Πωωωωω ρε Γρηγορη αυτα τα συκα ειναι θυσαυρος
Είσαι μεγάλη παιχτούρα.!!
Πάσα Κρασάνα (Passa Crassana) Βασίλη. Πολύ πολύ αρωματικά και βουτυράτα, κεντρωμενη πάνω σε άγρια κυδωνιάΤα αχλάδια τι οικογένειας είναι;
Πωωωωω ρε Γρηγορη αυτα τα συκα ειναι θυσαυρος
Το κοβεις στην μεση βαζει καρυδι και γινεσαι ντιρλα απο το τσιπουρο
Όλα ανεβαίνουν!Φτιάχνεις κεφάλι-α.Σύκο με καρύδι είναι σαν να ρίχνεις νίτρο στον κινητήρα... Ανεβάζεις ιπποδύναμη στο λεπτό!
Σε ευχαριστώ Κώστα! Τα αητονύχια είναι όντως νόστιμα, εντυπωσιακά σε εμφάνιση με μεγάλα τσαμπιά και ρόγες, έχουν και διφόρια τσαμπιά οπότε τρως σταφύλι σχεδόν έως τα μέσα Οκτώβρη, τα φύλλα γίνονται ντολμάδες γιατί δεν έχουν χνούδι και είναι και ανθεκτικά σε ασθένειες.Είσαι μεγάλη παιχτούρα.!!
Σταφύλια Αετονύχια έχω κ εγώ..νόστημα τα άτοιμα.
Μια μηλιά με κανά κουβαδάκι ξυνόμηλα μου τα λαυρόκαψε η φωτιά μαζί με κάτι λίγα δαμάσκινα.
Πάντως το να μπορείς να βάζεις κήπο είναι ευλογία ξέρεις τι τρως περνάει και η ώρα σου κάνεις και οικονομία
Μετα σου λεει ο αλλος οτι η επαρχια δεν εχει ζωη
Μια χαρά θα κάνεις ένα ωραίο γλυκάκι σιρόπια στο.Μαζέψαμε και τα καρύδια μας.Του χρόνου πάλι.
View attachment 16856
Πλύσιμο και άπλωμα-λιάσιμο γρήγορα να ασπρίσουν και να ξεραθούν...Μαζέψαμε και τα καρύδια μας.Του χρόνου πάλι.
View attachment 16856
Ω ρε φίλε! Τρομερά!Εμείς ακόμα παλεύουμε να τα μαζέψουμε στο χωριό... Έχουμε μια βδομάδα ακόμα αν κρατήσει ο καιρός, αλλιώς θα μας βρει ο Αγιοδημήτρης ακομα να τινάζουμε...
View attachment 16858
View attachment 16859
View attachment 16860
Είναι συντριπτική η υπεροχή των Γαλλικών ποικιλιλων franquette σε μεγεθος, γέυση και καθαρότητα ψίχας σε σχέση με τις ελληνικές και τουρκικές ποικιλίες...
View attachment 16861
View attachment 16862
post pics
και ένα μπακλαβά special...Μια χαρά θα κάνεις ένα ωραίο γλυκάκι σιρόπια στο.
Έχω την εντύπωση πως και το κέλυφος είναι λεπτότερο, ή κάνω λάθος ;Εμείς ακόμα παλεύουμε να τα μαζέψουμε στο χωριό... Έχουμε μια βδομάδα ακόμα αν κρατήσει ο καιρός, αλλιώς θα μας βρει ο Αγιοδημήτρης ακομα να τινάζουμε...
View attachment 16858
View attachment 16859
View attachment 16860
Είναι συντριπτική η υπεροχή των Γαλλικών ποικιλιλων franquette σε μεγεθος, γέυση και καθαρότητα ψίχας σε σχέση με τις ελληνικές και τουρκικές ποικιλίες...
View attachment 16861
View attachment 16862
post pic
Δεν είναι τρομερά λεπτότερη όπως είναι τα pekan ή τα λεγόμενο αφροκάρυδα... Το σημαντικό είναι ότι δεν μπλέκεται το ξύλο με την ψίχα, δεν είναι ξυλοκάρυδα όπως λεμε, οπότε βγαίνει πιο ολόκληρη και καθαρή η ψίχα.Έχω την εντύπωση πως και το κέλυφος είναι λεπτότερο, ή κάνω λάθος ;
Επίσης αυτή η κιτρινωπή "πέτσα" είναι στυφή σε αυτή τη φάση ; ή είναι εντάξει και πριν μαυρίσει;
Σε κάθε περίπτωση φαίνονται πολύ ωραία, μπράβο σας. (λίγοι ασχολούνται με παραγωγικές εργασίες)