Σουγιάδες και Μαχαίρια

Εδώ σε έχω.
Fallkniven F1, λάμα 10εκ, 4,5 χιλ πάχος, vg10 στη μέση και 420 inox εξωτερικά.Ακόνισμα στο χέρι τύπου convex.Παρολο το πάχος ξυράφι.
Θήκη δική μου,χειροποίητη.
Ζόρικο μαχαίρι, σκληροτραχηλο. Για καμμια 20αρια χρόνια ήταν το επίσημο μαχαίρι των πιλότων της Σουηδίας. Έχει και θήκη χοντρή δερμάτινη υπηρεσιακή.Το πλαστικό υλικό της λαβής δεν κολλάει στο δέρμα μας ουτε στους - 30β Κελσίου.
View attachment 62980View attachment 62981
Που την βρήκες αυτή την θήκη ?
Την έφτιαξες ?

Δεν το βγάζουν με τέτοια τώρα.

Πήρα πριν μερικά χρόνια ένα folding buck σουγιά και άρχισε να ρετάρει νωρίς ... δεν ξαναπαίρνω.
Muela φθηνό και σίγουρο μαχαίρι.
Τα buck είναι πανάκριβα όπως όλα τα Αμερικανικα προϊόντα στην Ελλάδα. Καλούς κυνηγετικούς σουγιαδες φτιάχνει η Cold Steel αλλα ειναι πανακριβοι.
Βάζεις λοιπόν στο γιλέκο ένα opinel n9/10 inox και είσαι ΟΚ.
Για σοβαρή και μακρόχρονη χρήση όμως είναι απαραίτητο ένα μαχαίρι σταθερής λάμας σε όλο το μήκος της λαβής.
Τα Muela και τα Νieto αξίζουν τα λεφτά τους. Ακόμα και της Beretta τα υποτίθεται δικά της μαχαίρια από αυτούς κατασκευάζονται.
Ανεβαίνεις κατηγορία με γερμανικα μαχαίρια Puma από το Solingen κυρίως για τριχωτά θηράματα. Και βέβαια τα ΝορβηγοΣουηδοΦινλανδικα με φοβερή ποικιλία για όλες τις υπαίθριες δραστηριότητες.

Last edited:
Που την βρήκες αυτή την θήκη ?
Την έφτιαξες ?

Δεν το βγάζουν με τέτοια τώρα.
Αφού σου λέω δική μου χειροποίητη... Την δικιά της την υπηρεσιακή λυπόμουν να την γραντζουνισω, είναι και πιο ογκώδης και βαριά.

Δεν το έπιασα ... μου αρέσουν φοβερά οι θήκες αυτές ...
Ειναι οι πιο πρακτικές και ελαφριές, το μαχαίρι βγαίνει εύκολα, δεν πέφτει εκτός αν κοιμάσαι μαζί με τις νυχτερίδες κρεμασμένος ανάποδα!
Α, και φτιάχνονται πανεύκολα από τους άσχετους σαν εμένα! 😄

Ειναι οι πιο πρακτικές και ελαφριές, το μαχαίρι βγαίνει εύκολα, δεν πέφτει εκτός αν κοιμάσαι μαζί με τις νυχτερίδες κρεμασμένος ανάποδα!
Α, και φτιάχνονται πανεύκολα από τους άσχετους σαν εμένα! 😄

Νομίζω τα αξίζει πραγματικά, Βασίλη.

Αρρώστια είστε εσύ και ο Λευτέρης ... 😂
Παραγγελία εδόθη .. Χριστουγεννιάτικο δώρο στον εαυτό μου .yel.

https://www.lamnia.com/el/p/96/μαχαίρια/μαχαίρι-επιβίωσης-fällkniven-f1-leather-vg-10w-f1lwolf

1671278538008.png

Καλά αλλά πανάκριβα νομίζω.
Πράγματα που κοιτάω σε ένα κυνηγετικό μαχαίρι.
Μήκος λεπίδας να βολεύει.
10cm λεπίδα είναι ιδανική για εμένα.
Μονοκόματη λεπίδα.
Χοντρή λεπίδα.

Ούτε ατσάλια ούτε τίποτα.
Μην δίνετε τζάμπα χρήματα.

ps
Και μια χοντρή δερμάτινη θήκη.

Αρρώστια είστε εσύ και ο Λευτέρης ... 😂
Παραγγελία εδόθη .. Χριστουγεννιάτικο δώρο στον εαυτό μου .yel.

https://www.lamnia.com/el/p/96/μαχαίρια/μαχαίρι-επιβίωσης-fällkniven-f1-leather-vg-10w-f1lwolf

View attachment 62984
Άντε βγάλε άκρη μετά.

Back