Κυνηγετικές Πυρίτιδες Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Αν παρο βαση με την αμερικανηκη που εχω,που αποτη βλεπο κεγετε σχεδον τον ειδιο χρονο,παει χαμηλα και ληγα γρ,και η αμερικανα για ραβδοτα ειναι.παει στο 1,20χ28 και 1,30χ30
Ρε Γιαννη λες και εισαι κανενας πρωταρης !! Οι αμερικανικες καιγονται σχεδον παντου !! Αν ειναι απο πιστολια θα ειναι σαν τις sp ,αν ειναι για τυφεκια γαματα μονο με στρωμα θα την καψεις !!
Υγ με εκεινες τις αμερικανες τι γινεται θα στηλεις καμια ;; Ας ειναι και ουκρανεζα ,ρωσιδα , ο καλος ο μυλος ολλα τα αλεθει .think. 😜😜😜

Ειλικρινα απορω με την υπομονη σου και το που καθεσαι ασχολησαι με τις ασυναρτησιες και τις φαντασιωσεις
που γραφει !!!
Αυτα τα φυσιγγια περνανε τον λαγο σουβλακι στα 100+ μετρα....
Καπου διαβασα απο τον ιδιον...εγραφε οτι τα σκαγια στο percorso μεχρι τα 36 μετρα δεν εχουν βγει απο
το κυαθιο....ελεος δλδ !!!
Δλδ απο την μια δεν ξερει τι του γινεται....και απο αλλη υποτιμα και την νοημοσυνη μας..
Ποιος λογικος ανθρωπος θα πιστεψει τις ασυναρτησιες του και οτι περναει το οπλο του σουβλακι τον λαγο
στα 100+ μετρα με απλο φυσιγγιο...????
Και βεβαια πεταει την ασυναρτησια του....και οταν τον ρωτας δεν απανταει...γιατι δεν μπορει να τεκμηριωσει
αυτο που λεει...
Εσυ και ολοι οι αλλοι μιλαμε με επιχειρηματα και αποδειξεις....
Αυτος τι κανει ??? Μας γραφει τα ονειρα που βλεπει καθε βραδυ....και καθεσαι εσυ και του απαντας ???
Αυτος εχει ξεπερασει τα ορια...μας θεωρει ολους βλακες... ηθελα να ηξερα εφοσον το βλεπεις πως εχεις
τοση υπομονη και ανοχη στις ασυναρτησιες που γραφει ???
Χαρας την υπομονη σου βρε φιλαρα μου !!! :)
Αφού είπες ότι δεν ρίχνεις εμπορικα άρα δεν ξέρεις τα percorso τότε πως αμφισβητείς αυτό που είπα? Η μήπως γεμίζεις με καλύτερους συγκεντρωτηρες ?? Θα ήταν όνειρα όπως λες αν δεν είχαν την ίδια άποψη όσοι τα χρησιμοποιούν

Ληπον ειναι πυριτηδα ραβδοτου.βρηκα 5 παγουρια του κιλου απο γερμανηκη τατοχης.πυροβοληκου η ολμου αποκλιετε να ειναι ειναι αλα φηλιδια οποτε ειναι για σφερες.5 κιλα ειναι πολη για πεταμα οπωτε αρχηζουν δοκημες ναδο τη θα βγαλο .big smile. δεν ζει ο χητλερ η ο φησερ να μου πουν προωδευτηκοτα οι κεραταδες.very funny.αλα θα βγαλο ακρη εγω
Θέλεις συνταγή;
Να ξέρεις ότι από 36 γρ. σκάγια και πάνω δεν αφήνει κατάλοιπα.

