Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Αν και οφ τοπικ γιατί αφορά φυσιγγια εμπορίου..
Ένα φυσίγγι μου έκανε μούτρα στην πρωινή υγρασία σε κυνήγι τσίχλας..(Πριν βγει για τα καλά ο ήλιος)..
Ήταν το Jordan κόκκινο ν9.32γρ με ακουιλα..και έριχνα κ με ντεμι(***)
Ότι έπεσε ήταν ζωντανό κ πλημμύρα στο αίμα.και σε απογευματινό τσίχλας τον Γενάρη σε υψομετρο και με κρύο ακριβώς το ίδιο συμβάν..Τα πουλιά δεν είχαν δύναμη να τρυπώσουν βέβαια αλλά ήταν γεμάτα στα αίματα κ ζωντανά.Ισως ήταν θέμα σεταπ..ίσως ήθελε ν8..
Το σεταπ τασο. μπορι με χοντρό σκαγιο να σωζεσ Λίγο την κατάσταση αν δεν κανο λαθοσ εχει 1,60×32 με jiovanni22

Το σεταπ τασο. μπορι με χοντρό σκαγιο να σωζεσ Λίγο την κατάσταση αν δεν κανο λαθοσ εχει 1,60×32 με jiovanni22
Ηλία ,Τζιοβάνι έχει όντως και καψουλι πιστεύω 2000κεντιτ,τώρα την πιρυτιδα δεν ξέρω δοσολογία διότι δεν έχω ζυγαριά για αυτή την δουλειά..

Πολύ παλιά είχα πάρει από ένα κυνηγομάγαζο - οπλουργείο εδώ στα Χανιά, που δεν υπάρχει πια, κάτι φυσίγγια 16αρια ρελιαστά, μάλλον τα γέμιζε ο ίδιος (ούτε καν σε κουτιά δεν τα είχε, αλλά 25άδες σε νάυλον σακουλάκια) Προχθές βρήκα μερικά που είχαν ξεμείνει και μου 'ρθε να σφάξω ένα να δω τι έχει μέσα. Λοιπόν, είχε μια πυρίτιδα που εγώ δεν την έχω ξαναδεί. Είναι σε κόκκους ακανόνιστου σχήματος, σαν τη Gm3 αλλά λίγο πιο χοντρούς, και το χρώμα της είναι κιτρινωπό (καμιά σχέση με GM3 - PRIMA - GRANULAR).
Βάζω μια φωτογραφία, μήπως μπορέσει κανείς να την αναγνωρίσει, κάποιος από τους παλιότερους ιδιογομωτές ίσως ... .xm.
20150916_171341.jpg

Υ.Γ. η δόση που βρήκα ήταν 1,37 γρ. με 27,6 γρ. σκάγια Νο 7 - καψούλι Fiocchi 615.

Last edited:
κυνηγομάγαζο - οπλουργείο εδώ στα Χανιά, που δεν υπάρχει πια, κάτι φυσίγγια 16αρια ρελιαστά, μάλλον τα γέμιζε ο ίδιος
Βογιατζακης μήπως??Το είχα απορία στο θέμα "παλιά φυσίγγια"αλλά μου απάντησε ο Βίκτορας!!Αφού λες ότι μάλλον τα γέμιζε ο ίδιος τότε αυτός θα ήταν!!

Βογιατζακης μήπως??Το είχα απορία στο θέμα "παλιά φυσίγγια"αλλά μου απάντησε ο Βίκτορας!!Αφού λες ότι μάλλον τα γέμιζε ο ίδιος τότε αυτός θα ήταν!!
Όχι Τάσο, δεν ήταν αυτός! Ρεθεμνιωτάκης λεγόταν, μάλλον δυο αδέρφια ήταν "ΤΑ ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΑΚΙΑ" έτσι λεγόταν το μαγαζί. Όταν πήγα εγώ ήταν ήδη ηλικιωμένοι, και μετά από 3-4 χρόνια το κλείσανε.
Τον Βογιατζάκη τον είχα ακουστά, αλλά δεν τον είχα γνωρίσει, ούτε είχα δει φυσίγγια του. Έχει κλείσει κι αυτός εδώ και πολλά χρόνια.

ΤΑ ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΑΚΙΑ
Χα Χα Χα Χα ωραιο ονομα δωσανε στο κατάστημα!!!!:)
Έχω την εντύπωση χωρίς να είμαι 100% σίγουρος ότι την ίδια ακριβώς πυρίτιδα είχα βρει ανοίγοντας ένα παλιό φυσίγγι κουικ κόκκινο του Αποστολίδη..Δεν ξέρω τι πυρίτιδα είναι και μόνο κάποιος παλιός ιδιογομωτης θα γνωρίζει γιατί η πυρίτιδες που υπήρχαν τότε δεν υπάρχουν τώρα..

Ε όχι και η Α1 για όλους τους καιρους Ηλία...Στην υγρασία δεν το 'χει , πώς να το κάνουμε.

