Λουκούμι καλοφάγωτο!
Καλώς τον . Σε περίμενα στη γωνία,αλλα η αλήθεια είναι ότι ξεπρόβαλες ποιο γρήγορα απ ότι υπολόγιζαΘείο,φόρεσες ποδιτσα η έγινες σαν μυλωνάς από τ'αλευρια?
Και όμως κυκλοφορούν κάτι γαλέτες βαπτισμενες
Είσαι και χρυσοχερης!Καλώς τον . Σε περίμενα στη γωνία,αλλα η αλήθεια είναι ότι ξεπρόβαλες ποιο γρήγορα απ ότι υπολόγιζα
Ούτε που ποδίτσα φόρεσα, ούτε σαν μυλωνάς έγινα , γιατί είμε γνώστης μαστροτζέπετο.
Αυτό που φτιάχνουμε πάντα είναι με 70 έως 80% ολικης άλεσης και το υπόλοιπο κίτρινο. Πάντα με προζύμι .Όμως σήμερα λόγω έλλειψης η αναλογία είναι περιπου 30% άσπρο 20 κίτρινο και 50 ολικής και όχι σκέτο προζύμι γιατί θα μας έπαιρνε το βράδυ μέχρι να φουσκώσει.Για ανάμεικτο το κόβω, για όλες τις χρήσεις με ολικής!
Εξαρτάται τι ολικής βρίσκεις Μερικά είναι όντως άνωστα και με πολύ χοντροκομμένη φλούδαΔεν μας άρεσε το ολικής.
Τώρα φτιάχνουμε μισό κίτρινο μισό για όλες τις χρήσεις με νωπή μαγιά.
Εδώ και 9 περίπου χρόνια δεν αγοράσαμε έτοιμο.
Το προζύμι το αφήνουμε για το καλοκαίρι.
Αλεύρι σίκαλης = όσο νερό τόσο αλεύρι, σε βάρος.Συνταγή για προζύμι,ρίξτε.