Τα φυσιγγια που αναφέρεις των 30γρ είναι ελαφρά ,το the best το έχω ρίξει .Κύριε Γιάννη ακριβώς μια τέτοια πάπια ονειρεύομαι και την έχω δει σε φώτο σε Robust 234, θα ακολουθήσω τη συμβουλή σας για τα φυσίγγια (την οποία την είχα ήδη στο μυαλό για το καλοκαίρι) πάντως το χειμώνα τα Tordo 30 κένταγαν πραγματικά και θυμάμαι παλιά ο πατέρας μου του έβαζε αποκλειστικά Victory Challenger 28gr και The Best πράσινο 30γρ. και έκοβε απίστευτα σε όλες τις αποστάσεις!!
Και ένα κοντάκι όταν μπορέσω να του κάνω, να μακρύνει λίγο και επιπλέον θα το κάνω χωρίς τον εσωτερικό αορτήρα, για να βάλει λίγο βάρος πίσω, για να βελτιωθεί το ζύγισμά του.
Και εμένα με την ασημί βάση μου αρέσει πιο πολύ!!
Χρύσανθε είναι σφραγισμένο στις 1200 πιέσεις (με διπλή δοκιμή μάλιστα όπως φαίνεται από τα διπλά στεφάνια που έχει χαραγμένα), το συγκεκριμένο μοντέλο χρησιμοποιήτο τότε ως παπιοντούφεκο εξού και η πιο αυξημένη δοκιμή για τα τότε χρόνια
*όντως 76εκ. έγραψα, 70αρες θαλάμες έχει.
Exεις δίκιο.η αλήθεια ειναι ότι κ εγώ εχω ένα τέτοιο στο πλάγιο μου για προστασία του κοντακιου...
Το έπαθε φίλος και τώρα θέλει ξαναβάψιμο κοντακιου.Η προστασια του κοντακιου ειναι ενα θεμα, αν και προσωπικα προτιμω ενα οπλο να φερει τα σημαδια της χρησης του και οχι να ειναι λες και βγηκε απο την κουτα, ειδικα ενα τετοιο οπλο που παραπεμπει και σε παλιοτερες εποχες. Απο την αλλη η συνεχης χρηση του ενδεχεται να σου αφησει το κοντακι με διχρωμια οταν αποφασισεις να το βγαλεις. Αλλωστε τα ξυλα του κοντακιου ειναι ευκολο να φτιαξουν απο γρατζουνιες, χτυπηματα και τετοια.
Να σου πώ, παρότι αρκετα παραδοσιακός σε όλες τις παραμέτρους της κυνηγετικής δραστηριότητα κυνηγάω με πλαγιόκαννο όλα τα κυνήγια πέραν γιατί μου αρέσει σαν όπλο και γιατί το κυνηγάω από μικρό παιδί και το έχω βολευτεί τόσο που με άλλο τύπου όπλο δεν εχω τόσες επιτυχίες. Φυσικά δεν σνομπάρω κανενα τύπο όπλουΓεια σου Σπύρο λεβεντιά!!Το πλαγιοκαννο πολύ το σνομπάρουν κατά την άποψη μου..Όσοι το μάθουν όμως δύσκολα το αποχωρίζονται..Χαίρομαι που είσαι ένας από αυτούς..
Πλέον λόγω του ότι μένω σε διαμέρισμα και λόγω εργασίας (αλλάζω καθε 3-4 χρόνια περιοχή ανά την Ελλαδα) δεν μπορώ να έχω σκυλι και έτσι κυνηγάω περισσότερο κιχλοκότσυφα κατα κύριο λόγο περπατητό, φασσες, παπιά και μπεκατσίνια, όταν πάω στο πατρικό μου στην Κερκυρα βέβαια και μπορώ να κυνηγήσω μπεκατσα με σκυλιά από συγγενείς μου, το ρίχνω στην παιδική μου αγάπη την ξυλόκοτα.Σπύρο αν επιτρεπετε τι κυνήγια κανεις?Ευχαριστώ
Συγνώμη, αλλά πρέπει να φύγω για λίγο από το σπίτι θα τα πόυμε μόλις επιστρέψωΣου ζητώ συγγνώμη για την πολυλογία μου..Στην φασσα και την πάπια τι φυσιγγια ριχνεις?Ρωτώ γιατί σίγουρα δεν θα ριχνεις βαριές γομωσεις(και καλά κάνεις)από άποψη λακτισματος..Εγώ στο μπαικαλ μου το πολύ 34γρ δουλεύω και αυτό σε σπάνιες περιπτώσεις..
Τασο κατ΄αρχήν δε βρίσκω το λόγο να ζητάς συγγνώμη, εξάλλου γι΄αυτό αποφασισα να συμμετάσχω στο Φόρουμ για κουβεντουλα, ανταλλαγή απόψεων και συμβουλών. Τώρα όσο αφορά το βάρος γομωσης που ρίχνω και εγώ στα παπιά και στη φάσα είναι εκεί γύρω στα 33-34 γρ. και Νο6-7 για φάσα , Νο 5-6 στα παπιά. Βέβαια τα παπιά τα κυνηγάω κυρίως στο απογευματινό κυνηγι σε πλυμμηρισμένα καλαμποχώραφα που οι αποστάσεις είναι μικρότερες σε σχέση με το ημερήσιο κυνήγι (Έβρο ας πούμε) και οι παραπάνω γομώσεις είναι υπέραρκετές. Όσο αφορά τα ατσάλινα σκάγια που έχουν επιβληθεί στους υδροβιοτοπους δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ και δεν έχω ιδέα για τα βλητικά τους χαρακτηριστικά, πέρα από αυτα που έχω διαβάσει κατα καιρούς. Τη φάσα στη κουρνια την έχω κυνηγήσει και με 32γρ Νο 7 αλλα σε αποστάσεις μέχρι 30 μέτρα. Στα περάσματα του Οκτώβρη πάω μέχρι τα 34 γρ. Νο 6.Σου ζητώ συγγνώμη για την πολυλογία μου..Στην φασσα και την πάπια τι φυσιγγια ριχνεις?Ρωτώ γιατί σίγουρα δεν θα ριχνεις βαριές γομωσεις(και καλά κάνεις)από άποψη λακτισματος..Εγώ στο μπαικαλ μου το πολύ 34γρ δουλεύω και αυτό σε σπάνιες περιπτώσεις..
Εξαιρετικά τουφεκια τα chapuis,καλοφτιαγμενα και σχετικα ελαφριά.έχω και κυνηγάω,
Γαλλικό μάρκας CHAPUIS ARMES,