Σκέφτομαι να αγοράσω.. ARXEIO

Status
Not open for further replies.
Μα τι συγκρίνουμε τωρα.την auto 5 ενα οπλο 5 κιλών περίπου με μηχανισμό που πρεπει να εισαι μηχανολόγος να τη λύσεις και να τη δεσεις που αν τα φρένα τοποθετηθούν λάθος θα σε ταράξει στις εμπλοκές και συνήθως κανες με σταθερό τσοκαρισμα με την evolve και τη maxus? Αυτα τα οπλα ναι ηταν πολυ καλα για την εποχή τους αλλα η τεχνολογία και η βλητική εξελισεται. Δε μπορει βλητικα να συγκριθεί μ ενα οπλο με διευρυμένο κώνο και υπερδιευρυμενο αυλό που συνεργαζόμενοι φέρνουν το άριστο αποτέλεσμα στη τουφεκια.και η σειρα 300 της Μπερέτα ηταν αυτή που εκανε τη Μπερέτα ονομα.αλλα βλητικα δεν συγκρίνεται αυτή η σειρα με την 391 optima.το κάθε πραγμα στον καιρό του.προσωπική γνώμη και αυτή για να μην παρεξηγηθω
Δύσκολα θα χάσει η παλιά αυτο 5 από οποιαδήποτε οπλο μαμά σε διατριση ειδικά σε κρύα υγρασιες κτλ.... Μην με ρωτησεις γιατι δεν ξέρω

Ξεπερασμενη είναι Και εγώ κλειδωμένη την εχω.

Αλλα Ακόμα και η μαξους είμαι σίγουρος ότι θα φαει χώμα τουλαχιστον σε καποια φυσίγγια. Και ας έχει κονους και αυλους .

Η αουτο5 ηταν αχρωμηωτη;
Παντως εγω πρωσοπηκα για καλητερες κανες ςχω remi mossberg maveric μαληστα οι δευτερες για μενα με ενα κονο ειναι το κατι αλλο βαλτε δυπλα μια κανη απο ιταλικο με μια maveric θα καταλαβετε αμεσως τη διαφορα στο μεταλο η δευτρερη ειναι μισο κιλο παραπανω μηλαμε για πολυ μεταλο πριν μια εβδωμαδα αγωρασα μια μαβερικ 88 71 πτ κανη και καποια εχτρα τσοκ η διαφορα με τη μπενελι μοντεφελτρο που εχω εμφανη σε κατανομες και διατριση και μηλαμε για ενα οπλο 350 ευρο ,δηλαδη ενα οπλο με 2000 ευρο δεν μπωρουσε να ειχε μια τετοια κανη που ειναι ευτελους αξιας ;
Αρα κατι αλο συμβενει

Το παλιο ειναι αποψη και τροπος ζωης και νοοτροπιας, για καποιους ειναι συναισθηματα και μπραβο τους, αλλα το νεο ειναι ευκολια...
απλα τα πραγματα...
Οποιος θελει τουφεκια μπορει να την εχει κ σημερα, οποιος γουσταρει αποψη αρκειται στο παλιο...
Ετσι κ αλλιως όπως κ τοτε, οπως κ τωρα, το απροβληματιστο μαλλον ειναι περισσοτερο τυχη κ λιγοτερο κατασκευη...

Θα συμφωνησω με τον Αρι, προσθετοντας και την λεξη "σεβασμος" στο παλιο. Οταν αγορασα το οπλο (ατουφεκιστο) ηξερα οτι δεν θα το χρησιμοποιησω.
Απλα, πραγματικα κοσμει την μικρη συλλογη που εχω. Ακουμπας μια Maxus και ενθουσιαζεσαι, ακουμπας αυτην, την παλια Auto5 και νοιωθεις δεος. Εχει την
αισθηση πολεμικου οπλου. Προσωπικα, επειδη ειμαι λατρης της Ιαπωνικης κατασκευης στα οπλα, επανειλλημενα το βγαζω απο τον βαστο και το περιεργαζομαι.
Με μεγενθυντικο φακο!!! Αψεγαδιαστο...Η παραμικρη λεπτομερεια στην εντελεια. Εχω και "φρεσκα" οπλα, δεν ειναι ετσι.
Για να απαντησω στον φιλο Θεοδωρο, η δικη μου ειναι χρωμιωμενη. Καλα να ειμαστε να τα χαιρομαστε, ολα!!!

