Σουγιάδες και Μαχαίρια

Τ
Έχω μισό μοσχάρι δέρμα για τέτοιες δουλειές :)
Επειδή δεν έχω εργαλεία για ράψιμο, βάζω ανοξείδωτα πριτσίνια :)
Δεν το λες και κούκλα, αλλά δουλεύει.

View attachment 63613
Το ράψιμο δεν είναι τίποτα κερωμενη ειδική κλωστή διπλές βελόνες και σουβλί η ψιλό τρυπάνι για να κάνεις όλες τις τρύπες πρώτα.Βελονες κλωστή αλλά και ότι θέλεις δέρματα βαφές κ.α τα είχα πάρει σε ένα μαγαζί στη Μιαούλη.Προτιμώ τις θήκες που το μαχαίρι μπαίνει μέσα έως και τη μισή λαβη

Last edited:
Κόβει ?
Σταμάτη για κάποιον που δεν έχει τριβή με μαχαίρια είναι ξυράφι. Θέλει λίγο αγάπη όμως. Είναι προσεγμένο όμως. Σου λέει τι ατσάλι είναι, σε ποιες μοίρες είναι σκονισμένο και ότι άλλο πρέπει να ξέρεις. Είναι τιμιοτατο.

Έχω βρει μέσα στη θάλασσα το εικονιζόμενο μαχαίρι, πρέπει να είχε μείνει πολύ καιρό μέσα στη θάλασσα (είχε πιάσει στρειδώνα ) το καθάρισα και βλέπω πως κόβει πολύ καλά. Η λαβή του όμως είναι ένα χάλι και θέλω να την αλλάξω τι μου προτείνετε να κάνω ;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας :) .

Attachments

• DSC08325 - Αντιγραφή.JPG
    DSC08325 - Αντιγραφή.JPG
    270,4 KB · Προβολές: 51
Τ

Το ράψιμο δεν είναι τίποτα κερωμενη ειδική κλωστή διπλές βελόνες και σουβλί η ψιλό τρυπάνι για να κάνεις όλες τις τρύπες πρώτα.Βελονες κλωστή αλλά και ότι θέλεις δέρματα βαφές κ.α τα είχα πάρει σε ένα μαγαζί στη Προτιμώ τις θήκες που το μαχαίρι μπαίνει μέσα έως και τη μισή λαβη
Υπάρχει και κερί που περνάς την κλωστή.Τελευταια που χρειάστηκε να ράψω κάτι,τετρακλωνο νήμα ψαρέματος 0.30. Πολύ δυνατό...

Έχω βρει μέσα στη θάλασσα το εικονιζόμενο μαχαίρι, πρέπει να είχε μείνει πολύ καιρό μέσα στη θάλασσα (είχε πιάσει στρειδώνα ) το καθάρισα και βλέπω πως κόβει πολύ καλά. Η λαβή του όμως είναι ένα χάλι και θέλω να την αλλάξω τι μου προτείνετε να κάνω ;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας :) .
βγάλτο μια φωτογραφία ολόκληρο Γιώργο.
Ειναι ξύλινη η λαβή ή συνθετικη ;

Σ
βγάλτο μια φωτογραφία ολόκληρο Γιώργο.
Ειναι ξύλινη η λαβή ή συνθετικη ;
Συνθετική και μικρότερη από τη λαβή της λάμας. Νομίζω πως η λάμα είναι καλή και η λαβή για πέταμα ! ... σίγουρα αξίζει τον κόπο να αλλαχθεί, σκέψου ότι έχει μείνει ίσως χρόνια στα 20 μέτρα βάθος ... Τα πριτσίνια είναι σχεδόν κομμένα ...

Attachments

• 1671910001662.jpg
    1671910001662.jpg
    112,4 KB · Προβολές: 33
Σ

Συνθετική και μικρότερη από τη λαβή της λάμας. Νομίζω πως η λάμα είναι καλή και η λαβή για πέταμα ! ... σίγουρα αξίζει τον κόπο να αλλαχθεί, σκέψου ότι έχει μείνει ίσως χρόνια στα 20 μέτρα βάθος ... Τα πριτσίνια είναι σχεδόν κομμένα ...
Μισοφέγγαρο και αστέρι τούρκικο είναι;

Μισοφέγγαρο και αστέρι τούρκικο είναι;
Ούτε που ξέρω τι είναι, ψαροτούφεκο έκανα καμιά δεκαριά χρόνια πριν και το βρήκα, υποθέτω πως έπεσε από κάποιον ψαρά ...
Η λάμα του όμως μου αρέσει. Είχα σκεφτεί να βγάλω τη λαβή, να το γυαλίσω σωστά και να του φτιάξω μια λαβή από σχοινί ...

Σ

Αν και δεν φαίνεται τοσο χάλια στη φωτογραφία ,εκτός το πρωτο πριτσίνι ,αν δεν παίρνει διόρθωση οπως το βλέπεις ,βγαλτα όλα και φτιάξε μια ξύλινη απο κανα κομμάτι ελιά. Το μεταλλικό μερος πάντως με λίγο γιάλισμα θα ναι εντάξει

Τ

Το ράψιμο δεν είναι τίποτα κερωμενη ειδική κλωστή διπλές βελόνες και σουβλί η ψιλό τρυπάνι για να κάνεις όλες τις τρύπες πρώτα.Βελονες κλωστή αλλά και ότι θέλεις δέρματα βαφές κ.α τα είχα πάρει σε ένα μαγαζί στη Μιαούλη.Προτιμώ τις θήκες που το μαχαίρι μπαίνει μέσα έως και τη μισή λαβη
Οδό Μιαούλη Μοναστηράκι μου το έσβησε το autocorrect τώρα το πήρα χαμπάρι.

Το ράψιμο δεν είναι τίποτα κερωμενη ειδική κλωστή διπλές βελόνες και σουβλί η ψιλό τρυπάνι για να κάνεις όλες τις τρύπες πρώτα.Βελονες κλωστή αλλά και ότι θέλεις δέρματα βαφές κ.α τα είχα πάρει σε ένα μαγαζί στη Μιαούλη.
Που να τα βρω Παναγιώτη αυτά εδώ ;
Προτιμώ τις θήκες που το μαχαίρι μπαίνει μέσα έως και τη μισή λαβη
Και εγώ. Δεν ξέρω από ασφάλεια τι κάνουν.
Μην σου φύγει το μαχαίρι δηλαδή.
Φαίνονται ασφαλείς αλλά αν αρχίσεις τα τσαλιμάκια και αν αρχίσει το μαχαίρι να χορεύει από κλαριά δεν ξέρω τι γίνεται.

Που να τα βρω Παναγιώτη αυτά εδώ ;

Και εγώ. Δεν ξέρω από ασφάλεια τι κάνουν.
Μην σου φύγει το μαχαίρι δηλαδή.
Φαίνονται ασφαλείς αλλά αν αρχίσεις τα τσαλιμάκια και αν αρχίσει το μαχαίρι να χορεύει από κλαριά δεν ξέρω τι γίνεται.
Αυτές που έχω φτιάξει έχουν το αποτύπωμα του μαχαιριού δεν χάνεις μαχαίρι με τίποτα.

Back