Μπεκάτσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Την καλησπερα μου συναδελφοι σημερα πρωτη παχνη και η αναζητηση στα χαμηλα εδω κοντα εδειξε οτι ηρθαν πουλακια αλλα ηταν πολυ νευρικα και ακαταδεκτα μονο ο Daby μου ισως τις εβλεπε με τα πρωτα μπιπ την εκαναν αμεσως απο τις 4 που βρηκα μια μπορεσα και τουφεκισα γιατι την πονταριζε μπροστα μου στο πυκνο και στο τιναγμα που εκανε την εριξα μια χωρις να την δω μετα αλλα ο σκυλακος την βρηκε και μου την εφερε ολο χαρα

Την καλησπερα μου συναδελφοι σημερα πρωτη παχνη και η αναζητηση στα χαμηλα εδω κοντα εδειξε οτι ηρθαν πουλακια αλλα ηταν πολυ νευρικα και ακαταδεκτα μονο ο Daby μου ισως τις εβλεπε με τα πρωτα μπιπ την εκαναν αμεσως απο τις 4 που βρηκα μια μπορεσα και τουφεκισα γιατι την πονταριζε μπροστα μου στο πυκνο και στο τιναγμα που εκανε την εριξα μια χωρις να την δω μετα αλλα ο σκυλακος την βρηκε και μου την εφερε ολο χαρα
Ωραίος Στεφο, άντε να παίρνεις και εσύ μπροστά αρκετή νεκρά είχε στα μέρη σου
*φώτο με τα σκυλακια δε βλεπω Στέφανε και μας στεναχωρεις. .sarcastic..

Last edited:

upload pictures free

Κ επειδή ζηλεψα κ εγω πηγα μια βολτα σε γειτονικο νομο με το δυνατο τριπλο team του forum μας!!!Ολοημερο κυνηγι με τον συνκυνηγο μου Θανο κ τα σκυλάκια μας με 11 σηκωματα κ 7 στο ντροβα!Στο πρωτο ημιχρονο καναμε 4 πουλακια κ στο δευτερο αλλα 3 με την βοηθεια κ ενός ακομη φιλου που καναμε μεταγραφη μετα που σχολασε από την δουλεια του!Για ακομη μια φορα περασα τελεια με τις εικονες κ τις συναντήσεις στην φυση κ ευχαριστηθηκα τα σκυλάκια μας!Καλη συνεχεια σε ολους μας συνάδελφοι!
Μπραβο ωραιος ο φιλος

Λάμπρο το πουλί έφυγε δεξιά με σχεδόν κάθετη απογείωση...
Αρκετές φορές τα σκυλιά μας δείχνουν λάθος πλευρά, δε φταίνε αυτα, καποιες φορές μπορεί το πουλί μπορεί να έχει περπατήσει ή μπορεί η μυρωδιά να έχει απλώσει ειδικά τις μέρες με πολλή υγρασία και βροχή απο εκεί και πέρα είναι στην εμπειρία του κάθε σκύλου ποσο μπορεί να πλησιάσει τη βασίλισσα χωρίς να την πίεση και να σηκωθεί. Το σίγουρο είναι πως μέσα από τις συναντήσεις και τις εξόδους ένα σκυλί γίνεται καλύτερο, κάθε πουλί που βρίσκει ακόμα και αυτα που είναι ανυσηχα ή φευγατα είναι και ενα μάθημα.