Ο Αρης εθεσε πραγματι το θεμα σε μια σωστη του πτυχη. Πολλοι, μηδε εμου εξαιρουμενου, προσδιδουμε στα οπλα μια σχεδον μεταφυσικη υποσταση, αναλογως της ηλικιας τους. Ειμαι σιγουρος οτι το παλιο δικανο ή αυτογεμες εχει σχεδον μαγικες ιδιοτητες και ντουφεκια στα ματια μας, απλα και μονο επειδη γνωρισε εποχες κυνηγετικης δοξας, και πληθωρας θηραματων. Μαζι και ενα οπλο της εποχης εστω και ατουφεκιστο, απλα και μονο λογω ηλικιας.

Σαφως πιο προσεγμενες κατασκευες, αν και οχι ολες, βρισκονται στα παλιοτερα οπλα, αλλα επισης καλο ειναι να παιρνουμε υποψιν και την ηλικια και τη χρηση που τα βαραινει.

Ρε παιδιά πως να το κανουμε...θεωρώ πως δεν γίνεται ένα όπλο που πωλείται σήμερα 700€ γίνεται να έχει τα μέταλλα μιας auto 5 ή μιας 302... Δεν είναι τυχαίο πως γνωστές γνω χώρου χωρίς να αποσκοπούν σε κανένα κέρδος σου λένε πως άμα έβγαινε σήμερα 302 θα κόστιζε 2500€ για να έχει τα ατσάλια που είχε!σίγουρα η τεχνολογία έχει προχωρήσει...και σίγουρα βγαίνουν και πολύ καλά όπλα...ακόμα και αυτογεμη!

Μην τρελαίνεστε με τις τιμές των καλών και μη ατσαλιών.Δεν έχουν διαφορά ούτε 100 ευρώ το κορυφαίο από το μη, δεν είναι χρυσός το ατσάλι! Η μεγάλη διαφορά στο κόστος είναι στην κατεργασία των καλών ατσαλιών που θέλουν πολύ μεγάλη γνώση στην συγκόλληση και στην βαφή. Φανταστείτε ένα φθηνό τουφέκι κάτω των 1500 ευρώ να είχε κάννες από ατσάλι antinit. Δεν θα πούλαγε τρελά? Μάλλον θα ήταν μονοπώλιο! Όμως ακόμα και αυτά τα ατσάλια έχουν την αχίλλειο πτέρνα τους. Γιατί τα χρησιμοποιούν μόνο καλοί χειροποίητοι κατασκευαστές? Και γιατί και αυτοί κατά καιρούς τα αλλάζουν?

Ρε παιδιά πως να το κανουμε...θεωρώ πως δεν γίνεται ένα όπλο που πωλείται σήμερα 700€ γίνεται να έχει τα μέταλλα μιας auto 5 ή μιας 302... Δεν είναι τυχαίο πως γνωστές γνω χώρου χωρίς να αποσκοπούν σε κανένα κέρδος σου λένε πως άμα έβγαινε σήμερα 302 θα κόστιζε 2500€ για να έχει τα ατσάλια που είχε!σίγουρα η τεχνολογία έχει προχωρήσει...και σίγουρα βγαίνουν και πολύ καλά όπλα...ακόμα και αυτογεμη!
Ας το παρουμε λιγο αναποδα. Οι ειδικοί τι λενε? ποσο θα στοίχιζε αν στην εποχη του 70 κ 80 αν φτιαχνοταν τουφεκι με βαρος τα 3 κιλα με κανη πουπουλο να βαζεις δυναμίτες μεσα. Πελμα τζελ να μην κολαει στα ρουχα οπλο με καλο ζυγισμα και λεπτοκαμομενο να μπορεις να αλλαζεις και τσοκ αναλογα τον τοπο μεχρι και να σου μετραει τα φυσιγγια που ριχνεις? Γνωμη μου δεν μπορουν να γινουν τετοιες συγρισεις. Κάθε πραμα στον καιρο του

