Σημαδεύοντας την Επικαιρότητα - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ποιοί είναι αυτοί Διονύση;;;Ί
Θα βρεις πολλούς μεσα στους δημοσιους υπαλληλους στους οποιους ( εκτος ελαχιστων περιπτώσεων) δεν εγινε καμία μείωση , επισης στους συνταξιουχους κατω των 1300 ευρώ ( μιλάμε για την πλειονοτητα) που δεν τους εγινε καμια μειωση , θα βρεις πολλους που εχουν σιχαθει να βλεπουν αυτους που κατεστρεψαν την χωρα μας να διεκδικουν παλι την ψηφο μας και μη εχοντας αλλη ρεαλιστικη εναλλακτικη να επιλεγουν παλι Συριζα και οπως εχω ξαναπει θα βρεις πολλους χαμηλοσυνταξιουχους κλπ που βλεπουν φετος για πρωτη φορα να εχουν μηδενικη δηλωση, θα βρεις εν τέλει πολλους που στο δίλημμα τσιπρας ή κουλης θα διαλεξουν τσιπρας. Ξεχναω αρκετους εν δυνάμει ψηφοφορους του Συριζα αλλα ακομα το μυαλο μου ειναι σε mode διακοπών μιας και σου γραφω απο το καραβι.

Υγ.Ξεχασα να σου οτι αν τελικα δεν εχουμε καποια ααρνητικη εξελιξη στο κυνήγι ( που όπως δείχνουν τα πραγματα δεν θα έχουμε ) τοτε ο αριθμος θα μεγαλωσει .

Last edited by a moderator:
Επανέρχομαι στο θέμα της απώλειας του μικρού παιδιού στον Βουραικό.
Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται η ανευθυνότητα των υπευθυνων .,όποιοι κι αν ειναι.Ο ΟΣΕ, η τοπική αυτοδιοίκηση και δεν ξέρω ποιος άλλος.
Αυτό που έχω να πω γεμάτος οργή και αγανάκτηση , είναι ντροπή για άλλη μια φορά στη χώρα του δήθεν.
Σε μια γέφυρα 130 ετών ,που περνάνε χιλιάδες πεζοπόροι ,οι υπευθυνοι αντί να βάλουν ένα προστατευτικό κάγκελο ,γιατί τα κενά είναι παρα πολλά ,τόσο στα πλάγια αλλά και στο κάτω μέρος ,αυτοί προτίμησαν ,για να εξασφαλίσουν την κωλάρα τους ,να βάλουν μια σήμανση που απαγορεύει την διάβαση της γέφυρας απο τους πεζούς.Αν ειναι δυνατόν !!!!!
Στο κάτω κάτω μια πεζοπορία κάνει ο κόσμος.Ουτε αναρίχηση ουτε ορειβασία .Η υποκρισία του κράτους ,των φορέων ,των μέσων επικοινωνείας και ενας λαός που αμέσως ρίχνει την ευθύνη στους γονείς, γιατί πήγαν μς το παιδί τους μια πεζοπορία.σε όλο το μεγαλείο της αθλιότητας.

Last edited:
Δημητρη με την ίδια λογικη και αυτοί οι πεζοποροι που πνίγηκαν στον ποταμο Λούσιο κοντά στο χωριό μου τους εφταιγαν οι αρμόδιοι που δεν είχαν καθαρίσει τα δέντρα στο ποτάμι
Πρέπει κάποια στιγμή σαν λαός να αναλαβουμε τις ευθύνες μας και να μην ρίχνουμε το φταίξιμο στους άλλους
Το περιστατικό που σου περιγράψω έγινε λόγω ανευθυνοτητας των οδηγών αλλά και των πεζοπόρων
Ειδοποιήθηκαν από το κτηνοτρόφο της περιοχής να μην διασχίσουν το ποτάμι γιατί κάπου το νερό είχε φρακαρει ποιο πάνω λόγω πεσμένων δέντρων αλλά δεν τον άκουσαν έκαναν του κεφαλιού τους
Το αποτέλεσμα ήταν να πνιγούν δύο άτομα όταν σε λίγα λεπτά έσπασαν από την πίεση οι κορμοί και το νερό κατέβηκε με ορμή
Δεν μου φταίει το κράτος όταν γκρεμοτσακιστω από κάποια βουνοκορφή επειδή έκανα την τρέλα μου

