Μπεκάτσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλημέρα άγγελε. Σε ευχαριστώ να είσαι καλά. Όχι φίλε έχω πάρει αυτοκίνητο άλλο.. κλούβα. Το έχει φτιάξει ο παλμες ο Βασίλης και μέσα που γίνεται κρεβάτι.View attachment 34651View attachment 34652
Καλορίζικο και καλοτάξιδο φίλε. Ότι καλύτερο για κυνήγι!

Καλημέρα άγγελε. Σε ευχαριστώ να είσαι καλά. Όχι φίλε έχω πάρει αυτοκίνητο άλλο.. κλούβα. Το έχει φτιάξει ο παλμες ο Βασίλης και μέσα που γίνεται κρεβάτι.View attachment 34651View attachment 34652
Καλορίζικο και ωραίους.... ύπνους να κάνεις!!!
Ααααα και όμορφα κυνήγια όπως μας έχεις συνηθίσει

Με υγεια φιλε μου , καλοτυχο, καλοταξιδο και να σε συντροφεύει παντου με τα σκυλακια σου .shake hands.

Φίλε μου καλησπέρα. Δεν ξέρω το όνομα σου. Μπήκα στο προφίλ να το δω και το έχεις κλειδωμένο. Γιατί τόσο μυστικοπάθεια? Γενικά το λέω όχι προς εσένα. Και με ρωτάς να σε πω που βρήκα τα πουλιά. Φταίω εγώ τώρα.?
Σιγά το μυστικό του κράτους τό όνομα μου φαίνεται και ο τόπος μου τώρα αν δεν θέλεις να πεις μήν πουλάς πρόλογο.

Ένα δυναμικό μπεκατσοκυνηγι 5 πουλιά βρήκα μας έφτασαν στα όρια μας,αλλά πήραμε το αίμα μας πίσω με τόν BRIO-SIBA. Πολύ ζέστη και τα πουλιά να περπατάνε και να μην κάθονται στην Φέρμα. 3 πήραμε στο χέρι αλλά έπρεπε ακόμα ένα, αλλά ως συνήθως η κάμερα έκανε το θαύμα της πάλι. ΧΑ ΧΑ ΧΑ
View attachment 34620

View attachment 34621
Καλή συνέχεια σε όλους σάς
Καλή αρχή Λάμπρο, γερός και δυνατός να είσαι.....

Καλημέρα άγγελε. Σε ευχαριστώ να είσαι καλά. Όχι φίλε έχω πάρει αυτοκίνητο άλλο.. κλούβα. Το έχει φτιάξει ο παλμες ο Βασίλης και μέσα που γίνεται κρεβάτι.View attachment 34651View attachment 34652ω ρε φιλε παλάτι κανονικό... Ήσουν που ήσουν όλη μέρα στο βουνό τώρα δεν θα κατεβαίνεις με τίποτα... Καλά κυνήγια γερός και δυνατός και βάζε φώτο να βλέπουμε και εμείς οι στερημενοι...

Πρώτη έξοδος και για μένα με νοτιά και ζέστη , δεν ήταν για μπασιματα και έτσι πήγα σε μέρος που πουλιά που μπαίνουν μετά εάν βρουν καλές συνθήκες πιάνουν , δεν έκανα λάθος βρήκα 3 πουλιά ή μάλλον η Λωρυ τα βρήκε που έκανε όμορφη δουλειά για πρώτη φορά , το πρώτο ξαππλωτη φερμα δεν μου έδωσε στόχο , τα άλλα δύο πολύ περπάτημα με την Λωρυ να φερμαρει όρθια και να ποντάρει ωστόσο εάν και τις σήκωσα τρεις φορές τη κάθε μία δεν μπόρεσα να καρπωθω καμμία , παρόλο που μου έδωσαν ευκαιρία βλέποντας ξεκάθαρα τη μυτογκα το

Πρώτη έξοδος και για μένα με νοτιά και ζέστη , δεν ήταν για μπασιματα και έτσι πήγα σε μέρος που πουλιά που μπαίνουν μετά εάν βρουν καλές συνθήκες πιάνουν , δεν έκανα λάθος βρήκα 3 πουλιά ή μάλλον η Λωρυ τα βρήκε που έκανε όμορφη δουλειά για πρώτη φορά , το πρώτο ξαππλωτη φερμα δεν μου έδωσε στόχο , τα άλλα δύο πολύ περπάτημα με την Λωρυ να φερμαρει όρθια και να ποντάρει ωστόσο εάν και τις σήκωσα τρεις φορές τη κάθε μία δεν μπόρεσα να καρπωθω καμμία , παρόλο που μου έδωσαν ευκαιρία βλέποντας ξεκάθαρα τη μυτογκα τους
Μπράβο Σταύρο, δεν πειράζει που δεν αγκαλιάσες κανα κορίτσι, θέμα χρόνου είναι. Καλή συνέχεια......

