Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Τακη το 1,70-33 δεν ειναι κοντρα δοση με την σαφη ειννοια του ορου, ειναι απλα μια σχετικα "φορτωμενη" δοση για να δουλεψει το φυσιγγι σε πιο ιδιαιτερες συνθηκες...Αν κ θεωρω χωρις να ξερω την Α1 παντα, οτι ειναι κοντα στα ορια της κ δεν τα ξεπερνα... Κοντρα δοση εχουμε χοντρικα οταν στηνουμε ενα φυσιγγι χρησιμοποιωντας αυξημενη ποσοτητα πυριτιδας κ σκαγια λιγοτερα απο το ελαχιστο οριο αυτης... Η Α1 ας πουμε αν κ δεν την ξερω, θα εβγαζε κοντρα δοση στα 28 γραμμαρια με λιγο ψαξιμο...
Την αποψη μου για τις δυσκολες καιρικες συνθηκες την εχω ξαναπει... Μικροτεροι κατασκευαστες που κ λογω γοητρου υιοθετουν λιγο πιο ιδιαιτερες συνταγες στα φυσιγγια τους... Καποια τετοια φυσιγγια ειναι βαρια για κανονικο καιρο, δεν θα υιοθετηθουν ποτε απο μεγαλες εταιριες γιατι απευθυνονται σε μικρο ποσοστο αγοραστων, αλλα μπορουν να δωσουν πολλα χαμογελα στις παγωνιες...
Γιατι αν πιασουν τα μειων, καλως η κακως, το ΜΒ36-1,90-36 δεν θα δουλεψει για κανενα λογο οσο κ αν ολο τον υπολοιπο καιρο πινουμε νερο στο ονομα του κ ειναι ενα ωραιο, μαλακο κ φονικο φυσιγγι...

Γιατι αν πιασουν τα μειων, καλως η κακως, το ΜΒ36-1,90-36 δεν θα δουλεψει για κανενα λογο οσο κ αν ολο τον υπολοιπο καιρο πινουμε νερο στο ονομα του κ ειναι ενα ωραιο, μαλακο κ φονικο φυσιγγι...

Εκει βρισκεται ολο το ζουμι της υποθεσης. Οσο τα μειων μεγαλωνουν τοσο τα πιο πολλα εμπορικα φυσιγγια δυσκολευονται. Και εκει αρχιζουν κατι κοντρα δοσεις τους παπαδες τους. Αλλα γομωσεις του τυπου 2.30 γρ μπαρουτι με 33 γρ σκαγια δεν συνιστω σε κανεναν που αρχιζει ιδιογομωση, καθολου χωρις δοκιμες σε κανονακι και με τιποτα για ηπιες καιρικες συνθηκες.

Hλια παλιοτερα ειχα δοκιμασει σαν το δικο σου σετ απ Α1x1.70x33xCX2000xgiovanni 22 και πατημα -11χιλιοστα.Κoντρα δοση ειναι και δεν ειναι να παιζουμε,υποψιν την εριξα με πολυ κρυο!!καλα και καθαρα σκοτωματα,αλλα με πολυ κρυο,στην υγρασια δε την δοκιμασα,ο λογος την εχω βρει με τη mb 32 που κατα τη γνωμη μου ειναι παντος καιρου!!!
Που βλεπεισ κοντρα δοση. καλο θα ειναι να το ψαχνουμε και λιγο τι ειναι κοντρα δοση. και ειναι απόλυτα ασφαλεσ, (ειναι σαν να μου λεσ οτι η mb32 ειναι κοντρα δοση στο 1,75×34)ουτε φορτωμενη δεν ειναι μην τρελαθουμε ρε παιδια αν μου λεγεσ το 1,70×34με gualandi και cx2000.θα σου λεγα οτι ειναι φορτωμενο.

