Κυνηγετικές Πυρίτιδες Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Δεν θέλω να πείσω κανέναν Νικόλα ούτε φυσιγγια πουλάω ούτε κερδίζω κάτι από αυτό απλά λέω τι έχω δει στην πράξη η πες μου ποιο χελωνακι δεν έχει καλά σκοτώματα το ρεμι το rotweil και ακόμα καλύτερα παλιά που ήταν ποιο αργό τα selier τα eley ? Eιλικρινα δεν μπορώ να φανταστώ αργό που δεν έχει τρομερά σκοτώματα
Οι Άγγλοι λέγαν ότι η ταχύτητα που σκοτώνει είναι τα 370 - 380 m/sec........

Οι Άγγλοι λέγαν ότι η ταχύτητα που σκοτώνει είναι τα 370 - 380 m/sec........
Όλα εξαρτώνται από τα σκαγια
Πόση ταχύτητα βγάζουν τα Ρεμ 3inch nitro?
Δεν νομίζω να είναι γρήγορα, όμως σκοτώνουν καλά σε δυσκολες συνθηκες

Το πηγες ''αλλου'' το πραγμα.....Μην μπερδευεις τα Αμερικανικα φυσιγγια με τα Ευρωπαικα....το αργο
φυσιγγιο για να σκοτωσει σε δυσμενεις καιρικες συνθηκες πρεπει να εχει προδιαγραφες που ΔΕΝ εχουν τα
Ευρωπαικα φυσιγγια...πχ. οπως πολυ σωστα ειπες η ποιοτητα σκαγιων...
Εχεις δει την ποιοτητα σκαγιων και πυριτιδας σαν του Αμερικανου σε Ευρωπαικο φυσιγγιο ??

Θα πηγαινες με δικο σου φυσιγγιο ιδιογομωσης σε κρυο να κυνηγησεις με 380μ/δ ??
Πιστευω πως οχι....γιατι δεν αντεχεις το κλαμα....Ποσο μαλλον με εμπορικο ...που στα 50 μετρα ''ψαχνεις''
να βρεις σκαγια...γιατι δεν εχουν ουτε ενα 40% συγκεντρωση.....καλα τα 60 μετρα ειναι ονειρο απατηλο...
ή τραβανε τα μετρα με το λαστιχο..ή δεν ξερουν ποσα ειναι τα 60 πραγματικα μετρα!!

Αυτα ειναι 50 πραγματικα ΜΕΤΡΑ απο την ακρη του τραπεζιου μεχρι τον στοχο.

εικόνα_Viber_2023-03-17_21-13-09-005.jpg

Και αυτα 70 πραγματικα ΜΕΤΡΑ.

εικόνα_Viber_2020-10-05_19-39-10.jpg

Και οι διαστασεις των στοχων ειναι 1,25Χ85.

Βαλτε λοιπον εναν στοχο στα 60 μετρα...και δοκιμαστε τα εμπορικα που ριχνετε...μετρηστε ποσοστα
συγκεντρωσης
και διατρησης......και μετα το ξανα συζηταμε εαν θελετε!! :)

Last edited:

Στελαρα μου.....Καμια καλη συνταγη σαλτσας πικαντικης για μακαρονια εχεις φιλε ??? :p:).love.

Αυτό που σκοτώνει είναι η διάτρηση σε δεδομένη απόσταση, το πόσα σκάγια θα πάρει το θήραμα και τα σημεία που θα τα πάρει.
Αν είχαμε τζελ θα μας είχαν λυθεί πολλές απορίες.

Σε κακής ποιότητας υλικά δεν μπορείς να αυξάνεις "ανεξέλεγκτα" ταχύτητες και να περιμένεις ΠΑΝΤΑ καλύτερα αποτελέσματα αν δεν βάλεις buffer.

Αυτό που σκοτώνει είναι η διάτρηση σε δεδομένη απόσταση, το πόσα σκάγια θα πάρει το θήραμα και τα σημεία που θα τα πάρει.
Αν είχαμε τζελ θα μας είχαν λυθεί πολλές απορίες.