Σήμερα ένοιωσα και εγώ αυτό που ένοιωσε και ο Γιάννης εχθές. Από εχθές το βράδυ μου μπήκε η ιδέα να πάω σήμερα χαμηλά όπως και έκανα. Κάποια στιγμή ακούσω το χαρακτηριστικό σήκωμα της κυρίας και προλαβαίνω να την δω για μια στιγμή ανάμεσα στα δέντρα και την Λούσυ να την κυνηγά. Όπλο δεν πρόλαβα να σηκώσω. Την σήκωσε η Λούσυ χωρίς να δεχτεί φέρμα. Μετά από ένα λεπτό περίπου ακούω το μπίπερ του Ζίκο περίπου 40 μέτρα πιο μακριά. Τρέχω και των βλέπω κόκκαλο. Υπέθεσα ότι ήταν το ίδιο πουλί. Μετά από μένα έρχεται και η Λούσυ κάνοντας συναίνεση. Αυτό κράτησε τουλάχιστον 3 λεπτά. Έβγαλα και φωτό την οποία παραθέτω πιο κάτω. Είχα μεγάλη σιγουριά ότι το πουλί το έχουμε. Σηκώνεται λοιπόν κάποια στιγμή, μου προσφέρει εύκολες τουφεκιές αλλά το πουλί ακόμη πετάει. .fiurius. .hit. Δεν περιγράφεται το πως ένοιωσα. Τα έβαλα με τον εαυτό μου βρίζοντάς με. Όχι για το πουλί που χάθηκε αλλά για τα σκυλάκια μου. Μου πρόσφεραν τόσο όμορφη στιγμή και εγώ στραβώθηκα... Εκεί που περπατούσα με το όπλο στον ώμο και βρίζοντας τον εαυτό μου μη συνειδητοποιώντας αυτό που έγινε, ξαφνικά ξεπετάγεται μια κυρία μπροστά από τον Ζίκο. Αιφνιδιάστηκα τόσο που οι δύο πρώτες τουφεκιές πήγαν κυριολεκτικά στον γάμο του καραγκιόζη και η τρίτη αν και λίγο αργά το είχα το πουλί αλλά πάλι δεν έπεσε. Αυτό δεν με πείραξε καθόλου αφού στο μυαλό μου είχε κολλήσει το σκηνικό με το "σίγουρο" πουλί... Ίσως το λάθος μου να είναι που περίμενα πίσω από τα σκυλιά... :(

αυτο παθαινω και γω το βρισιδι παει συνεφο και χαλαμε την ηρεμια μας με αποτελεσμα να μην εχουμε την προσοχη μας στα σκυλια

Αρκετές φορές τα σκυλιά μας δείχνουν λάθος πλευρά, δε φταίνε αυτα, καποιες φορές μπορεί το πουλί μπορεί να έχει περπατήσει ή μπορεί η μυρωδιά να έχει απλώσει ειδικά τις μέρες με πολλή υγρασία και βροχή απο εκεί και πέρα είναι στην εμπειρία του κάθε σκύλου ποσο μπορεί να πλησιάσει τη βασίλισσα χωρίς να την πίεση και να σηκωθεί. Το σίγουρο είναι πως μέσα από τις συναντήσεις και τις εξόδους ένα σκυλί γίνεται καλύτερο, κάθε πουλί που βρίσκει ακόμα και αυτα που είναι ανυσηχα ή φευγατα είναι και ενα μάθημα.

ΜΑ Γιάννη το θέμα είναι ότι ο Ζίκο μου έδειχνε ακριβώς που είναι το πουλί και αυτό με κάνει να σκάσω. Απλώς απογειώθηκε σχεδόν κάθετα και μετά την έκανε από δεξιά...
Το απόγευμα λέω να προσπαθήσω να αλλάξω το πέλμα με το πιο λεπτό λόγω των ρούχων... :)

upload pictures free

Κ επειδή ζηλεψα κ εγω πηγα μια βολτα σε γειτονικο νομο με το δυνατο τριπλο team του forum μας!!!Ολοημερο κυνηγι με τον συνκυνηγο μου Θανο κ τα σκυλάκια μας με 11 σηκωματα κ 7 στο ντροβα!Στο πρωτο ημιχρονο καναμε 4 πουλακια κ στο δευτερο αλλα 3 με την βοηθεια κ ενός ακομη φιλου που καναμε μεταγραφη μετα που σχολασε από την δουλεια του!Για ακομη μια φορα περασα τελεια με τις εικονες κ τις συναντήσεις στην φυση κ ευχαριστηθηκα τα σκυλάκια μας!Καλη συνεχεια σε ολους μας συνάδελφοι!

Μπραβο γιωργαρε εισαι ωραιος.... τα σκυλακια ειναι αυτα που μας κανουνε κυνηγους αδερφε..... οσο για την φαση που λες οταν την ζεις τοτε νιωθεις υπηρεφανος που εχεις τετοιο μπεκατσοσκυλο.. τις προαλες που πηγαμε κυνηγι με τα παιδια 3 φασεις δεν θα ξεχασω. Η μια ειναι οτι την πρωτη μπεκατσα τις εριξα μθα μπιχτι και πηρα και το ελατο μαζι και η κυρια εφυγε η σιμπα ομως την φερμρισε 4 φορες και εμεις δεν την βρισκαμε ωσπου στην τελευταια ητανε κοκαλο. Αυτο το πουλι ειχε παρε σκαι και σηκωνατανε ξαι καθωτανε ωσπου δεν αντεξε. Αλλα η σιμπα καταφερε και δεν την εχασε.και μετα ειπαμε μετα παιδια ποσες μπεκατσες αφηνουμε πισω.Η 2 ειναι μια μπεκατσα μας πηγενε 4 και 30 δευτερολεπτα ποντα φερμα και μετα εκσνε ενα πεταγμα 100 μετρα χωρις να την δουμε αλλα η σκυλιτσα την βρηκε. Και η 3 την τελευταια μερα που πηγαμε κατεβασα την σιμπα να βαλω μπιμπερ κ GPS. Και δεν καθοτανε με τραβουσε ηθελε να φυγει. Και λεω παιδια αυτο πρωτη φορα με το κανει.να δειτε οτι εχει βρει μπεκατσα μεσα απο το αυτοκινητο. Ε ενταξει μολις την αφησα εκανε ενα ανεβασμα και στο λεπτο και το ξανα λεω στο λεπτο πηραμε την πρωτη φερμα κ μπεκατσα της ημερας... και το καλο απο ολα αυτα ειναι οτι τα εχουμε γραμενα σε καμερα που ειχανε και τα 2 τα παιδια. Τα βλεπω και αυτο που αισθανομαι ειναι απεριγραφτο φιλε μου....

