Σημαδεύοντας την Επικαιρότητα - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Συμφωνω Διονυση 100% σε αυτα που λες! Και θα προσθεσω .πριν μερικες μερες ημουν σε μια πολυ καλη ψησταρια,του λεω φερε μια μπυρα..μου λεει μονο Βεργινα εχω.ειναι φτηνη φιλε μου λεει και την βαζω και εγω φτηνα..οι αλλες εχουν ξεφυγει μου λεει στις τιμες..παντως την Βεργινα την βγαζουν προσφορα (super market) εδω πολυ συχνα και παει πολυ φτηνα..

Κάπου στη μέση είναι η αλήθεια. Προσωπικά την Βεργίνα και την Κορφου τις αναζητάω σαν μπύρες. Αν δεν έχει τότε επιλέγω κάποια ξενόφερτη. Οι υπόλοιπες Ελληνικές είναι κάτω του μετρίου. Και φυσικά υπάρχει λόγος! Πλέον δεν είναι Ελληνικές άρα ο ιδιοκτήτης της Heineken κάνει ότι θέλει! Αν θέλει πουλάει τις "Ελληνικές" μπύρες αν θέλει πουλάει τις δικές του.

Μήτσο οταν μπορω να πάρω Ελληνικο τυρι και μάλιστα εξαιρετικης ποιότητας , δεν βλεπω κανενα λογο να αγοράσω εισαγόμενο.
Το ίδιο ισχύει με την μπύρα και με πολλά αλλα προϊόντα.
Δεν είναι αντίσταση στα ξένα συμφέροντα , είναι βοήθεια στην Ελληνική επιχειρηματικοτητα χωρις να κανουμε εκπτωσεις στην ποιότητα

Δεν διαφωνώ.Άλλωστε αυτό ακριβώς ειπα πριν .Δεν θα αλλά ξω ουτε την γραβιέρα ουτε το κεφαλοτύρι ουτε κανενα άλλο τυρι που ειναι πολύ νόστιμα με τα Γερμανικά η κάποια άλλα.Τωρα αν δεν μου αρέσει η μπυρα η ελληνική θα πάρω ας πούμε na piv Kaiser.
Αν δεν γουστάρω ελληνικό φυσίγγι για τους α-β λόγους ,θα πάρω ξένο.
Θα πάρω αυτό που με ικανοποιεί και κάνω τη δουλειά μου καλύτερα ,εφόσον εχω τη δυνατότητα να το αγοράσω .Φυσικά αν δεν ξεχωρίζω σε κάτι σε ένα ελληνικό προϊόν από ένα εισαγόμενο τότε ναι.Θα προτιμήσω το ελληνικό.
Αλλά γενίκευση του στυλ προτιμώ τα ελληνικά δεν κάνω.Και αυτο το στηρίζω την ελληνική οικονομία η την επιχειρηματικότητα ,μετά απο τόσα χρόνια και τα όσα έχουν δει τα ματια μου μου μοιάζει λίγο παραμυθάκι.
Μεγάλη κουβέντα ανοίγουμε ....

Συμφωνω με τον Δημητρη. Να στηριξω τα Ελληνικα προιοντα οταν ο κατασκευαστης επισης με σεβεται ως καταναλωτη. Θελω πχ φετα Χ γιατι μ'αρεσει η γευση της. Αν καθε φορα που αγοραζω εχει αλλαγμενη υφη και γευση τοτε δεν προκειται να τον ξαναπροτιμησω. Να με σεβεται ο κατασκευαστης να τον προτιμω και γω

Οι δικοί μας πανε πολυ πίσω συγκριτικα με τους ξένους.
Νομιζω ξεχνάς την νοσο των τρελων αγελάδων απο την οποία πέθαναν πολλοί ανθρωποι , τα σπορελαια τα οποια ηταν παραγωγα πετρελαιου και τις διοξινες σε κοτοπουλα αυγα κλπ. ....και ποιος ξέρει ποσα δεν εχουμε μαθει και ουτε προκειται να μάθουμε.
Ειδικά τα Κρητικα προϊόντα οταν τα συγκρίνουμε με αντιστοιχα εισαγόμενα είναι σαν να κλεβουμε εκκλησία :D

