gvp9000
Banned
Τις δύο επειδει τις είδα με τα μάτια μου ξεκινήσαμε από τα 20 μέτρα μέχρι και στα 70 έφευγαν όλες πάνω και αριστερά στα 70 μέτρα θυμάμαι κιόλας η μία έφυγε 50 Πόντους και το όπλο στερεομενο...Ο ένας από την παρέα πήγε και πήρε άλλη κανη μετά καινούργια και εκεινη στραβή έτυχε τι να πω δεν ξέρω την πήγε σε οπλουργο την έφτιαξε και την έδωσε ούτε να ακούει για μ2 έφαγε φόλα...Και προχτές μου έλεγε ένα παιδί έπαθα χαλί μου λέει τι έπαθες ρε Γιώργο του λέω τουφεκαγα γουρούνια μου λέει έφευγαν λέω δεν γίνεται κάτι γίνεται άλλαξα φλάντζες φυσίγγια τα ίδια σκατα την πάω σε οπλουργο στραβια η κάννη μου την έφερε μου είπε στα ίσια και από τότε μου λέει τα γαζωσα τα γουρούνια
70μ => 50εκ
18μ => 12εκ
Λοιπόν πριν πάρω την Μ2 έκανα μελέτη γιατί άκουγα ότι ψηλοντουφακάνε ΠΟΛΥ.
Τι λέει η benelli για αυτό.
Δες εδώ αν ξέρεις αγγλικά .. αν όχι θα στο μεταφράσω όλο όποτε έχω χρόνο
Τα βασικά.
ΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Η BENELLI ότι τα όπλα της είναι έτσι κατασκευασμένα ώστε να ψηλοντουφεκάνε λιγάκι.
Μάλιστα το θεωρεί και προσόν !!!!
Πόσο όμως ?
Στα 18m από το στόμιο της κάνης, το πολύ μέχρι 5 εκατοστά δεξιά ή αριστερά, το πολύ μέχρι 12,5 εκατοστά πάνω και το πολύ μέχρι 5 εκατοστά κάτω
Πρέπει να σημαδεύεις όμως όπως δείχνει το σχήμα.
ΣΤΑΘΕΡΟ ΟΠΛΟ ΣΕ ΒΑΣΗ, δεν βλέπεις καθόλου ρίγα, βλέπεις πλήρως το στόχαστρο και το πάνω μέρος του στοχάστρου να δείχνει το σημείο μηδέν.
Η δική μου ρίχνει περίπου 10 εκατοστά πάνω στα 18m.
Και τι έγινε ? Νομίζεις ότι σε βολές εκ κινήσει θα διορθώσεις 10cm στα 18m πριν πατήσεις την σκανδάλη?
Έχει στραβή κάνη ή είναι εκτός προδιαγραφών ? Όχι σύμφωνα με την Benelli. (άσχετα αν ήθελα το όπλο να ψηλοντουφεκάει λίγο και ε΄γω)
Ή μήπως θα σημαδέψω ποτέ από τρίποδα τσίχλα, μπεκάτσα, λαγό και γουρούνι και θα κοιτάζω και το στόχαστρο ?
Οι λύσεις είναι 2 ...
Αν το όπλο σου είναι σε εγγύηση κάνεις τα τέστ σου τα στέλνεις benelli.it και αν είναι εκτός προδιαγραφών η κάνη, σου διορθώνουν συνήθως το πίσω κομμάτι (αυτό που μπαίνει στην κάνη) ή την συναρμογή αυτού του κομματιού με την κάνη.
Αν είσαι εκτός εγγύησης μεγαλώνεις το εμπρός σκόπευτρο.
Γι'αυτό σε ρώτησα λεπτομέρειες ... γιατί στραβή κάνη σε benelli πρώτη φορά ακούω .... ακόμα και σε φόρουμ εξωτερικού.
Επίσης έχω διαβάσει ότι οι κάνες της Benelli δεν λυγίζουν όπως των άλλων όπλων (σε οπλουργούς) αλλά θα σε γελάσω γιατί γίνεται αυτό ...
Ελπίζω να βοήθησα.