Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Συναδελφοι καλησπερα και απο εμενα!
Σκεφτομαι να κανω το πρωτο βημα και να ασχοληθω με την ιδιογομωση!Σιγουρα τα πραγματα που πρεπει να μαθω ειναι παρα πολλα και δεν νομιζω να σταματησουν ποτε,καθως οσο ζουμε μαθενουμε .Για αρχη ομως θα ηθελα να μου πειτε ποσο κοστιζει περιπου μια μηχανη ιδιογωμοσης που να συνδιαζει καλη ποιοτητα και καλη τιμη καθως και ενα μεσο ορο τιμης για γομωση 25 φισιγγιων 32 γρ (δηλαδη 1 πακετο) με αριστης ποιοτητας υλικα χωρις "τσιγκουνιες".
Γνωριζω εξ αρχης οτι ακριβεις απαντησεις στα ερωτηματα μου δεν υπαρχουν ,απλα θελω και εγω να κατατοπιστω οσο το δυνατον περισσοτερο!
Ευχαριστω εκ των προτερων!
Φιλε μου στην ιδιογομωση δεν υπαρχουν φθηνα και ακριβα υλικα(ανεξαρτητα τη βλέπεισ στησ τιμεσ) το παντρεμα τουσ παίζει ρολο μην μπαινεισ σε αυτο το τρυπακι γιατι εχασεσ.

Ρε παι
Φιλε μου στην ιδιογομωση δεν υπαρχουν φθηνα και ακριβα υλικα(ανεξαρτητα τη βλέπεισ στησ τιμεσ) το παντρεμα τουσ παίζει ρολο μην μπαινεισ σε αυτο το τρυπακι γιατι εχασεσ.
Ρε παιδιά μια μέση τιμή πανω κατω θελω να μου πείτε...τόσο δύσκολο ειναι;
Ο κύριος λόγος που σκέφτομαι να ξεκινήσω την ιδιογομωση ειναι για οικονομία!Αλλοι μπορεί να συμφωνούν με τον τροπο σκέψης μου και άλλοι οχι...όπως και να εχει όμως ειναι δικαίωμα μου να εχω τα δικά μου κριτήρια!
Αν μπορεί να κάποιος να βοηθήσει απαντώντας μου σε αυτο το ερώτημα καλώς. Οι περεταιρω συμβουλές στην πορεία !
Υ.γ συγνώμη αν έκανα αυτήν την τοποθέτηση μου σε λάθος topic.Δεν θα σας κουράσω άλλο!

Ρε παι

Ο κύριος λόγος που σκέφτομαι να ξεκινήσω την ιδιογομωση ειναι για οικονομία!Αλλοι μπορεί να συμφωνούν με τον τροπο σκέψης μου και άλλοι οχι...όπως και να εχει όμως ειναι δικαίωμα μου να εχω τα δικά μου κριτήρια!
Αν μπορεί να κάποιος να βοηθήσει απαντώντας μου σε αυτο το ερώτημα καλώς. Οι περεταιρω συμβουλές στην πορεία !
Υ.γ συγνώμη αν έκανα αυτήν την τοποθέτηση μου σε λάθος topic.Δεν θα σας κουράσω άλλο!

Φίλε εμένα τα τσιχλοφύσιγγα μου βγαίνουν όσο τα φτηνά τσιχλοφύσιγγα του εμπορίου (6-7 ευρώ). Αλλά πιστεύω ότι είναι πιο ποιοτικά από τα φτηνά του εμπορίου τα δικά μου.
Βέβαια σε αυτό δεν υπολογίζω πλέον τα έξοδα αγοράς μηχανής, ζυγαριών, ρελιάστρας, δοκιμών και ξαναδοκιμών πέρα-δόθε βενζίνες στο σκοπευτήριο. Όλα αυτά τα έκανα πριν χρόνια.
Στην αρχή το κόστος ήταν όσο τα ακριβά τσιχλοφύσιγγα του εμπορίου και ίσως περισσότερο.
Αυτός είναι ο λόγος που συμβφωνούμε όλοι με το παραπάνω σχόλιο του Ηλία που σου λέει να μην έχεις την οικονομία ως primary endpoint στην ιδιογόμωση.
Σημαντικό ώφελος έχω παρατηρήσει στις βαριές γομώσεις μάγκνουμ 44 γραμμάρια σε σχέση με αντίστοιχα της αγοράς.

Ρε παι

Για οικονομια δεν πιστεύω να κανεισ βαλε πολεεεεεεεεεεεεσ δοκιμεσ.και χρονο που θέλεις για να φτιάξεισ ενα φυσηγγι στα μετρα σου(μηλαμε για τσιχλοφυσηγγα) για τα πιο χοντρα θυραματα σιγουρα κανεισ οικονομια .ασχολησου με μια το πολυ δυο πυρητιδεσ.(φιλε μου δεν είναι θεμα κουρασησ απλοσ σου λεμε μερικα πραγματα για να μην την πατησεισ οπωσ παθαμε εμεισ με λαθοσ εντυπώσεις)

Επίσης , επειδή στο αρχικό σου ποστ ζητάς τιμή για μία καλή μηχανή ιδιογόμωσης, τότε ετοιμάσου να δώσεις πάνω από 300 ευρώ διότι η Lee δεν είναι η καλή μηχανή ιδιογόμωσης που ζητάς εσύ. Είναι η φτηνή μηχανή με την οποία όλοι αρχίσαμε και μερικοί συνεχίζουμε.
ΜΕγάλη σημασία έχει η συμβουλή του φίλου που σου λέει να ξεκινήσεις σταδιακά ώστε να δεις τελικά αν το αγαπάς πραγματικά αυτό το χόμπι διότι είναι αρκετά απαιτητικό στην αρχή τουλάχιστον μέχρι να έχεις πάρει το κολάι.

