Φονικές επιθέσεις λύκων στους Λιγκιάδες Ιωαννίνων
Φονικές επιθέσεις λύκων σε αγροικία κοντά στους Λιγκιάδες Ιωαννίνων καταγγέλλει ο φίλος και συνάδερφος Μιχάλης Τράντζας ο οποίος, μάλιστα, έστειλε και τις σχετικές φωτογραφίες από τα νεκρά ζώα !
Όπως τονίζει ο Μιχάλης, σημειώθηκαν δυο επιθέσεις μέσα σε 5 ημέρες, με θύματα δυο τσοπανόσκυλα του φίλου και συνάδερφου του κτηνοτρόφου Ιωάννη Ζώτου, με την τελευταία επίθεση να γίνεται τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 27/11/20 και κάνει έκκληση στους αρμόδιους για τη λήψη μέτρων.
Ο Μιχάλης συνεχίζει λέγοντας : ” Είναι το δεύτερο σκυλί που τρώνε μέσα σε πέντε μέρες. Δυστυχώς δεν έχω φωτογραφία για το πρώτο. Και συγκεκριμένα του φίλου μου κτηνοτρόφου Ιωάννη Ζώτου, ίσως να του έχουν φάει και 50 σκυλιά τα τελευταία χρόνια στο βουνό με τις αγελάδες. Το καλοκαίρι που τα ζώα μένουν στο βουνό το βράδυ, τα πράγματα είναι πιο εύκολα για τους λύκους, γιατί τα ζώα μπορεί να μην είναι όλα μαζί και κατά συνέπεια χωρίζονται και τα σκυλιά. Στο στάβλο τα βράδια σίγουρα έχουν τρόπο να τα πιάνουν ένα ένα, πολύ πιθανόν να κάνουν πως φοβούνται οι λύκοι και να προσποιούνται υποχώρηση, ξεγελώντας το πιο θαρραλέο σκυλί να τους ακολουθήσει, όμως πιο πέρα του δείχνουν ποιος είναι ο πιο δυνατός.
Και φυσικά υπάρχουν και πολλές απώλειες σε κτηνοτροφικά ζώα τόσο στον φίλο μου τον Γιάννη όσο και σε όλους τους υπόλοιπους κτηνοτρόφους της περιοχής συμπεριλαμβανομένου και του πατέρα μου που χάνει γύρω στα 10 με 15 γίδια κάθε χρόνο από τους λύκους. Την άνοιξη ήταν η σειρά μου να κλάψω την αγαπημένη μου κυνηγετική σύντροφο, η οποία φαγώθηκε από λύκους κατά την διάρκεια εκπαιδευτικής εξόδου…”