Σε κακής ποιότητας υλικά δεν μπορείς να αυξάνεις "ανεξέλεγκτα" ταχύτητες και να περιμένεις ΠΑΝΤΑ καλύτερα αποτελέσματα αν δεν βάλεις buffer.

Σε μενα το λες φιλε ???
Πιστευεις οτι δεν το γνωριζω ??
Εχεις δει δικο μου φυσιγγιο κατω απο Ν7 που να μην εχει αλευρι ???

Το πηγες ''αλλου'' το πραγμα.....Μην μπερδευεις τα Αμερικανικα φυσιγγια με τα Ευρωπαικα....το αργο
φυσιγγιο για να σκοτωσει σε δυσμενεις καιρικες συνθηκες πρεπει να εχει προδιαγραφες που ΔΕΝ εχουν τα
Ευρωπαικα φυσιγγια...πχ. οπως πολυ σωστα ειπες η ποιοτητα σκαγιων...
Εχεις δει την ποιοτητα σκαγιων και πυριτιδας σαν του Αμερικανου σε Ευρωπαικο φυσιγγιο ??

Θα πηγαινες με δικο σου φυσιγγιο ιδιογομωσης σε κρυο να κυνηγησεις με 380μ/δ ??
Πιστευω πως οχι....γιατι δεν αντεχεις το κλαμα....Ποσο μαλλον με εμπορικο ...που στα 50 μετρα ''ψαχνεις''
να βρεις σκαγια...γιατι δεν εχουν ουτε ενα 40% συγκεντρωση.....καλα τα 60 μετρα ειναι ονειρο απατηλο...
ή τραβανε τα μετρα με το λαστιχο..ή δεν ξερουν ποσα ειναι τα 60 πραγματικα μετρα!!

Αυτα ειναι 50 πραγματικα ΜΕΤΡΑ απο την ακρη του τραπεζιου μεχρι τον στοχο.

View attachment 68743

Και αυτα 70 πραγματικα ΜΕΤΡΑ.

View attachment 68744

Και οι διαστασεις των στοχων ειναι 1,25Χ85.

Βαλτε λοιπον εναν στοχο στα 60 μετρα...και δοκιμαστε τα εμπορικα που ριχνετε...μετρηστε ποσοστα
συγκεντρωσης
και διατρησης......και μετα το ξανα συζηταμε εαν θελετε!! :)
Tα rottweil Ευρωπαϊκά δεν είναι και αργά σχετικά φυσιγγια δηλαδή αυτά δεν σκοτώνουν σύμφωνα με τα λεγόμενα σου

Tα rottweil Ευρωπαϊκά δεν είναι και αργά σχετικά φυσιγγια δηλαδή αυτά δεν σκοτώνουν σύμφωνα με τα λεγόμενα σου

Δεν εχω ιδεα απο εμπορικα φυσιγγια....
Εσυ που λες οτι σκοτωνει ....βαλε ενα στοχο στα 60 μετρα βγαλε αποτυπωση μετρησε και διατρηση
και αποδειξε το....
Εαν δεν μπορεις να τα κανεις ολα αυτα...βαλε μια φωτο τα φυσιγγια που λες να τα αγορασω και να στα δοκιμασω εγω...

Σταύρο όλα σκοτώνουν σε οποιοδήποτε απόσταση, με οποιοδήποτε # σκαγιού, οποιοδήποτε θήραμα σε οποιαδήποτε θερμοκρασία, όσο φάλτσα και να τουφεκίσεις.
Το θέμα είναι πόσο συχνά σκοτώνουν όταν τα παραπάνω γίνουν συγκεκριμένα.

Όρισε λοιπόν
απόσταση, θήραμα, #σκαγιού, θερμοκρασία να μιλάμε συγκεκριμένα.