Μπράβο στον Γιώργο με την παρέα του, στον Λάμπρο και στον Στέφανο! .well done.

Μπραβο σε οσους την αναζητησαν, κ μπραβο κ στα παιδια για το ωραιο κυνηγι...
Χρηστο, ολα χανονατι κ ολα περνοντα...στην επομενη...
Δυστχυως αυτο που ακουγα οτι δεν εχει βαλει καινουργια πουλια, ισχυει...
2 πουλια σε πουρναρι βρηκαμε, αυτα που ειχαμε αφησει πριν απο μια βδομαδα... Η μια μπηκε στην τσαντα, κ η αλλη "ζουρλή" τελειως εφευγε 30-40 μετρα μπροστα πηδωντας συνεχεια χωρις να μπλοκαριστει τελικα... Αλλαγη μερους σε ποταμια, αλλα τιποτα...

Μπραβο σε οσους την αναζητησαν, κ μπραβο κ στα παιδια για το ωραιο κυνηγι...
Χρηστο, ολα χανονατι κ ολα περνοντα...στην επομενη...
Δυστχυως αυτο που ακουγα οτι δεν εχει βαλει καινουργια πουλια, ισχυει...
2 πουλια σε πουρναρι βρηκαμε, αυτα που ειχαμε αφησει πριν απο μια βδομαδα... Η μια μπηκε στην τσαντα, κ η αλλη "ζουρλή" τελειως εφευγε 30-40 μετρα μπροστα πηδωντας συνεχεια χωρις να μπλοκαριστει τελικα... Αλλαγη μερους σε ποταμια, αλλα τιποτα...

Μπράβο Άρη! .well done.

Μπράβο στον Άρη και τον συγκυνηγο του, οι φωτογραφίες τέλειες, έτσι θα πάμε αν δε κανει μια τούμπα ο καιρός να κατέβουν πουλιά και να μπουν φρεσκα.

Μπράβο σε όλους τους μπεκατσοκυνηγούς της παρέας!
και σ' αυτούς που πήραν πουλιά και σ' αυτούς που έχασαν...
Εξάλλου αν δεν χάναμε και πουλιά δε θα είχε γούστο το παιχνίδι, θα έμοιαζε στημένο.
Σημερινή πληροφορία απο Ιωάννινα για πολλές μπεκάτσες ,όπως άλλωστε απο αρχές Νοέμβρη.
Από τις αρχές του Νοέμβρη δε θα το έλεγα, αλλά την τελευταία βδομάδα όντως μπήκαν πουλιά.
Σήμερα που πήγα για φάσσες, κατέβηκα και περπάτησα το ποτάμι, γιατί είχα και στο πίσω μέρος του μυαλό μου το παπαπα της, βρήκα και ένα κομμάτι 5Χ5 γεμάτο από τις γνωστές ''τουρτίτσες'' της, άλλα ήταν από βραδυνές βοσκαριές, πρεπει να' ταν 2-3 ξυλόκοτες.
τα σκυλακια ειναι αυτα που μας κανουνε κυνηγους αδερφε.....
Ετσι ειναι παιδιά αν το σκυλι βγαίνει εξοδους και βρισκει πουλάκια, αν το έχει και λίγο, θα γίνει αστέρι.
Η σχέση κυνηγού-κυνηγόσκυλου είναι αμφίδρομη.
Όσο περισσότερο χρόνο, φροντίδα και εμπειρίες (εξόδους) αφιερώσει ο κυνηγός στο σκύλο του, τόσο καλύτερο κυνηγόσκυλο θα γίνει και όσο καλύτερο κυνηγόσκυλο γίνει τόσο περισσότερες εμπειρίες θα προσφέρει στον κυνηγό, για να γίνει καλύτερος.
Οι παλιοί έλεγαν ''ο κυνηγός κάνει το σκύλο και ο σκύλος τον κυνηγό''