Γιάννη είναι από τις γερμανικές σφαίρες! Έσπασε πολλά τουφέκια τότε! Έβαζαν πολύ λίγη, θέλει μεγάλη προσοχή.!! Αν μπορείς ψάξε παλιές συνταγές για ραβδωτά των 7χιλ. Τόσο διαμέτρημα είχαν και να δεις περίπου αντιστοιχίες με τις σημερινές. Πρόσεχε φίλε!
Και πόσα μάτια έβγαλε άραγε, ??? και πόσα δάχτυλα έκοψε ???? Εγώ ξέρω τουλάχιστον μια περίπτωση, ένα κοντοχωριανό μου, λαγοκυνηγό, πήγαινα δημοτικό τότε με την κόρη του στην 4η ή 5η τάξη , όταν του έσκασε η μια κάννη του δίκαννου κατά μήκος πάνω από την πάπια και τα αέρια του έκοψαν το δεξιό αντίχειρα σαν αγγούρι (ήταν αριστερόχειρας) !!!
... Κι ένας άλλος γείτονάς μου πριν καμιά 30αριά χρόνια, παραλίγο να χάσει το μάτι του, κάνοντας το εντελώς αντίθετο !!! Γέμισε σφαίρες ραβδωτού (είχε ένα ιταλικό τουφέκι της κατοχής) με πυρίτιδα κυνηγετική, δεν θυμάμαι με ποια ακριβώς, μάλλον sipe ή κάποια της ΠΥΡΚΑΛ ... Είχε φτιάξει και καλούπι από γύψο όπου έχυσε μολύβι κι έφτιαξε τα βλήματα !!! Στην πρώτη δοκιμή ... ένα απόγευμα καλοκαιριού ακούσαμε ένα ΜΠΑΜ και αμέσως μετά φωνές και κλάματα της γυναίκας του, τρέξαμε στο σπίτι του και ήταν η μούρη του μες την κάπνα και τα αίματα. Τον πήγα στο κέντρο υγείας, κι από κει τον έστειλαν στο νοσοκομείο ... Μεταλλικά θραυσματάκια (μάλλον από το καψούλι) είχαν καρφωθεί στο πρόσωπο και στο δεξί του μάτι !!! Ήταν τυχερός τελικά και σώθηκε το μάτι του ... Και ζει ακόμη, 90+ χρονών τώρα !!!
.hair. .hair.

Παλια και οταν λεω παλια πριν 20 χρονια περιπου....Το πεδιο δοκιμων βολης του πυροβολικου ηταν
στον Κερκη.
Οταν τελειωναν οι βολες οι Μαραθοκαμπιτες ανεβαιναν στο βουνο και μαζευαν τα βληματα που δεν ειχαν
σκασει...και επαιρναν το υλικο για γεμιζουν ''οβιδες'' του Πασχα...
Εκτος απο χαμενα κομμενα δαχτυλα και χερια...... σκοτωθηκε και ενα νεαρο παιδι.... :confused:
Μετα εφυγε απο εκει το πεδιο βολης....και αλλαξαν αυτες τις συνηθειες....

Last edited:
Αφού είπες ότι δεν ρίχνεις εμπορικα άρα δεν ξέρεις τα percorso τότε πως αμφισβητείς αυτό που είπα? Η μήπως γεμίζεις με καλύτερους συγκεντρωτηρες ?? Θα ήταν όνειρα όπως λες αν δεν είχαν την ίδια άποψη όσοι τα χρησιμοποιούν

εικόνα_Viber_2023-03-20_13-01-33-133.jpg

8 ψημενα κάστανα 2 ευρω τα εχει ο καστανάς εδω !!! :)
Εσυ που ξερεις καλυτερα ....ποσο τα εχεις ???:rolleyes:

Το εχεις παρει χαμπαρι οτι λες ολο ασυναρτησιες...και επιμενεις πανω σε αυτες ???
Εχεις δοκιμασει ποτε percorso να δεις τα χα'ι'ρια του σε στοχο ??
Το μετρησες ποτε με ταχογραφο ??
Το εχεις σφαξει να δεις τι αποκλισεις εχει το ενα φυσιγγιο απο το αλλο ??

Απο που εβγαλες το συμπερασμα οτι τα σκαγια ειναι στα 35 μετρα μεσα στο κυαθιο ??
Εβαλες καμερα υψηλης ταχυτητας και ειδες κατι τετοιο ???

