Σκέφτομαι να αγοράσω.. ARXEIO

Status
Not open for further replies.
Ωραίο όπλο αλλά σε σχέση με την teknys που προτείνουν οι υποστηρικτές των παλιών μοντέλων τι γνώμη έχεις; Είναι καλύτερο το παλιό ή το καινούργιο;
θα παρεις ενα καινουργιο να ειναι απο το χερι σου να εχεις και εγγυηση να σου αρεσει κι ολας πρωτα απο ολα το οπλο που θα θελεις να παρεις και ολα τα αλλα θα τα βρεις με την ενασχοληση σου στο κυνηγι και μετα στο σκοπευτηριο.[οταν ειχαν βγει η 391 παλι τοτε λεγανε θυμαμαι αμα ρωταγε καποιος τι να παρει ,"παρε μια 302, λεγανε"ολα τα αλλα ειναι ψευτικα! .sarcastic. ]

Καλησπέρα σε όλους. Είμαι νέος κυνηγός και θα ήθελα να αγοράσω ένα μόνο όπλο με το οποίο να μπορώ να κυνηγήσω σε περπατητό, που κατά κύριο λόγο με ενδιαφέρει, αλλά να μη με περιορίζει όσον αναφορά στο κυνήγι του αγριόχοιρου που κάποιες φορές θα ήθελα να μπορώ να πηγαίνω. Είναι κάποιος από την παρέα που ακόμη και αν έχει ένα όπλο για κάθε διαφορετική χρήση να μπορούσε να μου προτείνει το ένα και μοναδικό;
Καλημέρα κ καλώς ήρθες.
Θα ήθελα να σε ρωτήσω αν κ με ποιά όπλα έχεις ρίξει εως τώρα και που.
Πχ περπατητό,καρτέρι κλπ.
Και βασικότατο,μέχρι πόσα λεφτά διαθέτεις για όπλο.

θα παρεις ενα καινουργιο να ειναι απο το χερι σου να εχεις και εγγυηση να σου αρεσει κι ολας πρωτα απο ολα το οπλο που θα θελεις να παρεις και ολα τα αλλα θα τα βρεις με την ενασχοληση σου στο κυνηγι και μετα στο σκοπευτηριο.[οταν ειχαν βγει η 391 παλι τοτε λεγανε θυμαμαι αμα ρωταγε καποιος τι να παρει ,"παρε μια 302, λεγανε"ολα τα αλλα ειναι ψευτικα! .sarcastic. ]
Αυτό το κάνει ο κόσμος με πολλά πράγματα, όχι μόνο με τα όπλα. Καταλαβαίνω βέβαια και τη σκέψη του να δώσεις κάποια λίγα χρήματα σε κάτι παλιό, καλό και αξιόπιστο από το να δώσεις τα τριπλάσια ή τα τετραπλάσια σε ένα καινούργιο, ειδικά όταν είσαι νέος και δεν ξέρεις πολλά. Είμαι όμως γενικά του καινούργιου και το παλιό σε κάτι που δε γνωρίζω το φοβάμαι αρκετά.

Η δικη μου προταση ακουει στο ονομα A350 wildboar... Αφαιρεις την μεγαλη αποθηκη κ βαζεις μια απλή βιδα κ εχεις ενα οπλο τιμιο, οικονομικο και με πολυ καλη κανη...
Δεν είναι λίγο βαρύ το συγκεκριμένο. Θα προτιμούσα κάποιο προς τα 3 κιλά και όχι στα 3.5.

