Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Τυχερος θα ημουν αν ηταν αληθεια αυτο που ειχε παρει το αυτι μου απο καποιους οτι: αν ιδιογομωνεις το πακετο με τα 25 φυσιγγια σου κοστιζει 3-4 ευρω...αλλα τελικα μαλλον ηταν ραδιο αρβυλα!
Επισης ειμαι ατυχος γιατι σαν κατοικος ΑΘΗΝΑΣ (δυστυχως) για να παω για ενα κυνηγι τσιχλας με τον πατερα μου θελουμε 70 ευρω...λεφτα τα οποια ειναι δεν μπορει να καλυψει η τσεπη μας!Με αποτελεσμα να μην πηγενουμε...ωστοσο αδεια βγαζουμε καθε χρονο.smashfrak.!Γι αυτο σταθηκα κυριως στο αν κανεις οικονομια με την ιδιογομωση!
Εικονομια δεν θα το ελεγα,πιοτητα και σταθεροτητα ναι.αλα ακριβο σπορ

Αμα βρείς σκάγια φτηνά μόνο τότε θα κάνεις και οικονομία,είναι το πιό ακριβό υλικό στο φυσίγγη,τώρα με 3,80 το κιλό αστα να πάνε...
Εάν έβρισκες με 1.50 ευρώ το κιλό μόνο τότε κατέβενει το κουτί στα 3, 4 ευρώ το τσιχλοφϋσιγγο..

Μην το λες
Εσύ είσαι μερακλής και έμπειρος Γιάννη.
Με το μεράκι σου και την πείρα σου έχεις μετατρέψει τη Lee σε πολύ καλό εργαλείο. Και εγώ με αυτήν δουλεύω ακόμα και δε σκοπεύω να την αλλάξω στο άμεσο μέλλον.

Για έναν αρχάριο όμως και όχι και τόσο πορομένο με την ιδιογόμωση η Lee θα του βγάλει την ψυχή. Θυμίσου μόνο τί τράβηξες μέχρι να φέρεις τα ογκομετρικά της πυρίτιδας και των σκαγιών στα μέτρα των συνταγών σου. Εγώ τρόχιζα με το ντρέμελ και μετρουσα βράδυα ολόκληρα... Και βίδωνε και ξεβίδωνε τη μεταλική ταπλέτα για να βάλω/βγάλω το ογκομετρικό. Και να γεμίζει το πάτωμα σκάγια, και μέτρημα και ξανά από την αρχή ... Και το αστείο είναι ότι το καταευχαριστιώμουν τότε. Πρέπει να σε πιάσει η κάψα της ιδιογόμωσης για να τα κάνεις αυτά. Αλλιώς πας και δίνεις 6,60 και αγοράζεις ένα κουτί φυσίγγια και ξεμπερδεύεις. ΚΑι έχεις και το πλεονέκτημα να βρίζεις το φυσίγγι σε κάθε αστοχία. Αν το έχεις φτιάξει εσύ, το σκέφτεσαι δυο φορές να τα ρήξεις στο φυσίγγι.

Εσύ είσαι μερακλής και έμπειρος Γιάννη.
Με το μεράκι σου και την πείρα σου έχεις μετατρέψει τη Lee σε πολύ καλό εργαλείο. Και εγώ με αυτήν δουλεύω ακόμα και δε σκοπεύω να την αλλάξω στο άμεσο μέλλον.