Τι απο ολα αυτα εχεις κανει ??

Και αν εχεις κανει....ανεβασε φωτο να τις δουμε οπως κανω εγω...Αλλιως σταματα να λες μπουρδες για
το εαν ξερω απο εμπορικα ή οχι !!!:cool:

εικόνα_Viber_2021-07-06_10-31-23-768.jpg
εικόνα_Viber_2021-07-07_08-33-23-801.jpg
εικόνα_Viber_2021-07-06_19-23-08-476.jpg
εικόνα_Viber_2021-07-06_19-23-29-783.jpg
Ανοιξε τα ματια σου να μαθαινεις....και μην υποτιμας την νοημοσυνη των αλλων...
Γιατι με αυτα που γραφεις....πισω απο φεγγαρι εισαι ακομα ...και μεσα στο σκοταδι !!!
Οσον αφορα το τι γεμιζω εγω.....αυτο αστο....στρακα - στρουκες γεμιζω....αλλα ουτε στον υπνο δεν θα τις
βρεις !!!:cool:

Last edited:
View attachment 68823

8 ψημενα κάστανα 2 ευρω τα εχει ο καστανάς εδω !!! :)
Εσυ που ξερεις καλυτερα ....ποσο τα εχεις ???:rolleyes:

Το εχεις παρει χαμπαρι οτι λες ολο ασυναρτησιες...και επιμενεις πανω σε αυτες ???
Εχεις δοκιμασει ποτε percorso να δεις τα χα'ι'ρια του σε στοχο ??
Το μετρησες ποτε με ταχογραφο ??
Το εχεις σφαξει να δεις τι αποκλισεις εχει το ενα φυσιγγιο απο το αλλο ??

Απο που εβγαλες το συμπερασμα οτι τα σκαγια ειναι στα 35 μετρα μεσα στο κυαθιο ??
Εβαλες καμερα υψηλης ταχυτητας και ειδες κατι τετοιο ???

Τι απο ολα αυτα εχεις κανει ??

Και αν εχεις κανει....ανεβασε φωτο να τις δουμε οπως κανω εγω...Αλλιως σταματα να λες μπουρδες για
το εαν ξερω απο εμπορικα ή οχι !!!:cool:

View attachment 68825
View attachment 68826
View attachment 68827
View attachment 68828
Ανοιξε τα ματια σου να μαθαινεις....και μην υποτιμας την νοημοσυνη των αλλων...
Γιατι με αυτα που γραφεις....πισω απο φεγγαρι εισαι ακομα ...και μεσα στο σκοταδι !!!
Οσον αφορα το τι γεμιζω εγω.....αυτο αστο....στρακα - στρουκες γεμιζω....αλλα ουτε στον υπνο δεν θα τις
βρεις !!!:cool:
Έχω δει τα χαιρια του στο βουνο Νίκο και αυτό τα λέει όλα δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω. Τώρα εάν κάποιοι δεν ξαμωνουν και κατηγορούν τα φυσιγγια η τους στόχους που δεν κάθοντε ακίνητοι αυτό είναι ένα άλλο θέμα που δεν είναι πρόβλημα μου για να το λύσω. Και μια παρατήρηση σε εσένα που ξέρεις τα πολλά οι δοκιμές των χοντρων δεν γίνονται με τα ανοιχτά τσοκ εντελώς φιλικά στο λεω αυτό

Έχω δει τα χαιρια του στο βουνο Νίκο και αυτό τα λέει όλα δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω. Τώρα εάν κάποιοι δεν ξαμωνουν και κατηγορούν τα φυσιγγια η τους στόχους που δεν κάθοντε ακίνητοι αυτό είναι ένα άλλο θέμα που δεν είναι πρόβλημα μου για να το λύσω. Και μια παρατήρηση σε εσένα που ξέρεις τα πολλά οι δοκιμές των χοντρων δεν γίνονται με τα ανοιχτά τσοκ εντελώς φιλικά στο λεω αυτό

Στο βουνο διαπιστωσες οτι σκαγια ειναι μεσα στο κυαθιο για 35 μετρα ???
Και στα τσοκ παλι αδιαβαστο σε βρισκω....Τα τσοκ δεν διαλεγουν σκαγια....τα μετρα διαλεγουν τσοκ...
εαν το καταλαβες αυτο που ειπα.
Ανοιχτα τσοκ μονο στα ατσαλινα σκαγια...και ειδικοτερα στα χοντρα σκαγια.