Αυτό το κάνει ο κόσμος με πολλά πράγματα, όχι μόνο με τα όπλα. Καταλαβαίνω βέβαια και τη σκέψη του να δώσεις κάποια λίγα χρήματα σε κάτι παλιό, καλό και αξιόπιστο από το να δώσεις τα τριπλάσια ή τα τετραπλάσια σε ένα καινούργιο, ειδικά όταν είσαι νέος και δεν ξέρεις πολλά. Είμαι όμως γενικά του καινούργιου και το παλιό σε κάτι που δε γνωρίζω το φοβάμαι αρκετά.
Υπάρχουν πολλά όπλα προς πώληση, που έχουν μείνει αχρησιμοποίητα σε ντουλάπες, στη μισή τιμή. Ένας έμπειρος, ή ακόμα καλύτερα ένας οπλουργός μπορεί να εκτιμήσει αν ένα όπλο έχει χρησιμοποιηθεί αρκετά, λίγο, ή καθόλου. Πέρσι αγόρασα ένα ποζέ Beretta SP II, αχρησιμοποίητο, στο 40% της τιμής του.
Και είμαι σίγουρος ότι θα βρεθεί κάποιος έμπειρος από το φόρουμ κοντά σου (υπάρχουν πολλοί επιστήμονες εδώ μέσα!!) για να δείτε μαζί κάποιο μεταχειρισμένο που να σε ενδιαφέρει.

Καλημέρα κ καλώς ήρθες.
Θα ήθελα να σε ρωτήσω αν κ με ποιά όπλα έχεις ρίξει εως τώρα και που.
Πχ περπατητό,καρτέρι κλπ.
Και βασικότατο,μέχρι πόσα λεφτά διαθέτεις για όπλο.
Έχω ρίξει σε πολύ λίγα κυνήγια με Browning auto 5, με A300 και με Remington. Περπατητό κυρίως αλλά έχω πάει και για καρτέρι φάσσας και για αγριόχοιρο. Έλεγα να διαθέσω περίπου στα 1500 ευρώ πάνω-κάτω.

Υπάρχουν πολλά όπλα προς πώληση, που έχουν μείνει αχρησιμοποίητα σε ντουλάπες, στη μισή τιμή. Ένας έμπειρος, ή ακόμα καλύτερα ένας οπλουργός μπορεί να εκτιμήσει αν ένα όπλο έχει χρησιμοποιηθεί αρκετά, λίγο, ή καθόλου. Πέρσι αγόρασα ένα ποζέ Beretta SP II, αχρησιμοποίητο, στο 40% της τιμής του.
Και είμαι σίγουρος ότι θα βρεθεί κάποιος έμπειρος από το φόρουμ κοντά σου (υπάρχουν πολλοί επιστήμονες εδώ μέσα!!) για να δείτε μαζί κάποιο μεταχειρισμένο που να σε ενδιαφέρει.
Ευχαριστώ πολύ!

Έχω ρίξει σε πολύ λίγα κυνήγια με Browning auto 5, με A300 και με Remington. Περπατητό κυρίως αλλά έχω πάει και για καρτέρι φάσσας και για αγριόχοιρο. Έλεγα να διαθέσω περίπου στα 1500 ευρώ πάνω-κάτω.
Φιλε τα λεφτα ειναι καλα....εχεις επιλογες

Φιλε τα λεφτα ειναι καλα....εχεις επιλογες

Με αυτά τα λεφτά πρακτικά παίρνεις ό,τι καλύτερο υπάρχει σε επίπεδο χρηστικής ποιότητας σε οποιοδήποτε σύστημα λειτουργίας και μάρκα διαλέξεις. Οτιδήποτε ακριβότερο δίνει πιο πολύ αισθητικά μπιχλιμπίδια παρά σημαντικά πλεονεκτήματα λειτουργίας... Και ναι πιστεύω πως πρέπει να πάρεις καινούργιο και όχι μεταχειρισμένο, εκτός και αν έχεις όρεξη για ψάξιμο και αναμονή και φυσικά το να στηρίζεσαι στη γνώμη και την αξιολόγηση άλλων για το αν το κάθε μεταχειρισμένο που θα βρεις αξίζει ή δεν αξίζει να το πάρεις ή αν θα μπλέξεις...