Σταύρο όλα σκοτώνουν σε οποιοδήποτε απόσταση, με οποιοδήποτε # σκαγιού, οποιοδήποτε θήραμα σε οποιαδήποτε θερμοκρασία, όσο φάλτσα και να τουφεκίσεις.
Το θέμα είναι πόσο συχνά σκοτώνουν όταν τα παραπάνω γίνουν συγκεκριμένα.

Όρισε λοιπόν
απόσταση, θήραμα, #σκαγιού, θερμοκρασία να μιλάμε συγκεκριμένα.
Oταν μιλάω για Rotweil εννοείτε θηραμα λαγός δεν νομίζω να έχει κανείς λεφτά να ριχτεί τέτοια φυσιγγια σε πουλιά και με αυτά μέχρι τα 50 και μέτρα με 4αρι δεν υπάρχει σωτηρία οπότε το να λέμε τα ευρωπαϊκά δεν σκοτώνουν τα αργά δεν σκοτωνουν και άλλες κατηγορίες το θεωρώ λίγο εκτός πραγματικότητας

Δεν εχω ιδεα απο εμπορικα φυσιγγια....
Εσυ που λες οτι σκοτωνει ....βαλε ενα στοχο στα 60 μετρα βγαλε αποτυπωση μετρησε και διατρηση
και αποδειξε το....
Εαν δεν μπορεις να τα κανεις ολα αυτα...βαλε μια φωτο τα φυσιγγια που λες να τα αγορασω και να στα δοκιμασω εγω...
Νικόλα τα ισοπεδώνεις όλα το συγκεκριμένο το ξέρουν όλοι και όλοι οι κυνηγοι της Ελλάδας στα σοβαρά κυνηγια το έχουν εμπιστευτεί τώρα δεν έχω κανένα ζόρι να σε πείσω ότι σκοτώνει εμένα μου αρκεί που κάνει τη δουλειά του σταθερά όλα αυτά τα χρόνια αν και πριν που ήταν πιο αργό ήταν ακόμα καλύτερο να σου το δείξω αφου δεν το ξέρεις αν και μπορώ να σου πω και άλλα Ευρωπαικα που είμαι πολύ ευχαριστημένος δύο εμπορικα αργά που πραγματικά θεριζουν

Attachments

• IMG_20230319_005450.jpg
    IMG_20230319_005450.jpg
    252,3 KB · Προβολές: 49
Oταν μιλάω για Rotweil εννοείτε θηραμα λαγός δεν νομίζω να έχει κανείς λεφτά να ριχτεί τέτοια φυσιγγια σε πουλιά και με αυτά μέχρι τα 50 και μέτρα με 4αρι δεν υπάρχει σωτηρία οπότε το να λέμε τα ευρωπαϊκά δεν σκοτώνουν τα αργά δεν σκοτωνουν και άλλες κατηγορίες το θεωρώ λίγο εκτός πραγματικότητας
Θα σου πω τι πιστεύω
1. δοκιμασμένο φυσίγγι με το οποίο είσαι ευχαριστημένος δεν το αλλάζεις ή το αλλάζεις δύσκολα (αυτό είναι κανόνας για μεγάλα θηράματα)
2. η διαφορά διάτρησης μεταξύ φυσιγγίων 380-420 αρχικής είναι μικρή ακόμα και να καταφέρεις να κρατήσεις τα σκάγια το ίδιο σφαιρικά
3. αν χρησιμοποιήσεις buffer και το 380 και το 420 θα έχουν μεγαλύτερη διάτρηση
4. η αρχική δεν έχει καμία σημασία αν στραπατσαριστούν τα σκάγια
5. το φυσίγγι κρίνεται σαν ολότητα για την δουλειά που το θες. Το να λέμε ότι αυτό είναι καλύτερο γιατί χρησιμοποιεί την τάδε πυρίτιδα, ή γιατί έχει τόση αρχική, ή γιατί έχει το τάδε βύσμα είναι λάθος.