Κώστα δεν ειναι το ιδιο πράμα .Εδω μιλάμε οτι απλά οι άνθρωποι κάνουν πεζοπορία και το γνωρίζουν οι πάντες.Μάλιστα παροτρύνονται να το κάνουν απο γορείς και επιχειρήσεις της πετιοχής. Δεν μπορει λοιπόν να σου λένε έλα να περπατήσεις την διαδρομή του οδοντωτού και οταν φτανεις στην γέφυρα να βλέπεις το σήμα που σου απαγορερι την διάβαση και να σε αφήνουν στο έλεος της τύχης η της ατυχίας σου. Δεν μπορει λοιπον με ένα σήμα να προσπαθούν να αποποηθούν αυτών των ενεργειών που έπρεπε να κάνουν και δεν έκαναν.Ενα καγκελο ρε αδερφέ στην γέφυρα.Δεν ειπαμε να καγκελώσουν όλο το μονοπάτι.Δεν είναι το κόστος αλλά η αμέλεια και ο ωχ αδερφισμός των υπεύθυνωνΟλη η περιοχή ζει απο τους επισκέπτες.
Το ποτάμι ειναι άλλο πράμα.Επικίνδυνο όλες τις εποχές του χρόνου.Το θέμα εδώ είναι πως δινονται οι άδειες σε όλους αυτούς που εχουν δραστηριοποηθεί επιχειρηματικά σε τέτοια σπορ.Εχουν τις απαραίτητες γνώσειες η απλά εκθέτουν τον κόσμο σε κίνδυνο στο βωμό του κέρδους;
Δεν ξέρω αν αναφέρεσαι σε τελευταίο περιστατικό η στο παλιότερο που πνίγηκαν άνθρωποι πάλι στον Βουραικό.Τοτε τους πήγαν σαν προβατα επι σφαγήΠλήρης αγνοια των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν οπότε ήρθε και κατεβασιά και τους παρέσυρε.
Στα μέρη μου εχουμε τον Αραχθο.Ενα ποτάμι με παρα πολύ νερό,ορμητικό , αγριο και με μεγάλες δοακυμάνσεις στο πλάτος.Ολοι ξέρουν οτι το ποτάμι εχει πνίξει πολύ κόσμο και όλοι ξέρουν οτι τα περισσότερα περιστατικά συνέβησαν καλοκαίρι και ας μην το -καταλαβαίνουν κάποιοι- και υπάρχει εξήγηση γι αυτό.Τώρα βέβαια γέμισε η Ελλάδα με δραστηριότητες σε ποτάμια και βουνά.Ποσοι απο αυτούς όμως ειναι πράγματι επαγγελματίες, δεν το ξέρει κανείς.

Τώρα βέβαια γέμισε η Ελλάδα με δραστηριότητες σε ποτάμια και βουνά
Ακριβώς αυτό σκεφτόμουν χθες. Έχει βάλει το χεράκι της προς αυτή την κατεύθυνση και μια κουλτούρα ψευτο-οικολογίας που προωθούν κάτι ΣΚΑΙ και δεν συμμαζεύεται. Όλοι ξαφνικά γίνανε πεζοποροι και ποδηλατιστες ανώμαλου δρόμου.

