Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
τους κάλυκες τους έχω κομμένους στα 62,5mm , ρελιασμένοι είναι 57mnm, αυτά με το 688 ήταν λίγο ποιο χαμηλά γιατι ο συγκεντρωτήρας ηταν 22αρης ενώ με το cx2000 25αρης
22αρης και 25αρης δεν εχουν καμια σχεση...ξανακαντη παλι με το σωστο συγκετροτηρα και δες τις διαφορες...δοκιμασε και με τσαμακι

Sipe 1,45/50×32spark.cx2000.θανατοσ;)μην παίζεισ με πολλα καψουλι θα χάσεισ την μπαλα

Σε αστερη φονιας κσι σε ρελη 12χ65 καληκα ρελη στα 59

Θα ήθελα και εγώ να δοκιμάσω φέτος τη SIPE N στα 32γρ 8ν σκάγια και προσπαθώ να από την εμπειρία σας να καταλήξω σε συνταγή.
Θέλω να είναι ρελιαστό το κλείσιμο, με τζαμάκι, με καψούλι 2000 και το τελικό ύψος να είναι 58χιλ για να χωαράει άνετα στα κουτιά γιατί και αυτό είναι σημαντικό για το στοκάρισμα.

Σας φαίνεται ΟΚ η παρακάτω συνταγή:
CX2000
SIPE N 1,50
Gualandi Spark Trap
32 - n8
τζαμάκι
Ο κάλυκας σε τί αρχικό ύψος θα πρέπει να κοπεί ; 65χιλ? 62,5χιλ?
Το τελικό ύψος να μην ξεπερνάει τα 58 χιλ.

Θα ήθελα και εγώ να δοκιμάσω φέτος τη SIPE N στα 32γρ 8ν σκάγια και προσπαθώ να από την εμπειρία σας να καταλήξω σε συνταγή.
Θέλω να είναι ρελιαστό το κλείσιμο, με τζαμάκι, με καψούλι 2000 και το τελικό ύψος να είναι 58χιλ για να χωαράει άνετα στα κουτιά γιατί και αυτό είναι σημαντικό για το στοκάρισμα.

Σας φαίνεται ΟΚ η παρακάτω συνταγή:
CX2000
SIPE N 1,50
Gualandi Spark Trap
32 - n8
τζαμάκι
Ο κάλυκας σε τί αρχικό ύψος θα πρέπει να κοπεί ; 65χιλ? 62,5χιλ?
Το τελικό ύψος να μην ξεπερνάει τα 58 χιλ.
Περιμενε γιατι ο Γιαννης τρωει τωρα....κατσε να βαλει και μια τσικουδια παγωμενη για να χωνεψει...και σε κανα 10λεπτο θα σου απαντησηmornin cof .sarcastic.

Κοψε τον καληκα.65 και ρελιασε στα 60 με σπαρκ.1,60χ32
Γιάννη σε ευχαριστώ για την απάντηση αλλά δε θέλω φυσίγγι με τελικό μήκος 60χιλ
θέλω να είναι 58χιλ τελικό μήκος.
Πως να τροποποιήσω τη συνταγή για να είναι 58χιλ ;

Γιάννη σε ευχαριστώ για την απάντηση αλλά δε θέλω φυσίγγι με τελικό μήκος 60χιλ
θέλω να είναι 58χιλ τελικό μήκος.
Πως να τροποποιήσω τη συνταγή για να είναι 58χιλ ;
Μην κολλας στα 58 για να σου χωρεση στο κουτι....μπορει να χαλασεις μια πολυ ωραια συνταγι;)

Μην κολλας στα 58 για να σου χωρεση στο κουτι....μπορει να χαλασεις μια πολυ ωραια συνταγι;)
Έτσι είπα και εγώ στην αρχή. Εδώ και 4 χρόνια κλείνω στα 60χιλ.
Κουράστηκα. Θέλω τα κουτιά μου περιποιημένα και κλειστά, όχι στρουμπουλά και να μην κλείνουν.

Έτσι είπα και εγώ στην αρχή. Εδώ και 4 χρόνια κλείνω στα 60χιλ.
Κουράστηκα. Θέλω τα κουτιά μου περιποιημένα και κλειστά, όχι στρουμπουλά και να μην κλείνουν.
Εγω θελω να εχω καλο φησηγκι και ας τα εχω και μεσα στην ναιλοτσαντα.Σοβαρολογης με αυτα που λες;;

Εγω θελω να εχω καλο φησηγκι και ας τα εχω και μεσα στην ναιλοτσαντα.Σοβαρολογης με αυτα που λες;;
Ναι, σοβαρολογώ. Πιστεύεις ότι η συνταγή που μου έδωσε ο Γιάννης για τα 58χιλ είναι τόσο άσχημη;
Είχα την εντύπωση ότι είναι μία εξίσου καλή συνταγή, αλλιώς δεν θα μου την έδινε.

