Πλαγιόκαννο

Αν η επεξεργασία στα ξυλα είναι καλή( κυρίως λινελαιο)και μία φορά το χρόνο περασμα με λίγο κερί δεν θα παθει ποτε τιποτα, εχω φαει ατελείωτες ώρες βροχής όταν στεγνώσει γινεται όπως ήταν. Για την πρεσα έχουν φτιαχτεί παρα πολλα με αυτό τον τρόπο μήν σε τρομάζει καί παρα πολυ ακριβά όπλα το μοναδικό προβλημα που μπορεί να υπάρξει είναι να επανέλθει ενα ελάχιστο ποσοστο.
Σε δύο όπλα που ήταν δεξιά μπήκαν σε πρεσα για αριστερά και καταλήξαν ίσια προς δεξιά, ήταν όμως με τζαβετα.Σε ποιο ύψος τιμής ένα όπλο έχει πλήρες περασμένα ξύλα με λινέλαιο;Τα έχω πάρει λίγο με τα καταστήματα εμπορίας όπλων γιατί πάντα προσπαθούν να σου πουλήσουν αυτά πού έχουν η που άμεσα μπορούν να βρουν.Ηθελα να πάρω ένα τζακετ της Beretta από κατάστημα στη Θεσσαλονίκη.Πηγα στην αντιπροσωπεία της Beretta και δοκίμασα για να βρω το νούμερο.Ρωτωντας τους γιατί δεν φέρνετε δίκανα για αριστερόχειρες.Η απάντηση ,θα το παραγγείλεις τι θέλεις και θά στο φέρουμε.

Σε δύο όπλα που ήταν δεξιά μπήκαν σε πρεσα για αριστερά και καταλήξαν ίσια προς δεξιά, ήταν όμως με τζαβετα.Σε ποιο ύψος τιμής ένα όπλο έχει πλήρες περασμένα ξύλα με λινέλαιο;Τα έχω πάρει λίγο με τα καταστήματα εμπορίας όπλων γιατί πάντα προσπαθούν να σου πουλήσουν αυτά πού έχουν η που άμεσα μπορούν να βρουν.Ηθελα να πάρω ένα τζακετ της Beretta από κατάστημα στη Θεσσαλονίκη.Πηγα στην αντιπροσωπεία της Beretta και δοκίμασα για να βρω το νούμερο.Ρωτωντας τους γιατί δεν φέρνετε δίκανα για αριστερόχειρες.Η απάντηση ,θα το παραγγείλεις τι θέλεις και θά στο φέρουμε.
Για αυτό έγραψα ότι τζαβετα και πρέσα δεν γίνεται, όσο για το λινελαιο έχω δει και αρκετά όπλα οικονομικά, ωστόσο ή λινελαιο ή άλλες τεχνικές(true oil, teak) έχουν ανάλογα αποτελέσματα,μακριά από λουστρο αν σπάσουν είναι άκρως επικίνδυνα επίσης αν πιανουν λιγο τα χέρια σου μπορείς να το φτιάξεις πολυ ευκολα ιδίως το true oil . Κάτι που ήθελα να προσθεσω είναι ότι την αντοχή της τζαβετας σε κάθετα σπασίματα ,στην παραδοσιακη, την δουλειά αυτή την κάνει το μήκος του Υποφηλακτηρα της σκσνδαλης.

η αλλαγή τον κλήσεων χωρίς τζαβετα με Παραφινελαιο γυρνάει το κοντακη πανω απο 1 εκ. Με,δεν γυρνάει καθολου καί ειναι βέβαιη η καταστροφή του αν επιχειρηθεί. Επίσης έχω δει ραισματα ακριβώς κάτω από την ασφάλεια ακομα και σε ακριβά S. P που είχαν τζαβετα (browning, Beretta) λόγω του σφιξιματος.
Για αυτό έγραψα ότι τζαβετα και πρέσα δεν γίνεται
Δεν θα συμφωνήσω σε αυτό, έχω γυρίσει κοντάκι σε 687 (φυσικά με τζαβέτα) απο δεξί σε αριστερό στον Λιάκο χωρίς πρόβλημα. Μόνο που χρειάστηκε να το κάνω δύο φορές, καθώς επανήλθε εν μέρει. Προς τιμήν του Κώστα χωρίς χρέωση για την επανάληψη.