Κώστα δεν ειναι το ιδιο πράμα .Εδω μιλάμε οτι απλά οι άνθρωποι κάνουν πεζοπορία και το γνωρίζουν οι πάντες.Μάλιστα παροτρύνονται να το κάνουν απο γορείς και επιχειρήσεις της πετιοχής. Δεν μπορει λοιπόν να σου λένε έλα να περπατήσεις την διαδρομή του οδοντωτού και οταν φτανεις στην γέφυρα να βλέπεις το σήμα που σου απαγορερι την διάβαση και να σε αφήνουν στο έλεος της τύχης η της ατυχίας σου. Δεν μπορει λοιπον με ένα σήμα να προσπαθούν να αποποηθούν αυτών των ενεργειών που έπρεπε να κάνουν και δεν έκαναν.Ενα καγκελο ρε αδερφέ στην γέφυρα.Δεν ειπαμε να καγκελώσουν όλο το μονοπάτι.Δεν είναι το κόστος αλλά η αμέλεια και ο ωχ αδερφισμός των υπεύθυνωνΟλη η περιοχή ζει απο τους επισκέπτες.
Το ποτάμι ειναι άλλο πράμα.Επικίνδυνο όλες τις εποχές του χρόνου.Το θέμα εδώ είναι πως δινονται οι άδειες σε όλους αυτούς που εχουν δραστηριοποηθεί επιχειρηματικά σε τέτοια σπορ.Εχουν τις απαραίτητες γνώσειες η απλά εκθέτουν τον κόσμο σε κίνδυνο στο βωμό του κέρδους;
Δεν ξέρω αν αναφέρεσαι σε τελευταίο περιστατικό η στο παλιότερο που πνίγηκαν άνθρωποι πάλι στον Βουραικό.Τοτε τους πήγαν σαν προβατα επι σφαγήΠλήρης αγνοια των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν οπότε ήρθε και κατεβασιά και τους παρέσυρε.
Στα μέρη μου εχουμε τον Αραχθο.Ενα ποτάμι με παρα πολύ νερό,ορμητικό , αγριο και με μεγάλες δοακυμάνσεις στο πλάτος.Ολοι ξέρουν οτι το ποτάμι εχει πνίξει πολύ κόσμο και όλοι ξέρουν οτι τα περισσότερα περιστατικά συνέβησαν καλοκαίρι και ας μην το -καταλαβαίνουν κάποιοι- και υπάρχει εξήγηση γι αυτό.Τώρα βέβαια γέμισε η Ελλάδα με δραστηριότητες σε ποτάμια και βουνά.Ποσοι απο αυτούς όμως ειναι πράγματι επαγγελματίες, δεν το ξέρει κανείς.
Σύμφωνω Δημητρη αλλά πρέπει κάποια στιγμή να ελεγχτουν και όλες αυτές οι επιχηρησεις γιατί για επιχηρησεις πρόκειται
αν έχουν την απαραίτητη εκπαιδευση-υλικα και γνώσεις
όπου στήνουν ένα μαγαζί
βάζοντας τον κόσμο σε ριψοκίνδυνα σπορ για να αρπάξουν το 50 ευρώ
Χθες πχ ήμουν στο Αλεποχωρι για μπάνιο
Ή παραλία ειναι κάπως ερημικη και η πρόσβαση της από την άσφαλτο είναι ένα μικρό μονοπάτι κατηφορικό με μπόλικο χαλίκι
Παρατηρούσα έναν τύπο γύρω στα 40 ψιλοσφικτης
που προσπαθούσε να ανέβει το μονοπάτι 100 μέτρων
και περπάταγε με ανοιχτά τα πόδια σαν χεσμενος και έπιανε τα κλαδάκια από τα σφεντάμια για να δώσει ώθηση στο σώμα του .hair..sarcastic.
Στην αρχή έβαλα τα γέλια βλέποντας τον αφού ήταν τόσο απλό για εμενα να το ανεβω ακόμα και με σαγιοναρα ;)
Σκεψου αυτόν τον άνθρωπο να το πας για πεζοπορία .what.

Σύμφωνω Δημητρη αλλά πρέπει κάποια στιγμή να ελεγχτουν και όλες αυτές οι επιχηρησεις γιατί για επιχηρησεις πρόκειται
αν έχουν την απαραίτητη εκπαιδευση-υλικα και γνώσεις
όπου στήνουν ένα μαγαζί
βάζοντας τον κόσμο σε ριψοκίνδυνα σπορ για να αρπάξουν το 50 ευρώ
Χθες πχ ήμουν στο Αλεποχωρι για μπάνιο
Ή παραλία ειναι κάπως ερημικη και η πρόσβαση της από την άσφαλτο είναι ένα μικρό μονοπάτι κατηφορικό με μπόλικο χαλίκι
Παρατηρούσα έναν τύπο γύρω στα 40 ψιλοσφικτης
που προσπαθούσε να ανέβει το μονοπάτι 100 μέτρων
και περπάταγε με ανοιχτά τα πόδια σαν χεσμενος και έπιανε τα κλαδάκια από τα σφεντάμια για να δώσει ώθηση στο σώμα του .hair..sarcastic.
Στην αρχή έβαλα τα γέλια βλέποντας τον αφού ήταν τόσο απλό για εμενα να το ανεβω ακόμα και με σαγιοναρα ;)
Σκεψου αυτόν τον άνθρωπο να το πας για πεζοπορία .what.

