Ευχαριστώ πολύ ! Να είμαστε καλά να τα χαιρόμαστε τα κουμπούρια μας άπαντες !!!Κώστα καλορίζικο, καλοτούφεκο,με υγεία να το χαρείς, πολύ ωραίο όπλο !!!
Όσο για τον προβληματισμό σου ως προς το κλώτσημα λόγω του σκληρού πέλματος, συμφωνώ με τον Νικόλα @Νικόλαος Ρεντίφης και τον Χρύσανθο @kurtzhaar, ότι όταν κάθεται σωστά το πέλμα στον ώμο δεν υπάρχει πρόβλημα. Έχοντας κι εγώ ρίξει δεκάδες χιλιάδες φυσίγγια με 3 όπλα μου με πέλμα από βακελίτη ή ξύλο, 2 μονόκαννα (16αρι Cooey 2.900 gr και 12αρι Baikal ~2.850 gr) και κυρίως το σ/π SKB (~3.200 gr) ποτέ δεν είχα ενόχληση ή μελάνιασμα στον ώμο ή στο ζυγωματικό, ούτε με φυσίγγια 36 gr.
Πολλοί αντιπαθούν τα σκληρά πέλματα και για το λόγο ότι, αν πέσει το όπλο, σπάνε και μπορεί να πάθει ζημιά και το κοντάκι. Σ' αυτό μάλλον έχουν δίκιο, ένα παχύ ελαστικό πέλμα σίγουρα το προστατεύει καλύτερα σε μια τέτοια περίπτωση ... Αλλά το φόβο του λακτίσματος τον θεωρώ αδικαιολόγητο ... εκτός κι αν τα μέτρα του κοντακιού είναι τελείως λάθος !
Το έχω σκεφτεί και για το πέλμα αλλά περιμένω να το ρίξω πρώτα και μετά βλέπουμε αναλόγως.
Είχα κατά νού κάτι σε Kick Eez ή κάτι αντίστοιχο "παραδοσιακής" εμφάνισης αλλά κι εδώ θα χρειαστεί μια πατέντα για να μπεί κάτι τέτοιο. Το πέλμα (και το κοντάκι) έχει μια ήπια κυρτότητα - δεν είναι επίπεδο.
Η προστασία του κοντακίου από χτυπήματα είναι ένα υπέρ για το συνθετικό aftermarket πέλμα - στα υπ' όψιν κι αυτό.
Τα μέτρα θα τα δούμε στην πράξη κι άν βρεθεί χώρος και με κανένα τέστ Churchill.