Στο βουνο διαπιστωσες οτι σκαγια ειναι μεσα στο κυαθιο για 35 μετρα ???
Και στα τσοκ παλι αδιαβαστο σε βρισκω....Τα τσοκ δεν διαλεγουν σκαγια....τα μετρα διαλεγουν τσοκ...
εαν το καταλαβες αυτο που ειπα.
Ανοιχτα τσοκ μονο στα ατσαλινα σκαγια...και ειδικοτερα στα χοντρα σκαγια.
Όταν ρίχνεις εκεί που οι άλλοι θεωρούν όριο και παίρνεις από αλλού το λαγό και από αλλού το κεφάλι η ψάχνεις τα μπροστά ποδια σου μοιάζει να έχει ανοίξει το φύσεκι? Όσο για τα τσοκ άσχετο αυτό που λες αφού όπως και να το κάνουμε δεν ρίχνουμε 4 αρι με 4 άστρα ούτε 9 άρια με 1 άστρο αν δεν καταλαβαίνεις γιατί δεν έχει νόημα να προσπαθώ να σου εξηγήσω όσο για τα ατσάλινα άσχετο αφού κάνεις δεν ρίχνει ούτε θα ρίξει ποτε τέτοια

Παλια και οταν λεω παλια πριν 20 χρονια περιπου....Το πεδιο δοκιμων βολης του πυροβολικου ηταν
στον Κερκη.
Οταν τελειωναν οι βολες οι Μαραθοκαμπιτες ανεβαιναν στο βουνο και μαζευαν τα βληματα που δεν ειχαν
σκασει...και επαιρναν το υλικο για γεμιζουν ''οβιδες'' του Πασχα...
Εκτος απο χαμενα κομμενα δαχτυλα και χερια...... σκοτωθηκε και ενα νεαρο παιδι.... :confused:
Μετα εφυγε απο εκει το πεδιο βολης....και αλλαξαν αυτες τις συνηθειες....

Και πόσοι ακόμα είχαν σκοτωθεί η μάλλον διαμελιστεί στην προσπαθεια τους να ανοίξουν οβίδες κ νάρκες που έβρισκαν μετα την κατοχή για να πάρουν από μέσα την "πάστα" (οπως έλεγαν το υλικό) με σκοπό να φτιάξουν δυναμίτες για ψάρεμα....

Πολλα τα θυματα απο ολα αυτά τα "άσκαστα" κ εν καιρώ ειρήνης.....
Άγνοια, περιέργεια η καθαρή..ατυχία......

Αλλά κ αυτο που λες οτι γινόταν πριν μια 20ετια(!!)τι να πω.......
Γυρεύοντας πήγαιναν.........

Όταν ρίχνεις εκεί που οι άλλοι θεωρούν όριο και παίρνεις από αλλού το λαγό και από αλλού το κεφάλι η ψάχνεις τα μπροστά ποδια σου μοιάζει να έχει ανοίξει το φύσεκι?
Είσαι σίγουρος ότι ρίχνεις με 12άρι λειόκανο ?

Καλά μου έλεγαν εμένα ότι οι Optima ρίχνουν σφιχτά, αλλά δεν τους πίστευα.
Φαντάζομαι σε τι κατάσταση θα βρίσκεις τις τσίχλες.

Είσαι σίγουρος ότι ρίχνεις με 12άρι λειόκανο ?

