Σουγιάδες και Μαχαίρια

Ποιο είναι αυτό και πόσο έχει... αυτο είναι μουφα το Sweden 🇸🇪; ;;
Το mora conpanion 0.5mm πιο παχύ με τελικό πάχος στη ράχη 3.5 και λίγο πιο "μούρη"! Τιμή του κάπου στα 15 ευρό.
Και όχι δεν είναι μούφα το bacho,ΑΥΤΟ (υπάρχει νεότερο μοντέλο λίγο διαφορετικό σχέδιο,αλλά κινέζικο)!
Για την ιστορία ...
Το bacho είναι το αντίγραφο του cliper (παλιότερο σχέδιο του companion) και είναι εξαιρετικό!!! Το κατασκευάζει η ίδια εταιρεία (morakniv) και το δίνει στη bacho!

Attachments

• IMG20230826152737.jpg
    IMG20230826152737.jpg
    504,4 KB · Προβολές: 34
Last edited:
Το mora conpanion 0.5mm πιο παχύ με τελικό πάχος στη ράχη 3.5 και λίγο πιο "μούρη"! Τιμή του κάπου στα 15 ευρό.
Και όχι δεν είναι μούφα το bacho,ΑΥΤΟ (υπάρχει νεότερο μοντέλο λίγο διαφορετικό σχέδιο,αλλά κινέζικο)!
Για την ιστορία ...
Το bacho είναι το αντίγραφο του cliper (παλιότερο σχέδιο του companion) και είναι εξαιρετικό!!! Το κατασκευάζει η ίδια εταιρεία (morakniv) και το δίνει στη bacho!
Εσενα δεν γράφει με τα 8 made in Sweden 😅
Στο ιδιο εργοστάσιο κατασκευάζονται View attachment 77828View attachment 77829
Εσενα το εχει άλλη σφραγίδα από μας και το ενα με το αλο τα δικά σου ή μια είναι βαθιά πατουρα.
Παντός είναι κομμένα με πρεσα 😁
double click test

Εσενα δεν γράφει με τα 8 made in Sweden 😅

Εσενα το εχει άλλη σφραγίδα από μας και το ενα με το αλο τα δικά σου ή μια είναι βαθιά πατουρα.
Παντός είναι κομμένα με πρεσα 😁
double click test
Πω πω πω! Ρε τι σαι εσύ? 🤣🤣🤣
Ίδια είναι και τα 4 τα δικά μας ! Σουηδικά! Το δικό μου το made in το έχει στο θηκάρι! Του Παναγιώτη το frost είναι το πιο παλιό απ' όλα όταν η εταιρεία ήταν FROST-MORA.
Και ναι είναι κομμένο σε πρέσα κ αφινιριστο! Οι πιο απαιτητικοί το τρίβουν με λίμα και το κάνουν με γωνία 90' για να τρίβουν σπινθηριστή ( εγώ έχω biq 😝)!

Attachments

• IMG20230826160606.jpg
    IMG20230826160606.jpg
    179,9 KB · Προβολές: 17
IMG_20230827_220500.jpg
Δύο πολύ χρηστικά μαχαίρια που δόθηκαν σαν δώρο από τον κυνηγετικό σύλλογο. Ξυράφια από κατασκευής..... μαζί με το άλλο Mora heavy duty που έχω τα θεωρώ τίμια για αγορά.... κόστος από 15 έως 28 -30 ευρώ είναι μια πολύ καλή επιλογή και δε σε νοιάζει αν χαθεί....

View attachment 77923
Δύο πολύ χρηστικά μαχαίρια που δόθηκαν σαν δώρο από τον κυνηγετικό σύλλογο. Ξυράφια από κατασκευής..... μαζί με το άλλο Mora heavy duty που έχω τα θεωρώ τίμια για αγορά.... κόστος από 15 έως 28 -30 ευρώ είναι μια πολύ καλή επιλογή και δε σε νοιάζει αν χαθεί....
Πολύ καλά για την τιμή τους

View attachment 77923
Μιλάμε ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ έχω κι εγώ!😍
Ακριβώς στους ίδιους χρωματισμούς.
Δεν τα έχω χρησιμοποιήσει ακόμα.

Το "ότι πληρώνεις παίρνεις" δεν ισχύει πάντα.
Καλοφτιαγμένο και φθηνό σουγιαδακι :

View attachment 78507
Η Knipex είναι κορυφαία εταιρεία εργαλείων χειρός, κυρίως σε πένσες, τανάλιες κλπ.
Σίγουρα είναι εξαιρετικό εργαλείο

Νομίζετε ότι μάθατε να ακονίζετε? ΓΑΤΑΚΙΑ!
Ωραία κόλπα παραδοσιακα με νερόπετρες ούτε ταινίες ούτε έξοδα. Για να κάνεις τέτοια διαμόρφωση στον ταινιολειαντήρα θα χρειαστείς τουλάχιστον τρεις με τέσσερις ταινίες των οποίων το κόστος δεν είναι και ευκαταφρόνητο.
Και μιλάμε πάντα για αυτό που δείχνει το βίντεο το οποίο αφορά βέβαια αφορά τη διαμόρφωση του bevel της λάμας και το γυάλισμα αυτού και της λάμας γενικότερα και οχι το κυρίως ακόνισμα που οπως φαινεται λιγο στο τέλος το κανει με τον κλασσικό τρόπο της νερόπετρας.

Μου τον έδωσε θεία μου ήταν του παππού μου που έχω και το όνομα..
Λεει 1957 αλλά μοιάζει και 67 αλλά ο παππούς το 1934 γεννήθηκε επόμενος είναι του 1957 στο Ίντερνετ υπάρχουν και το 1999 αρα θα τα προλάβατε πολλοί.
Έναν τέτοιο είχα χρεωμένο στον στρατό...

Back