Εδώ είναι που δεν ξέρεις αν πρέπει να γελάσεις να εξοργιστείς η δεν ξέρω τι άλλο.
Απο ποόν να ελεγχθούν ; άπω αυτούς που τους δίνουν τις άδειες με το τσουβάλι ; για καμιά φοροδιαφυγή μπορει να ελεγχθούν αλλά για τα άλλα ,άστα .

Μια και πιάσαμε αυτή την κουβέντα θυμήθηκα μια περσινή κόντρα μου με έναν δήμαρχο της περιοχής μου.
Ηταν Πάσχα 2015 και κοντα 3 μήνες απο την πτώση του γεφυριού της Πλάκας.Απο την μια πλευρά υπάρχει ενα μαγαζάκι που τις μέρες του Πάσχα ήταν γεμάτο κόσμο.Υπήρχαν παρα πολλά παιδάκια.Καθισμένοι με την γυναίκα μου σε ένα τραπεζάκι κοιτώντας το γκρεμισμένο γεφύρι βλέπουμε πως την προσβαση για το κενό ,την έκοβε ένς ιμάντας που είχε τοποθετηθεί απο την μια μεριά . Αμέσως η γυναίκα μου μου λέει θα το φωτογραφίσω .Είναι απαράδεκτο.Είναι επικίνδυνο για τα παιδιά.

IMG_0849.jpg

Πιάσαμε και με άλλους την κουβέντα ,απορώντας πως δεν έλαβαν μετρα προφύλαξης .Το κενο απο κει ήταν γύρω στα 20 - 25 μ.
Στα παπόρια τους όλοι.Εγω αν είχα το μαγαζάκι θα ειχα φροντίσει απο μόνος μου να κλείσω την πρόσβαση αν έβλεπα ότι αδιαφορούσαν οι υπεύθυνοι.
Μετά από πολλές κουβέντες και μπροστά στα ματια όλων δυο πθτσιρίκια πέρασαν κατω απο τον ιμάντα και καταλαβαίνετε τι ακολούθησε.
Ερχόμενος στην Αθήνα κανω μια δημοσίευση στο φατσοβιβλίο σε μια ομάδα για την περιοχή των Τζουμέρκων.
Την επόμενη πήρα τηλέφωνο τον Δήμαρχο και του τα είπα κανονικά.Ισυριζόταν οτι η ευθύνη ήταν των παιδιών που έχουν το μαγαζί και οχι του Δήμου !!!!! .hit..hit.
Είπαμε πολλά αλλά ο άνθρωπος δεν ήθελε να παραδεχτεί τίποτα. Η δικαιολογία ήταν πως τα παιδιά εχουν γονείς .Αυθτή ήταν η απάντηση του ανθρώπου που φροντίζει για τις τύχες χιλιάδων ανθρώπων.Αδιαφορώντας στην περιέργεια κάποιοι, στην χαζομάρα του , η στο μεθύσι του ακόμη.
Συνέχισαν λοιπόν και οι δυο πλευρές να μένουν ελεύθερες για οποίον βήθελα να αποχαιρετίσει τα επίγεια.
IMG_0887.jpg