Παναγιώτη εξαρτάται από το ξύλο, κάποια θέλουν δύο και τρείς φορές πάτημα. Οπλουργοί συνήθως το γυρνάνε λίγο περισσότερο για να αντισταθμίσουν την μερική επαναφορά.

Παναγιώτη εξαρτάται από το ξύλο, κάποια θέλουν δύο και τρείς φορές πάτημα. Οπλουργοί συνήθως το γυρνάνε λίγο περισσότερο για να αντισταθμίσουν την μερική επαναφορά.
Είναι τοσο εύκολο όσο λέγεται η μπορεί να πάρεις το κοντάκι σε δύο κομμάτια και τι γίνεται αν συμβεί αυτό;

Μια παρατηρηση που αφορά τα δισκανδαλα δικαννα...
Κάποτε μου λέει ένας κυνηγός( που εβγενε για κυνήγι "μια φορά στις εκατο") με δισκανδαλο πλαγιοκαννο:
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τα περισσότερα θηράματα τα περνω με την δευτερη τουφέκια?
Για πολυ απλά αφου αστόχησες στην πρωτη τουφέκια το δικαννο σου έγινε " μονοκαννο" και επικεντρώθηκες περισσοτερο στην μια κ μοναδική βολή....

Σκεφτήτε οσοι κυνηγάτε με καραμπίνα σκεφτήτε ποσες φορες έτυχε να πατησατε την σκανδάλη τρεις φορές "χωρίς να το καταλάβετε"....

Όμως παίζει ρόλο κ ένα άλλο κάτα την δική μου παντα γνώμη κ είναι κάτι που δεν το εχω διαβάζει πουθενα αλλά το εχω δει στην πραξη πολλες φορες, εκτός κ είναι η ιδέα μου... :

Σε μια αστοχία με το δισκανδαλο δικαννο ο χρόνος που μεσολαβεί για να "συναντήσουμε" και να πατησουμε κ την δευτερη σκανδάλη θα έλεγα πως λειτουργεί σαν ένα στιγμιαίο χαλαρωτικό που διωχνει την οποιαδηποτε ένταση της στιγμής(αρκεί να υπάρχει κ περιθώριο οπτικής επαφής με το θήραμα) , έστω κ αν διαρκεί ελάχιστα κλάσματα του δευτερολέπτου κ σε συνδιασμο με την μια κ μόνο τουφέκια μας βοηθάει ωστε να πετυχουμε κ τον στόχο μας..

Last edited:
Είναι τοσο εύκολο όσο λέγεται η μπορεί να πάρεις το κοντάκι σε δύο κομμάτια και τι γίνεται αν συμβεί αυτό;
Με βάση την αντίληψη και την γνώση μου περί υλικών, πιστεύω ότι αν δεν προϋπάρχει ζημιά, φανερή ή αφανής, με καλό ζέσταμα και προοδευτικό πρεσάρισμα από έμπειρο οπλουργό, είναι πολύ δύσκολο να γίνει ζημιά. Εγώ έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον Κώστα (Λιάκο).

http://oplognosia.com/?p=7490

ΣΤΡΑΒΩΜΑ ΚΟΝΤΑΚΙΟΥ ΜΕ ΤΖΑΒΕΤΑ!

