Κατά τη πτώση του σερνόταν από τη μια πλευρά και πήρε δύο τούμπες ολόκληρες και ευτυχώς έπεσε σε ένα ασπαλαθρο. Στις κανες του δε παρατηρησα κάτι μεμπτό εκτός από σκόνες και κλαδιά που είχαν μπει στη κατω κάνη και στη ρίγα του ένα χτύπημα από μια από τις τούμπες που έφαγε σε βράχο. Έτσι όπως το βλέπω δε νομίζω να έχει θέματα το τουφέκι και δόξα τω θεώ μάλλον τη βγάλαμε φθηνά. Οκ είναι τουφέκι που έχει φάει σκληρή δουλειά και πάντα στα περδικοκυνηγια έχουμε φάει σαβουρες όλοι μας και φαίνεται στα τουφεκιά μας. Και του πατέρα μου η Μπράουνινγκ όπως και το λανμπερ,αν το δείς καταλαβαίνεις το που κυνηγάει ο άλλος. Είναι αυτό που μου έλεγε ένα περδικας φίλος του πατέρα μου,δείξε μου το τουφέκι σου να σου πω τι κυνήγι κάνεις!! Αισθητικά και μόνο θα ήθελα να το φτιάξω,αλλά δε ξέρω ούτε πόσο κοστολογείται και επειδή κάποιοι γνωστοί μου μου είπαν ότι ίσως να χρειαστεί τρίψιμο με γυαλοχαρτα όλο το κοντάκι και ξανά βερνίκια, φοβάμαι μην αλλάξει ο τρόπος που κάθεται πάνω μου...μπορεί να λέω βλακείες παιδιά,δεν έχω καθόλου γνώσεις επί αυτού του θέματος