Προσωπικα περνω ...Μονο Βεργινα τα τελευταια 5 χρονια . Ειναι η μοναδικη αμιγως ελληνικη μπυρα . Και μαλιστα ειχαμε απαιτησει μαζι με μερικους φιλους απο την περιοχη σε τοπικο σ.μαρκετ ( ζητωντας επιμονα ) να φερνει Βεργινα.....την εφερε αλλα πολλες φορες την εψαχνες στα ραφια γιατι την βαζανε σε απιστευτα σημεια να μην φαινετε...κι αυτο γιατι οπως μου αποκαληψε υπαλληλος , οι ξενες γνωστες εταιριες εκαναν μποικοταζ στην Βεργινα απηλουσαν τα σ.μαρκετ να την κριβουν αλλιως δεν θα δειναν ξανα τα προιοντα τους ...καταλαβες !!!

, οι ξενες γνωστες εταιριες εκαναν μποικοταζ στην Βεργινα απηλουσαν τα σ.μαρκετ να την κριβουν αλλιως δεν θα δειναν ξανα τα προιοντα τους ...καταλαβες !!!
Το ειπα πιο πανω Αργυρη , μιλάμε για απίστευτες πρακτικές απο το μονοπώλιο που ακούει στο ονομα Αθηναϊκή ζυθοποιία.
Επειδή ειμαι στον χώρο , ξέρω απο πρωτο χέρι τι σκαρφίζονται προκειμένω να αφήσουν οι έμποροι εκτος ραφιου την Ελληνική μπύρα.
Φαντάσου να εισαι διανομέας αναψυκτικών μπυρας κλπ και να εχεις αποφασίσει να δουλέψεις και την Βεργινα και να έρχεται μια μερα ο διευθυντης πωλησεων της ΑΖ και να σου λεει με πλάγιο τροπο οτι δεν μπορουν να σε προμηθεύσουν amstel Heineken kaiser κλπ διοτι βλέπουν οτι δινεις βαρος σε αλλα προϊόντα και θα προτιμήσουν άλλο διανομέα στην περιοχή.

Το ειπα πιο πανω Αργυρη , μιλάμε για απίστευτες πρακτικές απο το μονοπώλιο που ακούει στο ονομα Αθηναϊκή ζυθοποιία.
Επειδή ειμαι στον χώρο , ξέρω απο πρωτο χέρι τι σκαρφίζονται προκειμένω να αφήσουν οι έμποροι εκτος ραφιου την Ελληνική μπύρα.
Φαντάσου να εισαι διανομέας αναψυκτικών μπυρας κλπ και να εχεις αποφασίσει να δουλέψεις και την Βεργινα και να έρχεται μια μερα ο διευθυντης πωλησεων της ΑΖ και να σου λεει με πλάγιο τροπο οτι δεν μπορουν να σε προμηθεύσουν amstel Heineken kaiser κλπ διοτι βλέπουν οτι δινεις βαρος σε αλλα προϊόντα και θα προτιμήσουν άλλο διανομέα στην περιοχή.
Ακριβως αυτο κανουν Διονυση .....εγω παντος εχω πεισμωσει και εχω γινει φανατικος οπαδος ετσι για το γαμωτο ...!!!

Καλησπερα παιδια. Ανοιξατε θεμα που σηκωνει πολυ μεγαλη συζητηση. Ειμαι απολυτα συμφωνος με ολα οσα γραφτηκαν παραπανω κι ας ειναι λιγο διαφορετικα ως αποψεις. Εγω επειδη ειμαι της γενιας που δεχτηκε ολες τις αλλαγες...... ρωτω: μηπως σαν λαος εχουμε χαλασει πολυ; μηπως οταν δουν οι ντοπιοι παραγωγοι η κατασκευαστες η οτι αλλο..........σηκωνουν ψηλα τον αμανε; γιατι μην πσραβλεπουμε οτι την τελευταια 20ετια ολοι ξαφνικα "φορτωθηκαμε" και γεμισε ο κοσμος προεδρους και μεσιτες

Επειδή η Ελληνική Δικαιοσύνη έχει ρυθμό χελώνας (βλ. Πρόστιμο επιτροπής ανταγωνισμού στη Αθ.Ζυθ.) ας πάρουμε στα χέρια μας την "αγορά" και να τιμήσουμε τον άξιο Έλληνα παραγωγό είτε αυτός φτιάχνει μπύρα είτε φτιάχνει φέτα... οταν πέρνω πχ τυρί για τοστ, ψάχνω την Ελληνική εταιρεία και το φωναζω να με "ακούν" και οι διπλανοί στην ουρά

Όταν καβαλάς το καλάμι νιώθεις υπεράνθρωπος και θεωρείς ότι σου αξίζουν νομοτελειακά τα πάντα χωρίς να πρέπει να δίνεις πουθενά..λογ/σμό...
ο Μέρφυ όμως είναι πάντα εκεί να σου υπενθυμίζει ότι για όλους μας, πάντα θα μας αναλογούν τα ίδια, 2 μέτρα γης...