Καλησπέρα παρέα. Χρήστο πήγαμε κ'εμεις στο ραντεβού αλλά οι κοπέλες ήταν ακαταδεχτες .sarcastic.
Περπατησαμε πολλή παλι, βρήκαμε 3 πουλάκια αλλά δεν δεχόταν με τίποτα κάποια στενή επαφή για αγκαλιτσες. Μόνο ή μια κάθησε για ελαχιστα και μόλις ο κουμπάρος μου εκανε να μπει στο πυκνό σηκώθηκε και έγινε καπνός. Για να φαντστητε ποσό ανήσυχα είναι τα πουλια, είναι τα σκυλιά σε μια πλαγιά 30-40 μέτρα πανω και ψάχνουν, εμείς είμαστε στο καθαρό από κάτω και κοιτάμε, ξαφνικά καμία 30αρια μέτρα μπροστά τινάζεται μια βασίλισσα κάνει φτερό και κάθεται λίγο παρακάτω, τα σκυλιά μόλις έφτασαν σε ελάχιστο χρόνο στη θέση της έκαναν λευκή για 5-6 μπιπ, αυτό έγινε άλλες 2 φορές μέχρι που ή βασίλισσα αποφάσισε να περάσει στη πίσω πλαγιά, ένα παράδειγμα για να καταλαβετε ποσό ανυσηχα είναι κάποια πουλιά και φυσικά αυτά τα πουλιά με σκυλιά δεν τουφεκίζονται καν, αν όμως τη στήσει κανας λιγουρης την εκτελεί. Αυτά από εμάς σήμερα, ελπίζω κάποιοι άλλοι να είχαν καλύτερη μέρα.
Φίλος που μιλήσαμε εκανε σε πλαγιές με κυπαρίσσια 4 σηκωματα σε 2 πουλιά. Δέχονταν τη σκυλίτσα μόνο για 4-5 μπιπ και έφευγαν, φυσικά δεν έκανε τουφέκια. Καλη συνεχεια.

wuk3p6y.jpg

8u1gM5h.jpg

Μπραβο γιωργαρε εισαι ωραιος.... τα σκυλακια ειναι αυτα που μας κανουνε κυνηγους αδερφε..... οσο για την φαση που λες οταν την ζεις τοτε νιωθεις υπηρεφανος που εχεις τετοιο μπεκατσοσκυλο.. τις προαλες που πηγαμε κυνηγι με τα παιδια 3 φασεις δεν θα ξεχασω. Η μια ειναι οτι την πρωτη μπεκατσα τις εριξα μθα μπιχτι και πηρα και το ελατο μαζι και η κυρια εφυγε η σιμπα ομως την φερμρισε 4 φορες και εμεις δεν την βρισκαμε ωσπου στην τελευταια ητανε κοκαλο. Αυτο το πουλι ειχε παρε σκαι και σηκωνατανε ξαι καθωτανε ωσπου δεν αντεξε. Αλλα η σιμπα καταφερε και δεν την εχασε.και μετα ειπαμε μετα παιδια ποσες μπεκατσες αφηνουμε πισω.Η 2 ειναι μια μπεκατσα μας πηγενε 4 και 30 δευτερολεπτα ποντα φερμα και μετα εκσνε ενα πεταγμα 100 μετρα χωρις να την δουμε αλλα η σκυλιτσα την βρηκε. Και η 3 την τελευταια μερα που πηγαμε κατεβασα την σιμπα να βαλω μπιμπερ κ GPS. Και δεν καθοτανε με τραβουσε ηθελε να φυγει. Και λεω παιδια αυτο πρωτη φορα με το κανει.να δειτε οτι εχει βρει μπεκατσα μεσα απο το αυτοκινητο. Ε ενταξει μολις την αφησα εκανε ενα ανεβασμα και στο λεπτο και το ξανα λεω στο λεπτο πηραμε την πρωτη φερμα κ μπεκατσα της ημερας... και το καλο απο ολα αυτα ειναι οτι τα εχουμε γραμενα σε καμερα που ειχανε και τα 2 τα παιδια. Τα βλεπω και αυτο που αισθανομαι ειναι απεριγραφτο φιλε μου....
Ετσι ακριβως είναι φιλε Λαμπρο την δουλεια ολη την κανουν οι τετραποδοι φιλοι μας εμεις απλα βαζουμε το κερασακι στην τουρτα αμα μας γραφει!Ωραια τσαουλια εχει η Σιμπα σκυλαρα αν βαλεις καποια στιγμη γεννα θα με ενδιεφερε ένα κουταβι ομοιο της να αλλαξω κ λιγο τα αιματα στα σκυλια μου μελλοντικα!