Ναι, σοβαρολογώ. Πιστεύεις ότι η συνταγή που μου έδωσε ο Γιάννης για τα 58χιλ είναι τόσο άσχημη;
Είχα την εντύπωση ότι είναι μία εξίσου καλή συνταγή, αλλιώς δεν θα μου την έδινε.
Δεν σου λεω για την συνταγη του Γιαννη που ειναι ουτος η αλως φαρμακι. Αλλα δεν μπορο να καταλαβω το κωλημα με τα κουτια.Αλλα παλι αν σου αρεσει εσενα εμενα δεν μου πεφτει λογος

Δεν σου λεω για την συνταγη του Γιαννη που ειναι ουτος η αλως φαρμακι. Αλλα δεν μπορο να καταλαβω το κωλημα με τα κουτια.Αλλα παλι αν σου αρεσει εσενα εμενα δεν μου πεφτει λογος
Φυσικά και σου πέφτει λόγος. Η εμπειρία σου είναι χρήσιμη.
Βέβαια στο τέλος εγώ θα πάρω τις αποφάσεις για το τί βολεύει εμένα περισσότερο γιατί αλλιώς δεν θα ήταν χόμπι και ευχαρίστηση αλλά αγγαρεία και καταναγκασμός. Και αν δω στην πορεία ότι έκανα λάθος θα αλλάξω.
Στην αρχή ξεκίνησα με εύκολη πυρίτιδα, όπως η aquila και στάνταρ συνταγές. Μετά δούλεψα και άλλες πυρίτιδες και μετά τροποποιούσα τις συνταγές κάνοντάς τες όλο και πιο ταιριαστές στις ανάγκες μου. Και τώρα που έχω κάποια εμπειρία παραπάνω σκέφτομαι να δοκιμάσω μία πιο ιδιαίτερη πυρίτιδα και ψάχνω τη βέλτιστη για εμένα συνταγή.

Όσον αφορά στην λεπτομέρεια του να χωράνε τα φυσίγγια στο κουτί, όποιος στην πράξη στοκάρει χιλιάδες φυσίγγια για τις επόμενες 2 σεζόν, ξέρει ότι σε πλαστικοσακούλες δεν γίνεται. Χρειάζονται κουτιά, κούτες και ντουλάπια. Περιποιημένα πράγματα.
Στο κάτω-κάτω τί ιδιογομωτής είμαι αν δεν μπορώ να κάνω ένα φυσίγγι όπως το θέλω ακριβώς;;;

Να ξερεισ ενα πραγμα τα παιδιά που δινους συνταγές σου δινουν ενα μπουσουλα για το που πρέπει να ψάξεισ μην το δενησ κιόλας οτι η συνταγεσ θα σου κανουν ακριβώς ετσει σιγουρα θα χρειαστεί να τησ Τροποποιησησ.

Να ξερεισ ενα πραγμα τα παιδιά που δινους συνταγές σου δινουν ενα μπουσουλα για το που πρέπει να ψάξεισ μην το δενησ κιόλας οτι η συνταγεσ θα σου κανουν ακριβώς ετσει σιγουρα θα χρειαστεί να τησ Τροποποιησησ.
Ναι Ηλίας το ξέρω. Οι συνταγές που εκτελώ πλέον είναι δικές μου αλλά από το excel που κυκλοφορεί ξεκίνησα και τις τροποποίησα.
Για τη SIPE όμως δεν έχω καμία εμπειρία μέχρι τώρα για αυτό και ρωτησα τη γνώμη αυτών που τη γνωρίζουν.

Χτες γεμισα στα γρηγορα με το ογκομετρικο της lyman στα γρηγορα καλυκας cheditte 688 A1 1,63/1,65 με 31,70-31,90gr 8αρια βυσμα aguila22....δηλαδη γεμισμα στα γρηγορα χωρις πολλα πολλα.ελαφρυ κλεισημο στα 58,5 ισα ισα για να μην ανοιξει το φυσιγγι;)το πρωι με 5 βαθμους και πολυ υγρασια απλα οτι πετυχα σε οτι αρκετα μεγαλη αποσταση για το τσοκαρισμα που ειχα εβγαζε καπνους.sarcastic.γρηγορη ντουφεκια αλλα πιστευω σε ζεστη δεν θα δουλεψει

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back