Μέρος 1ο: www.youtube.com/watch?v=PZBtS_WlcG4&feature=emb_logo

Μέρος 2ο: www.youtube.com/watch?v=TnRgaiU5GEs
Πάντως ο μπάρμπας το κάνει ελαφρώς στο πόδι με τη μέγγενη και το φλόγιστρο.Απλως το τράβηξε και το κράτησε με το χέρι ,χωρίς σταθεροποίηση του πάνω -κατω η να μείνει σταθερό μέχρι να κρυώσει τελείως.Ολα με το μάτι πόσο ήθελε πόσο έγινε.Τι έλεγε ,δεν γνωρίζω αγγλικά .

http://oplognosia.com/?p=7490

ΣΤΡΑΒΩΜΑ ΚΟΝΤΑΚΙΟΥ ΜΕ ΤΖΑΒΕΤΑ!

Μέρος 1ο: www.youtube.com/watch?v=PZBtS_WlcG4&feature=emb_logo

Μέρος 2ο: www.youtube.com/watch?v=TnRgaiU5GEs
Νικόλα για αυτό έγραψα ότι δεν διαφωνώ για την Χρηστικοτητα όσο αφορά τήν προσβασιμοτητα στον απλό χρήστη,αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι η παραδοσιακη σύνδεση απαιτεί καλυτερα ξυλα σε εφάμιλλα όπλα , όπως και το ότι οι εφαρμογές ήταν στο απόλυτο ακριβώς για να μήν εισρεει νερό στην μπασκουλα, εχω ανοίξει όπλα μετά από 20-30 χρόνια καί ήταν πεντακαθαρα που σημαίνει ότι δεν χρειάζονταν και μιλάω γιά όπλα με σκληρή χρήση και όχι βιτρίνας. Όσο αφορά το γυρισμα στα κοντακια με τζαβετα,έχουν δει πολλα τα μάτια μου καί που έχουν καταλήξει στον κάδο, κυρίως με προβληματα ανεπανόρθωτα στις εφαρμογές, δεν λεω οτι δεν γίνεται αλλά το θεωρώ ρίσκο.

Πάντως ο μπάρμπας το κάνει ελαφρώς στο πόδι με τη μέγγενη και το φλόγιστρο.Απλως το τράβηξε και το κράτησε με το χέρι ,χωρίς σταθεροποίηση του πάνω -κατω η να μείνει σταθερό μέχρι να κρυώσει τελείως.Ολα με το μάτι πόσο ήθελε πόσο έγινε.Τι έλεγε ,δεν γνωρίζω αγγλικά .
Ο Λιάκος έχει φτιάξει πρέσσα δικού του σχεδιασμού, θερμαίνει το κοντάκι με λάμπα και σταδιακά το πρεσσάρει με βίδες. Όταν πάει εκεί που θέλει, το αφήνει στη θέση αυτή να κρυώσει για να κρατήσει το σχήμα του.

Δεν θα συμφωνήσω σε αυτό, έχω γυρίσει κοντάκι σε 687 (φυσικά με τζαβέτα) απο δεξί σε αριστερό στον Λιάκο χωρίς πρόβλημα. Μόνο που χρειάστηκε να το κάνω δύο φορές, καθώς επανήλθε εν μέρει. Προς τιμήν του Κώστα χωρίς χρέωση για την επανάληψη.
Παντελή ποσο αριστερά το γυρισες ; να σου θυμίσω ότι έγραψα πιο πριν για την ανάγκη των εταιρειών σε υποδιέστερα ξυλα πιο μαλακά ,οι τιμές μιας καρυδιάς τα τελευταία χρόνια έχουν εκτοξευθεί,στην ουσία πιστευω ότι αυτή ήταν η αιτία της ανάγκης τής τζαβετας.

Ο Λιάκος έχει φτιάξει πρέσσα δικού του σχεδιασμού, θερμαίνει το κοντάκι με λάμπα και σταδιακά το πρεσσάρει με βίδες. Όταν πάει εκεί που θέλει, το αφήνει στη θέση αυτή να κρυώσει για να κρατήσει το σχήμα του.
Mα ο άνθρωπος έχει φτάσει να είναι ο ικανότερος οπλουργός της Ελλάδας...!!!