Αυτά που έχουν σημασία είναι για δεδομένη απόσταση και θήραμα
α) # σκαγιού
β) πόσα σκάγια θα μπουν στον κύκλο (δεν είναι πάντα "καλύτερο" αυτό που βάζει τα περισσότερα)
γ) πόση διάτρηση και τι διαφορές διάτρησης έχουν τα σκάγια που μπαίνουν στον κύκλο.
Όσο μεγαλύτερη διάτρηση με μικρότερες διαφορές από σκάγι σε σκάγι στην ίδια απόσταση από το κέντρο ή μεταξύ κέντρου - περιφέρειας ... τόσο καλύτερο θεωρητικά είναι το φυσίγγι.
Οι μεγάλες διαφορές διάτρησης από σκάγι σε σκάγι, σε μεγάλες αποστάσεις ""εξαφανίζουν"" τα αδύναμα σκάγια από την κατανομή και αυτό δεν είναι καλό.
Συνήθως σε νορμάλ προς μεγάλες αποστάσεις (30-40μ) με σωστό νούμερο σκαγιού το πρόβλημα είναι το στραβοτουφέκισμα και όχι η διάτρηση ή η συγκέντρωση σε αυτό το θήραμα.
Στα 50μ++ μπαίνει και η συγκέντρωση στο παιχνίδι αλλά δεν είναι συχνές αυτές οι βολές στον λαγό.
Προσωπικά τις θεωρώ σπάνιες.

αν δεν κυνηγας αφρικη η μονο Αυγούστο τα 60 μ μονο με 1ασους και αρχικες 420 και πανω ,τα ποιο ψηλα σκάγια δύσκολα εχουν επαναλαμβανόμενες επιτυχίες σε αυτά τα μετρα.αν θες να ριχνεις σε τέτοια μετρα τα μπαρ χορεύουν και η καταπόνηση του οπλου ειναι δεδομένη με εμπορικες καραμέλες αυτα τα μετρα ειναι πολλα.

Νικόλα τα ισοπεδώνεις όλα το συγκεκριμένο το ξέρουν όλοι και όλοι οι κυνηγοι της Ελλάδας στα σοβαρά κυνηγια το έχουν εμπιστευτεί τώρα δεν έχω κανένα ζόρι να σε πείσω ότι σκοτώνει εμένα μου αρκεί που κάνει τη δουλειά του σταθερά όλα αυτά τα χρόνια αν και πριν που ήταν πιο αργό ήταν ακόμα καλύτερο να σου το δείξω αφου δεν το ξέρεις αν και μπορώ να σου πω και άλλα Ευρωπαικα που είμαι πολύ ευχαριστημένος δύο εμπορικα αργά που πραγματικά θεριζουν

Δεν ξερω ποιος απο τους δυο μας τα ισοπεδωνει ολα...
Εγω εχω στοιχεια ενω εσυ λες κουβεντες...
Δεν λεω ποτε τιποτα τυχαια....
Και για του λογου το αληθες...

εικόνα_Viber_2021-07-05_08-02-13-005.jpg
εικόνα_Viber_2021-07-05_08-01-59-560.jpg

Εαν ελεγες για Ν1 θα το ''βλεπαμε''.....αλλα εσυ μιλας για Ν4 στα 60 μετρα...
Κοιτα λοιπον να δεις τι δινει το Ν5....για να καταλαβεις οτι τα 60 μετρα ειναι ονειρο απατηλο.......γι'αυτα
τα φυσιγγια.

εικόνα_Viber_2023-02-26_12-21-23-232.jpg
εικόνα_Viber_2023-02-26_12-21-38-641.jpg
εικόνα_Viber_2023-02-28_14-35-58-490.jpg

Και αυτη η αποτυπωση....με V1,5-385m/s και 46% συγκεντρωση στα 35 μετρα....που σημαινει οτι στα 50 μετρα
εχει ξεψυχησει σαν φυσιγγιο ...και τα 60...ουτε στον υπνο δεν τα εχει...παρα μονο απο τυχη....

