Φίλε Τόλης ψιλοχάθηκα και δεν κατάλαβα ποια είναι ακριβώς η ερώτηση. Έχω εμπειρία από το kikcs full στην Beretta. Εγω πρόβλημα δύναμης δεν έχω με την όπτιμα οπότε δεν με ενδιέφερε η δύναμη, εκεί που βοηθάει πολύ το kikcs smoke που έχω εγω, έχει να κάνει με τις αισθητές προσκοπευσεις. Είναι μικρότερες σε μεγάλες αποστάσεις σε σχέση με τα συμβατικά.
Τώρα για τα φυσίγγια τι να σου πω. Έχω κυνηγήσει μέχρι -18 C και τα πουλιά μια χαρά πέφτανε με εμπορικά φυσίγγια. Αυτό το χρατς στα πουλιά έχω ακούσει αρκετούς να το λένε, εγώ δεν μπορώ να το ακούσω. Κρατάω όμως μια επιφύλαξη αν όντως όλοι αυτοί που λένε ότι ακούνε σκάγια πάνω σε πουλιά, όντως τα ακούνε και δεν είναι η αίσθηση κάποιου άλλου ήχου.
Αν ξανατύχει να πας με μεγάλη παγωνιά στον Έβρο, πάρε για δοκιμή μερικά κουτιά Κουτουμάνος Olymbus σε νούμερο 3 ή 4 και θα τα ρίξεις σε ημερήσιο κυνήγι με τσοκ 2*.
Να σε ρωτήσω όμως κάτι, αν αφήσουμε στην άκρη αυτό που λες για τον ήχο των σκαγιών στα πουλίά, πως είσαι σίγουρος ότι είσαι σκοπευτικά εντάξει και πάνω στο πουλί. Ξέρεις γιατί σε ρωτάω; Γιατί βλέπω από τον εαυτό μου, επειδή μου αρέσει η μακρινή τουφεκιά ειδικά στο παπί, ότι ποτέ δεν θα μπορέσω να νιώσω την σιγουριά της σωστής προσκόπευσης. Πάντα θα ανησυχώ ότι βάζω λίγο.