Παντελή ποσο αριστερά το γυρισες ; να σου θυμίσω ότι έγραψα πιο πριν για την ανάγκη των εταιρειών σε υποδιέστερα ξυλα πιο μαλακά ,οι τιμές μιας καρυδιάς τα τελευταία χρόνια έχουν εκτοξευθεί,στην ουσία πιστευω ότι αυτή ήταν η αιτία της ανάγκης τής τζαβετας.
Δυστυχώς δεν μπορώ να σου πω σε πόντους, αλλά από καθαρά δεξί έγινε καθαρά αριστερό. Κατ'εκτίμηση μου, περίπου 2εκ , αλλά μπορεί να κάνω λάθος. Τώρα σε σχέση με το ξύλο, η Beretta (αν και είναι το 687 SPII ) δεν φημίζεται για την ποιότητα των ξύλων της, ίσως όντως να είναι πιό μαλακό.

Θελω να σας ευχαριστήσω όλους σας για την ευχάριστη συζήτηση, δεν βρίσκεις ευκολα ανθρώπους και μέ τίς γνώσεις αλλά και με τήν διάθεση αυτή ειτε διαφωνούμε είτε συμφωνούμε, ιδίως αυτές τις ώρες που ο θυμός η οργή και η αγανάκτηση αφήνει μια τόσο πικρη γευση σε όλους εμάς που λατρευουμε το κυνήγι, για όλους εμάς που το κυνήγι δεν είναι τίποτα άλλο από σταθμό και τρόπο ζωής.

Θελω να σας ευχαριστήσω όλους σας για την ευχάριστη συζήτηση, δεν βρίσκεις ευκολα ανθρώπους και μέ τίς γνώσεις αλλά και με τήν διάθεση αυτή ειτε διαφωνούμε είτε συμφωνούμε, ιδίως αυτές τις ώρες που ο θυμός η οργή και η αγανάκτηση αφήνει μια τόσο πικρη γευση σε όλους εμάς που λατρευουμε το κυνήγι, για όλους εμάς που το κυνήγι δεν είναι τίποτα άλλο από σταθμό και τρόπο ζωής.
Δημήτρη είμαι πολλές ώρες στον υπολογιστή κάθε μέρα, ακόμα και τώρα είμαι στο γραφείο, ανά διαστήματα, όταν μπορώ κοιτάω το HL στη δεύτερη οθόνη και ξεθολώνω...:)
Άρα αντίστοιχα ευχαριστώ κι εγώ με τη σειρά μου γι' αυτήν την κουβέντα! Και νομίζω όλοι μας!

Baikal, ugartechea, William Powell του 1920,Henry murton του1947, Skimin and Wood του1922, W. Greener του 1955,Bonehill του1890, B. S. A του1955 και τρία T. Wild το πιο πανω και ένα του1934 καί ένα του 1937.ολα είναι ή παποντουφεκα ή περιστεροντουφεκα .
Καλησπέρα Δημήτρη αρκετά χρόνια πριν είχα περιεργαστεί στο gunandknife του κ. Χατζιωτη ένα πλαγιοκαννο Τ.Wild παπιοτουφεκο με 76αρες κάννες κατασκευασμένο λίγο πριν το 1940 . Τα χρόνια περασανε αλλά ακόμη αναπολό την πολύ υψηλή ποιότητα κατασκευής το εντυπωσιακό ζύγισμα που έκανε τα 3600γρ. να χάνονται στα χέρια μου την ωραία του σκοπευτική γραμμή και πόσο θα ήθελα το συγκεκριμένο όπλο να το έχω στην προσωπική μου μικρή συλλογή.Ευχομαι να είσαι γερός δυνατός και να χαίρεσαι τα διαμάντια σου στον κυνηγότοπο εκεί που πραγματικά τα αρμόζει .

Back