βγει ο προεδρος κ να πει δημοσια κ με σθενος ΑΥΤΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΑ,ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΙ... Ας βγαλουν λιστες με υπογραφες οι κυνηγετικοι συλλογοι,ονομα-ταυτοτητα-υπογραφη-καταμετρηση, καλως η κακως δεν μπορουν να παρακαμφθουν ετσι οπως εχει γινει το παιχνιδι...
Αυτο που με προβληματιζει ειναι γιατι δεν γινονται τα αυτονοητα, δεν μπορει καποιος λογος θα υπαρχει, δεν ειμαστε ολοι εμεις εξυπνοι κ καποιοι αλλοι ηλιθιοι... Κ το ¨προβληματιζει¨ δεν ειναι σωστη λεξη... Με τρομαζει επρεπε να πω....xm.

Αυτο που με προβληματιζει ειναι γιατι δεν γινονται τα αυτονοητα, δεν μπορει καποιος λογος θα υπαρχει, δεν ειμαστε ολοι εμεις εξυπνοι κ καποιοι αλλοι ηλιθιοι... Κ το ¨προβληματιζει¨ δεν ειναι σωστη λεξη... Με τρομαζει επρεπε να πω....xm.
Αυτο που ζουμε,Αρι,ειναι αποτελεσμα "παλαιοκοματικης"νοοτροπιας!Αν ειχαμε την "ακρη",τα φερναμε βολτα.
Αν δεν ειχαμε....
Δεν υπηρξαμε ποτε κατεστημενο σαν κυνηγετικη οικογενεια!Το αυτονοητο δεν ληφθηκε ποτε,σαν αυτονοητο!
Συμφωνω οτι τα νεα παιδια εχουν καλυτερο επιπεδο,κατα μεσο ορο.Ειναι θεμα ενος εκαστου απο μας.
Οοοοταν ημουν παιδι,στο χωριο,δεν υπηρχε συνομηλικος που να μη βγαινει,εστω και λιγο,στο κυνηγι.
Αυτο δεν το βλεπω τωρα,τουλαχιστον στα μερη μου.Θα μου πεις κυνηγανε...pokemon!

Οοοοταν ημουν παιδι,στο χωριο,δεν υπηρχε συνομηλικος που να μη βγαινει,εστω και λιγο,στο κυνηγι.
Αυτο δεν το βλεπω τωρα,τουλαχιστον στα μερη μου.Θα μου πεις κυνηγανε...pokemon!
Aυτο το παρατηρω και εγω Γιαννη,και αν και δεν ειμαι απο χωριο,εχω σχεση και με τιποτα δεν εχει σχεση αυτοι που βγαινουν στο κυνηγι με τα δικα μου χρονια,μπορει ο Αρης στη περιοχη του να ειναι καλυτερα τα πραγματα.

Επίσης Ηλία, το link δεν μου ανοίγει. .....
Μπηκα το ειδα στο i hunt υπαρχει. Ασπρομετωπη ληγει 31 Ιανουαριου , η αλεπου ξεκιναει απο 20/8 και τα αγριογουρουνα 6 κατα ομαδα 10 σε Πελοποννησο και Ευβοια τα υπολοιπα ιδια.

Status
Not open for further replies.
Back