Μπράβο Σταύρο, δεν πειράζει που δεν αγκαλιάσες κανα κορίτσι, θέμα χρόνου είναι. Καλή συνέχεια......
Εννοείται Γιάννη και μόνο που ανέβασαμε παλμούς φτάνει , το ευχάριστο είναι ότι το δάσος είναι στα καλύτερά του και είναι η πρώτη φορά που τόσο νωρίς βρίσκω τρία πουλιά , ελπίζω σε καλή χρονιά ,καλή συνέχεια και σε σεναupload a picture

Last edited:
Σήμερα είχα την πρωτη συνάντηση για φέτος με τις κυρίες.
Μια φερμα περίπου 2-3 λεπτά χωρίς να μπορώ να προσεγγισω και δεν είδα ή ακούσα κάτι, σκέφτομαι ίσως "ζεστή" θέση, το σκυλί αλαφιασμενο επιστρέφει σα να μου λέει "είδες τιποτα";;;
Συνεχίζω μετά από κάμποση ώρα, παλι φερμα και χτυπάει το μπιμπερ 4-5 φορές και παλι δε πρόλαβαινω να παω και το σκυλί γυρευει σα τρελό, τι γίνεται ρε γαμωτο σκεφτομαι, προχωράμε με το σκυλί να γυρευει αφρισμενο, έχει σαν παταρακι και κατεβάζω το βλέμμα μου να δω που θα πατησω και με το σήκωμα παλι τα μάτια μου έχει σηκωθεί η κυρία αθόρυβα και ίσα που προλαβαινω να δω τα κωλομέρια της.....χωρίς να προλαβω να σκεφτώ να σηκώσω όπλο..... Συνέχισα να ψάχνω αλλά δεν την ξαναβρήκα....

Last edited:
Τελείωσε σήμερα και για μένα το τριήμερο στα έλατα στην αναζήτηση στις μπεκάτσες. Δύο πουλιά κατάφερε να βρει το σκυλί και εγώ να είμαι άτυχος, την άλλη φορά.View attachment 34660View attachment 34661View attachment 34662ας κάνουμε ένα διάλειμμα τώρα. και καλή συνέχεια. View attachment 34663
Ρε παιδια
Ποσα ξυλα και πανε χαμενα!!!

Δεν θα έρθεις εσύ φίλε μου.... αλλά υπάρχουν πολλοί που πάνε με την πληροφορία ή το τηλέφωνο.... εγώ προσωπικά έχω κάνει μέχρι τώρα 4-5 εξόδους για μπεκάτσα..... όποιος θέλει να την συναντήσει και να αναμετρηθεί μαζί της ξέρει....αν θέλεις να ανέβεις στείλε προσωπικό μήνυμα και να σου δείξω πολλά μέρη.... αλλά για παράδειγμα έχω αλλάξει τρεις νομούς και ακόμη δεν την είδα..... σήμερα ο Λάμπρος πήρε τρία πουλιά.... γιατί πρέπει να το μάθει όλη η Ελλάδα....τα βουνά είναι όλων μας.... όποιος έχει χρόνο, χρήματα, σκυλιά και αγάπη για το κυνήγι της μπεκατσας θα βρει τον τρόπο να την συναντήσει
Σ' ευχαριστώ για την πρόσκληση αλλά λόγο χρόνου αδύνατο να φύγω. Πάντως να είσαι καλά ίσως κάποια μέρα αλλά ...,
Είχα αρρώστια να αποκτήσω σκύλο όταν ήρθε η στιγμή ρώτησα παλιούς κυνηγούς ο καθένας έλεγε για τη ράτσα που ήταν ικανοποιημένος κ σωστα. Όταν ρωταγα που μπορώ να βρω μια μπεκάτσα η απάντηση ήταν στο βουνό κατάλαβες γιατί αντέδρασα; Κυνηγάω με Κόκερ γιατί δεν ήθελα ναχσλσδω ένα σκύλο Φέρμας.
Υ.Γ : Αυτά με αγαπη τα γράφω

