D
Deleted member 1
Βρες μια κατάλληλη βυσμάτωση και θα είσαι οκΕγώ με 18,6 αυλό και 33gr νούμερο 5, τι θα κάνω ? Θα μπορέσω λες να σας παρακολουθησω?
Βρες μια κατάλληλη βυσμάτωση και θα είσαι οκΕγώ με 18,6 αυλό και 33gr νούμερο 5, τι θα κάνω ? Θα μπορέσω λες να σας παρακολουθησω?
Βρες μια κατάλληλη βυσμάτωση και θα είσαι οκ
Με κλειστά τα μάτια τις διαλέγω....Βρες μια κατάλληλη βυσμάτωση και θα είσαι οκ
Πλέον είναι ευκολότερο να μην πέσεις σε λούμπα στενής η διαστελλόμενης βυσμάτωσης ευρισκόμενος στο 18.6 που ΔΕΝ θεωρείται διευρυμένος αυλός. Για βυσματώσεις ευρείας διαστολής, απλά θα έχεις μια τριβή που θα σου κόψει λίγα μέτρα αρχικής ταχύτητας (σε στενό παραδοσιακό αυλό κόβει περισσότερα).Με κλειστά τα μάτια τις διαλέγω....
http://www.littleskeeters.com/handloader.pdf
(Όσον αφορά τη διαφυγή αερίων σε διευρυμένου αυλούς).
Επομένως....δοκιμές κ ξαναμανα δοκιμες για την ανακάλυψη του κατάλληλου πάντρεματος σωστά????Και η συνέχεια εικόνων ... μαζί με μια γνωστή εταιρεία που επιμένει στα χαμηλά γραμμάρια, χαμηλές πιέσεις, μάλλινες τάπες, κλπ.
ΣΧΟΛΙΟ 1ο:
Ας σκεφτούμε τώρα μια υπόθεση εργασίας: ΑΝ τα φυσίγγια που χρησιμοποιήθηκαν, κατάφεραν να υπερθεματίσουν μια κάννη και να καταποντίσουν μια άλλη, μας είναι ΑΓΝΩΣΤΟ. Αν δηλαδή η καλύτερη στιγμή μιας κάννης ισούται με τη χειρότερη της άλλης - λόγω φυσιγγίων - ΔΕΝ το γνωρίζουμε.
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ πάντα να μελετούμε και πάντα να κρατάμε πισινή μήπως μας ξέφυγε κάτι (στη προκείμενη περίπτωση ξεφεύγουν αρκετά ...)
Σχόλιο 2ο:
Η μελέτη του Neil Winston αφορούσε τις κατανομές σε σχέση με τους αυλούς και μόνο. Δεν εξέτασε διάτρηση και μένουσες ταχύτητες. Σε άλλη μελέτη που έχω, καταλήγουν και πάλι σε αδιέξοδο, διότι το να συγκρίνεις διαφορετικές κάννες με τα ίδια φυσίγγια δεν είναι σωστό . Πάλι στη δική μου θεωρία θα έλθουν .....
"Kάθε κάννη προτιμά τα δικά της φυσίγγια. Ορισμένες κάννες είναι ιδιότροπες και προτιμούν λίγα, άλλες είναι πιο καταδεκτικές και προτιμούν περισσότερα. Αλλά και τα ποιοτικά φυσίγγια ταιριάζουν και ικανοποιούν πολλές κάννες, ενώ άλλα πολύ λιγότερες. Το "μυστικό" είναι μάλλον στο ταίριασμα κάννης/φυσιγγίου που θα μας δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα σε δεδομένη στιγμή".
Σωστά, πολλοί οι παράγοντες ώστε να επιλύονται τα θέματα σε άσκηση στο χαρτί και χωρίς βλητική δοκιμή. Ακόμη και η πλάτη μας, τα αυτιά μας, η οπτική προτίμησή μας, κλπ. θα παίξουν ρόλο. Μπορεί να επιλέξουμε φυσίγγι που πληρεί το 80% και να απορρίψουμε άλλο του 90%, διότι έτσι μας αρέσει. Κάτι που κάνω και εγώ, επιλέγοντας sabot σε λειόκαννο.Επομένως....δοκιμές κ ξαναμανα δοκιμες για την ανακάλυψη του κατάλληλου πάντρεματος σωστά????
Απλή η βλητική, αν γνωρίζεις τα πάντα γύρω από αυτήν και δεν είσαι προσδεδεμένος σε προκαταλήψεις.
Καμία σχέση τα παραδείγματα που θέτεις με τις επιτυχίες που είχες. Κάθε βολή είναι διαφορετική. Αν το κέντρο κατανομής πάει πάνω στο θήραμα, και τα 35 και τα 45 και τα 60 μέτρα αναλόγως της ισχύος προσβολής (μένουσα ταχύτητα σκαγιών, ειδικό βάρος, σκληρότητα/αποδιαμόρφωση στη κρούση) θα κάνουν τη δουλειά τους. Απλά μετά τα 35 μέτρα, αρχίζει η κατανομή να μην "υπακούει" και ο κύκλος των 75 εκατ διευρύνεται. Μετά τα 45-50 μέτρα θέλει και τύχη ...Όσο αφορά αυτό το κομμάτι του αυλού μπορώ να πω ότι και εγώ είμαι λίγο μπερδεμένος,
Δηλαδή Benelli Raffaello 121 76cm κάννη με σταθερό 1* και με 18.3 αυλό, με Magnum 52γρ 5αρι φυσίγγι κατέβασε πάπια από ύψος 55μ+ (με το μάτι ήταν αρκετά μεγάλη απόσταση μην με κατακρίνετε) καθαρό χωρίς τραυματισμό.
