Μπεκάτσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Σήμερα φίλος σε Κυκλαδονησι σήκωσε την πρώτη μπεκατσα της χρονιάς.
Το ωραίο είναι ότι δεν είχε πάρει το τουφέκι μαζί και έβγαλε το σκύλο για βόλτα!
Φέτος λογω καλοκαιριας αυτά τα μέρη δεν έχουν δει μπεκατσα.
Γιαννη στην ανδρο απο ανταποκριση που ειχα σημερα υπαρχουν αρκετες...εχει φτασει τις 17 μεχρι τωρα απο 2 νοεμβρη που βαρεσε την πρωτη.

Καλησπερα. Σήμερα επιβεβαιώθηκε ακόμα μια φορά πόσο απρόβλεπτες ειναι οι βασίλισσες και το κυνήγι τους. Επι περίπου 4 ωρες η σκυλίτσα ειχε αλωνισει τα πουρνάρια και τις πλαγιες χωρίς κατι αξιόλογο και γυρω που ηταν κι'αλλοι κυνηγοί δεν έπεσε τουφεκιά. Παιρνω το δρομο για της επιστροφής και βγαίνω στους κάμπους για να παω στο αμάξι δρόμο δρόμο μίας και ειχα ψιλοξενερωσει. Προς τη μέση ειναι η σκυλίτσα μπροστά μου στα 30 περίπου μέτρα τη βλεπω να χαμηλώνει, μπαίνει στις φτερες και φερμαρει, λευκή σκέφτηκα απο κάποιο πρωινο πουλί, περνάει περιπου μισό λεπτό και παραμένει εκει, παω κοντά της χαλαρός και κάθομαι πισω της. Ετοιμάζομαι να βγαλω το κινητό για φώτο και τοτε ξεκινάει ποντα, συναγερμός, ετοιμάζομαι πηγαινω λιγο δεξιά της και τότε σηκώνεται η βασίλισσα, μπαινει πισω απο ενα δεντράκι και την χανω, τη βλεπω μακριά ριχνω ενα ντουμπλε, τίποτα, μόλις κατεβαζω το οπλο σηκώνεται και δεύτερη 3-4μέτρα δεξιά μου, τη τουφεκαω με ενα Βεργίνα και η πανέμορφη βασίλισσα ήρθε κοντά μας. Μετά εψαξα τη πρωτη, ανεβαινει η σεττερινα σε μια πλαγιά και σηκωνετσι η βασίλισσα 20 μέτρα πιο πανω δε τη τουφεκισα γιατι ηταν πολλη μακρια. Το μέρος που ηταν τα πουλιά ειναι σα γήπεδο, οσα χρόνια πηγαινω εκει βρισκουμε εκει τις βοσκησιες τους αλλα πουλί τη μερα πρωτη φορά σημερα. Ετσι εκλεισε μια μέρα που έδειχνε χωρίς συγκινήσεις, αλλα με τις βασίλισσες δεν εισαι ποτέ σίγουρος. Το πρωί ειχε πυκνή ομίχλη και μέχρι της 10:00 έβρεχε.
Τωρα εχει ήλιο αλλα εχει πεσει λιγακι και η θερμοκρασία.
Καλη συνέχεια.
GxQ6Nmgh.jpg

