Συγκρίσεις όπλων-τσοκ

Οποτε ακυρο το σχολιο.. Διορθωνω.. Αμεσα...

Να συστηθουμε λοιπόν κυριε συναδελφε.

ΠΤΥΧΙΟ Οικονομικο Νομικης Αθηνών, Μεταπτυχιακο Δημόσια Διοικηση,
Πτυχιο Ειδικής Αγωγης,
Πτυχιο Παιδαγωγικης και Διδακτικης Ε. Α. Π.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΕ ΚΙΝΗΤΕΣ ΑΞΙΕΣ KAI ΠΑΡΑΓΩΓΑ, MARKET MAKER.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΆΤΩΝ

Last edited:
Σε όλα τα φαινόμενα χρησιμοποιούμε και κάποια επιστήμη (θετική, κοινωνική, ιατρική, οικονομική, ανθρωπιστική κτλ) για να υποστηρίξουμε θεωρητικά και να εντοπίσουμε πιθανά συστατικά στοιχεία ενός μηχανισμού δημιουργίας για ένα φαινόμενο...

Το αν η θεωρητική μας θεμελίωση έχει οποιαδήποτε βάση και για την επεξήγηση, κατανόηση, και επηρεασμό ενός φαινομένου μπορεί να αποφανθεί μόνο η στατιστική τελικά σε πρακτικό επίπεδο... Όσο υπάρχουν ανεξέλεγκτοι παράγοντες και άρα το αποτέλεσμα είναι στοχαστικό και όχι ντετερμινιστικό, η στατιστική θα έχει τον πρώτο λόγο σε ό,τι και αν εξετάζουμε και θα χρειαζόμαστε τόση πληροφορία όση απαιτείται για να αποσαφηνίσουμε ή ακόμα και να μοντελοποιήσουμε επαρκώς το τυχαίο, το συστηματικό σφάλμα και την καθαρή αιτιώδη επίδραση ή απλή συμμεταβολή...

Χωρίς επαρκή στατιστική ισχύ κινδυνεύουμε να απορρίπτουμε μηχανισμούς και υποθέσεις γιατί πολύ απλά δεν έχουμε επαρκή πληροφορία για να αποφανθούμε, με πολύ πληροφορία κινδυνεύουμε να δεχόμαστε υποθέσεις που ίσως δεν υπάρχουν ή είναι πρακτικά αδιάφορες από πρακτικής άποψης για αυτό σε κάθε έρευνα χρειάζεται power & size effect analysis...
ΑΚΡΙΒΩΣ !!!!!
.shake hands.
το αποτέλεσμα του φαινόμενου της κατανομής ενός συνδυασμού τσοκ φυσιγγίου λόγω της τυχαιότητας που το διέπει δεν μπορεί να είναι ντετερμινιστικό.
συνεπώς ΥΠΟΧΡΕΟΥΜΕΘΑ να ανατρέξουμε στην στατιστική
μπας και καταλήξουμε σε κάποιο ΑΣΦΑΛΕΣ συμπέρασμα!

*Τζων΄΄΄΄ τι λιεει αυτούς ουριεεεε;;;;
** πλάκα κάνω στουν Τζων' ΠΟΟΛΛΛΛΛΥΥΥΥΥ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΤΣΑΚΑΛΟΣ

και οι δυο δικιο εχετε. Η διαδικασια ειναι ΦΥΣΙΚΗ , τα αποτελεσματα ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ. Δυστυχως οσο και να καθοριστουν επακριβως οι συνθηκες και οι εξισωσεις (φυσικη), τα αποτελεσματα θα ειναι παντα μα παντα στατισστικη
Οι διάφορες αρχικές επιστήμες μας χρειάζονται για τον πληρέστερο καθορισμό των κυριότερων παραγόντων που πιστεύουμε πως επηρεάζουν και για τον άρτιο καθορισμό των πειραμάτων ή/και για τη συλλογή δεδομένων ώστε να ελέγξουμε άλλες μεταβλητές που θα ασκήσουν δηλητηριώδη επίδραση (με το να επιτρέψουν εναλλακτικές ερμηνείες ή αμφιβολίες) στα παραγόμενα αποτελέσματα.