Καλά μου έλεγαν εμένα ότι οι Optima ρίχνουν σφιχτά, αλλά δεν τους πίστευα.
Φαντάζομαι σε τι κατάσταση θα βρίσκεις τις τσίχλες.
Πουλά όλα τα όπλα που έχεις και πάρε μια optima δεν θα το μετανιώσεις

Όταν ρίχνεις εκεί που οι άλλοι θεωρούν όριο και παίρνεις από αλλού το λαγό και από αλλού το κεφάλι η ψάχνεις τα μπροστά ποδια σου μοιάζει να έχει ανοίξει το φύσεκι? Όσο για τα τσοκ άσχετο αυτό που λες αφού όπως και να το κάνουμε δεν ρίχνουμε 4 αρι με 4 άστρα ούτε 9 άρια με 1 άστρο αν δεν καταλαβαίνεις γιατί δεν έχει νόημα να προσπαθώ να σου εξηγήσω όσο για τα ατσάλινα άσχετο αφού κάνεις δεν ρίχνει ούτε θα ρίξει ποτε τέτοια

εικόνα_Viber_2023-03-20_13-01-33-133.jpg
:D

Γιάννη φίλος και γνωστής που την είδε και την μεγεθυνθηνε αρκετά μου είπε οτι είναι πυρίτιδα γαι όπλα ραβδωτά τύπου καρκανο 6,35 με μακρύ βλήμα.
πρόσεχε γιατί ανεβάζει τρελές πίεσης. και μην ξεχνάς και τα χρόνια τα οποία μπορεί να την έχουν κάνει ποιο εκρηκτική απο απώλεια υγρασίας.
ο άνθρωπος ειχε ατύχημα στην οικογένεια του απιο τέτοια πυρίτιδα.
το ξέρω οτι γνωρίζεις τι θα κάνεις αλλά οταν πείρα την πληροφορία θεώρησα οτι έπρεπε να στην μεταφέρω.
φιλικά πάντα.

Πουλά όλα τα όπλα που έχεις και πάρε μια optima δεν θα το μετανιώσεις
Δεν ακούει Σταύρο. Όποιος συνηθίσει με σκορποσκαγιαστρα, μετα δεν καταλαβαίνει μπιτι! Μα να έχει δει πως σβήνουν τα θηράματα ( με 1187) και να πάρει τον κακόν τον δρόμον( μπενελι) μετά; Απαράδεκτοννννν

Ν
Γιάννη φίλος και γνωστής που την είδε και την μεγεθυνθηνε αρκετά μου είπε οτι είναι πυρίτιδα γαι όπλα ραβδωτά τύπου καρκανο 6,35 με μακρύ βλήμα.
πρόσεχε γιατί ανεβάζει τρελές πίεσης. και μην ξεχνάς και τα χρόνια τα οποία μπορεί να την έχουν κάνει ποιο εκρηκτική απο απώλεια υγρασίας.
ο άνθρωπος ειχε ατύχημα στην οικογένεια του απιο τέτοια πυρίτιδα.
το ξέρω οτι γνωρίζεις τι θα κάνεις αλλά οταν πείρα την πληροφορία θεώρησα οτι έπρεπε να στην μεταφέρω.
φιλικά πάντα.
Νασε καλα για της πληροφοριες,θα την στησο με ελαφρη φορτιο στα 28 γρ.αν δο οτη ειναι πολη αγρια θα παει για τρυγωνακια το πασχα

Σε εγδαρε ο καστανας 😅😅😅 ανταλλαγή 1 κιλό πυρίτιδα 10 κιλα καστανα είσαι; ;;😅😅😅
Τα περκορσο τρέχει το φιλαράκι πίσω από τις πέρδικες 🤣😂🤣

Ναι...την σεζον που μας ερχετε...θα ριχνω Ν9 - Ν10 στον λαγο να εχω μπολικα σκαγια....και θα τον ξετομαριαζω
στα 80 μετρα ...βασικα τα 100 μετρα ψαχνω να τον περναω ''σουβλακι''... :D
Αν δεν τον περνανε ''σουβλακι''....θα εχω μαζι μου στιποχαρτο να τον μαζευω !!!:):D

Status
Not open for further replies.
Back