ΥΓ, Τα φυσιγγια της φωτο που εβαλες δεν καταλαβαινω ποια ειναι....Γραψε ποια φυσιγγια ειναι....και εαν
υπαρχουν εδω....θα τα αγορασω...και θα στα δοκιμασω στα 50 και 60 μετρα και θα δεις τι ριχνεις !!!

Last edited:
Καλημέρα και καλή Κυριακή!!! Θα σας πω και εγώ την εμπειρία μου, τώρα που το είδα και το θυμήθηκα ΑΥΤΟ το χάρτινο πράσινο φυσιγγι (winchester 36gr Green fiber)... Ίσως να μην ήμουν εγώ σε καλή ημέρα και οι φασσες ήθελαν να με γυμνασουν μέσα στα πουρνάρια, αλλά δεν πήρα κανένα καθαρό σκότωμα.
Όλες ζωντανές και με πολλά αίματα.
(δεν τουφεκαω μακρυά, ούτε ρίχνω καράμπινιες σε πιασμένα πουλιά)
Η θερμοκρασία ήταν κοντά στους 0 βαθμούς αλλά ένα τέτοιο φυσιγγι δε θα έπρεπε να επηρεαστεί τόσο.
Σε άλλο θήραμα δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά δε θα του έδινα άλλη ευκαιρία.

Θα σου πω τι πιστεύω
1. δοκιμασμένο φυσίγγι με το οποίο είσαι ευχαριστημένος δεν το αλλάζεις ή το αλλάζεις δύσκολα (αυτό είναι κανόνας για μεγάλα θηράματα)
2. η διαφορά διάτρησης μεταξύ φυσιγγίων 380-420 αρχικής είναι μικρή ακόμα και να καταφέρεις να κρατήσεις τα σκάγια το ίδιο σφαιρικά
3. αν χρησιμοποιήσεις buffer και το 380 και το 420 θα έχουν μεγαλύτερη διάτρηση
4. η αρχική δεν έχει καμία σημασία αν στραπατσαριστούν τα σκάγια
5. το φυσίγγι κρίνεται σαν ολότητα για την δουλειά που το θες. Το να λέμε ότι αυτό είναι καλύτερο γιατί χρησιμοποιεί την τάδε πυρίτιδα, ή γιατί έχει τόση αρχική, ή γιατί έχει το τάδε βύσμα είναι λάθος.

Αυτά που έχουν σημασία είναι για δεδομένη απόσταση και θήραμα
α) # σκαγιού
β) πόσα σκάγια θα μπουν στον κύκλο (δεν είναι πάντα "καλύτερο" αυτό που βάζει τα περισσότερα)
γ) πόση διάτρηση και τι διαφορές διάτρησης έχουν τα σκάγια που μπαίνουν στον κύκλο.
Όσο μεγαλύτερη διάτρηση με μικρότερες διαφορές από σκάγι σε σκάγι στην ίδια απόσταση από το κέντρο ή μεταξύ κέντρου - περιφέρειας ... τόσο καλύτερο θεωρητικά είναι το φυσίγγι.
Οι μεγάλες διαφορές διάτρησης από σκάγι σε σκάγι, σε μεγάλες αποστάσεις ""εξαφανίζουν"" τα αδύναμα σκάγια από την κατανομή και αυτό δεν είναι καλό.
Συνήθως σε νορμάλ προς μεγάλες αποστάσεις (30-40μ) με σωστό νούμερο σκαγιού το πρόβλημα είναι το στραβοτουφέκισμα και όχι η διάτρηση ή η συγκέντρωση σε αυτό το θήραμα.
Στα 50μ++ μπαίνει και η συγκέντρωση στο παιχνίδι αλλά δεν είναι συχνές αυτές οι βολές στον λαγό.
Προσωπικά τις θεωρώ σπάνιες.
Ήρθες στα λόγια μου τελικά οι μεγάλες αρχικές δεν έχουν καμία σημασία αφού μετά από κάποια μέτρα τους φεύγει η μαγγια για το buffer που αναφέρεις συνεχώς δεν ξέρω τι είναι και δεν έχω χρησιμοποιήσει φυσιγγια με τέτοιο οπότε δεν μπορώ να πω κάτι τα συγκεκριμένα φυσιγγια που έβαλα έχουν παραμείνει το ίδιο σταθερά και θανατηφόρα από όταν τα πρωτοχρησιμοποιησα και όσοι τα εμπιστεύομαστε δεν λέμε μακρυά και κοντα είναι άλλο ένα καλό που τους δίνω είναι ότι και κοντά την ίδια δουλειά κάνουν χωρίς διαμπερεις τραυματισμους όπως πολλά (γρηγορα)