Εκεί άρχισαν όλα.
Μέσα από το φατσοβιβλίο άρχισε η επίθεση απέναντί μου απο Δήμαρχο ,αντιδήμαρχο και όλη την κλίκα.Το χειρότερο δε από όλα και εδώ θέλω να εστιάσω περισσότερο ,ήταν η επίθεση που δέχτηκα απο κατοίκους της περιοχής ,οι οποίοι ,μέσα απο το φατσοβιβλίο με έβριζαν γιατί επιτέθηκα τάχα με ύβρεις στον καλό τους δήμαρχο και του έριξα ευθύνες.
Δεν ήθελαν να παραδεχτούν οτι η αδιαφορία αυτή ήταν εγκληματική.
Συνεχίστηκε για πολλές μέρες ένα διαδικτυακό αίσχος από παράγοντες ,τσιράκια και ηλίθιους.Και δυστυχώς αυτή η χώρα έχει πάρα πολλούς απο τους τελευταίους.
Τελικά δεν έγινε τίποτα .Όσο κι αν προσπάθησα για το αυτονόητο μάταια. Μόνο όταν το πολυτεχνείο άρχισε τις εργασίες και τις μελέτες αναστήλωσης ,αλλά και πάλι μόνο απο την μια πλευρά.
Εδώ σ αυτή τη χώρα είναι τύχη το να ζει κανείς,αφού απο την μια η πολιτεία δεν ενδιαφέρεται να προφυλάξει τους πολίτες εκεί που πρέπει και απο την άλλη οι πολίτες αδιάφοροι και απαθείς ,στα πάντα.Ακόμη και για τον εαυτό τους.
Ελλάς το μεγαλείο σου.

gefiri_plakas7.jpg

Ολοι εχετε δικιο. Σαφως και η εν λογω διαδρομη, το συγκεκριμενο κομματι, επρεπε να ειναι με καγκελο και ασφαλες. Φαινεται μικρο, δεν ξερω και δεν εχω παει, σιγουρα ειναι φτηνοτερο οσο και αν κοστιζε, απο μια ανθρωπινη ζωη. Εφοσον ομως ο αρμοδιος το γραψε στα παπαρια του και το βλεπεις ως γονιος, φροντισε εσυ τουλαχιστον να ελαχιστοποιησεις ή να μηδενισεις τον κινδυνο. Απλη λογικη ειναι....

Ολοι εχετε δικιο. Σαφως και η εν λογω διαδρομη, το συγκεκριμενο κομματι, επρεπε να ειναι με καγκελο και ασφαλες. Φαινεται μικρο, δεν ξερω και δεν εχω παει, σιγουρα ειναι φτηνοτερο οσο και αν κοστιζε, απο μια ανθρωπινη ζωη. Εφοσον ομως ο αρμοδιος το γραψε στα παπαρια του και το βλεπεις ως γονιος, φροντισε εσυ τουλαχιστον να ελαχιστοποιησεις ή να μηδενισεις τον κινδυνο. Απλη λογικη ειναι....

Έχεις σίγουρα δίκιο.Σαφώς και οι γονείς θα πρέπει να δείχνουν περισσότερη προσοχή.Όμως άκουσες καμιά κουβέντα για την γέφυρα και τα μέτρα ασφαλείας απο κανέναν υπεύθυνο ;
Κουκούλωμα σε όλα .
Ακόμη και ένας ενήλικας που μπορεί να παραπατήσει η και να ζαλιστεί θα πάθει ακριβώς το ίδιο.Επιμένω σ αυτό το θέμα γιατί η προχειρότητα δεν έχει τέλος σ αυτή τη χώρα.Δεν μπορεί απο την μια να θέλουν τουρίστες ,να θέλουν περιπατητές,να θέλουν τζίρους και απο την άλλη στα παπάρια τους όλα.

Εχεις απολυτο δικιο. Ενα παιδακι χαθηκε κυριως απο αμελεια του πατερα του. Αν η γεφυρα δεν γινει ασφαλεστερη, νομιζω οτι η ευθυνη ειναι 100% των αρμοδιων

Δεν ασχολούνται με τέτοια θέματα είναι μπαναλ
Βασικά εδώ και ένα μήνα ειδικά μετά την ψηφίση της καταδίκης μας
αυτό που πασάρουν τα ΜΜΕ
είναι η κάθε μ@λακια που θα πει ο Πολακης και ο Φίλης μέχρι να έρθει ο Αυγουστος και ο λαός να την κοπανισει για τις διακοπές του
Έτσι κυβερνάς την Ελλαδα
Βάζεις 2 στόκους πετάνε σε καθημερινή βάση μία μαλ@κια
τους βγάζει στα πρωιναδικα
και τα μέτρα περνάνε χωρίς να ανοίξει ρουθουνι

