Σκέφτομαι να αγοράσω.. ARXEIO

Status
Not open for further replies.
Σχετικά με τη συζήτηση που κάνετε,η γνώμη μου ειναι ότι όλα ειναι σχετικά..για παράδειγμα το blaser F16 76cm έχει αρχικό βάρος 3250 με ωραίο ζύγισμα..ειναι σαν να κρατάς 16 cal σε αυτο βέβαια συνδραμει και το πολυ χαμηλό προφίλ βάσης που έχει.αυτο το όπλο άνετα το παίρνεις και περπατητο και κοντός να είσαι..αντίθετα υπάρχουν ποζε 71cm πολυ εμπροσθοβαρα και βαριά συνολικά που για περπατητο ειναι κάπως δυσκίνητα....ένας λόγος που πήρα το beretta 692 σε 81 cm ειναι οι πολυ ελαφριές κάνες που έχει (1500gr)...το όπλο παρόλο που ειναι 81cm έρχεται στον ώμο πολυ εύκολα και γρήγορα για 81cm.σε αυτο βγάζω το καπέλο στην beretta που κατάφερε όπλο 81cm με τόσο ελαφριές κάνες..άρα μην κοιτάμε μόνο το μήκος κανης αλλα και το συνολικό ζύγισμα και βάρος του όπλου...προσωπικές απόψεις εκφράζω πάντα.

Αναρωτιέμαι, πόσοι απο εσας (και νομιζω αρκετοί) που εχετε οπλα 76cm, είστε πάνω απο 1.75/1.80cm.....
Σωστό αυτό. Η μόδα για τα μακρυκαννα όπλα πολλές φορές μας παρασύρει και κάνουμε επιλογές οχι απόλυτα ταιριαστες σε μας.

Ειμαι σιγουρος οτι το παλιο δικανο ή αυτογεμες εχει σχεδον μαγικες ιδιοτητες και ντουφεκια στα ματια μας, απλα και μονο επειδη γνωρισε εποχες κυνηγετικης δοξας, και πληθωρας θηραματων.
Αυτο ακριβως θα εγγραφα και εγω!

Η γιατριά πάντως για μένα στα κοντόκανα είναι η λεπτή ρίγα.Ενα 76άρι με 10άρα ριγα έχει για μένα ίδια σκοπευτικη γραμμή με 71 με 6άρα.
Συνηθως τα οπλα sporting αλλα και λιγα κυνηγετικα,εχουν ριγα 10mm που συγλινει..π.χ. Το blaser F16 κυνηγετικο και σκοπευτικο εχει 9mm ριγα που συγλινει σε 7mm .. Το beretta 692 εχει 10mm ριγα που συγκλινει σε 7mm..προσωπικα μου αρεσουν αυτες οι ριγες και θα τις προτιμουσα και σε κοντοκανα και σε μακρυκανα,απο οτι να ηταν σταθερο 10mm η 6mm..

Συνηθως τα οπλα sporting αλλα και λιγα κυνηγετικα,εχουν ριγα 10mm που συγλινει..π.χ. Το blaser F16 κυνηγετικο και σκοπευτικο εχει 9mm ριγα που συγλινει σε 7mm .. Το beretta 692 εχει 10mm ριγα που συγκλινει σε 7mm..προσωπικα μου αρεσουν αυτες οι ριγες και θα τις προτιμουσα και σε κοντοκανα και σε μακρυκανα,απο οτι να ηταν σταθερο 10mm η 6mm..
Αραγε θα μπορούσε καποιος οπλουργος της προκοπής να αναλάβει μια υπαρχον μονοκοματη 10αρα η12αρα ριγα να την σβήσει σωστα σε 6-7mm?

Αραγε θα μπορούσε καποιος οπλουργος της προκοπής να αναλάβει μια υπαρχον μονοκοματη 10αρα η12αρα ριγα να την σβήσει σωστα σε 6-7mm?
Αυτό το έχω αναρωτηθεί και εγώ αρκετές φορές αν κάποιος γνωρίζει κάτι σχετικά με αυτό ας μας πει...

Θα πρέπει να έχει μεγάλο ταλέντο στη λιμα για να το κάνει αυτό... .sarcastic.
Πέρα από την πλάκα δεν έχει τύχει να ακούσω για τέτοια εργασία αν κ ίσως θέλει πολύ λεπτή δουλειά που δύσκολα μπορεί να γίνει... Στην ουσία πρέπει να χαθούν ομοιομορφα κ από τις δύο πλευρές συνολικά 3 χίλ στο μήκος της ρίγας... μικρή απόκλιση σε μεγάλη επιφάνεια...

Παιδιά, δυιλιζουμε τον κονοπα ....για τα σκοπευτικα, πάω πάσο, για τα κυνηγετικά όμως, πιστεύω (αφού έχει αποδειχθεί ότι το μήκος της Καννης δεν παίζει ρόλο,παρά μόνο στην προσκοπευση ) θεωρώ ότι κάνει κέφι τον καθένα ....αν κυνηγάς μια ζωή και με ένα κοντοκαννο φασσες, και ξέρεις τις προσκοπευσεις ,θα κάνεις περισσότερα πουλιά από κάποιον που έχει μακρυκαννο και το κυνηγάει περιστασιακα ...
Εγώ κυνηγώ με ένα πλαγιοκαννο 66cm franch highlander, και τώρα με ένα grulla 67,5 cm....και ας είμαι 1,95...κανω το κέφι μου, παίρνω τα πουλιά που Αξίζω να πάρω, όταν είμαι σωστά πάνω τους, και δεν με ενδιαφέρει πως θα δείχνω ,ακομα και εάν κυνηγούσα και με ένα πιστόλι πουλλιά , φθάνει με ότι όπλο και να κυνηγουσα να το γουσταριζα ..:)
Ταπεινη μου γνώμη πάντα.. .:)

Αυτό το έχω αναρωτηθεί και εγώ αρκετές φορές αν κάποιος γνωρίζει κάτι σχετικά με αυτό ας μας πει...
Αν εχει ο μάστορας φρεζοδράπανο καλό με μεγάλη διαδρομή γίνεται . θα το ψάξω γιατί σκέφτομαι να φέρω ένα 325 σπορτινγ 81 απεξω και δεν μαρεσει μετην φαρδιά ριγα..

Το ποιο σωστό είναι να ξεκολλήσει η υπάρχον και να κολληθεί αυτή που θέλουμε.
Δεν νομίζω ότι αξίζει τον κόπο. Για μένα καλύτερο είναι το αρίγωτο και μόνο στο τέλος ένα μικρό κομμάτι ρίγας 10 εκ. Την ποιο ωραία ρίγα κατεμέ την έχω δει σε ένα perugini & visini Elite,την είχα ποστάρει παλιότερα στο θέμα Ρίγες.

Γιάτι ασχολείστε τόσο πολύ για κάτι που δεν πρέπει να βλέπουμε όταν στοχεύουμε ;
Αν υποθέσουμε πάντως ότι βάζουμε την ρίγα στο περιφερειακό οπτικό παιχνίδι της σκόπευσης, γνώμη μου είναι ότι κυνηγητικά είμαστε περισσότερο κερδισμένοι με την πιο λεπτή που υπάρχει. Ειδικά σε μικρά φτερωτά, στις φαρδιές ρίγες όπως και να το κάνεις.... "χάνεται" το θήραμα.

Status
Not open for further replies.
Back