UuXN1eHh.jpg

Εδω ειναι το σημειο που ηταν τα πουλια και το δεντράκι που μπήκε ανάμεσα η πρωτη.
VVgnqMGh.jpg
.well done. Ωραίος Γιάννη!!!
Το πιο πιθανό να ήταν ''φρέσκα'' πουλιά Γιάννη...
Απ' οτι μπορώ να διακρίνω και τα πόδια τους είναι ''άσπρα'' καθαρά. Οι παλιοί λέγαν ότι όταν τα πόδια του πουλιού είναι έτσι ''ασπρα'', είναι φρέσκο πουλί και έρχεται από χιόνι γιαυτό και έχει καθαρά πόδια.
Μάλλον έπεσαν και βόσκησαν στο καθαρό τη νύχτα και μόλις ξημέρωσες, πιασαν την ακρούλα με τις φτέρες να περάσουν την μέρα τους, μέχρι να γνωρίσουν το μέρος και να πιάσουν την οριστική τους θέση.
Τέτοιες γωνίτσες με φτέρες είναι πονηρές για καινούρια πουλιά και πάντα να τις τσεκάρεις...
Όταν ανέβαινα Παντοκράτορα για ξυλόκοτες, πρώτα έψαχνα τα χωραφάκια, τις λακκές και τα παταράκια που είχαν στις άκρες ή σε όλη την επιψανειά τους φτέρες, για τυχόν φρέσκα πουλιά και μετά έμπαινα πιο βαθιά στο περνάρι. Αλλά και γενικά τα μέρη με φτέρες, έχουν υγρασία και μαλακό χώμα από το ''σαπαδι'' των φύλλων τους και κρατάνε πουλιά...
Τέτοιες ακρούλες με φτέρες, εκεί ''ψηλά'' εκτός από μακριές μύτες, καμιά φορά, κρύβουν και εκπλήξεις με μακρυά αυτιά, ειδικά αν είναι και σε προσήλιο;)
Τη σκυλίτσα κομμωτήριο την πήγες...σαν πιο ''σπαστό'' το βλέπω το μαλλί σήμερα.sarcastic.
Ε! μάλλον με τόσες φωτογραφήσεις και ταινίες γυρισμένες πάνω της, άρχισε να το παίζει ''diva''.sarcastic.

Γιαννη στην ανδρο απο ανταποκριση που ειχα σημερα υπαρχουν αρκετες...εχει φτασει τις 17 μεχρι τωρα απο 2 νοεμβρη που βαρεσε την πρωτη.
Κάτω χαμηλά στις Κυκλάδες έχει μεγάλη ξεραιλα φέτος και τα πουλιά φεύγουν το ίδιο βράδυ. Στην Ανδρο έχει μην ξεχνάς τρεχουμενα νερά.

και αυτες ειναι απο τον ΤΟΡΡΟ μου που τον εχουν ριξει στα πιτ ακριβως δυο βδομαδες , το ξυλο αυτο ειναι διαστασεων 5εκ. επι 1 εκ. του μπηκε απο αναμεσα δυο δαχτυλα και εφτασε 6 εκατοστα πιο πανω ευτηχως το βγαλαμε μετα απο μια βδομαδα και τωρα εχει σχεδον κλειση η πλυγη απο βδομαδα παλι θα ειναι ενεργος για μαχη, προσοχη παιδια πανω απο ολα τα σκυλακια μας χωρις αυτα δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα, καλο σαβ/κο σε ολους σας με ζεστες καννες

το ομορφο κυνηγι μου αοι της 6-12-2015, σημερα δεν πηγα γιατι την εχω αρπαξει την γριπουλα χαπακωθηκα ομως και αυριο θα τις ριξω ενα μαρς τις ουκρανεζες μου
Ομορφιές Βικ, φτου φτου στη σκυλίτσα, έτοιμη τώρα να γράφει και το δικό της κοντέρ. Πάρε τα χάπια σου γιατί οι μέρες είναι πονηρές για τις ουκρανεζες, μόλις αναρρώσει και ο Τορρο θα έχεις δύο ραντάρ. .sarcastic.