Για έναν αρχάριο όμως και όχι και τόσο πορομένο με την ιδιογόμωση η Lee θα του βγάλει την ψυχή. Θυμίσου μόνο τί τράβηξες μέχρι να φέρεις τα ογκομετρικά της πυρίτιδας και των σκαγιών στα μέτρα των συνταγών σου. Εγώ τρόχιζα με το ντρέμελ και μετρουσα βράδυα ολόκληρα... Και βίδωνε και ξεβίδωνε τη μεταλική ταπλέτα για να βάλω/βγάλω το ογκομετρικό. Και να γεμίζει το πάτωμα σκάγια, και μέτρημα και ξανά από την αρχή ... Και το αστείο είναι ότι το καταευχαριστιώμουν τότε. Πρέπει να σε πιάσει η κάψα της ιδιογόμωσης για να τα κάνεις αυτά. Αλλιώς πας και δίνεις 6,60 και αγοράζεις ένα κουτί φυσίγγια και ξεμπερδεύεις. ΚΑι έχεις και το πλεονέκτημα να βρίζεις το φυσίγγι σε κάθε αστοχία. Αν το έχεις φτιάξει εσύ, το σκέφτεσαι δυο φορές να τα ρήξεις στο φυσίγγι.
Ακρηβος αυτο τωρα τα ειπες ολα

Ρε παι

Ρε παιδιά μια μέση τιμή πανω κατω θελω να μου πείτε...τόσο δύσκολο ειναι;
Ο κύριος λόγος που σκέφτομαι να ξεκινήσω την ιδιογομωση ειναι για οικονομία!Αλλοι μπορεί να συμφωνούν με τον τροπο σκέψης μου και άλλοι οχι...όπως και να εχει όμως ειναι δικαίωμα μου να εχω τα δικά μου κριτήρια!
Αν μπορεί να κάποιος να βοηθήσει απαντώντας μου σε αυτο το ερώτημα καλώς. Οι περεταιρω συμβουλές στην πορεία !
Υ.γ συγνώμη αν έκανα αυτήν την τοποθέτηση μου σε λάθος topic.Δεν θα σας κουράσω άλλο!
Αρχάριος και γω και χωρίς πολλές γνώσεις, αυτό που θέλουν να σού πουν τα παιδιά νομίζω είναι ότι η ιδιογομωση δεν είναι για οικονομία αλλά για φτιάξεις κάτι ποιοτικό και με τα υλικά που θέλεις εσύ. Για να γίνει αυτό όμως απαιτούνται ώρες, δοκιμές, αγορά υλικών και μεράκι, αν επιτρεπονταν η αναγομωση σε ριγμενους κάλυκες ίσως βοηθούσε στη μείωση του συνολικού κόστους, εκεί που νομίζω ότι γίνεται πραγματικά οικονομία είναι στα μικρά διαμετρήματα που οι τιμές των πυρομαχικων τούς είναι παραλογες.
Αυτοί που γεμίζουν το κάνουν γιατί φτιάχνουν ένα φυσίγγι της αρεσκείας τούς με τα ίδια πάντα υλικά και αποδόσεις για τα κυνήγια που κάνουν, αν κοιτάξεις στο θέμα φυσίγγια για τσίχλα θα δεις διαφορά τραγελαφικα που συμβαίνουν με τα εμπορικά φυσίγγια, συχνή αλλαγή υλικών,πυριτιδας,καψουλιου,συγκεντρωτήρα από χρόνια σε χρόνια με αποτέλεσμα ενώ έχεις βρει ένα φυσίγγι ιδανικό ,στην επόμενη αλλαγή κάποιου από τα παραπάνω να είσαι με ένα εντελώς διαφορετικό φυσίγγι στα χέρια που δεν κάνει τα κέφια σου. Αυτό λοιπόν είναι το ζητούμενο της ιδιογόμωσης, σταθερότητα, ψάξιμο για κάτι καλύτερο συν την μαγεία που εμπεριέχει αυτή η ασχολεια.