Το ίδιο όπλο με 33γρ Lambro καφέ 6αρι σε αποστάσεις 35μ - 45μ κάνει το ίδιο με το Magnum ο πατέρας μου κάτοχος του όπλου υποστηρίζει ότι σαν τα Magnum δεν έχει.
Από την άλλη εγώ με την Raffaelo Crio με 18.4 άυλο και 3* τσοκ δοκίμασα και Magnum Lambro 6αρι αλλά και τα Lambro Wetland 1/0 όπου είχα 2 πολύ ωραία και καθαρά χτυπήματα σε πάπιες σε μεγάλη απόσταση. Δοκιμάζοντας όμως τα καφέ 33γρ δεν έμεινα ευχαριστημενος σε αντίθεση με τα 35γρ R-Plus ή τα 34γρ Labro μπλε.
Εαν πείτε ότι παίζει ρόλο η προσκοπευση στα μικρότερα γραμμάρια θα το καταλάβω απόλυτα,
Συγνώμη αν σας κούρασα και ευχαριστώ,
Συμφωνώ απόλυτα. Δεν υπάρχει καλύτερο αλλά καταλληλότερος συνδυασμός όπλου - φυσιγγίου - χειριστή/σκοπευτή/κυνηγού. ΟΛΑ τα όπλα με κατάλληλο συνδυασμό εξυπηρετούν αυτό για το οποίο κατασκευάσθηκαν, δηλαδή τη κάρπωση θηράματος και την καταστροφή δίσκου σκοποβολής μέχρι τις 40 γιάρδες. Ο "καυγάς" γίνεται για το κάτι περισσότερο στη σφαίρα της δικής μας πλεονεξίας, λες και έχουμε 100% στις 40 γιάρδες και ψάχνουμε για περισσότερα. Αν σκεφτούμε πως οι "πρόγονοί " μας είχαν θεοποιήσει τα 16αρια, ας αναλογισθούμε αν βαδίζουμε στο σωστό δρόμο, είτε αν πάσχουμε από βερμπαλισμό λόγω έλλειψης τεχνικής.Απο το ερωτημα κοντη η μακρυα, ....κανη που απασχολουσε τα παρθενα κορασια πηγαμε στο ανδρικο ερωτημα στενη η φαρδια.......κανη.Αυτα που διαβαζομε για τα φυσιγγια δηλ η ταυτοτητα τους πιεσεις κ ταχυτητες δοκιμων βγαινουν απο κανονακι δοκιμων ΜΕ αυλο 18.2 και μηκος κανης70.ΑΥΤΟ τα λεει ολα. Το ερωτημα στενη η φαρδια...... ηταν κ ειναι ερωτημα μεταφυσικο ανδρικο αλυτο.Οταν στο ντουφεκισμα σε ευχαρηστει εχει σημασια στενη η φαρδια Εχω.Μπερεττα 391γκρειστοουν 18.2με δευτερη κανη 18.6.Στα 35μ σε ντενεκε λαδιου ο 18,2 ειχε τετοια δυναμη κρουσεως που το πεταξε στο διαολο.Το ιδιο κ με Αουτο5 ελατηριου κ με Φρανκι ελατηριου κανη ατσαλι κονι .Να πω οτι εχω ΟΛΕΣ τις μαρκες αυτογεμωνΤα αρθρα σε περιοδικα ειναι για να γεμιζουν σελιδες κ τσεπες εκ πειρας ως επιστημων που διαβαζω επι 39 χρονια αρθρα κ αρθρα αλλα τα 95% παραμενουν αρθρα το υπολοιπο 5% επιρεαζει την τρεχουσα πρακτικη. Παρεπιπτωντος τιςς φαρδιες. ..κανες τις λεγαμε χαρχαλες δηλ.ξεχαρβαλομενες.
Και αυτο το ελεγαν κ οσοι εκτος απο το 16αρι κυνηγουσαν κ με 12αρι..το 16αρι το θεωρουσαν ανωτερο..ο ισχυρισμος που εχω ακουσει ηταν οτι εκοβε πιο μακρια γιατι εβγαζε σφιχτοτερες τουφεκιες..ποια ειναι η γνωμη σου?Αν σκεφτούμε πως οι "πρόγονοί " μας είχαν θεοποιήσει τα 16αρια
Η ισχύς ενός 16αριού για αποστάσεις μέχρι τα 35 μέτρα με μολύβδινα σκάγια είναι ικανοποιητική για κάθε θήραμα. Ένας καλός σκοπευτής δεν θα είχε το παραμικρό πρόβλημα να το χρησιμοποιεί στην Ελλάδα που δεν έχουμε κυνήγι αγριόγαλου/ελαφιού, όπου το 12αρι με τα δράμια υπερτερούν. ΔΥΣΤΥΧΩΣ η ικανοποίηση άλλων χωρών, έφερε και σε μας τη καθιέρωση του 12αριού, ενώ η θήρα αγριογούρουνου χωρίς ειδικά σκοπευτικά, οδήγησε πλήθος κυνηγών στα δράμια.Και αυτο το ελεγαν κ οσοι εκτος απο το 16αρι κυνηγουσαν κ με 12αρι..το 16αρι το θεωρουσαν ανωτερο..ο ισχυρισμος που εχω ακουσει ηταν οτι εκοβε πιο μακρια γιατι εβγαζε σφιχτοτερες τουφεκιες..ποια ειναι η γνωμη σου?