Σ' ευχαριστώ για την πρόσκληση αλλά λόγο χρόνου αδύνατο να φύγω. Πάντως να είσαι καλά ίσως κάποια μέρα αλλά ...,
Είχα αρρώστια να αποκτήσω σκύλο όταν ήρθε η στιγμή ρώτησα παλιούς κυνηγούς ο καθένας έλεγε για τη ράτσα που ήταν ικανοποιημένος κ σωστα. Όταν ρωταγα που μπορώ να βρω μια μπεκάτσα η απάντηση ήταν στο βουνό κατάλαβες γιατί αντέδρασα; Κυνηγάω με Κόκερ γιατί δεν ήθελα ναχσλσδω ένα σκύλο Φέρμας.
Υ.Γ : Αυτά με αγαπη τα γράφω
Δεν τίθεται θέμα παρεξήγησης . Αυτό που σου είπαν οι παλιοί είναι μεγάλη αλήθεια.... όσα και να γράφονται, διαβάζονται και ακούγονται....αν δεν βγεις να περπατήσεις και να ψάξεις μόνος σου μέρη δεν μαθαίνεις.... είναι αυτό που λένε στο ψάρεμα...αν δε βρέξεις κωλο ψάρια δεν πιάνεις. Ξέρεις πόσα μέρη έχω βρει εγώ και το ζευγάρι μου έτσι παιρνοντας από κάπου είτε για ορτύκια είτε για μπεκάτσες.... βλέπουμε ένα κομμάτι και λέμε αυτό δεν το πατήσαμε να το δούμε.... άντε κατέβα μια ωρίτσα να το περπατήσουμε λίγο.... μέρη που περνάνε καθημερινά κυνηγοί και δεν είδαμε ποτέ κάποιον όταν τα περπατάμε.... Εκεί φαίνεται μετά η εμπειρία του κυνηγού ανάλογα με τις συνθήκες να επιλέξει το σωστό τόπο... Δεν είναι ούτε θέμα τοπικισμού ούτε κόμπλεξ μήπως χτυπήσεις εσύ περισσότερες....το είπα άλλωστε τα βουνά ανήκουν σε όλους μας.... και θα πω και κάτι τελευταίο έτσι χαριτολογώντας.... ένα μέρος ή ένα μυστικό το ξέρουν 1 και 1..... δηλαδή στο τέλος το ξέρουν 11.....αν κατάλαβες τι εννοώ.
Καλή συνέχεια σε όλους μας και εύχομαι να είναι μια καλή σεζόν...

Last edited:
Επίσης στο θέμα του σκύλου που έχει επιλέξει ο καθένας από εμάς να τον συντροφεύει είναι καθαρά υποκειμενικό.... αλλά και πρακτικό....ο καθένας μας κάνει τις επιλογές του ανάλογα με τα γούστα,τον τόπο και τον τρόπο που κυνηγάει... δεν πρέπει να είμαστε δογματικοι με τα σκυλιά...

Πάντα τα πουλιά είναι στο βουνό ....μη ρωτάτε νομό, τοποθεσία και συντεταγμένες.... όποιος έχει ψυχή, χρόνο και υπομονή θα τα βρει.... χωρίς να θέλω να προσβάλλω ή να θίξω κανένα...
Ναι όμως το κάνεις! Το να αναφέρεις νόμο δεν είναι κακό! Ούτε μέρος προδίδεις ούτε κανείς κάτι σε βάρος του θηράματος! Ένα ωραίο θέμα για συζήτηση θα γίνει ως εκεί! Χωρίς να θέλω να σε θίξω ούτε να σε προσβάλλω κ στο λέω χωρίς καμιά δόση ειρωνείας!

Ναι όμως το κάνεις! Το να αναφέρεις νόμο δεν είναι κακό! Ούτε μέρος προδίδεις ούτε κανείς κάτι σε βάρος του θηράματος! Ένα ωραίο θέμα για συζήτηση θα γίνει ως εκεί! Χωρίς να θέλω να σε θίξω ούτε να σε προσβάλλω κ στο λέω χωρίς καμιά δόση ειρωνείας!
Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς....προσβληθηκες και θιχτηκες επειδή έγραψα να μη ρωτάτε σε ποιο νομό; Όποιος φίλε μου θέλει να μάθει και ενδιαφέρεται μπορεί να ψάξει λίγο στο παρελθόν των αναρτήσεων στο φόρουμ και να δει και τον τόπο καταγωγής του καθενός από τα μέλη και τα μέρη που κυνηγάει και πολλά άλλα....η ουσία σε αυτό που έγραψα είναι ακριβώς στην προηγούμενη ανάρτηση μου.... από κει και πέρα εάν σε προσεβαλα ή έγραψα κάτι κακό για κάποιον υπάρχει η διαχείριση.... μπορεί να διαγράψει αυτά τα μηνύματα ή το μέλος που κάνει τέτοιες αναρτήσεις.....Σε πολύ φιλικό τόνο....

Status
Not open for further replies.
Back