Εισαι πολυ καλός. Αν αποφασίσεις να πουλησεις κανένα ριξε συρμα.
Εισαι πολυ καλός. Αν αποφασίσεις να πουλησεις κανένα ριξε συρμα.
Γαμω τα νειμςΡε παιδια γτ εχω την εντυπωση οτι η πιο value for money επιλογη για γδαρσιμο, ειναι μαχαιρι χασαπη?...Με ΜΟΡΑ μου ειχε βγει η Παναγία, στομωνε συνεχεια κοβοντας το λιπος του γουρουνιου και δεν ακονιζετε και ευκολα η λεπιδα του (stainless)..
Ενω με ενα που ειχα παρει απο μαγαζι με χασαπομαχαιρα μαρκας DICK με λεπιδα high carbon steel ακονιζετε πανευκολα (σημαντικό γτ δε θα κατσεις την ωρα του γδαρσιματος να φιλοσοφησεις με πετρες και ακονιστηρια) και δε χάνει και εύκολα την κοψη...
Εν τελει ποιο κράμα θα προτεινατε για τετοια δουλεια?
Κι ομως ειναι γνωστη οικονομικη μαρκα σε χασαπομαχαιρο απο οτι καταλαβα..made in GermanyΓαμω τα νειμςάκου Ντικ
![]()
Χωρις να έχω ασχοληθεί πιστεύω ότι έχεις δίκιο .Μια σειρά χασαπομαχαιρα και κάποια διπλά ειναι η λύση.Αυτά που πάμε αγοράζουμε και κάποια ακριβά,είναι για κανένα παριζάκι στο διάλειμμα.Ρε παιδια γτ εχω την εντυπωση οτι η πιο value for money επιλογη για γδαρσιμο, ειναι μαχαιρι χασαπη?...Με ΜΟΡΑ μου ειχε βγει η Παναγία, στομωνε συνεχεια κοβοντας το λιπος του γουρουνιου και δεν ακονιζετε και ευκολα η λεπιδα του (stainless)..
Ενω με ενα που ειχα παρει απο μαγαζι με χασαπομαχαιρα μαρκας DICK με λεπιδα high carbon steel ακονιζετε πανευκολα (σημαντικό γτ δε θα κατσεις την ωρα του γδαρσιματος να φιλοσοφησεις με πετρες και ακονιστηρια) και δε χάνει και εύκολα την κοψη...
Τσέκαρε το Morakniv Companion Heavy Duty Carbon. Εγώ πάντως το έχω καταευχαριστηθεί.Ρε παιδια γτ εχω την εντυπωση οτι η πιο value for money επιλογη για γδαρσιμο, ειναι μαχαιρι χασαπη?...Με ΜΟΡΑ μου ειχε βγει η Παναγία, στομωνε συνεχεια κοβοντας το λιπος του γουρουνιου και δεν ακονιζετε και ευκολα η λεπιδα του (stainless)..
Χωρίς να ξέρω πολλά από μαχαίρια, υποψιάζομαι πως αυτά που πωλούνται ως κυνηγετικά είναι κυρίως "επιβίωσης" και πολλαπλών αποστολών (multipurpose) που σημαίνει ότι προορίζονται να ασχοληθούν με κλαριά, σύρματα, ξύλα, σπινθιριστές και αλλα που βλέπουμε σε torture tests... οπότε λογικά το παχος τους και η γωνία τροχίσματος έχουν προορισμό αυτές τις δραστηριότητες κατά νου, το να είνα "σκυλί" και άθραυστο.Χωρις να έχω ασχοληθεί πιστεύω ότι έχεις δίκιο .Μια σειρά χασαπομαχαιρα και κάποια διπλά ειναι η λύση.Αυτά που πάμε αγοράζουμε και κάποια ακριβά,είναι για κανένα παριζάκι στο διάλειμμα.
Σωστος! Υπαρχουν μαλιστα καποια ισπανικα που πωλουνται δυο δυο σε μια θηκη. Το ενα απο τα δυο ειναι γδαρτηςΧωρίς να ξέρω πολλά από μαχαίρια, υποψιάζομαι πως αυτά που πωλούνται ως κυνηγετικά είναι κυρίως "επιβίωσης" και πολλαπλών αποστολών (multipurpose) που σημαίνει ότι προορίζονται να ασχοληθούν με κλαριά, σύρματα, ξύλα, σπινθιριστές και αλλα που βλέπουμε σε torture tests... οπότε λογικά το παχος τους και η γωνία τροχίσματος έχουν προορισμό αυτές τις δραστηριότητες κατά νου, το να είνα "σκυλί" και άθραυστο.
Για χασαποχειρουργικές επεμβάσεις νομίζω χρειάζονται μεγαλύτερες γωνίες τροχίσματος και πιο λεπτές λεπίδες που κάνουν πιο ευθραυστο και ευάλωτο το μαχαίρι σε άλλες αποστολές... Έχουμε άτομα με πολλές γνώσεις στα μαχαίρια που σίγουρα θα μας το εξηγήσουν πιο έγκυρα...
Το (Ράμπο το πρώτο αίμα) μας έκανε μεγάλη ζημιά.Χωρίς να ξέρω πολλά από μαχαίρια, υποψιάζομαι πως αυτά που πωλούνται ως κυνηγετικά είναι κυρίως "επιβίωσης" και πολλαπλών αποστολών (multipurpose) που σημαίνει ότι προορίζονται να ασχοληθούν με κλαριά, σύρματα, ξύλα, σπινθιριστές και αλλα που βλέπουμε σε torture tests... οπότε λογικά το παχος τους και η γωνία τροχίσματος έχουν προορισμό αυτές τις δραστηριότητες κατά νου, το να είνα "σκυλί" και άθραυστο.
Για χασαποχειρουργικές επεμβάσεις νομίζω χρειάζονται μεγαλύτερες γωνίες τροχίσματος και πιο λεπτές λεπίδες που κάνουν πιο ευθραυστο και ευάλωτο το μαχαίρι σε άλλες αποστολές... Έχουμε άτομα με πολλές γνώσεις στα μαχαίρια που σίγουρα θα μας το εξηγήσουν πιο έγκυρα...
Στα κυνηγια μας πρωτα απο ολα χρειαζομαστε θηραμαΤι χρειαζόμαστε στα κυνήγια μας; Πρέπει να επιλέξουμε αυτά που θα τα έχουμε πάντα μαζί. Δεν έχει νόημα πχ να έχουμε ένα θεοβαρο μαχαίρι 30 εκ ενώ χρησιμοποιούμε πάντα ενα σουγιά 70 γρσμ
Δεν άφησε αίμα για αίμα αυτόςΤο (Ράμπο το πρώτο αίμα) μας έκανε μεγάλη ζημιά.
Εκεινο το μαχαιρι του μου στοιχειωνε τα βραδια σαν παιδι!!!Δεν άφησε αίμα για αίμα αυτός![]()
Αυτο το σχήμα που εχει η λεπιδα του σουγια που εβαλες, ειναι για καποια συγκεκριμένη εργασια? Ετσι ενημερωτικα ρωταω..Εχω βαλει ενα δειγμα πιο πανω
Η αληθεια ειναι οτι εγω το ειχα παρατηρησει στην ταινια με τα ορτυκια στην Μανη που ειχε ενα τετοιο τακτικαλ σουγια ο Μπαρμπα ΝικοςΑυτο το σχήμα που εχει η λεπιδα του σουγια που εβαλες, ειναι για καποια συγκεκριμένη εργασια? Ετσι ενημερωτικα ρωταω..