Ειναι γνωστο, οτι με 2-3 μαλακες ανα κομμα, μια χαρα αποπροσανατολιζεις την πλεμπα και τη χειραγωγεις. Επισης, και αυτο ειναι εμφανες σχεδον καθημερινα, δεν μας ενδιαφερει τι λεγεται, οσο σωστο και αν ειναι, αλλα ποιος το λεει. Αν ειναι του γουστου μας καλως, αν οχι, τοτε βρισκουμε δικαιολογια μειωνοντας αυτον που το λεει, και αδιαφορωντας για το ποσο σωστο ή λαθος ειναι αυτο που λεγεται.

Τωρα που το ξανασκεφτομαι, μια χαρα πολιτικες μεθοδους ακολουθουμε και μεις στη καθημερινοτητα μας

Δεν υπάρχει καμμιά δικαιολογία που δεν υπήρχαν κάποια προστατευτικά στη γέφυρα και μάλιστα με ελάχιστο κόστος. Όμως θέλω να σχολιάσω κάτι που έχουμε ως λαός. Καλώς ή κακώς υπήρχε η πινακίδα που απαγόρευε τη διέλευση πεζών. Γιατί εμείς να παραβιάσουμε τη γ@μημένη την πινακίδα εφόσον τη βλέπουμε μπροστά μας;

Γιατί εμείς να παραβιάσουμε τη γ@μημένη την πινακίδα εφόσον τη βλέπουμε μπροστά μας;
Εδώ ρε Χρήστο ουσιαστικά οι ίδιοι που έβαλαν την πινακίδα σε προτρέπουν να την παραβιάσεις , τι ψάχνεις να βρεις ;;;;;;
Χορηγός "ΤΡΑΙΝΟΣΕ".fff.

fFVdyB2.jpg

Εδώ ρε Χρήστο ουσιαστικά οι ίδιοι που έβαλαν την πινακίδα σε προτρέπουν να την παραβιάσεις , τι ψάχνεις να βρεις ;;;;;;
Χορηγός "ΤΡΑΙΝΟΣΕ".fff.

fFVdyB2.jpg

Διονύση όπως είπα πριν, άσχετα από τη βλακεία που τους δέρνει, εγώ αν έβλεπα την πινακίδα δεν θα περνούσα. Πόσο μάλλον αν ήμουν με τα παιδιά μου...

Πάντα μου άρεσαν τετοιου είδους διαδρομές και δραστηριότητες στα βουνά και στα φαράγγια..
Στα περισσότερα με κάλυψε παραπάνω και ο Δημήτρης να μην τα ξαναλέω!
3 πράγματα μόνο,με οποια σειρά θελετε εσείς: -Στις οργανωμένες κοινωνίες το κράτος οφείλει(όπου του αναλογεί) να παίρνει όλα τα μέτρα προφύλαξης της ανθρώπινης ζωής.
-Οι γονείς οφείλουν να διαπαδαγωγούν και να προσέχουν τα παιδιά τους(όχι να τα κρατουν αποστειρωμένα).
-Υπαρχει πάντα δυστυχώς,και "η κακιά η ώρα".

Διονύση να την πουλησούμε τότε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ!!.sarcastic.

Διονύση όπως είπα πριν, άσχετα από τη βλακεία που τους δέρνει, εγώ αν έβλεπα την πινακίδα δεν θα περνούσα. Πόσο μάλλον αν ήμουν με τα παιδιά μου...
Παω στοίχημα οτι δεν θα την έβλεπες .
Πρώτον γιατί δεν νομιζω να την έχουν φάτσα ,αλλά σε παρασέρνει η ομορφιά της διαδρομής και ειδικά αν είχε και άλλους περιπατητές το μονοπάτι, σιγά μην έβλεπες την πινακίδα .
Ποια πινακίδα μωρεεεεε.......sarcastic.

Status
Not open for further replies.
Back