Φαρμακευτική κύριε Χρήστο
Ήταν άτυχη, γτ με αυτό το σύστημα ε
νώ έγραψε καλύτερα από μένα στα τέσσερα κοινά μας μαθήματα βγάζει λιγότερα μόρια από μένα. Εμείς τότε είχαμε 6 μαθήματα (+Μαθηματικά Κατ/σης και 1 επιλογής Γενικής σε σχέση με τώρα, που η θετική έχει Βιολογία-Χημεία-Φυσική-Έκθεση) και με άλλους συντελεστές... με το παλιό σύστημα θα είχε περάσει εύκολα πάνω... αλλά τι να κάνουμε θα ξεβολευτώ εγώ
Η κατάντια της ελληνικής παιδείας. Από παιδάκι άκουγα για εφαρμογή συστημάτων που εφαρμόζονται σε άλλες χώρες αλλά δεν εφαρμόστηκαν ποτέ.Βλέπεις στη χώρα του φροντιστηρίου ,της ρεμούλας και του μαύρου χρήματος ,χέστηκαν αυτοί που κυβερνάν και εκφράζουν συγκεκριμένα συμφέροντα ,αν θα μάθει γράμματα ο γιος του αγρότη ,του οικοδόμο μου ,του μεροκαματιάρη.Αν μπορεί κάποιος να στηρίξει οικονομικά το παιδί του πληρώνοντας φροντιστήρια ,καλώς.Διαφορετικά ότι βρέξει....
Τελειώνουν τα παιδιά το λύκειο και από γενικές γνώσεις ,αυτό που άλλωστε είναι και ο σκοπός του λυκείου,
"μηδεν". Ολη η προσπάθεια για 5 μαθήματα .Αυτό και τίποτα άλλο.Διορίζουμε καθηγητές με ανούσιες ειδικότητες ,απλά για να δώσουν δουλειά σε κάποιους ,φορτώνουν τα παιδιά με μαλακίες ,και όλη η σχολική χρονιά περιορίζεται επι της ουσίας ,σε ενάμιση μήνα πριν τα Χριστούγεννα και το πολύυυυ άλλους τρεις μετά .
Το δε υπουργείο και όλοι οι υπεύθυνοι βρίσκονται πάντα σε έναν οργασμό εκσυγχρονισμού και μεταρρύθμισης .Λέξεις χιλιοπηδημένες ειδικά τα τελευταία χρόνια Η δε ύλη που διδάσκονται είναι ......άσε να μην το πω καλύτερα .
Απο την άλλη έχεις και τον κάθε μαλάκα κομπλεξικό με τα σύνδρομα του και τις αναχρονιστικές αντιλήψεις του ,να παριστάνει τον καθηγητή και τον λυκειάρχη .Και δεν είναι λίγοι είναι πολλοί.
Τον δεύτερο γιό μου στο λύκειο ,τον πετσόκοβε στα μαθηματικά ο καθηγητομάλαξ, γιατί είχε λεει μακρύ μαλλί. Στις πανελλήνιες έγραψε 19 και αυτός τον είχε στο 15 γιατι δεν τον γούσταρε.Και αυτός ο μαλάκοπιτουρας είναι ένας απο αυτός που δεν θέλει να τον αξιολογήσεις κανένας . Θα μου πεις τώρα και θα συμφωνήσω ," μα ποιος θα τον αξιολογήσει ; απο που θα προέρχεται και με τι κριτήρια θα το κάνει ;"
Άστο καμένο χαρτί.Οι επιλογές είναι δυο .Η σηκώνεστε και φεύγετε απο το μπουρδέλο ,η μένετε εδώ και τα γράφετε στα αρχίδια σας συμβιβαζόμενοι με την όλη κατάσταση και το καθεστώς που επικρατεί.Γιατί περί καθεστώτος πρόκειται πια.
Το να παλκέψω και να αγωνιστώ και και και ......σ αυτή τη χώρα δεν παίζει πια .Game over..buy.