Φησηγκι κομενο και ραμενο στα μετρασου,τη διασπορα θες,κοντα,μακρια,γρηγορο η αργο.τουφεκιες οπος της θες εσει οχη οτη κιοτη.το σημαντηκοτερο ολον ομως ειναι.να μην το παρεις ποτε ος αγγαρια,η να γλητοσης χρηματα γιατη αυτο δεν ειχοιη,αν βαλης πιοτηκα υληκα μπενης και μεσα κατα ποληηη αλα απο πιοτητα και κατανομες αστο δεν πιανοντε.και μια σημβουλη.το μετριο φησηγκι ιδιογομοσης= το καλητερο του εμποριου.αποδεδηγμενο ατραντακτα

Να ρωτησω κατι παιδια σχετικα με την ιδιογομωση?Πως μετραμε το βαρος της πυριτιδας και τον αντοιστιχο αριθμο σε σκαγια τι ειναι αυτο το 1.69 sipe πχ που λετε και σε μια μηχανη ιδιογομωσης πχ την lee πως προσαρμοζουμε τα ογκομετρικα?Ειμαι τελιως ασχετος για αυτο ρωταω

To 1.69 πχ ειναι βαρος. 1γραμμαριο και 69εκατοστα. Στις μηχανες που κανουν αναγομωση, υπαρχουν ογκομετρικα, και πειραματιζομαστε ωσπου καποιο απο αυτα να ριχνει αυτη τη ποσοτητα, η οποια φυσικα να ειναι σταθερη. Την ποσοτητα του καθε ογκομετρικου τη μετραμε σε ζυγαρια ακριβειας. Ομως, επειδη τα ογκομετρικα μετρανε ογκο και οχι βαρος παντα, η ποσοτητα που πεφτει δεν ειναι παντα σταθερη, γιαυτο οι περισσοτεροι ζυγιζουμε απλα, και δεν χρησιμοποιουμε τα ογκομετρικα στις μηχανες μας. Η μπορεις να χρησιμοποιησεις το ογκομετρικο να σου ριχνει μια δοση πυριτιδας, την οποια ομως παντοτε ζυγιζεις επειτα σε ζυγαρια.

Γειά στη παρέα. Ερώτηση προς τους πιο έμπειρους συνάδελφους. Πια μπαρούτι έχει πιο καλή συμπεριφορά προς την υγρασία και όχι μόνο. Η G3000 ή η MB 32. Από ερωτήσεις μέχρι τώρα ο ένας έμπορος μου λέει ότι είναι οι ίδιες και ο επόμενος ότι η G3000 είναι ένα σκαλοπάτι πιο κάτω από τη MB32. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Προσωπικα ιδιες τις εχω βρει. Γενικως να ξερεις, οι πυριτιδες της Baschieri λογω της μικρης ποσοτητας νιτρογλυκερινης, ειναι λιγο πιο σταθερες, απο τις μονοβασικες σε υγρασιες και τετοια. Πρακτικα, για τους χειμωνες εδω κατω, του φετινου συμπεριλαμβανομενου, ακομα και με φυσιγγια με Α1, μια χαρα αποτελεσματα ειδα.

Προτεινω ομως την ΜΒ32 επειδη εχω ριξει περισσοτερη και σε περισσοτερες διαφορετικες συνθηκες

To 1.69 πχ ειναι βαρος. 1γραμμαριο και 69εκατοστα. Στις μηχανες που κανουν αναγομωση, υπαρχουν ογκομετρικα, και πειραματιζομαστε ωσπου καποιο απο αυτα να ριχνει αυτη τη ποσοτητα, η οποια φυσικα να ειναι σταθερη. Την ποσοτητα του καθε ογκομετρικου τη μετραμε σε ζυγαρια ακριβειας. Ομως, επειδη τα ογκομετρικα μετρανε ογκο και οχι βαρος παντα, η ποσοτητα που πεφτει δεν ειναι παντα σταθερη, γιαυτο οι περισσοτεροι ζυγιζουμε απλα, και δεν χρησιμοποιουμε τα ογκομετρικα στις μηχανες μας. Η μπορεις να χρησιμοποιησεις το ογκομετρικο να σου ριχνει μια δοση πυριτιδας, την οποια ομως παντοτε ζυγιζεις επειτα σε ζυγαρια.
Ωραια ευχαριστω φιλε.Καμοια συνταγη για εναρξη τσιχλας/τρυγονι? Η aquila που ειναι και ποιο ευχριστη ειναι καλη?

Status
Not open for further replies.
Back