Μπεκάτσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
ΥΓ. Κώστα βλέπω κάνεις λαικ. Ώστε συμφωνείς με τα λεγόμενα του Σάκη. Σε ευχαριστώ φίλε
Λάμπρο δίχως να κάνω το δικηγόρο του Κώστα ( που δε το χρειάζεται κιόλας) ειλικρινά και εγώ δεν ξέρω πότε μιλάτε σοβαρά και ποτε κάνετε πλάκα με τον Σάκη . Πάντως και εγω νόμιζα οτι ηταν πείραγμα τα γραφόμενα του Σάκη προς εσένα.

Σταυρο οπως τα περιεγραψε αναλυτικα ο Χρυσανθος που το κατεχει το αθλημα δυνατα :)
Στα κοντινα το σετερ δεν θα προλαβει ποτε να καταλαβει τι εγινε... ειναι υπερβολικα γρηγορα τα σπρινγκερ ...δεν υπάρχει περιπτωση να προλαβει φερμα ο σκυλος....
Στα μακρυνα που μπαινει με την ησυχια του ο σετερας αν το πουλι ειναι κλαρινο το σπριγκερ γυριζει στα ποδια μου και περιμενει μαζι μου. Αν το πουλι περπαταει δεν ξερω πως, το ακουει μαλλον, φευγει μπαινει μπροστα και το σηκωνει.
Αυτο γινεται με τα δικα μου σκυλια Σταυρο και δεν εχω εμπειρια απο αλλη τετοια κυνηγετικη ομαδα σκυλων.
Τωρα οσον αφορα την αποφαση για τετοιο σκυλο στο λεω απο τωρα να ξερεις ...το περπατημα που κανεις με τη φερμα ειναι το μισο απο αυτο που θα ριχνεις μετα .sarcastic.
Χαχαχα δεν με φοβίζει το περπάτημα όταν έχει σταθερό Ρυθμό , έτσι και αλλιώς στην ηλικία μου το πολύ περπάτημα είναι υγεία
Κάποτε έτρεχα να πάω στη φερμα πλέον όχι , η Λωρυ όταν είναι μπεκατσα φερμαρει ξαπλωμένη και ποτέ δεν πιέζει τα πουλιά , το βλέπω στο gps , οπότε εάν δεν θέλει η μπεκάτσα να μείνει , στο καλό να πάει πάμε για την επόμενη , όπως λέει και το τραγούδι " από μικρός βιαζομουνα τώρα πάω Καλιά μου "

Οτε πιτσιρικια του δημοτικου, δεν κανουν ετσι!!!! Ουτε του δημοτικου!!!!!
Του κανες λαικ???? Δε σε εχω φιλο!!!!!!
ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ.
Εγώ έχω άλλη απορία....
Ποιοι είναι αυτοί που ενδιαφέρονται για το ποιος εναι π.χ ο Σάκης και ο Λάμπρος η ο Παναγιώτης;
Και ποιοι είναι αυτοί που τους νοιάζει πόσο περπατά ο κάθε ένας;

Αν υπάρχουν, τους ζηλεύω!!
Φαίνεται έχουν λύσει τα προβλήματα τους και ασχολούνται με το τι κάνει ο κάθε Χ και ψ!!

Εγω τις βρίσκω αλλα για το κλαμπανι εχεις καμια συμβουλή; ;;; να με σώσεις; ;;.big smile.
Εξάσκηση.... Όπλο στα μέτρα σου, ψυχραιμία, σταθερή επωμιση.....κάποια στιγμή θα βελτιωθείς.....χαχαχαχα..... ξέχασα..... φυσίγγια με θερμικό αισθητήρα..... έχω παραγγείλει κάτι ειδικά..... πέρα από την πλάκα....το μυστικό είναι η εμπειρία και η απόρριψη του άγχους της καρπωσης....μια χαρά πάντως τα πηγαίνεις από τις φωτογραφίες που βλέπω..... άλλωστε όταν τις χάνεις κανείς καλύτερο το .... χομπίστα..... όταν δεις το σκύλο κάποια στιγμή να αγανακτεί που δεν βαράς τα πουλιά..... έλα να σου δώσω.... θερμικά βλήματα.....χαχαχαχα