Κάτω χαμηλά στις Κυκλάδες έχει μεγάλη ξεραιλα φέτος και τα πουλιά φεύγουν το ίδιο βράδυ. Στην Ανδρο έχει μην ξεχνάς τρεχουμενα νερά.
Το ξερω απο κει ειμαι κ θα τις κυνηγησω τις μερες των χριστουγεννων που θα βρεθω στο νησι;)

το ομορφο κυνηγι μου αοι της 6-12-2015, σημερα δεν πηγα γιατι την εχω αρπαξει την γριπουλα χαπακωθηκα ομως και αυριο θα τις ριξω ενα μαρς τις ουκρανεζες μου
και αυτες ειναι απο τον ΤΟΡΡΟ μου που τον εχουν ριξει στα πιτ ακριβως δυο βδομαδες , το ξυλο αυτο ειναι διαστασεων 5εκ. επι 1 εκ. του μπηκε απο αναμεσα δυο δαχτυλα και εφτασε 6 εκατοστα πιο πανω ευτηχως το βγαλαμε μετα απο μια βδομαδα και τωρα εχει σχεδον κλειση η πλυγη απο βδομαδα παλι θα ειναι ενεργος για μαχη, προσοχη παιδια πανω απο ολα τα σκυλακια μας χωρις αυτα δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα, καλο σαβ/κο σε ολους σας με ζεστες καννες
Μπράβο Βικτωρα για τις επιτυχίες, περαστικά στο σκυλί σου.

• Like
Reactions: BIK

Μπράβο ρε Βίκτωρα.Πραγματικά κρίμα για το σκυλάκι σου .Περαστικά.
Ομως ρε φίλε μη μου το χαλάς με τις ουκρανέζες.Εγω αυτές τις ομορφονιές με την κομψή μυτούλα οταν τις κυνηγούσα τις έλεγα ΓαΛλιδούλες .....sarcastic.

Περαστικα στο σκυλι Βικτωρα...
Πουρναρι σημερα, το πρωι με αρκετο κρυο... Στο πρωτο μερος δυο πουλια σηκωσαμε και τα πηραμε, μετα αρχισαν να ακουγονται μπιπερ απο παντου κ αλλαξαμε... Στο δευτερο μερος βρηκαμε 3-4 πουλια που κοτταριζαν σαν τρελλα... Φερμα τα σκυλια κ αυτες περπατημα... Οποτε αναγκαζονταν να πεταξουν ηταν 40-50 μετρα μπροστα τους... Ριξαμε κανα δυο τουφεκιες αλλα πολυ πυκνο, μας εκοβαν τα κλαδια...Αυριο παλι...

Καναμε την αρχη σημερα με τον μικρο,το πηρε το μαθημα του και εχουμε ακομα πολλα να μαθουμε
002.jpg
Ωραίος ο μικρός Ηλία, ανάλογη συνέχεια εύχομαι. Τώρα ξεκινάνε τα καλά μαθήματα για το μικρό, σφιγκη λίγο ο καιρός και θα γίνει παιχνίδι, εξόδους θέλει και εμπειρίες.

Περαστικα στο σκυλι Βικτωρα...
Πουρναρι σημερα, το πρωι με αρκετο κρυο... Στο πρωτο μερος δυο πουλια σηκωσαμε και τα πηραμε, μετα αρχισαν να ακουγονται μπιπερ απο παντου κ αλλαξαμε... Στο δευτερο μερος βρηκαμε 3-4 πουλια που κοτταριζαν σαν τρελλα... Φερμα τα σκυλια κ αυτες περπατημα... Οποτε αναγκαζονταν να πεταξουν ηταν 40-50 μετρα μπροστα τους... Ριξαμε κανα δυο τουφεκιες αλλα πολυ πυκνο, μας εκοβαν τα κλαδια...Αυριο παλι...

Μπράβο Άρη, 2 πουλάκια με τη συμπεριφορά που έχουν είναι τέλεια. Έτσι θα πάει όσο δε βάζει φρέσκα πουλιά, αν φοβάμαι ότι και τα φρέσκα θα έχουν παρόμοια συμπεριφορά γιατί περνάει σιγά σιγά στο DNA τους. Στη τελευταία φώτο είναι ή σκυλίτσα σου; Βλεπω είναι καλή μαθήτρια.!!!

Status
Not open for further replies.
Back