Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Μμμμ!!
Ρελιαστό...η αδυναμία μου...
Για δωσε λοιπά χαρακτηριστικά...
Θυμάμαι παλαιότερα η NSI είχε κατεβάσει την tecna στα 32γρ. και νομίζω ήταν ένα φυσίγγι διασποράς με βύσμα gualanti...με κλεισιμο εξάρι αστέρι βέβαια...
καλικας ισπανικος με ισπανικο καψηλι 12χ65 tecna 1,80x32 ρελιαστο στα 60

30k7d4x.jpg
.xm.
1η φορα το βλέπω Γιαννη...
πολύ ενδιαφέρων...
ο φελλός είναι κολλημένος ή είναι βύσμα 3 τεμαχίων...

η ερωτηση που εκανα ηταν υποθετικη , δεν προτεινα σε καποιον συγκεκριμένα να ριξει 24 γρ σε παπι , αν και καποιος που εχει εμπιστοσυνη στα χερια του το ριχνει ανετα και κανει και ζημια , παμε παρακατω , αυτό που ηθελα να πω είναι ότι περα των αρχικων ταχυτήτων που μετραμε σε ένα φυσιγγι ενα κατα την γνωμη μου πιο κρισιμο μετρο είναι αυτό της ταχύτητας καυσης της πυριτιδας αλλα και το λεγομενο barrel time δηλαδή τον χρονο που χρειαζεται για να διασχισει τον αυλο η γομωση το οποιο μαζι με το λεγομενο lock time τον χρονο δηλαδή που πυροδοτεί το οπλο καθοριζουν σε τερστιο βαθμο τις προσκοπευσεις , αυτό ηθελα να πω αλλα δυστυχως κανεις δεν το εγραψε , μην δινετε βαση μονο στις αρχικες ταχύτητες , και τελειωνω λεγοντας οτι ένα απλο φυσιγγι με μια πολύ γρηγορη σε καυση σκοπευτικη πυριτιδα σε ενα οπλο με διευρυμενο αυλο και με πολύ μικρο lock time μειωνει σε πολύ μεγαλο βαθμο τις προσκοπευσεις
Ναι ρε Δημητρη το καταλαβα.Νομιζα ειναι φανερο το χιουμορ μου με το 24αρι!Και φυσικα στην ερωτηση με υποθετικους παραγοντες λογικες ειναι και οι υποθετικες απαντησεις.Υποθετω λοιπον αφου δεν εχουμε μετρησεις οτι ενα φυσιγγι που αναπτυσει 500μ/δ δεν υστερει εναντι καποιου αργοτερου μεσα στην κανη και θα εξελθει γρηγοροτερα απ'αυτη.Μπορει το ταχυκαυστο να καει στους 10 πρωτους ποντους της κανης και το βαρυ στους 50 αλλα στο στομιο το γρηγορο θα φτασει πρωτο και με διαφορα +70μ/δ.Το λοκ ταιμ δεν εχει να κανει με τα φυσιγγια και για αυτο δεν υπηρχε λογος αναφορας.Οτι ειναι σημαντικος παραγων ομως συμφωνω.Αυτο που απαντας εσυ σε σχεση με το ερωτημα σου ειναι ουσιαστικα η "αισθηση" που σου αφηνει το ελαφρυ φυσιγγι και οχι πραγματικη εικονα.
44 γρμ φυσιγγι με 500μ αρχικη ακομα και αν ειναι εντελως ασφαλες απο αποψη πιεσεων πολυ δυσκολα θα το βαλω στο οπλο να το ριξω.Θεωρω οτι το λακτισμα θα ειναι υπερβολικο και επιπονο.Σιγουρα ουτε με 24αρι δεν προκειτε να παω στον βαλτο γιατι οσο και να πιανουν τα χερια ειναι υπερβολικα λιγο;).sarcastic.Εχω βολευτει μια χαρα με βαρη 35-36 γρμ αντε βαρια βαρια να ριξω καμια φορα και κανα 40ρι.Και αυτο που παρατηρησα ολα αυτα τα χρονια ειναι οτι ενα σωστα στημενο φυσιγγι μεσαιου βαρους με αρχικες 420-425 μ/δ πργματικα θεριζει.Και μεχρι να δω και να πιστω οτι πραγματικα χρειαζετε να δουλεψω κατι αλλο εδω γυρω θα παιζω:)

απο ρωσια μερια ειναι τρομερο κιαθιο
Πολλες παρτιδες εχεις με Ρωσια πλευρα....για καθησε φρονιμος γιατι εισαι και παντρεμενος.smashfrak.το καψουλι που εβαλες και το ρελι στα 60 κανει τη διαφορα;)αν τα λεω σωστα.τωρα να σε πιστεψω για το 1,80.xm.η να πω που ειναι για κανα τρυγονι.sarcastic.