Την αποψη μου για τις δυσκολες καιρικες συνθηκες την εχω ξαναπει... Μικροτεροι κατασκευαστες που κ λογω γοητρου υιοθετουν λιγο πιο ιδιαιτερες συνταγες στα φυσιγγια τους... Καποια τετοια φυσιγγια ειναι βαρια για κανονικο καιρο, δεν θα υιοθετηθουν ποτε απο μεγαλες εταιριες γιατι απευθυνονται σε μικρο ποσοστο αγοραστων, αλλα μπορουν να δωσουν πολλα χαμογελα στις παγωνιες...
Εκει βρισκεται ολο το ζουμι της υποθεσης. Οσο τα μειων μεγαλωνουν τοσο τα πιο πολλα εμπορικα φυσιγγια δυσκολευονται. Και εκει αρχιζουν κατι κοντρα δοσεις τους παπαδες τους. Αλλα γομωσεις του τυπου 2.30 γρ μπαρουτι με 33 γρ σκαγια δεν συνιστω σε κανεναν που αρχιζει ιδιογομωση, καθολου χωρις δοκιμες σε κανονακι και με τιποτα για ηπιες καιρικες συνθηκες.
Μην ξεχνάμε ότι οι κατασκευαστές χωρών, που είναι μέλη της CIP, ακολουθούν τους κανόνες της και όταν γράφουν σ' ένα φυσίγγι π.χ 1050 bars (τα όρια για φυσίγγια που προορίζονται για όπλα με 70άρες θαλάμες είναι 740 Bars), αυτό σημαίνει ότι το συγκεκριμένο φυσίγγι, σε οποιεσδήποτε συνθήκες εδάφους και κλίματος θα βληθεί, δε θα ξεπεράσει αυτές τις πιέσεις. Άρα το να κατασκευάσουν ένα φυσίγγιο 36γρ π.χ που να αποδίδει άριστα στους -10 βαθμούς Κελσίου δεν είναι πρόβλημα για αυτές τις εταιρίες με την τεχνογνωσία που διαθέτουν, το θέμα είναι ότι αν βληθεί στους 40 βαθμούς μπορεί να ξεπερνάει τα όρια.

συνεχεια διαβαζω για κρυο και φορτωμένες συνταγες , εχει κανει καποιος καποια δοκιμη να μας πει συγκεκριμενα τι διαφορες εχουμε σε πολύ κρυο αλλα και σε πολλη ζεστη σε ένα συγκεκριμενο φυσιγγι ?

Παιδια για σας που γεμιζετε μια θεωρητικη παντα ερωτηση, για κατι που εμενα προσωπικα πολυ θα μου αρεσε να ριξω σε υδροβια.

Ζητουμενο. Αρχικη ταχυτητα 520 με 540 m/s
Σκαγια. Ατσαλινα (Οχι Tungsten, Hevi Shot, Χαλκο, TSS) 24 γρ

Για τα υπολοιπα τη γνωμη σας

Φιλικα
Παυλος

Eχει λογικη μια τετοια συνταγη; Δεδομενου του μικρου φορτιου σαν γραμμαρια, και του μειωμενου βαρους λογω ατσαλινων;

με δυο λογια ζητας συνταγή με ατσαλινα σε φορτιο 24 γρ και με αρχικες ταχύτητες 520 - 540 μ /δ ?
οχι ακριβως συνταγη. Σκεψεις μονο αν ειναι δυνατον με τις ευρωπαικες πυριτιδες. Στην Αμερικη πιανεται ανετα.

Eχει λογικη μια τετοια συνταγη; Δεδομενου του μικρου φορτιου σαν γραμμαρια, και του μειωμενου βαρους λογω ατσαλινων;

Βικτωρα πολυ μεγαλη. Οι ψαγμενοι ιδιογωμοτες στην Αμερικη γυριζουν την πλατη στις βαρειες γομωσεις ατσαλινων και το γυριζουν σε φωτοβολιδες 24 γρ. Δραστικο βεληνεκες στα παπια με Ν3 ατσαλινο 48 μετρα και για χηνες με Β 60 μετρα. Λιγο ψαγμενο τσοκ θελεις γιαυτες τις αποστασεις γιατι πλεον ζητας μεγαλες συγκεντρωσεις. Γιαυτο υπαρχει ομως λυση;)

Γενικα Παυλο, οι ιδιογομωτες καποια στιγμη το γυριζουν στα λιγα γραμμαρια... ;)
Τα νουμερα που λες θα μπορουσαν να πιαστουν, υπαρχουν πολλοι τροποι καυσης της πυριτιδας στην ιδιογομωση αλλα εκει μπαινουμε σε αλλα κεφαλαια που σε συνδυασμο με τα ατσαλινα μπορουν να γινουν επικυνδινα...

