Κυνηγετική Γωνιά

Καλησπέρα σε όλους. Είχα κάτι δουλειές και έκανα ένα 4ημερο στο χωριό.
Προχθές το βράδυ καθώς γύριζα σπίτι από το κυνήγι, συνάντησα ένα φίδι !! Ξαπλωμένο κάθετα πάνω στο δρόμο, στην άσφαλτο. Όταν το είδα σκέφτηκα ότι είναι κανένα ξύλο, αλλά όσο πλησίαζα και το διέκρινα καλύτερα, κατάλαβα τί ήταν, γιατί σχημάτιζε μια ομοιόμορφη κυματοειδή γραμμή που δεν μπορούσε ένα ξύλο να έχει τέτοιο σχήμα. Ήταν εντελώς ακίνητο. Είχε γύρω στο 1 μέτρο μήκος, ίσως και λίγο παραπάνω. Νόμισα ότι ήταν ψόφιο. Δεν κινήθηκε ούτε όταν το πλησίασα στο μισό μέτρο και έσκυψα να δω αν ήταν χτυπημένο. Αλλά ήταν σχεδόν σκοτάδι ήδη, και δεν μπορούσα να δω καλά. Τότε άναψα το φακό και μόλις του έριξα το φως πάνω του "ζωντάνεψε", γύρισε το κεφάλι του και έκανε στροφή 180° , σύρθηκε προς την άκρη του δρόμου και χώθηκε μέσα σε κάτι βάτους.
Δεν ξέρω τι φίδι ήταν, (δεν τα συμπαθούσα ποτέ και δεν έχω ασχοληθεί, μόνο κοίταζα να τα αποφεύγω πάντα). Όπως το είδα στο φως του φακού είχε κάτι κοκκινωπά σχέδια στη ράχη, μου φάνηκε σαν ζιγκ-ζαγκ, αλλά μπορεί να έκανα και λάθος γιατί κρύφτηκε γρήγορα. Έψαξα λίγο στο google για φίδια της Κρήτης και πιθανόν να ήταν τέτοιο:
1.jpg

Σπιτόφιδο
Οι παλιοί εδώ το έλεγαν "όχεντρα", δηλαδή οχιά, και έτσι το είχα μάθει κι εγώ, παλιότερα που έβλεπα συχνότερα, αλλά οι "ερπετολόγοι" λένε ότι δεν υπάρχουν οχιές στην Κρήτη, οπότε ίσως να έχουν δίκιο.
Έκανα το λάθος που άναψα το φακό. Αν είχα βγάλει το κινητό και άνοιγα την κάμερα και το φλας θα είχα προλάβει να το φωτογραφήσω !!!
Δεν είναι οχιά σίγουρα

Η οχιά έχει πιο χοντρό σώμα και πιο τριγωνικό κεφάλι.

Επίσης αν ήταν οχιά με τόσο που την πλησιασες (μισό μέτρο) θα σε είχε χτυπήσει.

Back