Αυτό είναι ισοπέδωση.Και τα δύο έχουν σημασία.
Ωστόσο θα συμφωνήσω, ότι το νόμιμο κυνήγι,μπορεί να κάνει ζημιά.
Παραδείγματος χάριν,σε ένα βουνό,ένα Σαββατοκύριακο, μπορεί να ξεκληριστούν,νομιμότατα,όλα τα κοπάδια της Πέρδικας.
Οπότε ξανακαταλήγουμε:Διαχείριση από εμάς.Απο τους κρατούντες,δεν πρόκειται.
Αυτά από μένα.Δεν θα επανέλθω,ξανά, στο θέμα.
Μα οταν μιλαμε για νομιμο κυνηγι θελω να πιστευω οτι η διαχειρηση ειναι αμεσα συνδεδεμενη και εξυπακουεται απο την ασκηση του!!!
Γιαυτο και προσωπικα εαν δω χαμηλα στην πλαγια καρτεριτζιδες της περδικας μαζευω τα σκυλια και αλλαζω μερος
Γιαυτο και οταν τα πουλια ειναι μονα η τα κοπαδια μικρα αλλαζω μερος
Γιαυτο φτιαχνω ποτιστρες και βαζω τροφη η σπερνω σπορους στα σωστα σημεια αναλογα την εποχη
Γιαυτο και δεν παω εκαπιδευτικα στην αναπαραγωγικη περιοδο
Γιαυτο και λεγομαι κυνηγος και οχι κρεατοσυλλεκτης
Αυτο εννοουμε με τον ορο νομιμο κυνηγι
Αγαπας και κυνηγας ενα θηραμα που ειναι στο μυαλο σου και στην κυρια αου προσπαθεια ολοχρονα!!!
Και διαχειρηση ειναι και το μαθημα στα παιδια μας για το θηραμα και την φυση
Εχω παει με την μικρη μου να δει πως ειναι μια περδικα με τα μικρα της!!!
Εχω εξηγησει στα παιδια γιατι δεν παταμε ενα λαγο με το αυτοκινητο
Γιατι δεν βαραμε λαγο οταν τελειωσει το κυμηγι του
Και πολλα αλλα
Τι τρωει το θηραμα που κοιματε τη κανει για να σωσει τα μικρα του
Ολα αυτα ειναι διαχειρηση!!!
Τωρα εαν καποιις μου πει οτι για παραδειγμα οτι ενας νομιμος κυνηγος σταθει να καρτερεψει περδικες η μπεκατσες με τα σκυλια στο αυτοκινητο η σηκωσει τρεις περδικες και επειχηρησει να κανει ντουμπλε τοτε συγνωμη αλλα δεν τον θεωρω νομιμο παρολο που δεν ειναη παρανομος
Και συγνωμη αλλα προσωπικα δεν τον θεωρω ουτε κυνηγο
Προσωπικα ενας νομιμος σωστος κυμηγος κανει διαχειρηση
Και αν μπορει να κανει οριο τοτε σιγουρα για να κανει ενα οριο εχει παλεψει πολυ εχει κοπιασει πολυ εχει πληρωσει εχει στερηθει εχει σπασει ποδια εχει ιδρωσει και εαν ενιωθε οτι επιβαρυνε την περιοχη του κανοντας το απλα δεν θα το εκανε!
Κατι τυπακια υποτιθετε νομιμα με τα θηραματα εκατομβες τα χω γραμμενα γιατι ξερω πολυ καλα και πως τα εκαναν και αν ηταν νομιμα, παρολο που ισως ο νομος τους καλυπτει
Το να κανεια οριο δεν σε κανει παρανομο
Το να μην σεβεσαι αυτο που κυνηγας σε κανει!
Γιατι εαν το σεβεσε καη εκανες οριο το αξιζες και σιγουρα εχασες πολλα αλλα για να το καταφερεις( εκτος αν μου λετε οτι καποιος θα κανει 10 στις 10 μπεκατσες)
Αν δεν σεβεσε και δεν κανεια διαχειρηση μπορει να μην κανεις οριο αλλα να χαλασεις ενα ολοκληρο μερος απλα ωια να καρπωθεις!
Σιγουρα παντως εαν δεν το σεβεσε θα χρησιμοποιησεις ολα τα μεσα και τροπους να καρπωθεις κατι αδικα αδοξα και χωρις ντροπη βαζοντας στο τελος την ταπελα της νομιμοτητας( βλεπε στην κυπρο δεκα λαγους επειδη η ομαδα ειναι δεκαμελης)
Στο τελος αυτο που μενει για τον καθε ενα μας ειναι η αυτοκριτικη!
Βγαινεις να κυνηγησεις
Παλεψε να το κανεις
Και θα ερθει και η καρπωση
Και με πολυ κοπο ισως ερθει και το οριο
Αν μπορεις μπραβο σου εχεις σιγουρα πληρωσει πολλα φια να το καταφερεις
Και δεν θα ειναι καθε μερα!!!
Και αν ξερεις μεσα σου οτι αξιζες το αποτελεσμα τοτε εισαι και νομιμος και ηθικος
Αν εισουν νομιμος αλλα μπαμπεσης τοτε προσπαθα να αλλαξεις
Γιατι καποια στιγμη τα λαθη πληρωνονται