Αν μιλουσαμε για μολυβδινα θα ειχε νοημα (στο δικο μου το μυαλο επαναλαμβανω). Τα ατσαλινα ειναι ελαφρα, οποτε θες μεγαλυτερο νουμερο σε διαμετρο για να εχεις την ιδια κινητικη ενεργεια με ενα ψιλοτερο μολυβδινο. Εχεις ομως και την δικλειδα οτι μπορεις να χρησιμοποιησεις ψηλοτερο καλυκα, ομως θες και εξειδικευμενο βυσμα ωστε να συμπεριλαμβανει ολα τα σκαγια μεσα. Επαναλαμβανω ομως οτι ουτε τις γνωσεις σ'αυτον το τομεα της ιδιογομωσης εχω, ουτε στο αντιστοιχο κυνηγι, οποτε μιλαω καθαρα θεωρητικα.

οχι ακριβως συνταγη. Σκεψεις μονο αν ειναι δυνατον με τις ευρωπαικες πυριτιδες. Στην Αμερικη πιανεται ανετα.
ανετα και πανεύκολα , δεν είναι τυχαιο το φορτιο των 24 γρ , επιλεχθηκε ώστε να κρατησουμε χαμηλα τις πιεσεις , με στρωματοποιηση δυο η και τριων πυριτιδων πιανουμε ανετα και 700 μ/δ με τοσο χαμηλο φορτιο και παντα με πολύ χαμηλες πιεσεις , αυτή είναι η ιδιογομωση φιλε

Έλα ρε Δημήτρη με τα 700 μ/δ .... εσύ και ο Καββαδίας , τουλάχιστον αυτός ανεβάζει και κάνα βίντεο, λεμέ κάτι αλλά ρε φιλέ αν το έχεις φτιάξει και μαγκιά σου, δείξε καμία βολή , με ταχογράφο ... μου αρέσει και το "ανετά και πανεύκολα" μη γραφεί ο καθένας ότι θέλει εδώ μέσα, αλλιώς πουλά την πατέντα σε κάνα Αμερικανό να πλουτίσεις!!
Δεν ασχολούμαι με ιδιογομωση , αλλά κάποια πράγματα κάνουν Μπαμ!

Αγαπητέ συνάδελφε Τόλη,

Από την στιγμή που κάποιος δεν προσβάλει και δεν ειρωνεύεται, μπορεί πραγματικά να γράφει ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ειδικά σε αυτό εδώ το Forum. Θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε θερμά να αφήσεις σε εμάς αυτό το έργο, της κριτικής στο τι γράφει και τι δεν γράφει ο καθένας.
Για ακόμα μία φορά θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι το forum απευθύνεται σε ενήλικες και λογικούς ανθρώπους και σε καμία περίπτωση ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΕΊ και ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΊΝΕΙ της πληροφορίες ερασιτεχνών. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του, οι οποίες αφορούν ΑΥΤΌΝ και ΜΌΝΟΝ ΑΥΤΌΝ.

Με εκτίμηση,
Η διαχειριστική ομάδα.

Έτσι ακριβώς. Αν βρεθεί κάποιος και μου πει ότι πιάνει με το αμάξι του τα 0-100 σε 3" επειδή αντί για βενζίνη χρησιμοποιεί κηροζίνη, δεν χρειάζεται ούτε να το ασπαστώ, ούτε να το ειρωνευτώ, το διαβάζω, το κρατάω και προχωράω παρακάτω.

Η ιδιογομωση ομως δεν ειναι διαγωνισμος ποιος θα φτιαξει το γρηγοροτερο. Αν καποιος κατσει και το κανει, με γεια του με χαρα του, δεν ειναι κατι που επιβαλλεται σε ολους να γινει. Αλλωστε ο λογος που οι περισσοτεροι γεμιζουμε δεν ειναι για να δειχνουμε πως κανουμε κατι καλυτερο απο τις εταιριες, αλλα αλλος. Μην εριζετε λοιπον, φτανουν οσα εχουμε στην καθημερινοτητα, μην μαλωνουμε και για τα πραγματα που μας χαλαρωνουν.

Status
Not open for further replies.
Back