Πολλες παρτιδες εχεις με Ρωσια πλευρα....για καθησε φρονιμος γιατι εισαι και παντρεμενος.smashfrak.το καψουλι που εβαλες και το ρελι στα 60 κανει τη διαφορα;)αν τα λεω σωστα.τωρα να σε πιστεψω για το 1,80.xm.η να πω που ειναι για κανα τρυγονι.sarcastic.
χαχαχα σοστα τα λες.απααα εγω τρυγονι για μπεκατσολια πανε

Απο καιρο της εχω βαλει στοματι τις ισπανικες αλλα λογω υγρασιας εδω κατω δεν ξερω αν θα αποδιδουν οσο πρεπει

Ισπανικά και Ελληνικά φυσίγγια (με ισπανικες μπαρουτες)έχουν αποδώσει άριστα στον βαλτο,σε κρύο κλπ.
Γιατί να μην τα καταφέρει και το δικό σου φυσιγγι που θα ειναι και χειροποίητο..?
Και η sipe ,s4 πχ θεωρούνται μπαρουτες για υγρασιες κ δύσκολες συνθήκες αν όμως συνδυαστούν ακατάλληλα τότε ούτε για σιταρηθρες δεν θα κάνουν με αυτούς του καιρούς.
Όλα θέλουν την κατάλληλη περιποίηση για να αποδώσουν σωστα...
Δεν γεμίζω αλλα έτσι νομιζω:)

καιρος να πεξουμε και με της ισπανηδες σε ρελιαστα.λογο ληγον μπαρ που βγαζουν θανε μανουλα στο πλαγιο κοκορατο.csb1 csb5 αντε να δουμε τη θα δοσουν στα χαρτινα με 6,45 μαλινοταπο
Απο καιρο της εχω βαλει στοματι τις ισπανικες αλλα λογω υγρασιας εδω κατω δεν ξερω αν θα αποδιδουν οσο πρεπει
Ισπανικά και Ελληνικά φυσίγγια (με ισπανικες μπαρουτες)έχουν αποδώσει άριστα στον βαλτο,σε κρύο κλπ.
Γιατί να μην τα καταφέρει και το δικό σου φυσιγγι που θα ειναι και χειροποίητο..?
Και η sipe ,s4 πχ θεωρούνται μπαρουτες για υγρασιες κ δύσκολες συνθήκες αν όμως συνδυαστούν ακατάλληλα τότε ούτε για σιταρηθρες δεν θα κάνουν με αυτούς του καιρούς.
Αν και ξεφευγω λίγο από το θέμα αλλά λόγο συζήτησης να με συγχωρείτε, δεν γεμιζω ούτε έχω τις τεχνικές γνώσεις που έχετε εσείς αλλά έχω μια τρέλα με τα φυσίγγια και ψάχνομαι, όπως γνωρίζετε η eley έχει εξαγοραστει από την maxam και ως γνωστό οι εγγλεζοι χρησιμοποιούν κατά κορον μάλλινη η την σύγχρονη από χαρτοπολτο και σε καιρικές συνθήκες μουχλα,βροχή οπότε δεν νομίζω να έχετε κανένα πρόβλημα. Η ELEY παρουσίασε ένα καινούργιο φυσίγγι το zenith που φαίνεται πολύ ενδιαφέρον μάλλινη τάπα και επιχαλκωμενα σκάγια.

eleyhawkltd.com
http://www.eleyhawkltd.com/cartridge/12-gauge/game/zenith

Αν και ξεφευγω λίγο από το θέμα αλλά λόγο συζήτησης να με συγχωρείτε, δεν γεμιζω ούτε έχω τις τεχνικές γνώσεις που έχετε εσείς αλλά έχω μια τρέλα με τα φυσίγγια και ψάχνομαι, όπως γνωρίζετε η eley έχει εξαγοραστει από την maxam και ως γνωστό οι εγγλεζοι χρησιμοποιούν κατά κορον μάλλινη η την σύγχρονη από χαρτοπολτο και σε καιρικές συνθήκες μουχλα,βροχή οπότε δεν νομίζω να έχετε κανένα πρόβλημα. Η ELEY παρουσίασε ένα καινούργιο φυσίγγι το zenith που φαίνεται πολύ ενδιαφέρον μάλλινη τάπα και επιχαλκωμενα σκάγια.

eleyhawkltd.com
http://www.eleyhawkltd.com/cartridge/12-gauge/game/zenith

Αξιοπρόσεκτο, κατα τη γνώμη μου, είναι ότι εκτός τα 36αρια και τα 32αρια, γεμίζουν και τα 30αρια με την PSB2 και μάλιστα σε 70αρι καλυκα και χωρίς πλαστικό εμφρακτήρα επι της μπαρούτης...
Το ρελι βέβαια είναι αρκετά βαθύ...

Στα 32 γρ. (αν θυμάμαι καλά) και ο Δορκας το 2001 με PSB2 το γέμιζε και παρόμοιο στήσιμο...

Η ταπα DIANA, βέβαια, είναι σκληρή και άκαμπτη και ενδείκνυται μπαρούτη μεγαλύτερης προοδευτικότητας, αλλά στα 30γρ μήπως είναι στα όρια της ''κόντρας δόσης''?

Σωστα τα λες Τασο..απλα δεν τις εχω δοκιμασει στις δικες μου συνθηκες καθολου που η υγρασια φτανει τα 90% τον χειμωνα..προσωπικα την εχω καταβρει με την sipe αλλα δεν θα ελεγα οχι και σε καποια ισπανικη..ανεφερε ο Κωνσταντινος πιο πανω και για τα eley τα αγαπημενα των Αγγλων και το καλοβλεπω το θεμα για ενα καλο φυσιγγι σε 65αρη καλυκα και μαλλινοταπο..ειδικα μου αρεσει αυτο που κανουν στα φυσιγγια τους οι Αγγλοι σε 56αρη καλυκα με προοδευτικες πυριτιδες και χαμηλα βαρη σε σκαγια..μαλλον θα παρω καμια psb2 να εχω εφεδρικα στην περδικα

Status
Not open for further replies.
Back