Χωρίς την αρχική επιστήμη δεν έχεις κατανόηση, επεξήγηση και έλεγχο του φαινομένου, χωρίς την στατιστική δεν θα ξέρεις αν τελικά έχουν πρακτικό νόημα όσα λες...

o λόγος που έγραψα ό,τι έγραψα είναι γιατί σε όλες τις επιστήμες έχουμε πολύ theorizising και αισθητά λιγότερη εμπειρική επιβεβαίωση που συγκεντρώνεται στην χρήση στατιστικών μεθόδων....

Συνάδελφε είμαι καθηγητής πανεπιστημίου στις ποσοτικές μεθόδους κ δεν έχω ανάγκη κανένα google... that's what I do for a living...
Άν σε χρειαστώ ξέρω που θα σε βρω ;)

Για όλους ...
Και φυσική και μαθηματικά και στατιστική χρειάζονται.
Ανάλογα τι μελετάς.
Πχ στην εύρεση παραμέτρων βολής, φυσική για την αποδοχή όμως της θεωρίας, στατιστική.
Για τις πιθανότητες καταβολής βασικά στατιστική.
Χωρίς μαθηματικά δεν κάνεις βήμα ...

Το μόνο σίγουρο είναι ότι χρειάζονται πολλά δεδομένα ... χωρίς επαρκή δεδομένα δεν βγάζεις συμπέρασμα.

Ευτυχώς την βασική δουλειά την έκαναν άλλοι, όχι εγώ.

Συνάδελφε είμαι καθηγητής πανεπιστημίου στις ποσοτικές μεθόδους κ δεν έχω ανάγκη κανένα google... that's what I do for a living...
Πτυχιο Ειδικής Αγωγης,
Κυριάκος, οδηγός οδικής βοήθειας .yel.

Οποτε ακυρο το σχολιο.. Διορθωνω.. Αμεσα...

Να συστηθουμε λοιπόν κυριε συναδελφε.

Πτυχιο Ειδικής Αγωγης,
PhD in Quantitative Marketing, Athens University of Economics and Business
M.Sc. in Management Science and Operational Research, University of Warwick
B.Sc in Marketing and Communication, Athens University of Economics and Business
Research Fellow, Athens Laboratory of Research in Marketing, Athens University of Economics & Business
Teaching Fellow, Athens University of Economics and Business, MSc in Marketing & Communication, Specialization in International Marketing (PRIMA)
Adjunct Faculty Member, Athens University of Economics and Business, BSc in Marketing and Communication
Visiting Professor, Warwick Business School, University of Warwick
Senior Data Analyst, National Documentation Center
topic.

B.Sc in Marketing and Communication, Athens University of Economics and Business
Research Fellow, Athens Laboratory of Research in Marketing, Athens University of Economics & Business
Teaching Fellow, Athens University of Economics and Business, MSc in Marketing & Communication, Specialization in International Marketing (PRIMA)
Adjunct Faculty Member, Athens University of Economics and Business, BSc in Marketing and Communication
topic.
Άμα μας ξαναβρισεις στα γερμανικά θα γίνει χαμός .yelling.

topic.
Εξαιρετικό το βιογραφικό σας κυριε καθηγητα... Τα σεβη μου... Ειμαι στο πεδιο αυτη τη στιγμη...

Attachments

• IMG_20220505_160405.jpg
    IMG_20220505_160405.jpg
    122,7 KB · Προβολές: 63
ΑΚΡΙΒΩΣ !!!!!
.shake hands.
το αποτέλεσμα του φαινόμενου της κατανομής ενός συνδυασμού τσοκ φυσιγγίου λόγω της τυχαιότητας που το διέπει δεν μπορεί να είναι ντετερμινιστικό.
συνεπώς ΥΠΟΧΡΕΟΥΜΕΘΑ να ανατρέξουμε στην στατιστική
μπας και καταλήξουμε σε κάποιο ΑΣΦΑΛΕΣ συμπέρασμα!

*Τζων΄΄΄΄ τι λιεει αυτούς ουριεεεε;;;;
** πλάκα κάνω στουν Τζων' ΠΟΟΛΛΛΛΛΥΥΥΥΥ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΤΣΑΚΑΛΟΣ
Αυτοί εχν ένα σκασμό πτυχία ρε Μάριο‼️δεν ξαναγράφω κομπλαρα‼️

topic.
Copy paste κ στο βιογραφικό μου αυτά‼️

... που σκουριάζει ευκολότερα ή διαβρώνεται περισσότερο με τις διβασικές με ελλειπή συντήρηση και πιθανόν χαράζει με ατσάλινα, άρα επαναλείανση, όταν με το καλό πάμε στα ατσάλινα.