Last edited:
Εξάσκηση.... Όπλο στα μέτρα σου, ψυχραιμία, σταθερή επωμιση.....κάποια στιγμή θα βελτιωθείς.....χαχαχαχα..... ξέχασα..... φυσίγγια με θερμικό αισθητήρα..... έχω παραγγείλει κάτι ειδικά..... πέρα από την πλάκα....το μυστικό είναι η εμπειρία και η απόρριψη του άγχους της καρπωσης....μια χαρά πάντως τα πηγαίνεις από τις φωτογραφίες που βλέπω..... άλλωστε όταν τις χάνεις κανείς καλύτερο το .... χομπίστα..... όταν δεις το σκύλο κάποια στιγμή να αγανακτεί που δεν βαράς τα πουλιά..... έλα να σου δώσω.... θερμικά βλήματα.....χαχαχαχα
Με εχει κανει να γυρνάω τα βουνά μόνος μου..
Εκείνα τα φυσίγγια στειλε 2 κουτιά όπως διποτε:)

Στο Δημοτικό καταλαβενουν περισσότερα από ότι εσύ. Αλλά εσύ πήγε ς μια φορά γία μπεκάτσα και έμαθες πως είναι το κυνήγι της . Έχεις δίκιο. Αλλά εάν θυμάσαι κάτι έλεγες για προσβολές.;)
Μια τελευταια ερωτηση απο μενα και ΤΕΛΟΣ. Γιατι, οποιος εχει διαφορετικη αποψη απο σενα τον βαζεις στη μπουκα??? Ε???? Το τι εμαθα για το κυνηγι της μπεκατσας απο τη "μια" φορα που πηγα, το κραταω για τη παρτυ μου. Ουτε προσπαθω να σου περασω κατι, ουτε την αποψη να σου επιβαλω. Απλα την εκφραζω. Στο ειπα και την αλλη φορα, δε σου κανει, γραφτη στα αρχιδια σου!!!
Εχεις καλα σκυλια, πολυ καλα θα ελεγα απο τις φωτο που αναβαζεις, αλλα νομιζω απο αυτα που γραφεις δεν εχεις ηθος.

Όταν βρέχει κάθεται είτε σε άκρες .... είτε στου διαβόλου το κέρατο..... όχι όμως επειδή βρέχεται και ψάχνει προστασία.... κάθεται σε άκρη για να βλέπει και να ακούει.....γι αυτό και όταν υπάρχει ορμητικό ρυάκι δεν κάθεται δίπλα.... δεν ακούει....το ίδιο και με τον αέρα....σε μέρος που το πιάνει ο αέρας δεν κάθεται.... μπορεί να πιάσει για λίγο όταν αναγκαστεί....λόγω σηκωματος από κυνηγό, σκύλο κτλ .... αλλά θα ψάξει καλύτερο σημείο όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Και στο πολύ πυκνό κάθεται επειδή αισθάνεται ασφάλεια και δεν μπορεί εύκολα να την προσεγγίσει απειλή

Όπως και ο λαγός αν βρέχει έτσι και η μπεκάτσα λοιπόν.Ένας παλιός λαγοκυνηγός μου είχε πει ότι τον λαγό δεν τον πειράζει να βρέχεται απλά αν είναι σε σημείο που κόβει την βροχή τα δέντρα,κλαριά κλπ και στάζει καμιά σταγόνα πάνω του τον ενοχλεί απίστευτα...Τα συμπεράσματα δικά σας.Ο βρεγμένος την βροχή δεν την φοβάται!

Μπεκατσάδες ισχύει όταν βρέχει ότι η μπεκάτσα κάθεται πιο έξω ή στο καθαρό; Διότι αυτή που βάρησα έβρεχε και ήταν μέσα σε ελαιώνα πρόχειρα.
Αν και μπεκατσά δεν με λες από τα λίγα που ξέρω και εχω δει δεν ειναι κανόνας.
Έχει τύχη να βρω και σε δέντρο από κάτω που δεν βρεχοτανε και σε πουρνάρι.
Έτσι ξέμπαρκη έξω στην βροχή μόνο όταν περπάτησε και ξανασηκώθηκε έτυχα να συναντήσω.
Οι εμπειροτεροι θα σου πουν καλύτερα.

