Eιχα ακριβως την ιδια αποψη, δεν τα χρησιμοποιουσα ποτε για τον ιδιο λογο μεχρι που εγινε ενα περιστατικο τυχαια πριν χρονια που με εκανε να το ¨ψαξω¨ το θεμα κ να αναθεωρησω....Από εμπειρία. Πολλά τραυματισμένα και χαμένα στα πουρνάρια. Δεν λέει.
Ηταν η πρωτη χρονια που γεμιζα φυσιγγια κ παρολο που τα εκανα ενα ενα στο χερι ειχα τόση κ@υλ@ που γεμιζα κ για τσιχλες και περπατητο κ καρτερι. Ήθελε δυο μερες να τελειωσει ο Φλεβάρης, παω να παρω σκάγια κ τα 9αρια ειχαν τελέιωσει, μονο 10 μου λεει ο φιλος μου ο Γιώργος... Τι να κανω τωρα, δεν εχω αλλη λυση, βαλε 10 κ οτι γινει...
Μβ32 εριχνα στα 31,5 γρ, ενα φυσιγγι με αρχικη 400 περιπου, τη Μ2 ειχα και ενα Briley IC... Αυτο που ειδα εκείνες τις δυο μερες ηταν οτι πιο "καταστροφικο¨ εχω δει στην τσιχλα, τα πουλια ανατιναζονταν κοντα μακρια, ήταν κ σφιχτο το φυσιγγι, πραγματικα εικονες που δεν περιμενα να δω με 10αρια κ δεν ειχα δει κ στο παρελθον... Απο τοτε παρατηρωντας και άλλα εμπορικα με τον καιρο είδα ότι όσα δεν ήταν πολυ πιεσμενα με αρκετο πατημα στους συγκεντρωτηρες και ειχαν συγκτρατημενες αρχικές πηγαιναν πολυ καλα κοντα μακρια, οσα οχι εβσηνε η αποτελεσματικοτητα τους πολυ γρηγοροτερα... Ειναι ¨ευαισθητα¨ σκάγια, θελουν σωστό χειρισμο στο γεμισμα για να φτασουν ενα σκαλι παραπανω... Ο λογος που δεν τα χρησιμοποιω ειναι γιατι ειδικα στο καρτερι θελουν πολυ μεγαλυτερη προσκοπευση μετα τα 30 μετρα σε σχεση με πιο χοντρα σκαγια κ θελει συνηθειο, προτιμω το 9 στην τσιχλα...
Τωρα για το αν τρυπανε η οχι, εχω παρει λαγο 4 κιλα στα 22-23 μετρα που τα σκαγια τον περασαν ολοκληρο κ εμειναν στο πετσι στην απεναντι πλευρα, αλεπουδες στις ιδιες αποστασεις σε πρωινα για κοτσυφια με παγο, τρυγονια ακομα και στα 35-40 μετρα ακαριαια κυνηγωντας ορτυκια... Στο τρυγονι μετα τα 35 μετρα το ριχνει, εχει πανω του 5-6 σκαγια αλλα δεν ειναι ακαριαιο....