ΧΑΙΡΕΤΩ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ . ΕΧΩ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΜΕ ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΗ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΕΜΠΕΙΡΟΙ.1) ΚΑΛΥΚΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΘΑ ΚΟΨΩ ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΡΕΛΙΑΣΩ. ΠΟΣΟ ΥΨΟΣ? 2)ΘΕΛΩ SETUP ΓΙΑ S4. 3)ΤΙ ΚΑΨΟΥΛΙ ΝΑ ΠΑΡΩ? 4)ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΚΑΓΙΑ 32gr ΑΝ ΒΑΛΩ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΜΠΑΡΟΥΤΙ ΑΝΟΙΓΗ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Η ΜΑΖΕΥΕΙ? ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΜΠΑΡΟΥΤΙ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ.

ΧΑΙΡΕΤΩ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ . ΕΧΩ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΜΕ ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΗ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΕΜΠΕΙΡΟΙ.1) ΚΑΛΥΚΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΘΑ ΚΟΨΩ ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΡΕΛΙΑΣΩ. ΠΟΣΟ ΥΨΟΣ? 2)ΘΕΛΩ SETUP ΓΙΑ S4. 3)ΤΙ ΚΑΨΟΥΛΙ ΝΑ ΠΑΡΩ? 4)ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΚΑΓΙΑ 32gr ΑΝ ΒΑΛΩ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΜΠΑΡΟΥΤΙ ΑΝΟΙΓΗ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Η ΜΑΖΕΥΕΙ? ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΜΠΑΡΟΥΤΙ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ.
Γεια σου Μπάμπη. Θερμή παράκληση να γράφεις με μικρά γράμματα για λόγους καθαρά αισθητικούς.
Ευχαριστώ.

Επίσης , επειδή στο αρχικό σου ποστ ζητάς τιμή για μία καλή μηχανή ιδιογόμωσης, τότε ετοιμάσου να δώσεις πάνω από 300 ευρώ διότι η Lee δεν είναι η καλή μηχανή ιδιογόμωσης που ζητάς εσύ. Είναι η φτηνή μηχανή με την οποία όλοι αρχίσαμε και μερικοί συνεχίζουμε.
ΜΕγάλη σημασία έχει η συμβουλή του φίλου που σου λέει να ξεκινήσεις σταδιακά ώστε να δεις τελικά αν το αγαπάς πραγματικά αυτό το χόμπι διότι είναι αρκετά απαιτητικό στην αρχή τουλάχιστον μέχρι να έχεις πάρει το κολάι.
Εωτ
Φίλε εμένα τα τσιχλοφύσιγγα μου βγαίνουν όσο τα φτηνά τσιχλοφύσιγγα του εμπορίου (6-7 ευρώ). Αλλά πιστεύω ότι είναι πιο ποιοτικά από τα φτηνά του εμπορίου τα δικά μου.
Βέβαια σε αυτό δεν υπολογίζω πλέον τα έξοδα αγοράς μηχανής, ζυγαριών, ρελιάστρας, δοκιμών και ξαναδοκιμών πέρα-δόθε βενζίνες στο σκοπευτήριο. Όλα αυτά τα έκανα πριν χρόνια.
Στην αρχή το κόστος ήταν όσο τα ακριβά τσιχλοφύσιγγα του εμπορίου και ίσως περισσότερο.
Αυτός είναι ο λόγος που συμβφωνούμε όλοι με το παραπάνω σχόλιο του Ηλία που σου λέει να μην έχεις την οικονομία ως primary endpoint στην ιδιογόμωση.
Σημαντικό ώφελος έχω παρατηρήσει στις βαριές γομώσεις μάγκνουμ 44 γραμμάρια σε σχέση με αντίστοιχα της αγοράς.[/QUOT
Η απάντησης σου με κάλυψε...απλά ρωτάω για να δω και εάν αντέχει η τσέπη μου...γιατι αν στην ιδιογομωση τα 25 φισιγγια κοστίζουν 10-11-12 ευρω τότε την αφήνω σε άλλους!
Σε ευχαριστω για την βοήθεια σου παντως!Να σαι καλα!

Απαγορευεται να ρηχνεις ξαναρηγμενους καληκες. S4 1,45./ cx2000./ acuila 26 σηγκεντ./31γρ νο 8./ 58χιλ. Κλισιμο.

