Μια και πιάσαμε αυτή την κουβέντα θυμήθηκα μια περσινή κόντρα μου με έναν δήμαρχο της περιοχής μου.
Ηταν Πάσχα 2015 και κοντα 3 μήνες απο την πτώση του γεφυριού της Πλάκας.Απο την μια πλευρά υπάρχει ενα μαγαζάκι που τις μέρες του Πάσχα ήταν γεμάτο κόσμο.Υπήρχαν παρα πολλά παιδάκια.Καθισμένοι με την γυναίκα μου σε ένα τραπεζάκι κοιτώντας το γκρεμισμένο γεφύρι βλέπουμε πως την προσβαση για το κενό ,την έκοβε ένς ιμάντας που είχε τοποθετηθεί απο την μια μεριά . Αμέσως η γυναίκα μου μου λέει θα το φωτογραφίσω .Είναι απαράδεκτο.Είναι επικίνδυνο για τα παιδιά.
Πιάσαμε και με άλλους την κουβέντα ,απορώντας πως δεν έλαβαν μετρα προφύλαξης .Το κενο απο κει ήταν γύρω στα 20 - 25 μ.
Στα παπόρια τους όλοι.Εγω αν είχα το μαγαζάκι θα ειχα φροντίσει απο μόνος μου να κλείσω την πρόσβαση αν έβλεπα ότι αδιαφορούσαν οι υπεύθυνοι.
Μετά από πολλές κουβέντες και μπροστά στα ματια όλων δυο πθτσιρίκια πέρασαν κατω απο τον ιμάντα και καταλαβαίνετε τι ακολούθησε.
Ερχόμενος στην Αθήνα κανω μια δημοσίευση στο φατσοβιβλίο σε μια ομάδα για την περιοχή των Τζουμέρκων.
Την επόμενη πήρα τηλέφωνο τον Δήμαρχο και του τα είπα κανονικά.Ισυριζόταν οτι η ευθύνη ήταν των παιδιών που έχουν το μαγαζί και οχι του Δήμου !!!!! .hit..hit.
Είπαμε πολλά αλλά ο άνθρωπος δεν ήθελε να παραδεχτεί τίποτα. Η δικαιολογία ήταν πως τα παιδιά εχουν γονείς .Αυθτή ήταν η απάντηση του ανθρώπου που φροντίζει για τις τύχες χιλιάδων ανθρώπων.Αδιαφορώντας στην περιέργεια κάποιοι, στην χαζομάρα του , η στο μεθύσι του ακόμη.
Συνέχισαν λοιπόν και οι δυο πλευρές να μένουν ελεύθερες για οποίον βήθελα να αποχαιρετίσει τα επίγεια.
Εκεί άρχισαν όλα.
Μέσα από το φατσοβιβλίο άρχισε η επίθεση απέναντί μου απο Δήμαρχο ,αντιδήμαρχο και όλη την κλίκα.Το χειρότερο δε από όλα και εδώ θέλω να εστιάσω περισσότερο ,ήταν η επίθεση που δέχτηκα απο κατοίκους της περιοχής ,οι οποίοι ,μέσα απο το φατσοβιβλίο με έβριζαν γιατί επιτέθηκα τάχα με ύβρεις στον καλό τους δήμαρχο και του έριξα ευθύνες.
Δεν ήθελαν να παραδεχτούν οτι η αδιαφορία αυτή ήταν εγκληματική.
Συνεχίστηκε για πολλές μέρες ένα διαδικτυακό αίσχος από παράγοντες ,τσιράκια και ηλίθιους.Και δυστυχώς αυτή η χώρα έχει πάρα πολλούς απο τους τελευταίους.
Τελικά δεν έγινε τίποτα .Όσο κι αν προσπάθησα για το αυτονόητο μάταια. Μόνο όταν το πολυτεχνείο άρχισε τις εργασίες και τις μελέτες αναστήλωσης ,αλλά και πάλι μόνο απο την μια πλευρά.
Εδώ σ αυτή τη χώρα είναι τύχη το να ζει κανείς,αφού απο την μια η πολιτεία δεν ενδιαφέρεται να προφυλάξει τους πολίτες εκεί που πρέπει και απο την άλλη οι πολίτες αδιάφοροι και απαθείς ,στα πάντα.Ακόμη και για τον εαυτό τους.
Ελλάς το μεγαλείο σου.