Όσον αφορά την JK6 φίλε skyfall , δοκίμασε 1,75χ34 με CX2000 και Gualandi Super G για θερμοκρασίες κάτω του 0.

Ε όχι και η Α1 για όλους τους καιρους Ηλία...Στην υγρασία δεν το 'χει , πώς να το κάνουμε.

Όσον αφορά την JK6 φίλε skyfall , δοκίμασε 1,75χ34 με CX2000 και Gualandi Super G για θερμοκρασίες κάτω του 0.
Δεν ξερω φιλε μου τη σεταπ βαζησ αλλα εμενα στην υγρασια απλοσ θερηζη και με την α400 και με την maxus δεν την αλλαζω με τιποτα ακομα και με100% υγρασια και με νοτια. ολλα τα αλλα οτι δεν κανει για την υγρασια ειναι οπλοσ ενασ μυθοσ.ολλα ειναι στο στησιμο του φυσηγγιου.χωρισ παρεξήγηση

... μια πυρίτιδα που εγώ δεν την έχω ξαναδεί. Είναι σε κόκκους ακανόνιστου σχήματος, σαν τη Gm3 αλλά λίγο πιο χοντρούς, και το χρώμα της είναι κιτρινωπό (καμιά σχέση με GM3 - PRIMA - GRANULAR)...
Καμιά ιδέα ρε παιδιά, ποια νάναι αυτή η πυρίτιδα; Δεν θυμίζει σε κανέναν τίποτα; Με την απορία θα μείνω! ... .xm..yel.

... Αφού λες ότι μάλλον τα γέμιζε ο ίδιος ...
Τάσο, το ξανασκέφτηκα και μάλλον δεν τα γέμιζε ο ίδιος. Απ΄όσο θυμάμαι από την κουβέντα τότε μαζί του είχε αφήσει να εννοηθεί ότι τα γέμιζε κάποιος άλλος, αλλά δεν μου είχε πει ποιος και που.
Όπως μπορείς να δεις στη φωτο, ο κάλυκας (Fiocchi είναι) έχει στο πλάι τη στάμπα του "STAR HELLAS" με τον ήλιο.
Επίσης τα 12άρια STAR HELLAS (τα μαύρα, με τις 3 τσίχλες στο κουτί) για τα οποία είχαμε συζητήσει προ καιρού, από αυτό το μαγαζί μου τα είχαν δώσει. Είχες πει ότι τα γέμιζε ο Καρδαρας στον Πύργο, αν θυμάμαι καλά. Γι' αυτό σκέφτομαι μήπως και τα παραπάνω 16αρια τα γέμιζε αυτός. Γιατί να έδινε κάλυκες με το λογότυπο του σε άλλους μου φαίνεται λίγο απίθανο ....xm. Μιλάμε για 20+ χρόνια πριν!
Υ.Γ... .off topic.... SORRY !

Σωστά θυμάστε Στέλιο ο καρδαρας από Πύργο γέμιζε με αυτή την επωνυμία..Όμως όπως λέει κ ο Βικτωρας μπορεί να πούλαγε κ κάλυκες με το λογότυπο του..

Καμιά ιδέα ρε παιδιά, ποια νάναι αυτή η πυρίτιδα; Δεν θυμίζει σε κανέναν τίποτα; Με την απορία θα μείνω! ... .xm..yel.

Τάσο, το ξανασκέφτηκα και μάλλον δεν τα γέμιζε ο ίδιος. Απ΄όσο θυμάμαι από την κουβέντα τότε μαζί του είχε αφήσει να εννοηθεί ότι τα γέμιζε κάποιος άλλος, αλλά δεν μου είχε πει ποιος και που.
Όπως μπορείς να δεις στη φωτο, ο κάλυκας (Fiocchi είναι) έχει στο πλάι τη στάμπα του "STAR HELLAS" με τον ήλιο.
Επίσης τα 12άρια STAR HELLAS (τα μαύρα, με τις 3 τσίχλες στο κουτί) για τα οποία είχαμε συζητήσει προ καιρού, από αυτό το μαγαζί μου τα είχαν δώσει. Είχες πει ότι τα γέμιζε ο Καρδαρας στον Πύργο, αν θυμάμαι καλά. Γι' αυτό σκέφτομαι μήπως και τα παραπάνω 16αρια τα γέμιζε αυτός. Γιατί να έδινε κάλυκες με το λογότυπο του σε άλλους μου φαίνεται λίγο απίθανο ....xm. Μιλάμε για 20+ χρόνια πριν!
Υ.Γ... .off topic.... SORRY !
ball powder ειναι ευρειας χρησης και παραγωγης στην Αμερικη.Εκανα μια συντομη αναζητηση αλλα για να συγκρινω μονο απο φωτο μου ειναι δυσκολο.