Μην τρελαίνεστε με τις τιμές των καλών και μη ατσαλιών.Δεν έχουν διαφορά ούτε 100 ευρώ το κορυφαίο από το μη, δεν είναι χρυσός το ατσάλι! Η μεγάλη διαφορά στο κόστος είναι στην κατεργασία των καλών ατσαλιών που θέλουν πολύ μεγάλη γνώση στην συγκόλληση και στην βαφή. Φανταστείτε ένα φθηνό τουφέκι κάτω των 1500 ευρώ να είχε κάννες από ατσάλι antinit. Δεν θα πούλαγε τρελά? Μάλλον θα ήταν μονοπώλιο! Όμως ακόμα και αυτά τα ατσάλια έχουν την αχίλλειο πτέρνα τους. Γιατί τα χρησιμοποιούν μόνο καλοί χειροποίητοι κατασκευαστές? Και γιατί και αυτοί κατά καιρούς τα αλλάζουν?

Δεν ειναι τοσο μεγαλη η διαφορα στις τιμες μεταλλων οπως φανταζομαστε. Απλα οι εταιρειες εκει που ειχαν 10 κερδος ηθελαν να το πανε 30 και αυτο εγινε με outsourcing παραγωγη και με υλικα κατωτερης ποιοτητας. Ακομα και η πολυδιαφισμενη ερευνα και τεχνολογια πολυ λιγο βοηθησε την εξελιξη της καραμπινας. Η Benelli δεν εξελιξε καθολου την πατεντα του Civolani, η οποια αφου εχει ληξει προσφερε σε ολους τουσ τουρκους κατασκευαστες αλλα και στη Browning, Βreda και αλλες πλατφορμα. Η τεχνολογια αεριων που εχει η Beretta στα οπλα της ειναι της Φρανκι απο το 1994. Στα τελευταια 30 χρονια λιγη καινοτομια, αλλα τα οπλα ελαφρυναν αισθητα με τη χρηση πλαστικων και κραματων και δωθηκε ετσι η αισθηση οτι βελτιωθηκαν προς το καλυτερο. Τα οπλα 50ετιας υστερουν πραγματι στο μηχανισμο λειτουργειας, υπερτερουν ομως βλητικα απο τα μεταγενεστερα μοντελα.
Ολα τα θελω τα δικα μας με ατσαλια και ξυλα ποιοτητας και αξιοπιστο μηχανισμο λειτουργιας θα ειναι συντομα στη διαθεση μας σε προσιτες τιμες και ηδη μεγαλες εταιρειες του χωρου ετοιμαζονται σιγα σιγα και γιαυτη τη μεταβολη, ελαττωνοντας ως πρωτο βημα το outsourcing για καλυτερο ελεγχο της ποιοτητας.

Καλησπερα παιδιά .Επιγα σήμερα στο κινηγο μαγαζο της περιοχής μου να πάρω την ταυτότητα του σιλογου που κάνουμε πρακτική σκοποβολη...κ μόλις είχε αφήσει ένα παππούς μια beretta a400 unico σε άριστη κατάσταση 71cm κάνη.Ειχα αποφασίσει να πάρω μια Urica 2που έχω βρει σε αυουφεκιστη κατάσταση στην ειδια τιμή με την unico αλλά όχι ατουφρκιστη η unico μπερδεύτηκα πάλι κ ροταω πόσοι από εσάς θα περνάτε ένα προιγουμενο μοντέλο beretta σε ατουφρκιστη κατάσταση από ότι μια beretta τελευταίο μοντέλο σε άριστη κατάσταση με πολι λίγα φισσιγγια πεγμενο.a 391 Urica 2 η beretta a400 unico?κ γιατί;Να πω ότι η 391 Urica 2 είναι στα 1000 ευρο όπως κ η a400 η unico!

