Σουγιάδες και Μαχαίρια

Παιδιά θεωρώ οτι αυτο το μαχαίρι ειναι best value for money. Είναι οικονομικό (38 ευρω), καλό ανθρακούχο ατσάλι, ξυράφι, ιδανικό σχήμα, μέγεθος και κόψη, φοβερή λαβή και πολύ γερό. Ακονίζεται πανευκολα και δε στομώνει ευκολα και αν το χασεις δε κλαις. Είναι το mora bushcraft black. 'Οσοι το εχουν ξέρουν τι λέω. Το συστήνω ανεπιφύλακτα
View attachment 63345
Είναι!

Ένα αγαπημένο μαχαιράκι που όμως το έχω κακοποιήσει βάναυσα. Ποτέ δε με πρόδωσε.
Με λίγη στοργή και 2 ώρες επανήλθε στη ζωή. Ξανά κόβει σαν ξυράφι. Ατσάλι AUS 8
View attachment 63405
Το πριονωτο μερος πως το ακονιζεις;

Ένα αγαπημένο μαχαιράκι που όμως το έχω κακοποιήσει βάναυσα. Ποτέ δε με πρόδωσε.
Με λίγη στοργή και 2 ώρες επανήλθε στη ζωή. Ξανά κόβει σαν ξυράφι. Ατσάλι AUS 8
View attachment 63405
Αυτό δεν είναι μαχαιράκι είναι sog combat των ειδικών δυνάμεων.

Υπάρχει ακονοπετρα(lansky)με τριγωνικη τομή.
Οι άκρες είναι στρογγυλεμένες και ταιριάζουν στα δόντια του μαχαιριού.
Ακονιζονται μόνο από τη μια πλευρά κι από την άλλη...παίρνουμε το γρεζι με ίσιο αμόνι.

Υπάρχει ακονοπετρα(lansky)με τριγωνικη τομή.
Οι άκρες είναι στρογγυλεμένες και ταιριάζουν στα δόντια του μαχαιριού.
Ακονιζονται μόνο από τη μια πλευρά κι από την άλλη...παίρνουμε το γρεζι με ίσιο αμόνι.
Ευχαριστω γεροντα .love. .shake hands.

Αποφευγω τις πριονωτες λαμες γιαυτο το λογο

Και επειδη με νευριαζουν συστηματα οπως αυτο που λες, προτιμω το ακονισμα στο χερι

Αν αποκτησω καποιο με πριονωτη λαμα μαλλον με την καταλληλη λιμα για αλυσιδα αλυσοπριονου θα το κανω

Χρύσανθε, όπως περιεργαψε ο Γιάννης, με τη διαφορά οτι επειδη στο δικό μου τα δόντια είναι ημικυκλικά χρησιμοποιώ κεραμική στρογγυλή ράβδο και μετά παίρνω τον αιθέρα απο την άλλη πλευρά.

Αυτό δεν είναι μαχαιράκι είναι sog combat των ειδικών δυνάμεων.
Γιάννη έτσι ακριβώς. Λένε οτι το χρησιμοποιούν/χρησιμοποιούσαν οι seals. Πάντως είναι όντως πολύ γερό, full tang, ελαφρύ και κραταει κόψη. Του έχω πιεί το αίμα στην κυριολεξια. Έχω ανοίξει εκατοντάδες κιβωτια πυρομαχικών (και αυτα που ειναι σαν κονσέρβες), έχω κόψει σύρμα, ξύλο, λάστιχα αυτοκινήτων, χαρτοκιβώτια και οτι μπορείς να φανταστείς, το έχω καρφώσει σε λαμαρίνα, το έχω κάνει λοστό, και οτι άλλη μαλακία κατέβει στο κεφάλι κάποιου που νομίζει οτι είναι Ράμπο. Άντεξε και αντέχει.

Γιάννη έτσι ακριβώς. Λένε οτι το χρησιμοποιούν/χρησιμοποιούσαν οι seals. Πάντως είναι όντως πολύ γερό, full tang, ελαφρύ και κραταει κόψη. Του έχω πιεί το αίμα στην κυριολεξια. Έχω ανοίξει εκατοντάδες κιβωτια πυρομαχικών (και αυτα που ειναι σαν κονσέρβες), έχω κόψει σύρμα, ξύλο, λάστιχα αυτοκινήτων, χαρτοκιβώτια και οτι μπορείς να φανταστείς, το έχω καρφώσει σε λαμαρίνα, το έχω κάνει λοστό, και οτι άλλη μαλακία κατέβει στο κεφάλι κάποιου που νομίζει οτι είναι Ράμπο. Άντεξε και αντέχει.
Το είχα λιγουρευτει σε ένα μαγαζί στην Ομόνοια παλιά, δεν θυμάμαι αν το είδα και στον καλκαντζακο, μάλλον όχι.
Το ατσάλι του AUS8 είναι γιαπωνέζικο, αντίστοιχο του 440c που χρησιμοποιούν οι Ευρωπαίοι. Μεσαίας τιμής και κατηγορίας ατσάλι, ακονιζεται εύκολα, αντέχει αρκετά καλά την ταλαιπωρία.

Last edited:
ΓέΡοντας εκ του Γερός(υγιής)
,σύμφωνα με γλωσσικό ιδιωματισμό Δεσφίνιων...Υπάρχει επίσης ο γέροντας ηλικιακά,ο γέροντας θρησκευτικά ή και συνδυασμός αυτών...

Γέροντα στο φόρουμ λέγαμε τον Γιάννη. Τώρα έχουμε δύο γέροντες.

ΓέΡοντας εκ του Γερός(υγιής)
,σύμφωνα με γλωσσικό ιδιωματισμό Δεσφίνιων...Υπάρχει επίσης ο γέροντας ηλικιακά,ο γέροντας θρησκευτικά ή και συνδυασμός αυτών...
Πάρη, λογοπαίγνιο έκανα φίλε. Για πλάκα γράφτηκε.

Back