Μπραβο κ στους υπολοιπους συναδελφους για τις προσπάθειες τους γιατι η βολτα στην φυση κ οι στιγμες αξιζουν κ μενουν τωρα για την καρπωση υπομονη κ επιμονη κ καποια στιγμη κατι θα γινει!Παντως από ότι βλεπω φετος ακομη τα πουλια είναι γενικοτερα ανυσηχα μεχρι στιγμης στην παρουσια των σκυλων ας ελπισουμε να παγωσει γρηγορα ο καιρος κ να βρουμε ελευθερο χρονο για νεες περιπέτειες!

Σήμερα ένοιωσα και εγώ αυτό που ένοιωσε και ο Γιάννης εχθές. Από εχθές το βράδυ μου μπήκε η ιδέα να πάω σήμερα χαμηλά όπως και έκανα. Κάποια στιγμή ακούσω το χαρακτηριστικό σήκωμα της κυρίας και προλαβαίνω να την δω για μια στιγμή ανάμεσα στα δέντρα και την Λούσυ να την κυνηγά. Όπλο δεν πρόλαβα να σηκώσω. Την σήκωσε η Λούσυ χωρίς να δεχτεί φέρμα. Μετά από ένα λεπτό περίπου ακούω το μπίπερ του Ζίκο περίπου 40 μέτρα πιο μακριά. Τρέχω και των βλέπω κόκκαλο. Υπέθεσα ότι ήταν το ίδιο πουλί. Μετά από μένα έρχεται και η Λούσυ κάνοντας συναίνεση. Αυτό κράτησε τουλάχιστον 3 λεπτά. Έβγαλα και φωτό την οποία παραθέτω πιο κάτω. Είχα μεγάλη σιγουριά ότι το πουλί το έχουμε. Σηκώνεται λοιπόν κάποια στιγμή, μου προσφέρει εύκολες τουφεκιές αλλά το πουλί ακόμη πετάει. .fiurius. .hit. Δεν περιγράφεται το πως ένοιωσα. Τα έβαλα με τον εαυτό μου βρίζοντάς με. Όχι για το πουλί που χάθηκε αλλά για τα σκυλάκια μου. Μου πρόσφεραν τόσο όμορφη στιγμή και εγώ στραβώθηκα... Εκεί που περπατούσα με το όπλο στον ώμο και βρίζοντας τον εαυτό μου μη συνειδητοποιώντας αυτό που έγινε, ξαφνικά ξεπετάγεται μια κυρία μπροστά από τον Ζίκο. Αιφνιδιάστηκα τόσο που οι δύο πρώτες τουφεκιές πήγαν κυριολεκτικά στον γάμο του καραγκιόζη και η τρίτη αν και λίγο αργά το είχα το πουλί αλλά πάλι δεν έπεσε. Αυτό δεν με πείραξε καθόλου αφού στο μυαλό μου είχε κολλήσει το σκηνικό με το "σίγουρο" πουλί... Ίσως το λάθος μου να είναι που περίμενα πίσω από τα σκυλιά... :(

Δεν πειραζει φιλε στην επομενη,,οταν κυνηγας μονος σου και εισαι σε φαση οπως αυτη δεν πας πισω απο τα σκυλια η το σκυλι,,
η μπεκατσα μεχρι να πας εσυ την εχει φερμα το σκυλι,και ετσι εχει ηδη σχεδιασει απο που θα φυγει
αμα πας πισω απο το σκυλι το σχεδιο της παραμενει το ιδιο και εξελισετε,,και στο τελος θα σου βαλει κατι μπροστα τις πιο πολλες φορες
εδω επρεπε να πας λιγο ανοιχτα και να βγεις απεναντι,η εστω στο πλαι απο τα σκυλια,ετσι τις χαλας το σχεδιο διαφυγης
και την αφνιδιαζεις πολλες φορες ετσι,,της χαλας το σχεδιο και εκει κανει το λαθος,,και πολυ πιθανο ειναι να φυγει μπουλακα και να δωσει ευκολη τουφεκια
η τουλαχιστον θα δωσει καλο στοχο μεχρι να σου βαλη κατι,,αλλα πολλες φορες χασνουμε και καμια σιγουρη,και εχει και αυτο την τρελα του

Status
Not open for further replies.
Back