Δεν ξερω ποιος απο τους δυο μας τα ισοπεδωνει ολα...
Εγω εχω στοιχεια ενω εσυ λες κουβεντες...
Δεν λεω ποτε τιποτα τυχαια....
Και για του λογου το αληθες...

View attachment 68751
View attachment 68752

Εαν ελεγες για Ν1 θα το ''βλεπαμε''.....αλλα εσυ μιλας για Ν4 στα 60 μετρα...
Κοιτα λοιπον να δεις τι δινει το Ν5....για να καταλαβεις οτι τα 60 μετρα ειναι ονειρο απατηλο.......γι'αυτα
τα φυσιγγια.

View attachment 68753
View attachment 68755
View attachment 68757

Και αυτη η αποτυπωση....με V1,5-385m/s και 46% συγκεντρωση στα 35 μετρα....που σημαινει οτι στα 50 μετρα
εχει ξεψυχησει σαν φυσιγγιο ...και τα 60...ουτε στον υπνο δεν τα εχει...παρα μονο απο τυχη....

ΥΓ, Τα φυσιγγια της φωτο που εβαλες δεν καταλαβαινω ποια ειναι....Γραψε ποια φυσιγγια ειναι....και εαν
υπαρχουν εδω....θα τα αγορασω...και θα στα δοκιμασω στα 50 και 60 μετρα και θα δεις τι ριχνεις !!!
Θετική για την δοκιμή σου αλλά στο τελικό αποτέλεσμα διαφωνούμε γιατί τα συγκεκριμένα είναι δοκισμενα χρόνια τώρα στο πραγματικό κυνήγι και σε εκλεκτά θηράματα λαγό πέρδικα και κανένας μας δεν είχε παράπονο ότι κάπου τον πούλησαν εγώ προσωπικά δεν ρίχνω ούτε νούμερο σκαγιων με το συγκεκριμένο ούτε σκέφτομαι απόσταση και οι βολές στα μετρα που σου λέω δεν είναι τυχαίες αφού επαναλαμβανοντε κάθε σεζόν το δεύτερο φυσιγγι είναι το Winchester super green σε νο 5

Καλημέρα και καλή Κυριακή!!! Θα σας πω και εγώ την εμπειρία μου, τώρα που το είδα και το θυμήθηκα ΑΥΤΟ το χάρτινο πράσινο φυσιγγι (winchester 36gr Green fiber)... Ίσως να μην ήμουν εγώ σε καλή ημέρα και οι φασσες ήθελαν να με γυμνασουν μέσα στα πουρνάρια, αλλά δεν πήρα κανένα καθαρό σκότωμα.
Όλες ζωντανές και με πολλά αίματα.
(δεν τουφεκαω μακρυά, ούτε ρίχνω καράμπινιες σε πιασμένα πουλιά)
Η θερμοκρασία ήταν κοντά στους 0 βαθμούς αλλά ένα τέτοιο φυσιγγι δε θα έπρεπε να επηρεαστεί τόσο.
Σε άλλο θήραμα δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά δε θα του έδινα άλλη ευκαιρία.
Αυτό αν και αργό είναι δυνατό μήπως είχε νότε η μέρα και είχες διαμπερή? Εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος στο λαγό και έχω πάρει αρκετά κουτιά να υπάρχουν έχω το απόλυτο με το συγκεκριμένο

Status
Not open for further replies.
Back