Καλησπέρα σε όλους. Είμαι νέος κυνηγός και θα ήθελα να αγοράσω ένα μόνο όπλο με το οποίο να μπορώ να κυνηγήσω σε περπατητό, που κατά κύριο λόγο με ενδιαφέρει, αλλά να μη με περιορίζει όσον αναφορά στο κυνήγι του αγριόχοιρου που κάποιες φορές θα ήθελα να μπορώ να πηγαίνω. Είναι κάποιος από την παρέα που ακόμη και αν έχει ένα όπλο για κάθε διαφορετική χρήση να μπορούσε να μου προτείνει το ένα και μοναδικό;
Διάλεξε ένα όπλο που να ταιριάζει στο σώμα σου.
Τεχνικά τα περισσότερα σημερινά όπλα(beretta, beneli, breda, browning, fabarm κτλ) είναι άρτια και διαθέτουν φλάντζες αλλαγής κλήσεων για να τα φέρεις στα μέτρα σου. Με λίγη προσοχή και συνετή χρήση δεν παθαίνουν τίποτα.
Το βασικότερο είναι να ταιριάζει το όπλο στο σώμα σου, να σου έρχεται. Για να έχεις επιτυχίες.
Μετά είναι το θέμα του αυλού και του μηχανισμού(αερίων ή αδρανείας).
Όσο για μήκος κάννης, τα 66 εκ είναι ένας μέσος όρος για όλα τα κυνήγια.
Αν δεν έχει αποτελέσματα, αν δεν έχεις επιτυχίες δηλαδή, όποιο όπλο και να έχεις, όσο ακριβό και να είναι, άχρηστο θα είναι στα χέρια σου.
Εμένα αυτή είναι η πάγια γνώμη μου όσο αφορά την αγορά όπλου.
Προσωπικά προτιμώ ένα φτηνό μονόκαννο που να μου έρχεται καλά παρά ένα ακριβό όπλο που να μη μου έρχεται καλά.
Αυτό που σου κάθεται καλά στο μάτι δεν σου κάθεται απαραίτητα καλά και στο χέρι.

Last edited:
Ωραία. Εκτός από την auto 5 που εχει περίεργο κ δυνατό λάκτισμα ,τα αλλα 2 δεν έχουν.
μένει να ρίξεις κ με αδρανείας για να έχεις άποψη.
Τέλειο όπλο για όλες τις δουλειές ΔΕΝ υπάρχει.Κάπου θα υστερεί και θα πρέπει να συμβιβαστείς.
Σχεδόν όλες οι προτάσεις που σου έχουν γίνει είναι πάνω κάτω ίδιες.Κάννη από 71 κ λίγο κάτω είναι μια χαρά για την χρήση που θέλεις.
Επειδή σε ενδιαφέρει ποιό πολύ το περπατητό και λίγο από τα άλλα κοίτα σε κάτι ελαφρύ με σύστημα μείωσης λακτίσματος για τις ποιό βαριές γομώσεις και θα μείνεις ευχαριστημένος.Με την πρόταση του Αρη θα μείνει κ σεφτές για αργότερα, μπάς και πάρεις κ ένα ποζέ να καταλάβεις όπλο.
(Αλλος ένας καραμπινάκιας στην παρέα..):(:)

Δεν είναι λίγο βαρύ το συγκεκριμένο. Θα προτιμούσα κάποιο προς τα 3 κιλά και όχι στα 3.5.
Ειναι λιγο, αλλα εχω την εντυπωση οτι χωρις την αποθηκη την μεγαλη πεφτεις λιγο σε βαρος... Ριξε μια ματια, δεν το λεω με σιγουρια...