Αν δεν μου πεις το πόσο μάζεμα έχεις και τι μέση σκοπευτική απόκλιση έχεις δεν μπορώ να σου πω τι συνεπάγεται.
Μπορεί να συνεπάγεται χαμένα θηράματα.

Εεε και ;;; Εσύ θα έχεις βιδωμένο το 4* και εγώ το 3*.
Στο Full όμως ;;;
Εγώ μόνο 80% έχω φτάσει σε εμπορικά, θα πάω 90%;
Σε ιδιογόμωση έχω φτάσει 90%.
Θα πάω 100% ;

Για να ισχύει αυτό που λες παίρνεις σαν δεδομένο την μικρότερη διάτρηση.
Που την είδες, ποιός την μέτρησε και πόσο την βρήκε ;;;

Ή αλλάζοντας απλά φυσίγγι με τα ίδια γραμμάρια.

Και μόνο που το σκέφτομαι κουράζομαι.

Γιάννη, εγώ δεν το κουράζω τόσο με τα όπλα.
Έκατσα, έκανα ότι δοκιμή μπόρεσα και δεν βρήκα κάτι που να με ενοχλεί στο όπλο μου με μικρό κώνο και στενό αυλό.
Αν το όπλο ήταν χρέπι θα το πουλούσα και θα έπαιρνα άλλο.
Ούτε που θα σκεφτόμουν να μπω στην διαδικασία μαστόρων.

Με την συγκέντρωση και τις πιθανότητες τα έχουμε πει.
Πόσα ; 1 πουλί στα 10 ;
Μην υπερεκτιμάτε την συγκέντρωση.
Μόνο στα χέρια έμπειρων κυνηγών σε συγκεκριμένο θήραμα και φαρμακοχέρηδων έχει προστιθέμενη αξία.
Σε άλλους μπορεί να είναι μειονέκτημα, στους περισσότερους ούτε κρύο ούτε ζέστη.

Μερικές φορές καταντάει κουραστική αυτή η ενασχόληση με το πιο όπλο σκοτώνει μακρύτερα, λες και το μοναδικό μας κυνηγετικό πρόβλημα είναι αυτό.

Σκοτώνει αυτό με το καλύτερο και πιο ταιριαστό φυσίγγι για το συγκεκριμένο όπλο λαμβάνοντας υπόψη την σκοπευτική ικανότητα του καθένα μας και όχι αυτό με την μεγαλύτερη συγκέντρωση πάντα.

Τα παραπάνω που έγραψα (σε προηγούμενο πόστ), τα διαβάζω συχνά και γελάω αλλά σκέφτομαι τους καημένους τους νέους κυνηγούς που τα διαβάζουν και δεν βγάζουν άκρη, γι αυτό γράφω μερικές φορές.

Πριν 2 χρόνια ψάρωνα με κάτι τέτοια.
Αν δεν είχα το μικρόβιο των δοκιμών και της βλητικής ούτε που θα ασχολιόμουν.
Και που ασχολήθηκα το αποτέλεσμα ήταν μηδενικό και το συμπέρασμα ένα.

Οποιοδήποτε μη ελλατωματικό όπλο σκοτώνει σχεδόν το ίδιο με οποιοδήποτε άλλο με το κατάλληλο φυσίγγι στα χέρια του ίδιου κυνηγού.

Over and out.
Έγραψες τη μαγική λέξη οποιοδήποτε όπλο με το κατάλληλο φυσιγγι κάποια σκοτώνουν καλύτερα και βρίσκουν ευκολότερα και πολύ περισσότερα κατάλληλα φυσίγγια αυτό είναι το ρεζουμε .Και εξαλου πολυψαχνονται συνήθως αυτοί που ντουφεκουν καλύτερα από το μέσο όρο και δε δέχονται τις αστοχίες εύκολα που δεν οφείλονται σε αυτούς .Είναι τα κοληματα που έχει ο κάθε ένας μας.Παντως να ξέρεις ότι οι μεγάλοι κώνοι είναι σαν τους στητους κώλους όλοι την ίδια δουλειά κάνουν και αυτοί ,αλλά ο στητος από το πεσμανο θα σε κάνει και θα ρίξεις κάνα δυο τουφεκιές παραπάνω ο νοων νοητο .Και το φυσίγγι σου να μην πολυδουλευει θα του δώσει μια ευκαιρία .