Οι δικοί μας πανε πολυ πίσω συγκριτικα με τους ξένους.
Νομιζω ξεχνάς την νοσο των τρελων αγελάδων απο την οποία πέθαναν πολλοί ανθρωποι , τα σπορελαια τα οποια ηταν παραγωγα πετρελαιου και τις διοξινες σε κοτοπουλα αυγα κλπ. ....και ποιος ξέρει ποσα δεν εχουμε μαθει και ουτε προκειται να μάθουμε.
Ειδικά τα Κρητικα προϊόντα οταν τα συγκρίνουμε με αντιστοιχα εισαγόμενα είναι σαν να κλεβουμε εκκλησία :D

Ολα τα προϊόντα που αγοράζουμε θέλουν προσοχή, κάποια ελληνικά ακόμα περισσότερο.
Αν οι Άγγλοι έψηναν τις μπριζόλες τους όπως οι Έλληνες δεν θα πέθαναν από σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια αλλά θα πέθαναν ισως απο καρκίνο, εξάλλου στατιστικά έχουμε την πρωτιά.
Διοξίνες μόνο σε κοτόπουλα και αυγά;
Οποιαδήποτε οργανική ύλη καεί απελευθερώνει διοξίνες, τις αναπνέουμε, ειναι στο νερό, τις τρώμε.
Πχ ξεροψήνεις το φαγητό σου; Το μενού σου εμπεριέχει διοξίνες ακρυλαμίδια νιτροζαμινες. Ποιο καρκίνο απο αυτά δεν έχει, είμαστε ταβάνι.
Παράγωγα πετρελαίου με το τσουβάλι στα πολύ φτηνά καλλυντικά. (Βαζελίνη)
Όσα Κρητικά προϊόντα ή Ελληνικά δεν φέρνουν πιστοποιητικά ασφαλείας, ειναι επικίνδυνα σκουπίδια.
Ελπίζω να μην σας στενοχώρησα, δεν ηταν αυτός ο σκοπός μου.

Στη χώρα μας υπάρχει επαρκής κρατικός μηχανισμός για να ελέγχει τι τρώμε ή γενικά τι καταναλώνουμε εισαγόμενα ή Ελληνικά; .xm.
Ως καταναλωτής μπορώ να νοιώθω προστατευμένος από το κράτος μου για την ποιότητα και την τιμή των προϊόντων; .xm.

Στη χώρα μας υπάρχει επαρκής κρατικός μηχανισμός για να ελέγχει τι τρώμε ή γενικά τι καταναλώνουμε εισαγόμενα ή Ελληνικά; .xm.
Ως καταναλωτής μπορώ να νοιώθω προστατευμένος από το κράτος μου για την ποιότητα και την τιμή των προϊόντων; .xm.
Μάλλον όχι Χρήστο
Όσον αφορά τις τιμές , σου λέω με απόλυτη σιγουριά ότι τα περισσότερα προϊόντα τα πληρώνουμε πανάκριβα διότι τα σούπερ μάρκετ έχουν σκαρφιστεί εδώ και πολλά χρόνια να τιμολογούν οι προμηθευτές φουλ τιμή και μετά να ακολουθούν πιστωτικά .
Για να γίνω πιο σαφή ένα προιόν το πουλάω στον Α/Β ένα ευρώ και μετά του κάνω έκπτωση (βάση συμφωνίας ) 70% .Αυτός βέβαια υπολογίζει την αρχική τιμή του προιόντος για να το βγάλει στο ράφι .Θυμάμαι πριν λίγα χρόνια είχε συζητηθεί να καταθέσουν οι εταιρείας τις πολιτικές εκπτώσεων που έχουν συνάψει και πήγε να γίνει πόλεμος με τα σουπερ μάρκετ.

Status
Not open for further replies.
Back