Στο αρχικό μου ποστ αναφέρθηκα σε συνδυασμό τιμής και ποιότητας...οπότε και η Lee που μου πρότεινε ένας φίλος απο εδω μεσα αν δεν ειναι μάπα ποιοτικά και με τιμή στα 120 ειναι ένας καλός συνδυασμός ποιότητας και τιμής!Δεν ζήτησα και το τέλειο!
Επίσης θελω να πω οτι χόμπι εχω το κυνηγι και την ιδιογομωση θα την έκανα για να μπορώ να κάνω πιο οικονομικά το χόμπι μου!Κατα 80% θα το έκανα για οικονομία και κατα 20% επειδή το βρίσκω την ιδιογομωση σαν κάτι το ενδιαφέρον!
Παρα όλα αυτά απο οτι κατάλαβα με το να ιδιογομωνεις οικονομία δεν κανείς οπότε δεν νομίζω τελικά να κάνω το βήμα και να ξεκινήσω!

Ευχα
Στο αρχικό μου ποστ αναφέρθηκα σε συνδυασμό τιμής και ποιότητας...οπότε και η Lee που μου πρότεινε ένας φίλος απο εδω μεσα αν δεν ειναι μάπα ποιοτικά και με τιμή στα 120 ειναι ένας καλός συνδυασμός ποιότητας και τιμής!Δεν ζήτησα και το τέλειο!
Επίσης θελω να πω οτι χόμπι εχω το κυνηγι και την ιδιογομωση θα την έκανα για να μπορώ να κάνω πιο οικονομικά το χόμπι μου!Κατα 80% θα το έκανα για οικονομία και κατα 20% επειδή το βρίσκω την ιδιογομωση σαν κάτι το ενδιαφέρον!
Παρα όλα αυτά απο οτι κατάλαβα με το να ιδιογομωνεις οικονομία δεν κανείς οπότε δεν νομίζω τελικά να κάνω το βήμα και να ξεκινήσω!
ευχαριστω πολυ παντως για την βοήθεια σας!Ηταν σημαντική για εμένα!

Εισαι απο τουσ τυχερουσ εμείς κατα 80% το κανουμε απο χομπι και μερακι και κατα 20% για οικονομία :)

την lee την αγορασα απο εξω το 2007 την πηρα 8ο δολαρια τωρα εδω ελλαδα εχει περιπου 120 μεχρι 130 ευρω εχω μια μηχανη του λαναρα την παλια που ειναι για ρελι και αστερι αλλα χειροκινητη την πηρα μεταχηρισμενη 40 ευρω απο ενα αλλον που το αφησε το χομπι μια βαση για τριπανη απο το λιντι εχει περιπου 12 ευρω ενα απλο στροφειο απο τον κενταυρο το ριχο εχει 17 ευρω ενα καλο τριπανι αναλογα με τι προσφορα θα το βρεις αρχιζει με 25 ευρω να εχει ρυθμισμενες στροφες θελεις ενα παχειμετρο ηλεκτρονικο(κατα προτημηση) εχει πανω κατω 15 -20 ευρω μια ζυγαρια που να ειναι καλη 0,00γρ απο 30 ευρω μεχρι 100 ευρω κια μετα καλυκεσ εδω ειναι λιγο τα πραγματα μεταβλητα απο 5ευρω οι 100 εως 9 ευρω τοα σκαγια απο 3.20 εως 3,40 ευρω συγκεντωτηρεσ απο 1,40 ευρω μεχρι 3 ευρω μπαρουτες αναλογα τι θελεισ εσυ αλλα απο 15,50 το μισο κιλο μεχρι 20,50 το κιλο αυτα πανω κατω το καλο ειναι πως οπως λενε και πιο πανω ειναι τι θελει να κανεισ και μεχρι που εισαι ικανος να φτασεις οικονομικα φυσιγγια υπαρχουν καιιιιι θα το δεις. καποια υλικα οπως βασει τριπανη παχημετρο μπορει να τα βρεισ και απο αλλους που δεν τα χρειαζονται η να τα εχεισ εχει και αλλα πραγματα

Μην το λες

Εισαι απο τουσ τυχερουσ εμείς κατα 80% το κανουμε απο χομπι και μερακι και κατα 20% για οικονομία :)
Τυχερος θα ημουν αν ηταν αληθεια αυτο που ειχε παρει το αυτι μου απο καποιους οτι: αν ιδιογομωνεις το πακετο με τα 25 φυσιγγια σου κοστιζει 3-4 ευρω...αλλα τελικα μαλλον ηταν ραδιο αρβυλα!
Επισης ειμαι ατυχος γιατι σαν κατοικος ΑΘΗΝΑΣ (δυστυχως) για να παω για ενα κυνηγι τσιχλας με τον πατερα μου θελουμε 70 ευρω...λεφτα τα οποια ειναι δεν μπορει να καλυψει η τσεπη μας!Με αποτελεσμα να μην πηγενουμε...ωστοσο αδεια βγαζουμε καθε χρονο.smashfrak.!Γι αυτο σταθηκα κυριως στο αν κανεις οικονομια με την ιδιογομωση!

Status
Not open for further replies.
Back