Σημαδεύοντας την επικαιρότητα - Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Δεν ξέρω γιατί, αλλά μου θύμισε κάτι που είχα διαβάσει(*) όταν ήμουν νέος και φιλομαθής:

η σύγχρονη Ελλάδα πέρασε από τον "αγροτικό" φεουδαρχισμό στην "μεταβιομηχανική" εποχή χωρίς να αναπτύξει ποτέ έναν "εθνικό καπιταλισμό". Οι λόγοι που συνέβει αυτό είναι πολυποίκιλοι (...), το αποτελέσματα όμως είναι η γενικευμένη ισχύς στην ζωή των Ελλήνων της αρχής της ελάχιστης αντίστασης, που εκτός των άλλων εκφράζεται ως μιά ευρέως διαδεδομένη φαυλοκρατούμενη λαμογιά (κοινωνική ανωριμότητα) , ως έκπτωση προσωπικής/συλλογικής συνεργασιμότητας και ως η μόνιμη πολιτικο-οικονομική εξάρτηση από "μεγάλες επενδυτικές" δυνάμεις.

(*) Γύρω στο 1979/80

Last edited:
Έτσι ακριβώς. Μετά τους πιάνουν οι τύψεις και κάνουν τους ηθικούς.
Είναι σαν τους απατεώνες πλούσιους γιατί οι περισσότεροι έτσι είναι που φτιάχνουν μέσα στα κτήματα εκκλησία για να σωθούνε χαχαχαχαχα

@accuracy lover σύντροφε ο σοσιαλιστικός παράδεισος έπεσε πριν 35 χρόνια .yel..yel.
Την είδαμε την πρόοδο από τότε.
Η Ελλάδα μας κατάντησε Ελβετία - δεν μπορώ άλλη ευημερία - ανάπτυξη - πρόοδο - ισονομία - ισοπολιτεία - πλούτο - δικαιοσύνη για όλους.
Θέλω να ζήσω λίγο την φτώχεια, την ανέχεια, την μιζέρια και την κακομοιριά επιτέλους (έτσι για αλλαγή βρε αδερφέ).

Την είδαμε την πρόοδο από τότε.
Η Ελλάδα μας κατάντησε Ελβετία - δεν μπορώ άλλη ευημερία - ανάπτυξη - πρόοδο - ισονομία - ισοπολιτεία - πλούτο - δικαιοσύνη για όλους.
Θέλω να ζήσω λίγο την φτώχεια, την ανέχεια, την μιζέρια και την κακομοιριά επιτέλους (έτσι για αλλαγή βρε αδερφέ).
Μάλλον δεν είδες καθόλου το βίντεο, όπου περιγράφει αυτά που εννοείς σε αυτό το ποστ.
Φυσικά υπάρχουν ακόμη επιλογές για μετανάστευση αν το προτιμάς και το ψάχνεις.
Κούβα Βολιβία βόρεια Κορέα Κονγκό κλπ κλπ
Αλλά όλως τυχαίως δεν είδα ποτέ κανέναν να τρέχει μετανάστης εκεί.
Όλοι στις κακές καταπιεστικές καπιταλιστικές δυτικές κοινωνίες τρέχουν.

Μάλλον δεν είδες καθόλου το βίντεο, όπου περιγράφει αυτά που εννοείς σε αυτό το ποστ.
Φυσικά υπάρχουν ακόμη επιλογές για μετανάστευση αν το προτιμάς και το ψάχνεις.
Κούβα Βολιβία βόρεια Κορέα Κονγκό κλπ κλπ
Αλλά όλως τυχαίως δεν είδα ποτέ κανέναν να τρέχει μετανάστης εκεί.
Όλοι στις κακές καταπιεστικές καπιταλιστικές δυτικές κοινωνίες τρέχουν.
Την ξέρω την "γραμμή" του εν λόγω κυρίου.
Κάποιοι τον έχουν καταλάβει άλλοι όμως κοιμούνται ακόμα.
Δεν πειράζει - καλά είναι και τα παραμύθια για όσους αισθάνονται καλύτερα με αυτά.

Δεν ξέρω γιατί, αλλά μου θύμισε κάτι που είχα διαβάσει(*) όταν ήμουν νέος και φιλομαθής:

η σύγχρονη Ελλάδα πέρασε από τον "αγροτικό" φεουδαρχισμό στην "μεταβιομηχανική" εποχή χωρίς να αναπτύξει ποτέ έναν "εθνικό καπιταλισμό". Οι λόγοι που συνέβει αυτό είναι πολυποίκιλοι (...), το αποτελέσματα όμως είναι η γενικευμένη ισχύς στην ζωή των Ελλήνων της αρχής της ελάχιστης αντίστασης, που εκτός των άλλων εκφράζεται ως μιά ευρέως διαδεδομένη φαυλοκρατούμενη λαμογιά (κοινωνική ανωριμότητα) , ως έκπτωση προσωπικής/συλλογικής συνεργασιμότητας και ως η μόνιμη πολιτικο-οικονομική εξάρτηση από "μεγάλες επενδυτικές" δυνάμεις.