Διάλεξε ένα όπλο που να ταιριάζει στο σώμα σου.
Τεχνικά τα περισσότερα σημερινά όπλα(beretta, beneli, breda, browning, fabarm κτλ) είναι άρτια και διαθέτουν φλάντζες αλλαγής κλήσεων για να τα φέρεις στα μέτρα σου. Με λίγη προσοχή και συνετή χρήση δεν παθαίνουν τίποτα.
Το βασικότερο είναι να ταιριάζει το όπλο στο σώμα σου, να σου έρχεται. Για να έχεις επιτυχίες.
Μετά είναι το θέμα του αυλού και του μηχανισμού(αερίων ή αδρανείας).
Όσο για μήκος κάννης, τα 66 εκ είναι ένας μέσος όρος για όλα τα κυνήγια.
Αν δεν έχει αποτελέσματα, αν δεν έχεις επιτυχίες δηλαδή, όποιο όπλο και να έχεις, όσο ακριβό και να είναι, άχρηστο θα είναι στα χέρια σου.
Εμένα αυτή είναι η πάγια γνώμη μου όσο αφορά την αγορά όπλου.
Προσωπικά προτιμώ ένα φτηνό μονόκαννο που να μου έρχεται καλά παρά ένα ακριβό όπλο που να μη μου έρχεται καλά.
Αυτό που σου κάθεται καλά στο μάτι δεν σου κάθεται απαραίτητα καλά και στο χέρι.
Ευχαριστώ πολύ!

Και τώρα να δούμε πως θα επιλέξουμε ανάμεσα στα καινούργια:
  • M2 Wood
  • A400 Lite ή ίσως και Upland
  • Browning Maxus
και έχουμε και το τεράστιο δίλημμα των μεταχειρισμένων:
  • AL391 Teknys
  • A302
Θα αου πρότεινα να βάλεις στη λίστα σου και το Remington V3.

Αν δεν το λες για πλάκα, έχεις κάτι να προτείνεις;
Αν δεν το λες για πλάκα, έχεις κάτι να προτείνεις;

Αν εγώ αγόραζα δίκανο με το μπάτζετ που έχεις θα έκανα μια επιλογή ανάμεσα σε:
1)Browning b525 (hunting)
2)Browning 725 (hunting)
3)Miroku
4)Beretta 687

Με 71cm κάνες και τσοκ.

ΥΓ: Υπάρχουν και άλλα αξιόλογα όπλα σε αυτά τα χρήματα, αλλά θα τα παντρευτείς στο μέλλον)

Ωραία. Εκτός από την auto 5 που εχει περίεργο κ δυνατό λάκτισμα ,τα αλλα 2 δεν έχουν.
μένει να ρίξεις κ με αδρανείας για να έχεις άποψη.
Τέλειο όπλο για όλες τις δουλειές ΔΕΝ υπάρχει.Κάπου θα υστερεί και θα πρέπει να συμβιβαστείς.
Σχεδόν όλες οι προτάσεις που σου έχουν γίνει είναι πάνω κάτω ίδιες.Κάννη από 71 κ λίγο κάτω είναι μια χαρά για την χρήση που θέλεις.
Επειδή σε ενδιαφέρει ποιό πολύ το περπατητό και λίγο από τα άλλα κοίτα σε κάτι ελαφρύ με σύστημα μείωσης λακτίσματος για τις ποιό βαριές γομώσεις και θα μείνεις ευχαριστημένος.Με την πρόταση του Αρη θα μείνει κ σεφτές για αργότερα, μπάς και πάρεις κ ένα ποζέ να καταλάβεις όπλο.
(Αλλος ένας καραμπινάκιας στην παρέα..):(:)
Γενικά η ιδέα ενός σούπερ ποζέ μου αρέσει, αλλά όταν όλοι προτείνουν αυτογεμές τότε τι να πω; Έχω την εντύπωση ότι σε δίκαννο πάνε ως δεύτερο ή τρίτο όπλο γιατί έχει πιο πολύ λάκτισμα ή γιατί δεν κάνει για όλες τις χρήσεις. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο που θα έκανε τη δουλειά όπως μια από τις καραμπίνες που έχουμε αναφέρει. Έχεις κάτι να προτείνεις;

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back