Έγραψες τη μαγική λέξη οποιοδήποτε όπλο με το κατάλληλο φυσιγγι κάποια σκοτώνουν καλύτερα και βρίσκουν ευκολότερα και πολύ περισσότερα κατάλληλα φυσίγγια αυτό είναι το ρεζουμε .Και εξαλου πολυψαχνονται συνήθως αυτοί που ντουφεκουν καλύτερα από το μέσο όρο και δε δέχονται τις αστοχίες εύκολα που δεν οφείλονται σε αυτούς .Είναι τα κοληματα που έχει ο κάθε ένας μας.Παντως να ξέρεις ότι οι μεγάλοι κώνοι είναι σαν τους στητους κώλους όλοι την ίδια δουλειά κάνουν και αυτοί ,αλλά ο στητος από το πεσμανο θα σε κάνει και θα ρίξεις κάνα δυο τουφεκιές παραπάνω ο νοων νοητο .Και το φυσίγγι σου να μην πολυδουλευει θα του δώσει μια ευκαιρία .
Στητος❓❓❓μπαμπλ Μπατ δλδ‼️
δεν κάνει όμως καλό τουερκ‼️‼️‼️το θέλουμε το τουερκινγκ‼️

Αυτό με τα φυσίγγια πάλι τι είναι ;
Του άλλου το όπλο πχ πάει 100 φυσίγγια για λαγό ή παπιά και το δικό μου 50.
Και τι έγινε ;
Γιατί θα πάρω ποτέ 50 διαφορετικά φυσίγγια κάθε χρονιά ; 1 βαριά 2 θα πάρω, άντε και κάνα διασποράς.
Συλλογή θα τα κάνω ;
Γιατί αυτό που γράφετΑΙ συνέχεια να είναι προσόν για ένα όπλο δηλαδή ;
Ή μήπως και τα 100 θα πάνε καρμπόν ;

Για τους κώνους το έχουμε εξαντλήσει.
Θα δούμε και τις δοκιμές του Μάριου.
Θέλω να δω στο full 15% πυκνότερη τουφεκιά με τα 2 φυσίγγια που είχε δοκιμάσει προ κώνου.

Last edited:
Άμα έρθω εκεί‼️
Μη σκας δάσκαλε, θα κανονίσουμε να βρεθούμε για να γράψω τα απομνημονεύματα σου, να σκάσουν από τη ζήλια τους όλοι. Θα χώσω μέσα και την ιστορία με τα τσιγάρα και τον αποπροσανατολισμο στον Πειραιά ;) και άλλα τέτοια ωραία που μόνο μύστες όπως εσυ είναι σε θέση να έχουν ζήσει και να τα διηγούνται;) . Μέχρι και στις βόρειες Μαριάνες νήσους θα σε αναγνωρίζουν και θα ζητάνε αυτόγραφο!

Ακούω ότι τα guerini με το διπλό κώνο και πολύ μεγάλο τραβάνε καλά και κοιτάω τη bereta τι θα απαντήσει στο μέλλον. Παμε για αλλά.
Πες σε αυτόν που στο είπε να ρίξει μερικές τουφεκιές με το Guerini με τυχαία φθηνά εμπορικά και ανέβασε φωτό.
5-10 διαφορετικά στα 36,5m με #6.
Να μετρήσει και κεντρική - περιφερειακή διάτρηση.
Αν δω 90άρια% να πάρω και εγώ ένα ... γιατί τα 80άρια% στα 36,5μ με #6 εμπορικά τα έχω και με το χρέπι αλλά όχι σε όλα τα φυσίγγια :)
Λογικά δεν θα του είναι πρόβλημα να τα βγάλει (διπλοί κώνοι κτλ) ... άντε να κάνω μια παραχώρηση ... να δω πάνω από 80% με full σε όλα τα φθηνοφύσιγγα, μιας που λογικά δεν θα διαλέγει φυσίγγια και μιλάμε για βολές σε μεγάλες αποστάσεις.

Θες και άλλη παραχώρηση ... σε 10 εμπορικά φυσίγγια επιλογής του πάνω από 80%. Σε όλα όμως.

Για να τον δω τον μάγκα στα έργα και όχι στα λόγια.

Last edited:
Back