(*) Γύρω στο 1979/80
Έτσι είναι και σαν συνέχεια - συνέπεια αυτού δεν υπήρξε ποτε πραγματική αστική τάξη στην Ελλάδα. Γι αυτό δεν υπαρχει Δεξια στη Ελλαδα . Καποιοι δεξιοί ψηφοφόροι υπαρχουν που ειναι μονο για τα "ζήτω" , να βγαζουν βουλευτες, αλλα μεχρι εκει.

Είδα στο Attica TV μία παρουσίαση του κόμματος ΕΝΩΝΩ Συμμαχία Ελευθερίας από τον ιδρυτή και πρόεδρο του ΕΝΩΝΩ, κ. Νίκο Μαυραγάνη. Μίλησε μάλιστα και για το Νομοσχέδιο Άργος και ανέφερε την συνεργασία με το Κόμμα Κυνηγών και Αλιέων. Αυτά που είπε μου ακούστηκαν λογικά, αν και πολύ γενικόλογα. Αλλά έτσι είναι οι κομματικές παρουσιάσεις.

Αυτό που με χαλάει είναι ότι τον καιρό της κορώνας ο κ. Μαυραγάνης ισχυριζόταν πως μαζί με το εμβόλιο σου εμφύτευαν και το τσιπάκι του Μπιλ Γκεϊτς.

κ. Μαυραγάνης ισχυριζόταν πως μαζί με το εμβόλιο σου εμφύτευαν και το τσιπάκι του Μπιλ Γκεϊτς.
Καλά τα λέει.4 εμβόλια έκανε η γιαγιά μου μη συμβατά με τη motherboard και διασωληνωθηκε με εξωτερικό σκληρό μέχρι που κρασαρε.

Για το τσιπάκι μπορούμε να κάνουμε πλάκα, για την υποχρεωτικοτητα όμως και μάλιστα με νομοθετική ρύθμιση που στήριξαν αρχηγοί και κόμματα όμως όχι. Εγώ έκανα εμβόλιο, αλλά τον εμβολιοφασισμό τον σιχάθηκα.

Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος τι είναι δεξιά, αριστερά, κέντρο, κλπ ;
Ταμπέλες ...
Διάταξη καθισμάτων της πρώτης γαλλικής εθνοσυνέλευσης κατά την γαλλική επανάσταση (και μετέπειτα) από την προοπτική του προέδρου της εθνοσυνέλευσης. Εγινε για να βρίσκουν ευκολότερα πού ανήκε κομματικά αυτός που πυροβόλησε τον πιανίστα, συγνώμη, τον προεδρεύοντα.:cool:

Για το τσιπάκι μπορούμε να κάνουμε πλάκα, για την υποχρεωτικοτητα όμως και μάλιστα με νομοθετική ρύθμιση που στήριξαν αρχηγοί και κόμματα όμως όχι. Εγώ έκανα εμβόλιο, αλλά τον εμβολιοφασισμό τον σιχάθηκα.
Το τσιπάκι μου δίνει να καταλάβω πόσο σοβαρός ή σοβαροφανής είναι κάποιος.

Καλά τα λέει.4 εμβόλια έκανε η γιαγιά μου μη συμβατά με τη motherboard και διασωληνωθηκε με εξωτερικό σκληρό μέχρι που κρασαρε.
εεε... τί νομίζεις, 64μπιτ τσιπάκι σε 8μπιτ μάδερμπορντ και περιμένεις κομπατιμπίλιτι;;

Είδα στο Attica TV μία παρουσίαση του κόμματος ΕΝΩΝΩ Συμμαχία Ελευθερίας από τον ιδρυτή και πρόεδρο του ΕΝΩΝΩ, κ. Νίκο Μαυραγάνη. Μίλησε μάλιστα και για το Νομοσχέδιο Άργος και ανέφερε την συνεργασία με το Κόμμα Κυνηγών και Αλιέων. Αυτά που είπε μου ακούστηκαν λογικά, αν και πολύ γενικόλογα. Αλλά έτσι είναι οι κομματικές παρουσιάσεις.

Αυτό που με χαλάει είναι ότι τον καιρό της κορώνας ο κ. Μαυραγάνης ισχυριζόταν πως μαζί με το εμβόλιο σου εμφύτευαν και το τσιπάκι του Μπιλ Γκεϊτς.
Τέτοιας "πάστας" άνθρωποι θα πούν ότι χρειάζεται κάθε φορά για να μαζέψουν κόσμο και μελλοντικά ψηφαλάκια.

Ήταν στους ΑΝΕΛ στη συγκυβέρνηση με ΣΥΡΙΖΑ και ψήφισε μνημόνιο btw αν το θεωρεί κάποιος σημαντική πληροφορία (καλή ή κακή)

Status
Not open for further replies.
Back