Μια αργοπορημένη καλησπέρα κι από μένα... Το απόγευμα δεν είχα τι να κάνω και μου 'ρθε η ιδέα να γεμίσω μερικά φυσίγγια για το σκοπευτήριο αύριο. Δυο χρόνια τώρα τα είχα παρατήσει, μου είχαν σχεδόν τελειώσει και τα υλικά, κυρίως οι συγκεντρωτήρες. Ήξερα ότι έχω κάμποση μπαρούτη CSB 5, μπόλικους κάλυκες μεταχειρισμένους και μερικά καψούλια 686. Έψαξα να δω τι άλλο έχω και βρήκα μερικούς συγκεντρωτήρες piston-skeet και μερικούς Giovanni, και ένα μπουκάλι γύρω στα 3 κιλά σκάγια νο 8. Έφτιαξα τη φραπεδιά μου, έστησα τη LEE στο τραπέζι και ξεκίνησα τη διαδικασία. Ξεκαψούλωμα - καλυμπράρισμα, καψούλι, πυρίτιδα, συγκεντρωτήρα. Δεν έβαλα τα υλικά (μπαρούτι - σκάγια) στα δοχεία της μηχανής αλλά ζύγιζα τις δόσεις μια-μια . Μετά πάλι από την αρχή, ζύγισμα τα σκάγια, ρίξιμο στον κάλυκα κι αμέσως κλείσιμο στη μηχανή (ένα-ένα). Πολύ χρονοβόρα διαδικασία, μου έφαγε όλο το απόγευμα, δεν αξίζει τον κόπο. Μια χαρά βγαίνουν τα φυσίγγια και με τα ογκομετρικά της LEE, το έχω ξανακάνει και με τους δυο τρόπους και δεν είδα κάποια διαφορά.
Ξέχασα να πω ότι οι piston-skeet ταίριαξαν ακριβώς, αλλά οι Giovanni έπεσαν κοντοί, οπότε έκοβα με μια σγρόμπια τάπες από φύλλο φελλού 2 χιλ. κι έβαζα 2 μέσα στο κυάθιο πριν ρίξω τα σκάγια ... .buy buy.
Μετά έκανα ένα διάλειμμα, για βραδινό φαγητό κλπ. κι έπειτα φύλαξα τη μηχανή κι έστησα στο τραπέζι το δράπανο και τα ρέλιασα ...
Τα έβαλα σε 2 παλιά κουτιά ... κι έτοιμα για κάψιμο αύριο στο σκοπευτήριο, καιρού επιτρέποντος ...
Καλό βράδυ, καλό ξημέρωμα αύριο με υγεία ...