Μπόλιασμα-Εμβολιασμός δέντρων και φυτών!

• Thread starter Thread starter tsakalos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Ένας συγγενής πήρε από φυτώριο 20 ξινά που του τα πουλήσανε για άριστα. Πολύφορες λεμονιές, σαγκουίνι πορτικαλιές, κλιμεντίνες μανταρινιές κτλ... όλα τα γνωστά και πιασάρικά ονόματα σε ποικλίες και χαρακτηριστικά. το αποτέλεσμα; άχρηστα άκαρπα υβρίδια... Το φυτώριο κάνει την πάπια εννοείται δείχνοντας ως παράδειγμα κάποια φυτά που έχει βιτρίνα με καρπό που ποτέ δεν πουλά και πίσω από αυτά που σου φορτώνει, όλα τα φυτά έχουν άλλα φύλλα, άλλη διαμόρφωση κτλ κτλ...

Με τα πολλά με παρακάλεσε να τα κεντρώσουμε, από δικά μου δέντρα που έχω τέτοιες καλές ποικιλίες, αλλά επειδή δεν είχαν πολύ χοντρό κορμό και φοβόταν μην του ξεραθούν και ξαναφυτεύει και ξαναξοδευτεί ήθελε μόνο με μάτι...

Του είπα τα υπερ και τα κατά και ότι δεν το χωνεύω αυτό το κέντρωμα, αλλά είπε πως το κρασί και το παστό θα ήταν αφθονο ως ανταμοιβή μου οπότε δέχτηκα :)p)....

Τα κέντρωσα λίγο πριν το Πάσχα. Χωρίς να τα σκεπάσω, χωρίς τίποτα... Θυμήθηκα τα πρωτούλια μου που λένε και στο χωριό, καθώς έτσι απλά με μάτι κέντρωνα όταν ξεκίνησα στα πρώτα μου κεντρώματα. Το μόνο βοηθητικό ήταν το καλό πότισμα και λίπασμα στα δέντρα... Πιάσαν 59 στα 60 (έβαλα 3 μάτια σε κάθε δέντρο). Κάποια είναι έτοιμα να πετάξουν ή φαίνεται να πετάνε ήδη

59 στα 60!!!!
Μπράβο, μεγάλη επιτυχία ειδικά στα ξυνά

59 στα 60!!!!
Μπράβο, μεγάλη επιτυχία ειδικά στα ξυνά
Ήταν η χρονιά πάρα πολύ καλή. Ζεστός ο Απρίλης από νωρίς και ανέβασαν χυμούς τα δέντρα και βροχερός ο Μάιος και ήταν γεμάτα χυμούς σε μια εποχή που κρατά θερμοκρασίες που βοηθά τη συγκόληση. Τα συγκεκριμένα μεν ξινά που ανέφερα είχαν και καλλιεργητική φροντίδα αποκλειστικά στοχευμένη στον εμβολιασμό όπως ανέφερα.

Για να καταλάβουμε αυτό που λέω για τη χρονιά, στις 21/5 ανέβασα το πώς πήγαν κάποια κεντρώματα καρυδιάς
https://www.hunterslife.gr/forums/threads/Μπόλιασμα-Εμβολιασμός-δέντρων-και-φυτών.4285/post-990707

Είχα στο ψυγείο κάποια λίγα ακόμα κεντράδια και λέω γιατί να πάνε χαμένα... και κέντρωσα εκείνη τη μέρα, έτσι για πλάκα, και για να δω μέχρι πόσο αργά μπορεί να πιάσει ένα κέντρωμα... είναι ασύμμετρα όπως βλέπετε, ψιλοστραβά, τα τελευταία που δεν μου άρεσαν και τα είχα αφήσει έτσι... Μάλιστα δεν έβαλα ούτε σακούλες ούτε τίποτα... Όμως έκανε ζέστη και έριξε και 2 καλές βροχές... Σημερινή εικόνα... Είναι πιο καλά αυτά τα υπερόψιμα από τα πρώτα που κέντρωσα το Πάσχα... άλλη χρονιά θα είχαν γίνει κάρβουνο...

Παναγιώτη βλέπω ότι και τα δύο έχουν την ίδια περίμετρο. Πώς τα ταιριαξες?
Όντως τα έχεις σαν παιδιά σου... πολύ φροντίδα. Μπράβο
Σήμερα που το έλυσα μπορώ να στο δείξω :

IMG_20240616_114534.jpg

IMG_20240616_114622.jpg

Τώρα το κάλυψα με πάστα και το στηριξα :

IMG_20240616_114704.jpg

IMG_20240616_114746.jpg

Δεν το γνώριζα.
Ενδιαφέρον, θα δοκιμασθεί του χρόνου.
Φίλος έχει, χωρίς να έχει δοκιμάσει, εργαλείο-κατι σαν ψαλίδα που κόβει αντίστοιχα και ομοιόμορφα τα δύο μέρη ώστε να ταιριάζουν στην ένωση. Θα του πω να το βρει και να σας το δείξω.

Δεν το γνώριζα.
Ενδιαφέρον, θα δοκιμασθεί του χρόνου.
Φίλος έχει, χωρίς να έχει δοκιμάσει, εργαλείο-κατι σαν ψαλίδα που κόβει αντίστοιχα και ομοιόμορφα τα δύο μέρη ώστε να ταιριάζουν στην ένωση. Θα του πω να το βρει και να σας το δείξω.
Ναι το εχω δει και εγω αλλα δεν το εχω.
Κοβει φαλτσο και τα ενωνεις.
Εγω το εκανα με το χερι και προσπαθησα να ¨πατησουν¨ οσο καλυτερα γινεται.

Νομιζω μαζι η με λιγες μερες ( 2-3 ) διαφορα.
περίεργο μου φαίνεται ότι είναι πιο μεγάλο στην ίδια φορά κιόλας.Αργότερα ίσως φορτσάρει το από κάτω!
Ωραίος πατρίδα, εγώ θα λείπω από τον επόμενο μήνα θα δω τι έγιναν ξινά,ελιές,συκιές και γενικά όλα.

Βασικά τώρα το πρόσεξα...Το από κάτω έχει 2 παρακλάδια!!!Γι' αυτό εξηγείται, πολλοί μου έλεγαν να το μονοβεργίσω αλλά επειδή τα λυπόμουν δεν τα έκοβα ποτέ.Μόνο σε ένα μάτι περγαμόντο που πέταξε 6 παρακλάδια παρακαλώ!!!!Άφησα τα 3.

Βασικά τώρα το πρόσεξα...Το από κάτω έχει 2 παρακλάδια!!
Σωστά,
Στο ίδιο δεντράκι όμως έχει σκάσει και άλλο εμβόλιο χαμηλά στον κορμό και πάει και αυτό σφαίρα.
Αυτό, έσκασε τελευταίο.

IMG_20240619_074323.jpg

Πάντως, το δεντράκι αυτό δεν ήταν και πολύ ζωηρό , μάλλον καχεκτικο θα το έλεγα.
Η εικόνα του τώρα είναι τελείως διαφορετική.

Back