Καλησπερα παιδιά .Επιγα σήμερα στο κινηγο μαγαζο της περιοχής μου να πάρω την ταυτότητα του σιλογου που κάνουμε πρακτική σκοποβολη...κ μόλις είχε αφήσει ένα παππούς μια beretta a400 unico σε άριστη κατάσταση 71cm κάνη.Ειχα αποφασίσει να πάρω μια Urica 2που έχω βρει σε αυουφεκιστη κατάσταση στην ειδια τιμή με την unico αλλά όχι ατουφρκιστη η unico μπερδεύτηκα πάλι κ ροταω πόσοι από εσάς θα περνάτε ένα προιγουμενο μοντέλο beretta σε ατουφρκιστη κατάσταση από ότι μια beretta τελευταίο μοντέλο σε άριστη κατάσταση με πολι λίγα φισσιγγια πεγμενο.a 391 Urica 2 η beretta a400 unico?κ γιατί;Να πω ότι η 391 Urica 2 είναι στα 1000 ευρο όπως κ η a400 η unico!
Εγω με λιγο παζαρι θα επερνα την 391 και θα την κρατούσα για παντα εφόσον ειναι και καινούργια. Τέτοιος μηχανισμός δεν ξαναβγαίνει. Κλασικη beretta! Τωρα για την Α400 καλη ειναι και αυτη αλλα δεν θα ηταν το ντουφεκι που θα "παντρευόμουν".
Τωρα το κυριότερο ειναι εσύ πως το νιώθεις στα χεριά και στον ώμο και τι σου αρεσει. Παντως οτι και να επιλέξεις δεν νομίζω να έχεις θέματα

Last edited:
391 Urica ii. Γιατί; Την έχω λιώσει μια 9ετια σε κυνήγι σκοπευτήριο (πριν πάρω δικαννο) και τον 9ατο χρόνο αλλαξα την γλώσσα (40€ κόστος + 10€ το κοκοράκι) και το τουφέκι έκανε restart.
Ωραίο όπλο και η Α400, δεν ξέρω γιατί την πουλάει ο παππούς, το μόνο που έχω δει από δυο φίλους, είναι μια παιδική ασθένεια με πρόβλημα στην εξολκευση των άδειων κάλυκων. Είναι κάτι που κάποιες το παρουσίασαν από κούτα. Στον σωστό μάστορα, λύνεται σε πέντε λεπτά. Είχα πάει στον Ψυλάκη δύο φίλους με καινούριες Α400 (μία extreme, μία excel) και έφυγαν χαρούμενοι.
Τουφεκιες και τα δυο μοντέλα έχουν πολύ καλές. Κάνε πολλές επωμισεις και με τις δύο και διάλεξε αυτή που σου φαίνεται πιο οικεία, ποιό φιλική, πιο εφαρμόσιμη επάνω σου. Δες την αίσθηση της πάπιας και στις δύο γιατί αλλάζουν λίγο οι γραμμές.
Μετά από όλα αυτά όποια σού κάνει κούκου, έτσι καί αλλιώς θα χρειαστείς δουλειά και με τις δύο για να τις φέρεις στα μέτρα σου. Το θέμα είναι να βρεις κάτι να... πιαστείς.

Εγώ κι τα δύο. Χωρίς πλάκα οποίο και να πάρεις θα πεις μετά οτι έπρεπε να πάρεις το άλλο. Ελπίζω να σε βοήθησα... .hunter.
Γιατί συναδελφε το λες αυτό; Κάτοχος 391 urica ii από το 09 δεν μου έχει μπει η ιδέα να αλλάξω καραμπίνα... ακόμα.

σε ζιγισμα κ τουφεκια εχουν δυλαδι ψιλοδιαφορεσ???ποιοτητα??
Το ζύγισμα έχει να κάνει και με τα μήκη των κανών. Νομίζω ότι η Α400 είναι λίγο πιο ελαφριά, αν και εγώ δεν είμαι ο καταλληλότερος γιατί έχω την πλαστικια urica που είναι σίγουρα η πιο βαριά από όλες.
Σε τουφεκιά δεν έχω καταλήξει ποια έχει καλύτερη, εγώ συνήθως λέω ότι έχει η Α400 γιατί πρέπει νά βγάζει λίγο πιο σφικτή κατανομή. Δεν έχω κάνει όμως συγκρητικό τεστ. Άλλοι λένε το ανάποδο, οπότε καταλαβαίνεις πως η επάρκεια της τουφεκιάς και στα δύο μοντέλα θα σε καλύψει με το παραπάνω. Αρκεί να την στελνεις εκεί που πρέπει.
Η ποιότητα να μην σε απασχολεί σε καμία από τις δύο, δυστυχώς εμείς χαλάμε ,όχι τα σίδερα.

Status
Not open for further replies.
Back