Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ωραίο, δεν το είχα δει...:)

Οι στρωματοποιησεις οταν βρεθει η αρμονια στο φυσιγγι κανουν παπαδες..αλλα βεβαια αξιζει μονο σε ''εκλεκτα'' θηραματα οπως ο λαγος και το γουρουνι που το χρησιμοποιω και εγω οχι μονο απο θεμα κοστους υλικων αλλα ειναι και μια πολυ χρονοβορα διαδικασια

Ειναι λιγο θεμα συνηθειας με την προσκοπευση σε αυτες τις ταχυτητες..οταν το βρεις ομως ολα τα πετουμενα και τα περματουμενα κεραυνοβολουντε...την χρησιμοποιω την στρωματοποιηση παρα πολυ στο γουρουνι..ακαριαια καταβολη σχεδον παντα και ζημια πολυ μεγαλη

Εγώ πάντως ρε παιδιά με τέτοια φυσίγγια των 550+ μ/δ , δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να βρω πετουμενο στον αέρα .xm.
ποιο φυσιγγι είναι πιο γρηγορο οσο αφορα την προσκοπευση ? ένα με 44 γρ με στρωματοποιηση με 500 μ αρχικες η ένα 24 γρ με 430 αρχικες ?

ποιο φυσιγγι είναι πιο γρηγορο οσο αφορα την προσκοπευση ? ένα με 44 γρ με στρωματοποιηση με 500 μ αρχικες η ένα 24 γρ με 430 αρχικες ?
Πολυ μεγαλη κουβεντα αυτη δημητρη.....υπαρχουν οπαδοι των χαμηλων ταχυτητων γυρω στα 360 με πολυ μεγαλες προσκοπευσεις και συχνα πολυ στενα ψαγμενα τσοκ πολλων γραμαριων και χοντρων σκαγιων και αλλοι με σχετικα λιγα γραμμαρια τρομερες ταχυτητες και αυτοι ομως με σχετικα χοντρα σκαγια...τωρα ποια φυσιγγια εχουν μεγαλυτερες μενουσες στα 40+++++ μετρα ειναι το θεμα.ισως και οι δυο πλευρες να εχουν δικιο και η αληθεια να βρισκετε καπου στη μεση.προσωπικη μου εμπειρια με ενα φυσιγγι 37γρ ηταν που επρεπε να μειωσω αρκετα την προσκοπευση για να ειμαι πανω στο πουλι.

Πιο γρήγορο είναι αυτό που λένε οι μετρήσεις. δηλαδή το 44άρι. Ποιο γρήγορες παραμένουσες ταχύτητες π.χ. στα 30 μέτρα, έχει το 24άρι.
Και με τα ατσαλινα που πρεπει να βγαζουν 470-550 μετρα τι κανεις;
Το σκέφτηκα και γω αυτό πριν γράψω το παραπάνω, εκεί όμως έχεις στο μυαλό σου ότι οι παραμένουσες ταχύτητες του ατσαλιού πέφτουν πολύ γρηγορότερα από το μολύβι.

Μαλλον ο Δημητρης αναφερεται στην προσκοπευση..δηλαδη σε πιο φυσιγγι θα φτασουν ολα τα σκαγια πανω στο πουλι γρηγοροτερα..εγω μενω στο 24αρη γιατι εχει μικροτερη ουρα απο το 44αρη και ετσι δεν μενουν πολλα σκαγια πισω οποτε και ταξιδευουν σχεδον ολα μαζι

Το θεμα των αρχικων ειναι γεγονος,καποιοι ανθρωποι εχουν βαλει το λιθαρακι τους ωστε εμεις απο το καναπε να μαθουμε αυτα τα πραγματα,εγω προσωπικα απο τη βλητικη ασχοληθικα με καννη-συμβατικο φυσσιγκι,και αν δεν ηταν ανθρωποι σαν το Καββαδια,δεν νομιζω να μαθαινα ποτε για το βελτιωμενο φυσσιγκι.Τωρα για να ολοκληρωθει το εργο ειναι καλο να γινουν δοκιμες στις μενουσες να δουμε τι κερδιζουμε απο ολη αυτη την ιστορια.Αλλα και στη κατανομη,και αν αυτες οι ταχυτητες ειναι μονο για χρηση βελτιωμενων φυσσιγκιων ωστε να μπορεις να κρατησεις τη συγκεντρωση,ετσι θα εχεις βγαλει ολοκληρωμενα συμπερασματα.
Μπορουν να γινουν μετρησεις στις μενουσες που εχει ενα φυσιγγι στα 40++++++ για να μην πω ποιο μακρια ακομα.xm.

Μαλλον ο Δημητρης αναφερεται στην προσκοπευση..δηλαδη σε πιο φυσιγγι θα φτασουν ολα τα σκαγια πανω στο πουλι γρηγοροτερα..εγω μενω στο 24αρη γιατι εχει μικροτερη ουρα απο το 44αρη και ετσι δεν μενουν πολλα σκαγια πισω οποτε και ταξιδευουν σχεδον ολα μαζι
Ισως να ειναι και αυτο....αλλα αν το 24αρι εχει ουρα 2μετρων και το 44 4-5 μετρων στο στοχο την ιδια χρονικη στιγμη δεν βαζουν τα ιδια σκαγια...το 44 σιγουρα υπερτερη γιατι ο κυριος ογκος σκαγιων βρισκετε στην αρχη της ατρακτου.ισως να κανω και λαθος

Φυσικα και μπορεις,σε χαρτοπολτο στα 54μ με ενα Λαμπρο 40γρ 4αρι φτανει 154 φυλλα,το Ριο το 4αρι χονρο 4αρι εφταναν 168 φυλλα,περιπου 180μ/δ. σε ασπρο του οτε.
Νομιζω σαραντο δεν μετριουνται ετσι οι μενουσες....

Status
Not open for further replies.
Back