Σημερα που ειχα λιγη ωρα εφτιαξα 5/6 φυσηγγακια με granular 1,50×32 με giovanni24.σε καληκα t2.cheddite..πολυ μαλακη ντουφεκια παρα την υψηλή Θερμοκρασία 29βαφμουσ.το απογευμα δοκιμαστικε σε επιβλαβη τα οποια πατσαβουριαζε να δουμε τη κανει και με υγρασια αυριο το προι σε κανενα τρυγονακι αν περάσει.

Σημερα που ειχα λιγη ωρα εφτιαξα 5/6 φυσηγγακια με granular 1,50×32 με giovanni24.σε καληκα t2.cheddite..πολυ μαλακη ντουφεκια παρα την υψηλή Θερμοκρασία 29βαφμουσ.το απογευμα δοκιμαστικε σε επιβλαβη τα οποια πατσαβουριαζε να δουμε τη κανει και με υγρασια αυριο το προι σε κανενα τρυγονακι αν περάσει.
H granular Ηλία έχει διαφορά από την GM3?

Βρε παιδιά μια ερώτηση στους ιδιογομωτες, διαβάζω πολύ συχνά σε πολλά forums για τις φυσιγγαρες που φτιάχνετε με πατέντες κλπ. κλπ., δλδ οι μεγάλες εταιρίες του χώρου που επενδύουν εκατομμύρια σε RD και έχουν στα χεριά τους ότι χρειάζονται , άπλετο χρόνο , βλητικό σταθμό και ανθρώπους εκπαιδευμένους γιάυτη τη δουλειά … γιατί λέτε ότι δεν καταφέρνουν να βγάλουν τόσο καλά φυσίγγια , που εσείς στο σπίτι σας το καταφέρνετε?
Δεν είναι παράλογο? (άσχετα που γίνετε), σα να λεμέ ότι εγώ συναρμολογώ ένα αμάξι σπίτι μου … και το βγάζω καλύτερο από Ferrari!!!
Προς θεού, δεν το γραφώ για να κριτικάρω κανέναν, απλά για να ξεκινήσουμε διάλογο και να δούμε το γιατί οι εταιρείες δεν θέλουν να βγάλουν καλά φυσίγγια αφού εμείς το καταφέρνουμε από το σπίτι μας!

Toλη στην ιδιογομωση δεν βγαζεις ενα φυσιγγι καλυτερο απο ενα φυσιγγι εμποριου, βγαζεις ενα φυσιγγι που ταιριαζει καλυτερα στο οπλο σου κ σε σενα... Μπορει να ειναι χειροτερο απο ενα φυσιγγι μεγαλης εταιριας σαν συγκριση αλλα θα ειναι ραμμενο επανω σου, στις συνηθειες σου κ στα γουστα σου...Δεν συμβιβαζεσαι... Ειναι σαν το κοστουμι, το Armani μπορει να ειναι καλυτερης ποιοτητας απο ενα που θα φτιαξεις σε τοπικο ραφτη, αλλα δεν ειναι σιγουρο οτι θα καθεται πανω στο σωμα σου ακριβως οπως το δευτερο... ;)

Last edited:
Καμια εταιρια δεν θα παιξει τοκεφαλι σου κορονα γραματα. Οι εταιριες απευθ. στο ευρι κινο και οχι στην τρελα του καθε ενω;)ς

Βρε παιδιά μια ερώτηση στους ιδιογομωτες, διαβάζω πολύ συχνά σε πολλά forums για τις φυσιγγαρες που φτιάχνετε με πατέντες κλπ. κλπ., δλδ οι μεγάλες εταιρίες του χώρου που επενδύουν εκατομμύρια σε RD και έχουν στα χεριά τους ότι χρειάζονται , άπλετο χρόνο , βλητικό σταθμό και ανθρώπους εκπαιδευμένους γιάυτη τη δουλειά … γιατί λέτε ότι δεν καταφέρνουν να βγάλουν τόσο καλά φυσίγγια , που εσείς στο σπίτι σας το καταφέρνετε?
Δεν είναι παράλογο? (άσχετα που γίνετε), σα να λεμέ ότι εγώ συναρμολογώ ένα αμάξι σπίτι μου … και το βγάζω καλύτερο από Ferrari!!!
Προς θεού, δεν το γραφώ για να κριτικάρω κανέναν, απλά για να ξεκινήσουμε διάλογο και να δούμε το γιατί οι εταιρείες δεν θέλουν να βγάλουν καλά φυσίγγια αφού εμείς το καταφέρνουμε από το σπίτι μας!
Εκτός απο αυτο που σου γραφη ο αρησ η καθε Εταιρία προωθη τα δικατησ προϊόντα π.χ.η cheddite δεν θα βαλει στα φυσσηγγια τησ συγκετροτηρεσ τησ nobelsport .κατι που μπορεί να το κανει ανετα ο ιδιογομωτησ.παιζωντασ με διαφωρουσ συγκεντρωτηρεσ κανεισ παπαδεσ

Status
Not open for further replies.
Back