Όπως και ο λαγός αν βρέχει έτσι και η μπεκάτσα λοιπόν.Ένας παλιός λαγοκυνηγός μου είχε πει ότι τον λαγό δεν τον πειράζει να βρέχεται απλά αν είναι σε σημείο που κόβει την βροχή τα δέντρα,κλαριά κλπ και στάζει καμιά σταγόνα πάνω του τον ενοχλεί απίστευτα...Τα συμπεράσματα δικά σας.Ο βρεγμένος την βροχή δεν την φοβάται!
Μπορει να κατσει στο αυλακι που φευγει το νερο!
Δεν τον νοιαζει να βρεχετε που μουλιαζει στο νερο
Οταν πεφτει η σταγονα ομως στο κεφαλι του απο τον θαμνο αργα τακ τακ τακ τον πιανει αμοκ!!!
Και μισα να τον πιανει ο παγωμενος αερας τον χειμωνα!
Κανει γιατακι παντα να κοβει τον βορια

Μπορει να κατσει στο αυλακι που φευγει το νερο!
Δεν τον νοιαζει να βρεχετε που μουλιαζει στο νερο
Οταν πεφτει η σταγονα ομως στο κεφαλι του απο τον θαμνο αργα τακ τακ τακ τον πιανει αμοκ!!!
Και μισα να τον πιανει ο παγωμενος αερας τον χειμωνα!
Κανει γιατακι παντα να κοβει τον βορια
Γεια σου Χρύσανθε λεβεντιά παρά το ύψος σου!!!! .sarcastic..yel..yelling.

Και εσένα και εμένα όταν πέφτει σταγόνα σταγόνα..... αμόκ θα μας πιάσει..... δεν έχετε ακούσει το κινέζικο βασανιστήριο;

Εγώ έγραψα για νόμιμα και ηθικά. Θέλω να το συζητήσουμε και ποτέ δεν γράφω κοσμητικά επίθετα..
Πάμε λοιπόν ένα παράδειγμα.
Εγώ είμαι τσιχλάκιας. Πάω για περπατητό μια Τρίτη, βγάζω ένα λαγό και τον βαράω. Έχω δε να βαρεσω λαγό από το 2017. Παράνομος του κερατά...
Εσύ είσαι λαγάς. Έχεις πολύ καλά σκυλιά, ξέρεις το θήραμα και τον τόπο σου τέλεια και όποτε επιτρέπεται πας με τα δυο σου φιλαράκια και παίρνετε μόνο όσα ορίζει ο νόμος. 9 λαγούς τη βδομάδα. 36 το μήνα. Νόμιμα.
Το συζητάμε;
Είδατε που σας έλεγα; Σιγά μην το συζητήσουμε....
Νομιμότητα και ηθικη πολλές φορές είναι εκ διαμέτρου αντίθετες. Ας το αφήσουμε λοιπόν....

Κυριάκο αυτό μπορεί να γίνει στην Πέρδικα και στο λαγό. Γιατί είναι δικά μας θηράματα δεν είναι μεταναστευτικά. Η πέρδικα την έφαγες στο βουνό δεν ξανά βγαίνει. Θέλει χρόνια να έρθει κάποιο άλλο ζευγάρι να ξανά γίνει κοπάδι. Τι λαγό το ίδιο. Η μπεκάτσα ρε παιδιά δεν είναι το ίδιο πως να το εξηγήσουμε. Αν στην Πέρδικα και στο λαγό δεν είσαι ηθικός δεν θα έχεις να κυνηγήσεις.
Ο λαγός θα υπάρχει του χρόνου ή και την χρονιά την ίδια στο γιατάκι που τον έφαγες.Εκτός αν πέσει κάψιμο σπόρου και φάνε τόσους αλλά και πάλι..

Status
Not open for further replies.
Back